Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 880
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='ewu'][B]Jak siedzą w transporterze nie trzeba biletu i nikt mnie nigdy w pociągu o nic nie pytał..[/B][/QUOTE]

Dzięki za odpowiedzi, po prostu to moja pierwsza podróż pociągiem z psiakiem nie swoim i nie za bardzo się na tych wszystkich wymaganiach PKP znam.

Edited by paula_t
Posted (edited)

[quote name='paula_t']Ooo kurczę, no to się pokomplikowało teraz.
Najważniejsze teraz, to dowiedzieć się co z szaraczkiem, bo może się okazać, że wcale nie będzie żadnych przeciwskazań, żeby jechał do DT.
A czy DT nie może podjechać po trikolorka?
Niedobrze z tą książeczką, bo ja jutro powinnam mieć książeczkę wypłoszki przy sobie podczas jazdy....[/QUOTE]

Justyna sprawdź na kolei czy jak pies w kontenerku to potrzebuje biletu, bo ja słyszałam, że nie ale upewnij się.

[B]Wizyta u lekarza I - nie wiem II - 60, III - 50
[/B]
Pytałam weta jak zabierałam małą powiedział, że na wściekliznę też jest zaszczepiona. Ma zaświadczenie. Ma też wklejone dwie szczepionki Novibac DHP i Novibac Fabies. Nie ma odrobaczania i od pchlenia
Na moją prośbę ją zaczipował, bo czipuje jak powiedział tylko z adopcją do Siedlec. Powiedziałam mu, że proszę, bo ja jestem z Siedlec

Szaraczek nie je , nie pije, leży zwinięty w kłębuszek. Nosek ma zimny.

Edited by wanda szostek
Posted

Wandziu, ja już dzisiaj pytałam jak kupowałam sobie bilety. Psiak w kontenerku nie potrzebuje biletu, poza kontenerkiem bilet kosztuje 15zł.
Mam nadzieję, że nic się nie dzieje, że nie będę miała książeczki. Ewu ma większe doświadczenie, napisała, że nie będzie problemu, więc wierzę :)

Posted

Biedny szaraczek, a może coś dobrego do pyszczka mu włóż? może wtedy zareaguje? Obejrzyj też ząbki czasem złe ustawienie też prowadzi do niechęci jedzeniowej..A oczy, nie ma wypływu? uszy? może jest zarobaczony...

Posted

[quote name='paula_t']Wandziu, ja już dzisiaj pytałam jak kupowałam sobie bilety. Psiak w kontenerku nie potrzebuje biletu, poza kontenerkiem bilet kosztuje 15zł.
Mam nadzieję, że nic się nie dzieje, że nie będę miała książeczki. Ewu ma większe doświadczenie, napisała, że nie będzie problemu, więc wierzę :)[/QUOTE]
Nigdy nie miałam. W kontenerku pies nie musi mieć biletu na pociąg.

Posted (edited)

Trikolorek został w schronisku nazwany KOZAK . W książeczce ma tylko Pyrantel i Fiprex
Szaraczka nazwali MAŚLAK i ma to samo
To są książeczki schroniskowe mają mi jeszcze dostarczyć książeczki z Siedlec.
Pieski są zaczipowane

[URL="http://img809.imageshack.us/i/szczeniakiii2013029.jpg/"][IMG]http://img809.imageshack.us/img809/2267/szczeniakiii2013029.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img94.imageshack.us/i/szczeniakiii2013027.jpg/"][IMG]http://img94.imageshack.us/img94/3529/szczeniakiii2013027.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img836.imageshack.us/i/szczeniakiii2013026.jpg/"][IMG]http://img836.imageshack.us/img836/9179/szczeniakiii2013026.jpg[/IMG][/URL]

Edited by wanda szostek
Posted (edited)

On ma biegunkę, wymioty? wyniki są dosyć szybko tylko jeśli się nie załatwia może być problem z próbką...

Edited by an1a
Posted

Pytałam weta jak zabierałam małą powiedział, że na wściekliznę też jest zaszczepiona. Ma zaświadczenie. Ma też wklejone dwie szczepionki Novibac DHP i Novibac Fabies. Nie ma odrobaczania i od pchlenia
Na moją prośbę ją zaczipował, bo czipuje jak powiedział tylko z adopcją do Siedlec. Powiedziałam mu, że proszę, bo ja jestem z Siedlec

Czyli mam rozumieć ,że odrobaczona nie była .jaka jest data szczepia bo mała musi być doszczepiona po 3 tyg Przeraża mnie to szczepienie wszystko na raz i to bez odrobaczenia to przecież szczepionka raczej nie działa.

