house Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 No właśnie, łapy psa raczej nie pachną różami, może lepiej byłoby napisać, że pachną nieprzyjemnie, inaczej niż zawsze. Co do tego nieprzyjemnego zapachu, to jednak powód może być różny - od poto, przez róznego rodzaju schorzenia np. grzyba. Najlepiej udać się do weterynarza, myślę, ze on na pewno coś na to poradzi, a co najważniejsze postawi dokładna diagnozę. Quote
energii Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Poza tym może warto pomyśleć o kąpieli pieska. Być może kąpiel pomorze w usunięciu brzydkiego zapachu. Poza tym warto by było udać się też do innego weterynarza, może on by jednak postawił inną diagnozę. Quote
misia93 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 mojemu poprzedniemu psiakowi śmierdziały łapy, Demonkowi też śmierdzą łapy... ech ja się już przyzwyczaiłam a nawet lubię ten zapach :lol: myślałam że to normalne a tutaj taki temat głośny :lol: Quote
Kasi i Lena Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Moim sukom w zimie łapeczki śmierdziały takim pomieszaniem wilgoci z bliżej nieokreślonym syfkiem. Jak dla mnie zapach uroczy;) Jak jest ciepło i sucho łapeczki są całkiem bezwonne. No chyba że któraś wdepnie w jakąś niespodziankę:roll: Quote
luta4 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Mojej suni Drace nogi śmierdzą szwajcarskim serem dlatego nazywam je nóżki- śmierduszki wydaje mi się że nalezałoby po spacerze myć psiakowi kuloski i jak wyschna troche talkiem potraktować Quote
panbazyl Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 dawno tu nie byłam Właśnie obwąchałam łapy wszystkim 3 moim psom i co? zapach jest, ale bardzo mało intensywny. Myślę że to od diety - od dawna karmię je BARFEM i chyba to jest przyczyna tego ze zapaszku prawie nie. :) Jakoś wcześniej zwracałam uwagę tylko na jakośc kupiszona a na zapach z łap nie :) Quote
gryf80 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 moje prowadzą żywot nadworno-domowy.niczym niewłaściwym nie zalatuje.może troszkę,taką,no wiecie wilgocią ale to w dni takie jak dziś czyli słotne Quote
ewtos Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 [quote name='gryf80'].........................może troszkę,taką,no wiecie wilgocią ale to w dni takie jak dziś czyli słotne[/QUOTE] U nas zalatuje i wilgocią bym tego nie nazwała :evil_lol:, raczej dwudniowe męskie skarpety. Myjemy łapki szamponem i tyle :lol:. Quote
gryf80 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 oj,to faktycznie wtedy to tylko szampon,zapach skarpeciany nie każdy zniesie Quote
kavala Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 A łapki mojego psa pachną słonymi paluszkami i ja bardzo lubię ten zapach ;) Nie przepadam zaś za zapachem mokrych łap, ale cały mokry pies pachnie a raczej podśmierduje inaczej :) Quote
Evelynkaa Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 [quote name='luta4']Mojej suni Drace nogi śmierdzą szwajcarskim serem dlatego nazywam je nóżki- śmierduszki wydaje mi się że nalezałoby po spacerze myć psiakowi kuloski i jak wyschna troche talkiem potraktować[/QUOTE] pudrem tak ale takim w którym składzie właśnie nie ma talku!!!! jeśli już Psiak poci się łapkami stąd taki zapaszek, mój psiak z kolei ma drożdżaki i to te grzybki jadą starymi skarpetkami :P Quote
kamila lakusiowa Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 A nie ma tam innego koloru? Np. Takiego brązowego? Quote
Evelynkaa Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 owszem przy skórze są czerwono-brązowe strupki a włosy zabarwiają się na brąz Quote
Merrick Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Ja tez obwąchałam stopy moim dwóm psiurom, ale ani Tamlinowi ani Baldurowi nie smierdzą :D Quote
dortadejk Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Mam owczarka niemieckiego i niestety ten sam problem;)Skarpetowy zapaszek;)To mój pierwszy piesek i nie mam doświadczenia więc nauczyliśmy się z tym jakoś żyć;) Quote
Qeeriefire Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Mojemu psy łapy po prostu pachną jakby suszonymi grzybami, cudnie:D Quote
basia$diana Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 My dzis wygywamy z Wami na zapachy, sucz sadzi taaakie bąki, że kiedy puściła "petardę" przy Panu od gazomierza ten znacząco popatrzył na mnie hehehe :) wracając do łap :) zero zapachu :) Quote
Recommended Posts