blanka xd Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 To jak mam jakiegokolwiek psa wziąć ze schroniska na DT? Proszę wytłumaczcie to jak dla laika. Quote
Guest monia3a Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Nie ma czegoś takiego jak schroniskowe DT, zabierając choćby: Jokiego czy Fifi to pisałyśmy umowę na nas czyli osoby prywatne. [B]blanka xd[/B] masz PW Quote
bbgm Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Kiedyś ze mną kierownik spisywał takie umowy tymczasowe i po oddaniu psa do adopcji donosiłam dane tej osoby.Nie mam pojęcia,czy teraz jest taka możliwość. Quote
jaanna019 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 A kto tu pisze o jakimś dt schroniskowym? Jak my bierzemy to podpisujemy umowę na osobę/członka ale informujemy, że pies przeznaczony do adopcji i idzie na dt, a po adopcji musimy dostarczyć kopię umowy z nowym domem. Nie wiem jak podejdzie schronisko do osoby prywatniej, która powie że psa bierze na dt. Quote
kaszanka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Aniu a tak z ciekawości zapytam - jak przez TOZ bierzecie psa na dt to też musicie za niego zapłacić przy odbiorze czy jak? Quote
joanna83 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 [quote name='blanka xd']To jak mam jakiegokolwiek psa wziąć ze schroniska na DT? Proszę wytłumaczcie to jak dla laika.[/QUOTE] [B]Blanka[/B] wysłałam Ci PW (nawet dwa) w sprawie tego mojego owczarka, który wczoraj pojechał do schroniska. Quote
jaanna019 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 [quote name='kaszanka']Aniu a tak z ciekawości zapytam - jak przez TOZ bierzecie psa na dt to też musicie za niego zapłacić przy odbiorze czy jak?[/QUOTE] A to różnie z tym bywało, bo też kiedyś płaciliśmy normalne stawki, ale generalnie ostatnio to płacimy 1,- tylko teraz jest akcja i wszyscy płacą 1,- Quote
ula_cz Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Potrzebuję na cito DT dla labradora czarnego!!! jest tylko problem psiak nie może być dłużej sam w domu niż 4 godziny, ponieważ ma chore nerki i wytrzymuje z załatwianiem potrzeb fizjologicznych max 4 godziny... Szukamy DT, ponieważ w obecnym DT nie dogaduje się z psem rezydentem (rezydent się na niego rzuca) Quote
jaanna019 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Dwóch chłopaków potrzebuje dt/ds. Mietek: [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/627/b00729c183b1ca31med.jpg[/IMG][/URL] Edek: [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/626/750cbd33bb73adcfmed.jpg[/IMG][/URL] Quote
kaszanka Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 wyjątkowo śliczne te chłopaki i niebywale zadbane, skąd te znajdy ? Czy po prostu są w swoich domach a poproszono o pomoc w szukaniu domów stałych? Quote
jaanna019 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Znajdy, chwilowo mają schronienie, zostały uprane i wyczesane ale nie mogą tam zostać, każdy jest w innym domu. Mietek dziś musi opuścić swoje miejsce, Edek też dziś ma ostatni dzień pobytu :( u mnie suka w cieczce, mój pies nie jest kastrowany i mam sajgon, jak jeszcze te dwie biedy będę musiała zabrać to się chyba pochlastam. Quote
joanna83 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='jaanna019']Znajdy, chwilowo mają schronienie, zostały uprane i wyczesane ale nie mogą tam zostać, każdy jest w innym domu. Mietek dziś musi opuścić swoje miejsce, Edek też dziś ma ostatni dzień pobytu :( u mnie suka w cieczce, mój pies nie jest kastrowany i mam sajgon, jak jeszcze te dwie biedy będę musiała zabrać to się chyba pochlastam.[/QUOTE] Zaraz pomyślę, czy Tztowi na walentynki nie sprezentuję któregoś... Który starszy? Quote
