Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie, łapy psa raczej nie pachną różami, może lepiej byłoby napisać, że pachną nieprzyjemnie, inaczej niż zawsze. Co do tego nieprzyjemnego zapachu, to jednak powód może być różny - od poto, przez róznego rodzaju schorzenia np. grzyba. Najlepiej udać się do weterynarza, myślę, ze on na pewno coś na to poradzi, a co najważniejsze postawi dokładna diagnozę.

• 10 months later...
  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poza tym może warto pomyśleć o kąpieli pieska. Być może kąpiel pomorze w usunięciu brzydkiego zapachu. Poza tym warto by było udać się też do innego weterynarza, może on by jednak postawił inną diagnozę.

Posted

mojemu poprzedniemu psiakowi śmierdziały łapy, Demonkowi też śmierdzą łapy... ech ja się już przyzwyczaiłam a nawet lubię ten zapach :lol: myślałam że to normalne a tutaj taki temat głośny :lol:

Posted

Moim sukom w zimie łapeczki śmierdziały takim pomieszaniem wilgoci z bliżej nieokreślonym syfkiem. Jak dla mnie zapach uroczy;) Jak jest ciepło i sucho łapeczki są całkiem bezwonne. No chyba że któraś wdepnie w jakąś niespodziankę:roll:

Posted

Mojej suni Drace nogi śmierdzą szwajcarskim serem dlatego nazywam je nóżki- śmierduszki wydaje mi się że nalezałoby po spacerze myć psiakowi kuloski i jak wyschna troche talkiem potraktować

Posted

dawno tu nie byłam
Właśnie obwąchałam łapy wszystkim 3 moim psom i co? zapach jest, ale bardzo mało intensywny.
Myślę że to od diety - od dawna karmię je BARFEM i chyba to jest przyczyna tego ze zapaszku prawie nie. :) Jakoś wcześniej zwracałam uwagę tylko na jakośc kupiszona a na zapach z łap nie :)

Posted

[quote name='gryf80'].........................może troszkę,taką,no wiecie wilgocią ale to w dni takie jak dziś czyli słotne[/QUOTE]

U nas zalatuje i wilgocią bym tego nie nazwała :evil_lol:, raczej dwudniowe męskie skarpety. Myjemy łapki szamponem i tyle :lol:.

Posted

A łapki mojego psa pachną słonymi paluszkami i ja bardzo lubię ten zapach ;) Nie przepadam zaś za zapachem mokrych łap, ale cały mokry pies pachnie a raczej podśmierduje inaczej :)

Posted

[quote name='luta4']Mojej suni Drace nogi śmierdzą szwajcarskim serem dlatego nazywam je nóżki- śmierduszki wydaje mi się że nalezałoby po spacerze myć psiakowi kuloski i jak wyschna troche talkiem potraktować[/QUOTE]

pudrem tak ale takim w którym składzie właśnie nie ma talku!!!! jeśli już
Psiak poci się łapkami stąd taki zapaszek, mój psiak z kolei ma drożdżaki i to te grzybki jadą starymi skarpetkami :P

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Mam owczarka niemieckiego i niestety ten sam problem;)Skarpetowy zapaszek;)To mój pierwszy piesek i nie mam doświadczenia więc nauczyliśmy się z tym jakoś żyć;)

• 11 months later...
Posted

My dzis wygywamy z Wami na zapachy, sucz sadzi taaakie bąki, że kiedy puściła "petardę" przy Panu od gazomierza ten znacząco popatrzył na mnie hehehe :)
wracając do łap :) zero zapachu :)