Jump to content
Dogomania

MIEDARY-zdj na str.6,7,14,15,16,29,30,31,33,35,43,44 prosimy o ogłaszanie psów

Recommended Posts

Posted

DZiekujemy bardzo Ciociu Asiu - watek juz odwiedzilismy ;) - jest super, prosimy o jeszcze w miare Twoich mozliwosci :)

dzodzo - tez juz bylem u Pinia ale chyba sie rozminelismy :)

dzieki wielkie
pozdrawiam

p.s. nie dziwie sie ze zakochalas sie w Piniu - wszyscy ktorzy mieli z nim kontakt - pograzeni ;)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ech wszystkie psiaki z moich watków chca mi jakos uciekać do domków...:loveu:

mam wolne moce i moge załozyc oddzielne watki kolejnym psiakom - israel czy masz jakieś typy dla mnie?
jesli nie to sama poszukam jak tylko wyprawimy pinia i bródkę do domków:lol:

bo jednak na oddzielnym wątku łatwiej psiaka moga odnaleźć potencjalini chętni - a tak to gina wsród wielu innych...;)

Posted

Dzis udalo mi sie zrobic pare zdjec suni - Basetki - o ktorej pisalem w sobote.

Sunia - basset - bialo brazowa. Wiek - staruszka, przynajmniej tak wyglada. Przywieziona z Pyskowic, znaleziona w rowie przez Straz Miejska...
Sunia jest w zlym stanie. Zaglodzona, na ciele (pod skora) ma jakies zmiany. Jedno wielkosci jajka. Jest bardzo zrezygnowana. Pierwsza nie szuka konaktu z czlowiekiem ale jak sie ja zacznie glaskac przytula sie. Mimo swego stanu sunia wyprowadzona na spacer porusza sie dosc energicznie. Niunia bardzo potrzebuje pomocy. Na razie przebywa na kwarantannie ktora bedzie trwala do przyszlego piatku - 06.07. Moze zglosi sie wlasciciel... Jezeli nie bardzo prosimy o pomoc w szukaniu suniowego czlowieka.

A tak wyglada:

Zdjecie zebow:

Zmiany chorobowe:

Kochani, Bessie odeszla dzis w nocy...

[']

Posted

Aniu - wielkie dzieki - suni bardzo przyda sie wlasny watek. Moze wiecej osob ja zauwazy. Wyglada bardzo zle, jest juz siwiutka staruszka, najgorsze te zmiany na skorze - w dotyku sa cieple (cieplejsze niz reszta ciala). W dodatku jest ogromnie wychudzona - moze na zdjeciach tego nie widac. Mimo to porusza sie dosc zwawo jak na swoj stan. Na "spacerze" byla dosc ozywiona i zainteresowana sytuacja.
Juz w sobote skontaktowalem sie z dogomaniaczka ewa_b - milosniczka bassetow. Niunia ma swoj watek na forum basetow i wie o niej Pani Agata Leszczynska z Basset SOS. To daje nam nadzieje...

Posted

Tommy, niewidomy boksio jest w warszawie w DT. Ma do dyspozycji 3 kolezanki :)
Uczy sie zycia - chodzenia po schodach, zabawy :) I doskonale mu idzie.

Na rogowkach sa wrzody. Leczenie powinno przynajmniej czesciowo przywrocic mu wzrok :)

Posted

Tak wygladal Tommy w piatek - kilka dni po kwarantannie....

...a tak po 3 dniach we wlasnym domku... :)

Bardzo dziekujemy calej boksiowej ekipie za ogromne serca i blyskawiczna pomoc.

Tommiemu oraz nowemu domkowi zyczymy wielu szczesliwych, wspolnych lat.

Posted

boksinek - jaki słodki..
te zwierzaki tak pięknieją w domach (nawet tymczasowych):roll: :lol:

PS israel - ja jestem Ci winna jeszcze dwa watki miedarskich psiaków - załozę je jutro, bo miałam urwanie głowy w tym tyg.:oops:
zabiore sie za to zaraz z rana..

Posted

dzodzo - niunia dobcia ma wspanialy dom :D zabrala ja Pani Lucja ktora odwiedza schronisko - to ta wolontariuszka o ktorej pisalem wczesniej. Planowala zabrac ja od dawna ale dopiero teraz mogla to zrobic. Razem z Niunia zabrala sunie (byla na zdjeciach Psy po kwarantannie - taka smutna, przyklejona do sciany). Pani Lucja stwierdzila ze w dwojke bedzie im razniej :)

Niestety przybyly takie - na razie na kwarantannie - moze ktos ich szuka...
(zdjecia nie sa zbyt dobrze naswietlone - nie mialem lampy ze soba a na kwarantannie jest dosc ciemno, ale moze ktos rozpozna jakiegos)

Pies - malamut/husky - duzy, szaro srebrno bialy. Wiek - ok 1,5 - 2 lata. Na kwarantannie 1 dzien. Przywieziony z Piekar Sl. Mily i przyjazny. Strasznie teskni. W boksie caly czas placze...