jaanna019 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Obaj mają 3-4 miesiące, ale z tego co wiem to Mietek nie leje w domu i nie niszczy ;) Edek to jeszcze zagadka, nic nie wiem. Quote
zuzlikowa Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='monia3a'][B]jaanna019[/B] też od razu pomyślałam o tym ogłoszeniu i mam nadzieję, że jednak NIE [B]zuzlikowa[/B] a może wstawilibyście na stronkę mojego Harrego?? Co prawda jest on mało podobny wizualnie do benia na zdjęciach ale na żywo normalnie benio szczególnie z zachowania i ślinienia :D Harry pierwszą noc spędził w domu i powiem szczerze, że pies ideał. Jedynie co to ma głupi nawyk pchania się na kolanka i lizania buzi :D[/QUOTE] Jasne...nie ma znaczenia ile % w nim benka i nawet czy jest coś z benka,ale wystarczy,że choć trochę na myśl przywodzi...wstawię i przyznaję,że własnie fotki Harrego spowodowały,że pytałam o inne beniastopodobne...napisz podstawowe informacje:wiek,zdrowie,stosunek do ludzi i zwierzaków,kastracja i koniecznie kontakt do Ciebie lub osoby odpowiedzialnej za adopcję.Ja już wrzucam fotki Harrego,a potem najwyżej uzupełnię o Twoje informacje....lecę zgrac fotki i czekam na info... Jeśli macie jakiekolwiek beniaste jeszcze pod opieką...wysyłajcie do mnie info na pw lub na maila [email][email protected][/email] Quote
zuzlikowa Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='jaanna019']Dwóch chłopaków potrzebuje dt/ds. Edek: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/626/750cbd33bb73adcfmed.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Macie więcej zdjęć Edka?...podrzućcie też info o wieku,zachowaniu...i choć bardziej barneńczyka przypomina,to wstawię go także na strony benków... Quote
zuzlikowa Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='jaanna019']A kto tu pisze o jakimś dt schroniskowym? Jak my bierzemy to podpisujemy umowę na osobę/członka ale informujemy, że pies przeznaczony do adopcji i idzie na dt, a po adopcji musimy dostarczyć kopię umowy z nowym domem. Nie wiem jak podejdzie schronisko do osoby prywatniej, która powie że psa bierze na dt.[/QUOTE] Nie chcę wyjść na taką co uczy nie uczciwości,ale ja po prostu nie informuję schroniska o tym,że psa zabieram na dt lub do hoteliku...zabieram,podpisuję umowę i szukam ds,z którym także podpisuję umowę i to znacznie bardziej restrykcyjną niż schroniskowa...ale jak zabieram psiaka i wyadoptowuję,to biorę za niego odpowiedzialność przy ew. powrotach- psiak nie może trafić do schroniska,lecz albo do mnie,albo do zorganizowanego z moją pomocą dt lub ds. Cóż,będąc osobą prywatną,nie ryzykuję niezgody schroniska na tę formę pomocy psiakom... Quote
jaanna019 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Ja to rozumiem, ale my jako org nie możemy pozwolić sobie na niejasności ;) Edit: zdjątka wyślę na email Quote
zuzlikowa Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='jaanna019']Ja to rozumiem, ale my jako org nie możemy pozwolić sobie na niejasności ;) Edit: zdjątka wyślę na email[/QUOTE] Słusznie,ja pisałam o swojej sytuacji osoby prywatnej...a na fotki czekam... Quote
zuzlikowa Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 EDEK już na stronce i na zaprzyjaźnionych grupach na FB [URL="http://www.facebook.com/home.php?sk=group_192021564159117&ref=notif¬if_t=group_activity#%21/album.php?aid=25065&id=122870101115744&fbid=130701356999285"]http://www.facebook.com/home.php?sk=group_192021564159117&ref=notif¬if_t=group_activity#!/album.php?aid=25065&id=122870101115744&fbid=130701356999285[/URL] jeśli macie konto na FB, udostępniajcie jego folder znajomym z prośbą o dalsze udostępnianie... Acha...Harry za momencik...ale bardzo prosze o info i kontakt...uzupełnię Quote
