Jump to content
Dogomania

MIEDARY-zdj na str.6,7,14,15,16,29,30,31,33,35,43,44 prosimy o ogłaszanie psów

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nasza Malenka Niunia zasnela...
Po poludniu jej stan bardzo sie pogorszyl, zaczela odchodzic...
Wezwany weterynarz podjal decyzje o eutanazji...

W tej najtrudniejszej chwili nie byla sama, zasnela na rekach osoby ktora opiekowala sie Nia w tych ostatnich dniach...

Juz nikt Cie nigdy nie skrzywdzi Kruszynko...

[']

Posted

już miałam imię dla Malusi-Balbinka:placz: :placz: :placz:
to tęcza dla krusi z mojego okna:

lecz po jej koleżankę tak jak obiecałam jadę w poniedziałek-jej wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74899
będzie miała na imię Bułeczka.
W tranpsporcie pomoże Tanitka-ona jeszcze nie wie, że Balbinka umarła-(miały jechać obydwie na tymczas do mnie).

P.S. czy to schronisko ma swoją stronę internetową? w związku z malutką dowiedziałam się w ogóle o tej miejscowości i co za tym idzie o schronie-teraz odkryłam ten wątek i zapoznam sięz nim w całości.

Posted

znalazłam ich stronę na pierwszej stronietego wątku:

http://miedary.internetdsl.pl/index.html

Jednak przydałayby się tam dobre zdjęcia-nie takie zbiorowe każdego psa-z opisem-choć niewielkim, tamte są niezadawalające-nic w zasadzie nie widać i jest zdjęciowy bałagan.

Israel-bardzo proszę dowiedz się o tego pieska-jego zdjęcia są z 6 strony tego wątku:

Israel jeśli on jest to...po prostu sprawdź-dobrze? Jesteśmy nadal w kontakcie. Weź ze sobą aparat fotograficzny jak tam przyjadę-sprawdź go mówię Ci...jak on się zachowuje w stosunku do innych piesków? wiek nie ważny-tak na moje oko może mieć z 6 lat-nie więcej, domyślam się że jest szczekliwy ale w stosunku do ludzi przyłóż do rany-a czemu tyle wiem? nie powiem:cool1: :cool1: :cool1: czemu tak bardzo chcę to wiedzieć?...pierw sprawdź czy jest.

Posted

To jest zdjecie z 22 VI

wiec przypuszczamy ze maluszek ciagle jest w schronisku. Tym bardziej ze do tej pory nikt sie nim nie interesowal. Malo zdjec poniewaz pojawil sie na poczatku na watku a co jestesmy w schronisku jest duzo nowych psiakow i maluszek ciagle czeka na swoja sesje.
Wyglada malo atrakcyjnie ale o takie futerko trzeba dbac. Jak przyjezdzamy podbiega do bramy zeby sie przywitac ale specjalnie sie nie narzuca. Po chwili zajmuje sie juz swoimi sprawami. Na przywitanie szczeka - ale tak jak wszyscy.
Wyroznia go napewno oryginalny usmiech :) Naprawde bardzo dodaje mu uroku. W schronisku jest raczej dosc dlugo ale nie wiemy dokladnie ile i skad/jak tam trafil. W stosunku do psow jest przyjazny, raczej sie nimi nie interesuje.
Co do strony - tez ja ogladalismy - nie wiemy kto ja zalozyl ale raczej przestal ja prowadzic.
Oktawio - czy Ty znasz tego psiaczka?

Posted

israel napisał(a):

To jest zdjecie z 22 VI

wiec przypuszczamy ze maluszek ciagle jest w schronisku.
Tym bardziej ze do tej pory nikt sie nim nie interesowal. Malo zdjec poniewaz pojawil sie na poczatku na watku a co jestesmy w schronisku jest duzo nowych psiakow i maluszek ciagle czeka na swoja sesje.
Wyglada malo atrakcyjnie ale o takie futerko trzeba dbac.
Jak przyjezdzamy podbiega do bramy zeby sie przywitac ale specjalnie sie nie narzuca. Po chwili zajmuje sie juz swoimi sprawami. Na przywitanie szczeka - ale tak jak wszyscy.
Wyroznia go napewno oryginalny usmiech :) Naprawde bardzo dodaje mu uroku. W schronisku jest raczej dosc dlugo ale nie wiemy dokladnie ile i skad/jak tam trafil. W stosunku do psow jest przyjazny, raczej sie nimi nie interesuje.
Co do strony - tez ja ogladalismy - nie wiemy kto ja zalozyl ale raczej przestal ja prowadzic.
Oktawio - czy Ty znasz tego psiaczka?

Nie-nie znam-ale on mnie pozna:cool1: urzekł mnie, bo mi kogoś przypomina:cool1: .

