wiosenka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Obowiązani tzn, że można je szczepić też od dwóch. Quote
paula_t Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 (edited) [quote name='ewu'][B]Jak siedzą w transporterze nie trzeba biletu i nikt mnie nigdy w pociągu o nic nie pytał..[/B][/QUOTE] Dzięki za odpowiedzi, po prostu to moja pierwsza podróż pociągiem z psiakiem nie swoim i nie za bardzo się na tych wszystkich wymaganiach PKP znam. Edited February 3, 2013 by paula_t Quote
wanda szostek Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 (edited) [quote name='paula_t']Ooo kurczę, no to się pokomplikowało teraz. Najważniejsze teraz, to dowiedzieć się co z szaraczkiem, bo może się okazać, że wcale nie będzie żadnych przeciwskazań, żeby jechał do DT. A czy DT nie może podjechać po trikolorka? Niedobrze z tą książeczką, bo ja jutro powinnam mieć książeczkę wypłoszki przy sobie podczas jazdy....[/QUOTE] Justyna sprawdź na kolei czy jak pies w kontenerku to potrzebuje biletu, bo ja słyszałam, że nie ale upewnij się. [B]Wizyta u lekarza I - nie wiem II - 60, III - 50 [/B] Pytałam weta jak zabierałam małą powiedział, że na wściekliznę też jest zaszczepiona. Ma zaświadczenie. Ma też wklejone dwie szczepionki Novibac DHP i Novibac Fabies. Nie ma odrobaczania i od pchlenia Na moją prośbę ją zaczipował, bo czipuje jak powiedział tylko z adopcją do Siedlec. Powiedziałam mu, że proszę, bo ja jestem z Siedlec Szaraczek nie je , nie pije, leży zwinięty w kłębuszek. Nosek ma zimny. Edited February 3, 2013 by wanda szostek Quote
paula_t Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Wandziu, ja już dzisiaj pytałam jak kupowałam sobie bilety. Psiak w kontenerku nie potrzebuje biletu, poza kontenerkiem bilet kosztuje 15zł. Mam nadzieję, że nic się nie dzieje, że nie będę miała książeczki. Ewu ma większe doświadczenie, napisała, że nie będzie problemu, więc wierzę :) Quote
an1a Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Nos nic nie mówi o temperaturze psa.. Ale martwi mnie jego apatia :( jest jakaś klinika wet. W pobliżu? Quote
ewu Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [B]PURINA DOG CHOW Puppy Junior Large B 15kg + GRATIS[/B] To kupiłam:) Quote
wiosenka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Biedny szaraczek, a może coś dobrego do pyszczka mu włóż? może wtedy zareaguje? Obejrzyj też ząbki czasem złe ustawienie też prowadzi do niechęci jedzeniowej..A oczy, nie ma wypływu? uszy? może jest zarobaczony... Quote
ewu Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='paula_t']Wandziu, ja już dzisiaj pytałam jak kupowałam sobie bilety. Psiak w kontenerku nie potrzebuje biletu, poza kontenerkiem bilet kosztuje 15zł. Mam nadzieję, że nic się nie dzieje, że nie będę miała książeczki. Ewu ma większe doświadczenie, napisała, że nie będzie problemu, więc wierzę :)[/QUOTE] Nigdy nie miałam. W kontenerku pies nie musi mieć biletu na pociąg. Quote
paula_t Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='ewu']Nigdy nie miałam. W kontenerku pies nie musi mieć biletu na pociąg.[/QUOTE] Zgadza się, własnie dokładnie do samo napisałam ;) Quote
wanda szostek Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 (edited) Trikolorek został w schronisku nazwany KOZAK . W książeczce ma tylko Pyrantel i Fiprex Szaraczka nazwali MAŚLAK i ma to samo To są książeczki schroniskowe mają mi jeszcze dostarczyć książeczki z Siedlec. Pieski są zaczipowane [URL="http://img809.imageshack.us/i/szczeniakiii2013029.jpg/"][IMG]http://img809.imageshack.us/img809/2267/szczeniakiii2013029.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img94.imageshack.us/i/szczeniakiii2013027.jpg/"][IMG]http://img94.imageshack.us/img94/3529/szczeniakiii2013027.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img836.imageshack.us/i/szczeniakiii2013026.jpg/"][IMG]http://img836.imageshack.us/img836/9179/szczeniakiii2013026.jpg[/IMG][/URL] Edited February 4, 2013 by wanda szostek Quote
an1a Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 (edited) On ma biegunkę, wymioty? wyniki są dosyć szybko tylko jeśli się nie załatwia może być problem z próbką... Edited February 4, 2013 by an1a Quote
wiosenka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Na tych fotkach wygląda jakby miał spuchnięte stawy może to powoduje apatie? Quote
