Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego co mi wiadomo, Misia jest z soboz na wywczasie w okolicach poza zasięgiem :) Pewnie po weekendzie soboz zda relacje.
Chciałam się niestety wycofać z mojej oferty dt dla Misi :( Moją sunię w sobotę potrącił samochód i mamy w domu szpitalik :(

Posted

Przykro mi z powodu Twojej suni,

Nie wiem co będzie z Misią, mówiąc szczerze takiego tymczasowicza, który tak bardzo dał mi w kość jeszcze nie miałam.

Była ze mną tylko tydzień, ale przede wszystkim ona jest chora. kaszle mniej ale ma ataki duszności bardzo silne. Ma wyraźnie przedawkowany enkorton, cały czas pije i sika, potrafi w ciągu paru godzin wypić kilka misek wody, zmniejszenie dawki o ćwiartkę nie za wiele na razi dało. Jej jedynym sensem życia jest jedzenie. Nie ważne, czy jest człowiek czy nie ona musi być w kuchni, nawet jak wszyscy sa na podwórku Misia cały czas szczeka żeby położyć się w kuchni. Trochę rzucała się na 15 letniego kota Kacperka, na Rufusa młodzieńca całkiem nie, ale mama nie chciała żeby była z kotami i musiała iść do mnie i była rozpacz, bo tam nie ma kuchni...

Nawet staruszka Iga lubiła spacery, zwracała uwagę na ludzi przechodzących, Misia tylko cały czas pilnowała czy dostanie coś do zjedzenia. Niestety w samochodzie cały czas szczeka, z małymi przerwami, więc podróż 8 godzin z Misią w samochodzie była dla mnie nieco uciążliwa, nawet zwykły wyjazd do lasu, a jeździliśmy dwa razy dziennie była zawsze w akompaniamencie.

Mama absolutnie nie chce się zgodzić, tylko w ciągu trzech godzin od przyjazdu Misia zrobiła 4 kałuże i zesikała posłanie Gai, a Gaja czuje się obecnie bardzo źle.

Jutro muszę ją zawieźć do hotelu w schronisku

zdjęcia z wyjazdu w albumie Misi na FB

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=588453744522215&set=oa.133142536869713&type=1&relevant_count=9&ref=nf

https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Misia9731267Lat8Kg38Cm13102012RDomTymczasowy?noredirect=1#

Posted

znalazłam dla Misi płatny dt na ten czas 2,5 tygodnia, nie potrafiłam jej odwieźć do schroniska. Za ten okres koszt pobytu to 200 złotych, 50 zł daje moja mama, Kasiu czy mogę prosić o 150 zł z konta?

Z pieniędzy fundacyjnych nie mogę zapłacić, bo kobieta nie ma działalności gospodarczej i nie może wystawić rachunku.

Miałam dylemat, bo Misia jest starszym pieskiem i nie ma przed nią przyszłości, ale skoro Iwona oferuje jej bezpłatny dom tymczasowy to nie można patrzeć tylko na ten koszt przez pryzmat leczenia np. młodszego psa.

Trzeba przebrnąć przez okres odstawienia Encortonu, wówczas wszystko wróci do normy i Misia znowu będzie idealnym pieskiem, chociaż stareńkim...

Posted

Trochę humor mi się poprawił jak udało znaleźć mi się opiekę dla Misi, jakoś wydawało mi się łatwiejsze podstawienie jej do schroniska...

Współczuję Agata, teraz wiem co przezywałaś z Darmą, wirtualnie wydaje się to o wiele prostsze, niestety jak przychodzi do wykonania to bardzo trudne!

Ale jak zaczęłam sobie przypominać jak ona się cieszyła jak stamtąd ja odbierałam, jaka była zaniedbana jak ją kąpałam, a teraz ma futerko jak lustro błyszczące.

Jest sporo za gruba, ale to wina sterydu, sikanie również i po odstawieniu znowu będzie normalnym psem, po prostu za dużo dostawała tego Encortonu, a nie można go zbyt szybko teraz odstawić i na razie bierze 1/2 tabletki 10 mg, od przyszłego tygodnia będzie odstawić 1/4 tabletki i może do czerwca uda się go odstawić???

Dla Misi ma wpłacić tez Jola 50 zł - tak więc maleńka ma już połowę hotelu!

O 19:00 mam ją zawieźć, będzie jedynym pieskiem w mieszkaniu, Pani ma dwa psy na działce, podobno dokarmia bezdomne koty i psy i bardzo lubi zwierzęta. To sąsiadka mojej kierowniczki, która zaręczyła ze krzywda misi się tam nie stanie!

Posted

Biedulka z tej Misiulki.
Trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy i Misieńka cieszyła się życiem, które jej jeszcze pozostało.

Posted

Jola przeleje na konto schroniskowe 80 zł, nie jak wcześniej pisałam 50 zł, wpłata będzie z dopiskiem dla Misi, tak będzie czytelniej niż na moje prywatne konto, a na fundacyjne nie można bo nie będzie rachunku.

50 zł dostałam w gotówce od mamy i zapłaciłam zadatek za Misię.

Do przelania 150 zł

Żeby tylko Misia tak nie siusiała, bo mieszkanko jak spod igły...

U mnie była od 16:30 do 18:30 i zdążyła zrobić siku na dywan, a była wcześniej 2 godziny na spacerze z mamą. Trochę potrwa zanim spadnie jej stężenie Encortonu i zacznie się normalnie zachowywać...

Posted

maciaszek napisał(a):
Ok, więc przeleję 150 zł, jutro, na Twoje konto :).

Kasiu, jeżeli to nie problem to wolałabym dopiero jak zapłacę, a resztę zapłacę przy odbiorze Misi 23 maja

Posted

Zdjęcie jeszcze z wakacji Misi, dziś dzwoniłam do jej dt i wszystko w porządku, Misia jest grzeczna!

ale autem nawet przy kierowcy nie lubi jeździć, cały czas skamle i jest bardzo podekscytowana...

Posted

Przepraszam, ograniczyłam do minimum komputer,
dłonie zaatakował mi reumatyzm i bardzo mnie boli a w pracy nie ma zmiłuj się i muszę działać na kompie...

Dziękujemy za wpłatę przede wszystkim

Dzwoniłam dziś rano do Misi, nie siusia już po zmniejszeniu encortonu, ale więcej kaszle, cały czas prosi się przy jedzeniu, ale to jedyne problemy jakie stwarza.

To takie zaklęte koło - większa dawka encortonu ma problem z "nadnerczami"??? - chyba tak to nazwał wet i sika wtedy na potęgę - grozi jej trwały zespół Cousinga

Mniejsza dawka - zaczęła mocniej kaszleć, może się skończyć na nowo dusznościami

Nie wiem co robić, sikającą co pół godziny nikt nie da jej nawet dt, bo Iwona pracuje, dusząca cierpi, na razie cały czas liczę na cud... No i na powrót Iwony, która ją najlepiej zna!