Posted

tak jest-melduje się-i banerek też już wzięłam:cool3: już w poniedziałek tam będę...Israel aparat do ręki i będziesz robić zdjęcia-na karteczce opis-potem się wstawi-pojedyńcze pieski-bo ta strona ich ificjalna to nic tam w sumie nie ma grupowe....pojedyńcze pieski na fotkach-trzeba to zmienić!

Posted

O stronie mysle juz od dawna ale chwilowo naprawde brak czasu...
Ta ktora jest - coz nie wiemy kto ja zrobil ale ona dziala inaczej.
Zdjecia niektorych psiakow juz mamy lacznie z opisami ale niestety bardzo duzo psiakow czeka w kolejce. Co gorsza ciagle przybywaja nowe.
Normalnie gdy jezdzimy do Miedar spedzamy tam ok 2 godzin i udaje nam sie zrobic zdjecia i opisy kilkunastu psiakom (czesc jest wyprowadzanych poza schronisko - to troche trwa; psiaki z kwarantanny/po kwarantannie robimy w pierwszej kolejnosci w nadziei ze ktos ich szuka). W schronisku pracuja tylko dwie osoby i te dwie godziny ktore Pani Kierownik nam poswieca to jest naprawde max jej mozliwosci - potem musza nadganiac lub zostawac dluzej. Chcielibysmy tam bywac czesciej, ale albo nam cos wypada albo w schronisku cos wypada, odleglosc do schroniska tez nie jest mala i niestety tak to sie odwleka.
Niestety troche luzu bede mial dopiero w sierpniu - moze wtedy uda mi sie nadgonic.
Co do poniedzialku - jesli przyjdziecie po poludniu - niestety nie uda nam sie zrobic zdjec - wtedy wszystkie psiaki sa juz zamkniete. Mozliwe sa zdjecia tylko tych ktore wyjda z budynku do kojcow. Ale te zdjecia nie sa zbyt fajne - najwyrazniej widac kraty.

Posted

istnieje mozliwosć sterylizacji i kastracji na zyczenie - tylko chyba tzreba wczesniej zgłosic, zeby zabieg został zrobiony - bo jednak lepiej nie brać psiaka w długą trasę zaraz po zabiegu...

Posted

Jestem nowym właścicielem tego psiaka
Piesek jest ok jedyne co narazie mu nie pasuje to kot szczeka na niego :) ale sądzę że się przyzwyczają do siebie
Z tego co zauważyłem jak jechałem po pieska to do tego schroniska jest ciężko trafić co prawda przy drodze w Miedarach jest tabliczka ale już przy zabudowaniach po pgrowskich? Po drodze nie ma żadnej tabliczki. Drugą sprawą jest strona szło by z tym coś zrobić tzn.
Odnowić stronę zrobić na niej działy np. psy do adopcji; psy w kwarantannienie ; dać mapka jak dojechać; itd.

Posted

Gratulacje ERA88:multi: i zarazem witamy:p ! Tak to prawda-ja też o tym pisałam, to samo o tej stronie internetowej a swoją drogą oprócz tego tutaj pieski prezentowac ciekawe kto tamtą się zajmuje-można by ją "przejąc" i naprawdę przyłożyc się do niej-rozbudowac

Posted

Co do strony to mógłbym się tym zająć zrobić stronę na jakimś systemie CMS
Tylko, kto by tu mi pomógł tzn. segregował zdjęcia psiaków itd.
Muszę się jeszcze dowiedzieć od Pani Czempik co i jak z tą starą stroną ile tam jest miejsca na serwerze itd.

Posted

ERA88 na poprzedniej stronie rozmawialismy juz o stronce schroniska:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=57007&page=39&post=#386

Kiedys juz rozmawialem z Pania Czempik o stronie - osobiscie myslalem o serwerze na http://ovh.org/pl/index.html zdjecia przechowywane bylyby na fotosiku wiec nie byloby problemu z zajmowaniem przez nie przestrzeni oraz z transferem.
Ja moge sie tym zajac dopiero od przyszlego miesiaca - w lipcu juz raczej nie dam rady. Jesli bys mogl i mial ochote to bardzo fajnie :)

Posted

halo, skoro druga osoba zalozyla aukcje Kippiemu a moja caly czasa jest powtarzana-to ja moja zdejmuje...za to grozi zamkniecie konta.Jesli ten sam przedmiot wystawiaja dwie osoby.Zdejmuję Kippiego

Posted

dzodzo sorry - z rozpedu zalozylem tez Kippiemu (przy okazji powtarzania dla pozostalych). Wiem o tym ze takie sa konsekwencje - calkiem zapomnialem ze wystawiasz Kippiego.
Byc moze szykuje sie domek dla Kippiego - wiadomosc z wczoraj w nocy (a w zasadzie juz z dzis :)).
Jesli bys mogla dla jakiegos innego psiaka to bede bardzo wdzieczny :) (postaram sie juz nie mieszac ;))
Jeszcze raz sorry za zamieszanie