Ritafi Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Pytałam weta jak zabierałam małą powiedział, że na wściekliznę też jest zaszczepiona. Ma zaświadczenie. Ma też wklejone dwie szczepionki Novibac DHP i Novibac Fabies. Nie ma odrobaczania i od pchlenia Na moją prośbę ją zaczipował, bo czipuje jak powiedział tylko z adopcją do Siedlec. Powiedziałam mu, że proszę, bo ja jestem z Siedlec Czyli mam rozumieć ,że odrobaczona nie była .jaka jest data szczepia bo mała musi być doszczepiona po 3 tyg Przeraża mnie to szczepienie wszystko na raz i to bez odrobaczenia to przecież szczepionka raczej nie działa. Quote
wiosenka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Nie odrobaczonej lepiej nie szczepić... Quote
ewu Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 (edited) [quote name='wanda szostek']Justyna sprawdź na kolei czy jak pies w kontenerku to potrzebuje biletu, bo ja słyszałam, że nie ale upewnij się. Wizyta u lekarza I - nie wiem II - 60, III - 50 Pytałam weta jak zabierałam małą powiedział, że na wściekliznę też jest zaszczepiona. Ma zaświadczenie. Ma też wklejone dwie szczepionki Novibac DHP i Novibac Fabies. Nie ma odrobaczania i od pchlenia Na moją prośbę ją zaczipował, bo czipuje jak powiedział tylko z adopcją do Siedlec. Powiedziałam mu, że proszę, bo ja jestem z Siedlec Szaraczek nie je , nie pije, leży zwinięty w kłębuszek. Nosek ma zimny.[/QUOTE] Boże co mu jest...:( Edited February 4, 2013 by ewu Quote
ewu Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 On jest potwornie chudy, straszne to wszystko...:( Quote
an1a Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Oby nic poważnego. Dajcie znać jutro rano jak się czuje. Będę dzwonić po wetach na trasie.. Quote
ewu Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 (edited) [quote name='enia']No trikolorek miał jechać dziś z czarnulką wypłoszką ale adresu DT nie podał, a ja nie mogłam dłużej czekać, kierowca się spieszył, słuchajcie nie panikujmy, że szaraczkowi cos jest poważnego, obstawiam, że był słabo odżywiony jak pojechał do schronu, tam rarytasów nie dostał i na pewno nie dostał się do michy bo konkurencja duża, może i jeszcze go zaszczepili, w zimnie i chłodzie, robale też pewnie są, na pewno musi iść do weta, tam na pewno by go na nogi nie postawili, nie ma izolatek itp. Nie panikujmy. Ewu na pewno się odezwie. Wanda tamten dług za leczenie małej to 90 zł? o ile dobrze kojarzę z wątku..( 1 wizyta-50 zł, 2-wizyta 40 zł)[/QUOTE] [SIZE=4][B][SIZE=2]Ile mam przelać Wandzie , proszę pilnie o numer konta na pw.Zaraz przeleję.[/SIZE] [/B][/SIZE] Edited February 3, 2013 by ewu Quote
elik Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Ritafi'] Czyli mam rozumieć ,że odrobaczona nie była .jaka jest data szczepia bo mała musi być doszczepiona po 3 tyg Przeraża mnie to szczepienie wszystko na raz i to bez odrobaczenia to przecież szczepionka raczej nie działa.[/QUOTE] Już o tym gdzieś pisałam. Do du.. jest to szczepienie w schronie. To prosta droga do zabicia psa, a może właśnie o to loto ???? Jak można szczepić zarobaczonego psiaka. Po pierwsze szczepionka słabo działa, albo wcale, po drugie psiak osłabiony robalami dostaje dawkę chorobotwórczą. To może go zabić. Temu psiakowi może nic nie jest tylko właśnie odczuwa efekt szczepienia przed odrobaczeniem :angryy: Quote
elik Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='ewu'][SIZE=4][SIZE=2]Ile mam przelać Wandzie , proszę pilnie o numer konta na pw.Zaraz przeleję.[/SIZE][/SIZE][/QUOTE] Basieńko, proszę nie pisz takimi wielkimi literami, bo strona szybko nam się kończy :) Wandzia zaraz poda nr konta. Już miała to zrobić, ale była zajęta szczeniorkami. Quote
ewu Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='elik']Basieńko, proszę nie pisz takimi wielkimi literami, bo strona szybko nam się kończy :) Wandzia zaraz poda nr konta. Już miała to zrobić, ale była zajęta szczeniorkami.[/QUOTE] Słusznie Elu, wiesz ważne i nie chciałam żeby gdzieś utknęło. juz zmniejszam:) Quote
elik Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 (edited) [quote name='ewu']Słusznie Elu, wiesz ważne i nie chciałam żeby gdzieś utknęło. juz zmniejszam[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/QUOTE] Łeb mi pęka od tego kombinowania :) Edited February 4, 2013 by elik Quote
ewu Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Boże to co będzie z tym maluszkiem????????/ Quote
elik Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='ewu']Boże to co będzie z tym maluszkiem????????/[/QUOTE] Nie tylko z tym smutaskiem, z obu co będzie, bo podobno DT chcą żeby sprawdzić oba. Rozumiem to, ale czy Wandzia da radę zrobić to przed wyjazdem do szpitala. Ona sama chora i potrzebuje wsparcia, a tu tyle problemów. Zaczynam żałować, że przekonywałam ją, że damy radę, żeby wyciągnęła je z tego cholernego schronu :-( Quote
Recommended Posts