Posted (edited)

[quote name='wanda szostek']Justyna sprawdź na kolei czy jak pies w kontenerku to potrzebuje biletu, bo ja słyszałam, że nie ale upewnij się.
Wizyta u lekarza I - nie wiem II - 60, III - 50

Szaraczek nie je , nie pije, leży zwinięty w kłębuszek. Nosek ma zimny.[/QUOTE]
Boże co mu jest...:(

Edited by ewu
Posted (edited)

[quote name='enia']No trikolorek miał jechać dziś z czarnulką wypłoszką ale adresu DT nie podał, a ja nie mogłam dłużej czekać, kierowca się spieszył,
słuchajcie nie panikujmy, że szaraczkowi cos jest poważnego, obstawiam, że był słabo odżywiony jak pojechał do schronu, tam rarytasów nie dostał i na pewno nie dostał się do michy bo konkurencja duża, może i jeszcze go zaszczepili, w zimnie i chłodzie, robale też pewnie są, na pewno musi iść do weta, tam na pewno by go na nogi nie postawili, nie ma izolatek itp.
Nie panikujmy. Ewu na pewno się odezwie. Wanda tamten dług za leczenie małej to 90 zł? o ile dobrze kojarzę z wątku..( 1 wizyta-50 zł, 2-wizyta 40 zł)[/QUOTE]
[SIZE=4][B][SIZE=2]Ile mam przelać Wandzie , proszę pilnie o numer konta na pw.Zaraz przeleję.[/SIZE]
[/B][/SIZE]

Edited by ewu
Posted

[quote name='Ritafi']
Czyli mam rozumieć ,że odrobaczona nie była .jaka jest data szczepia bo mała musi być doszczepiona po 3 tyg Przeraża mnie to szczepienie wszystko na raz i to bez odrobaczenia to przecież szczepionka raczej nie działa.[/QUOTE]

Już o tym gdzieś pisałam.
Do du.. jest to szczepienie w schronie. To prosta droga do zabicia psa, a może właśnie o to loto ????
Jak można szczepić zarobaczonego psiaka. Po pierwsze szczepionka słabo działa, albo wcale, po drugie psiak osłabiony robalami dostaje dawkę chorobotwórczą. To może go zabić. Temu psiakowi może nic nie jest tylko właśnie odczuwa efekt szczepienia przed odrobaczeniem :angryy:

Posted

[quote name='ewu'][SIZE=4][SIZE=2]Ile mam przelać Wandzie , proszę pilnie o numer konta na pw.Zaraz przeleję.[/SIZE][/SIZE][/QUOTE]

Basieńko, proszę nie pisz takimi wielkimi literami, bo strona szybko nam się kończy :)
Wandzia zaraz poda nr konta. Już miała to zrobić, ale była zajęta szczeniorkami.

Posted

[quote name='elik']Basieńko, proszę nie pisz takimi wielkimi literami, bo strona szybko nam się kończy :)
Wandzia zaraz poda nr konta. Już miała to zrobić, ale była zajęta szczeniorkami.[/QUOTE]
Słusznie Elu, wiesz ważne i nie chciałam żeby gdzieś utknęło. juz zmniejszam:)

Posted (edited)

[quote name='ewu']Słusznie Elu, wiesz ważne i nie chciałam żeby gdzieś utknęło. juz zmniejszam[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/QUOTE]
Łeb mi pęka od tego kombinowania :)

Edited by elik
Posted

[quote name='ewu']Boże to co będzie z tym maluszkiem????????/[/QUOTE]

Nie tylko z tym smutaskiem, z obu co będzie, bo podobno DT chcą żeby sprawdzić oba. Rozumiem to, ale czy Wandzia da radę zrobić to przed wyjazdem do szpitala. Ona sama chora i potrzebuje wsparcia, a tu tyle problemów. Zaczynam żałować, że przekonywałam ją, że damy radę, żeby wyciągnęła je z tego cholernego schronu :-(