karina1002 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='zuzlikowa']Nie chcę wyjść na taką co uczy nie uczciwości,ale ja po prostu nie informuję schroniska o tym,że psa zabieram na dt lub do hoteliku...zabieram,podpisuję umowę i szukam ds,z którym także podpisuję umowę i to znacznie bardziej restrykcyjną niż schroniskowa...ale jak zabieram psiaka i wyadoptowuję,to biorę za niego odpowiedzialność przy ew. powrotach- psiak nie może trafić do schroniska,lecz albo do mnie,albo do zorganizowanego z moją pomocą dt lub ds. Cóż,będąc osobą prywatną,nie ryzykuję niezgody schroniska na tę formę pomocy psiakom...[/QUOTE] Hi, hi, ale jak u nas są dwie-trzy osoby, które ciągle biorą, to zaraz schronisko naśle kogoś, żeby sprawdzić co się z tymi psami dzieje, bo biora i biorą te psy.... Quote
ula_cz Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Proszę Was o pomoc!!! sprawa pilna :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/202334-Wyrzucony-na-ulic%C4%99-jak-%C5%9Bmie%C4%87-czarny-piekny-labrador-z-niewydolno%C5%9Bcia-nerek-szuka-DT?p=16313987#post16313987[/url] Quote
Guest monia3a Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='zuzlikowa']EDEK już na stronce i na zaprzyjaźnionych grupach na FB [URL="http://www.facebook.com/home.php?sk=group_192021564159117&ref=notif¬if_t=group_activity#%21/album.php?aid=25065&id=122870101115744&fbid=130701356999285"]http://www.facebook.com/home.php?sk=group_192021564159117&ref=notif¬if_t=group_activity#!/album.php?aid=25065&id=122870101115744&fbid=130701356999285[/URL] jeśli macie konto na FB, udostępniajcie jego folder znajomym z prośbą o dalsze udostępnianie... Acha...Harry za momencik...ale bardzo prosze o info i kontakt...uzupełnię[/QUOTE] Tekst Harrego: [COLOR=#000000][SIZE=2]Harry to młodziutki około roczny pies. Jest oazą łagodności. Nie wykazuję żadnej agresji w stosunku do innych psów, czy kotów. Mieszka z dwiema suczkami (dużą i maleńką) oraz dwoma kotami. Lubi też dzieci. Harry ponad wszystko pragnie kontaktu z człowiekiem.Kiedy jego opiekunka siedzi na kanapie, podaje jej obie łapki i przytula głowę domagając się głaskania.Jego ulubionym zajęciem jest rodawanie buziaków wszystkim napotkanym osobom :) Grzecznie znosi zabiegi pielęgnacyjne, potrafi chodzić na smyczy i zachowac w domu czystość.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000000][SIZE=2]Harry to piękny pies, ze lsniącą, długą sierścią i zawsze uśmiechniętą mordką. Jest wesoły i skory do zabawy. Jeśli szukasz mądrego przyjaciela - Harry jest idealny! [/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000000][SIZE=2]Harry jest odrobaczony, zaszczepiony i na dniach zostanie wykastrowany.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000000][SIZE=2]kontakt: Monika 501 453 000, mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/SIZE][/COLOR] Quote
kaszanka Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='karina1002']Hi, hi, ale jak u nas są dwie-trzy osoby, które ciągle biorą, to zaraz schronisko naśle kogoś, żeby sprawdzić co się z tymi psami dzieje, bo biora i biorą te psy....[/QUOTE] Ale wtedy pokazujesz, że przekazałeś psa dalej po podpisaniu umowy - i już tak czarno nie wygląda. Quote
joanna83 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='kaszanka']Ale wtedy pokazujesz, że przekazałeś psa dalej po podpisaniu umowy - i już tak czarno nie wygląda.[/QUOTE] Przekazując psa dalej łamiesz warunki umowy zawartej ze schroniskiem. Jeżeli ktoś ma ochotę dać dom tymczasowy pieskowi ze schroniska niech skontaktuje się ze mną lub z Moniką i wtedy załatwimy tą sprawę legalnie ;) Quote
Guest monia3a Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Na cito szukam DT dla dwóch dogów na okres dwóch tygodni. Błagam macie może jakieś miejsce?? Sytuacja jest podbramkowa ... Quote
Recommended Posts