Suczka - "canario" - szaro pregowana. Ma bardzo mocno przyciete uszy. Bardzo wychudzona, mocno zestresowana, prawie w ogóle nie wychodzi z budy. Przywieziona z Wołczyna.

***HIPER NEWS***
Ten piesek ma juz domek - odebral ja wlasciciel!
***HIPER NEWS***

I jeszcze takie psiaki.

Pies - mix rotka + cos - duzy, czarny podpalany.
Obok niego czarny psiak, maly, szorstowlosy.

***HIPER NEWS***
Ten piesek ma juz domek - odebral go wlasciciel!
***HIPER NEWS***

i jeszcze taki:

***HIPER NEWS***
Ten piesek ma juz domek - odebral go wlascicel!
***HIPER NEWS***

Posted

I jeszcze dwie takie dziewczynki - bardzo podobne do naszego Okruszka:

Suczka - ratlerkowata - czarna podpalana. Wiek ok 5 lat. Wzrost - do polowy lydki. Waga "kogucia". Mila i przyjazna ale bardzo przestraszona cala sytuacja. Przywieziona z Siewierza.

***HIPER NEWS***
Ten piesek ma domek tymczasowy
***HIPER NEWS***

Suczka - ratlerkowata - czarna podpalana. Wiek ok 6 lat. Wzrost - do polowy lydki. Waga "kogucia". Jest drobniejsza od suczki powyzej. Mila i przyjazna ale przestraszona cala sytuacja. Przywieziona z Zbroslawic. Nie wiemy czy suczka jest chora ale ma jakies problemy z utrzymaniem rownowagi (nie zawsze). Wyglada troche tak jakby miala zawroty glowy. Moze to pozostalosc po jakiejs dawnej chorobie.

Nasza Malenka Niunia zasnela...
Po poludniu jej stan bardzo sie pogorszyl, zaczela odchodzic...
Wezwany weterynarz podjal decyzje o eutanazji...

W tej najtrudniejszej chwili nie byla sama, zasnela na rekach osoby ktora opiekowala sie Nia w tych ostatnich dniach...

Juz nikt Cie nigdy nie skrzywdzi Kruszynko...

[']

Pies - mix wielu ras - czarny z bialymi znaczeniami. Wiek ok roku. Przywieziony z Piekar Slaskich. Tolerancyjny i przyjazny dla psow. Szalony, pelen zycia i energii. Kocha ludzi i zabawy z nimi.

***HIPER NEWS***
Ten piesek ma juz domek
***HIPER NEWS***

Posted

czy to jest dzień cudów-Niunia- dobcia ma dom?zaraz się poryczę, bo sczerze mówiąc nie wierzyłam w to,ze ktos okaze się na tyle odwazny i ja zabierze..odwazny w sensie opieki nad chorym , starszym psem-mam w domu identyczna dobcie, tez taka tlusciutka(wynik leczenia sterydami) i z takim samymi problemami z nogami.Dlatego tak bardzo kibicowałam Niuni.Aukcje sciagam z allegro z łzami w oczach, że "klonik" mojej Bejki tez ma już dom:loveu:
prosze o wytypowanie pieska do aukcji na allegro-robi sie miejsce:)
ten bullowaty pisak z ostatnich fotek-mało widac=ale jak dla mnie to canario...podobna suczka z tak samo krótko kopiowanymi uszkami jest w drugim schronisku

Posted

Dzodzo my tez bardzo sie cieszymy - wiedzielismy za Pani myslala o zabraniu suni ale myslelismy ze to tylko takie plany. Sunia ostatnio troche gorzej sie czula - i jej szanse na domek spadly jeszcze bardziej.
Dzieki za rade odnosnie suni z kwarantanny - w ogole sie na takich rasach nie znamy. Sunia caly czas siedzi w budzie, tylko troche wyszla po wielu probach przywolania. Zmienie w opisie "rase" :).

Jesli bys mogla wystawic na allegro tego psiaka
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74232
AniaB zalozyla mu watek - ale zainteresowanie jest zerowe :( a szkoda bo psiak na zywo jest przesliczny i naprawde szkoda zeby siedzial w schronisku. Tym bardziej ze wyglada na zadbanego.
pozdrawiam i dziekuje :)

Posted

Z lepszych wiadomosci jeszcze jest taki news - ostatnio na kwarantanne trafila suczka z cieczka oraz wszystkie psy ktore jej towarzyszyly - same wsiadly do samochodu - na szczesnie wszystkie zostaly odebrane przez wlascicieli i nie ma takiego tloku w boksach.