Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie zauważyłam pytania.
Elik, w poniedziałek jak najbardziej dałabym rade, wtorek to jedyny dzień, który odpada, bo mam egzamin i nie wyrobiłabym się z czasem, tylko pytanie czy mam jechać po jednego szczeniaka czy też czekamy, aż będzie wiadomo gdzie który szczeniak jedzie, wszystko będzie dograne i wtedy dopiero organizujemy transport? Może się okazać, że ja pojadę po jednego szczylka, a potem znowu trzeba będzie wieźć jednego czy dwa.

W razie czego podaję swój numer, tak będzie łatwiej: 604-430-023

• Replies 880
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Na obecną chwilę sytuacja wygląda tak:

1 szczeniak do Włoszczowej
1 szczeniak do Warszawy
1 szczeniak do Ratafi

Paula o ile wiem we wtorek ma egzamin,ale jutro lub w poniedziałek mówiła, że może.
Choina to dobrze byłoby gdyby ten do Włoszczowej mógł poczekać na transport w Warszawie wtedy ode mnie do Warszawy byłby jeden transport dla eni

Rozmawiałam z Paulą może przyjechać po szczeniaczka w poniedziałek i zawieźć do Krakowa.
W takim układzie gdyby enia wzięła je jutro to dwa musiały by nocować gdzieś. Jeden do poniedziałku czekałby na Paulę a drugi na transport do Włoszczowej. Paula mi tłumaczyła, że expres do Krakowa jedzie przez Włoszczową (północną?) w kontenerkach może dałaby radę wziąć dwa, gdyby ktoś ją do pociągu załadował a we Włoszczowej z pociągu psiaka by odebrał. Potrzebne byłyby dwa spore psie transporterki. Jeden eni pojechał do Krakowa może Paula go odebrać i przywieźć

Edited by wanda szostek
Posted

[quote name='wanda szostek']Na obecną chwilę sytuacja wygląda tak:

1 szczeniak do Włoszczowej
1 szczeniak do Warszawy
1 szczeniak do Ratafi...[/QUOTE]
Zgadza się :)

[quote name='wanda szostek']...
Choina to dobrze byłoby gdyby ten do Włoszczowej mógł poczekać na transport w Warszawie wtedy ode mnie do Warszawy byłby jeden transport dla eni...
Paula mi tłumaczyła, że expres do Krakowa jedzie przez Włoszczową (północną?) w kontenerkach może dałaby radę wziąć dwa, gdyby ktoś ją do pociągu załadował a we Włoszczowej z pociągu psiaka by odebrał.[/QUOTE]
Idąc tym tokiem myślenia, to można byłoby to tak zorganizować.
Zakładając, że przynajmniej jeden z psiaków byłby w kontenerku, to Paula mogłaby zabrać z Warszawy dwa psiaki z tym, że ktoś musiałby ją w W-wie wsadzić z tymi psiakami do pociągu.
We Włoszczowej jeden psiak byłby odebrany i z czarnuszką Paula przyjechałaby do kraka.
Jeśli ktoś mógłby przywieź psiaki do W-wy w poniedziałek rano, to nie byłby potrzebny DT na noc w W-wie.
Czy tak dałoby się zorganizować ?

[quote name='Ritafi']elik,bardzo dziękuję za referencje jaką dostałam od Ciebie:lol:[/QUOTE]
W pełni na nią zasługujesz :)

Posted (edited)

[quote name='wanda szostek']W tym problem, że nie. Ja nie mam możliwości. Przywieźć ofiarowała się enia, ale ona pracuje i w grę wchodzi tylko sobota i niedziela.[/QUOTE]
A miałyby gdzie przenocować w W-wie ?

Jeśli ktoś jest biegły w wyszukiwaniu połączeń w rozkładzie kolejowym to bardzo prosimy poszukajcie pociągu, który jedzie z W-wy do Krakowa i zatrzymuje się we Włoszczowej.
Paula znalazła, ale z dwu godzinną przerwą w podróży. Może jest taki, który nie zatrzymuje się tak długo.

Edit
Paula będzie mogła jechać z W-wy Centralnej do Krakowa pociągiem o godz. 10:50.
We Włoszczowej Północnej będzie o godz. 12:46 i będzie tylko 1 minuta na przekazanie psiaka. Jest to realne, ale muszą się wcześniej porozumieć, tak żeby ta osoba we Włoszczowej wiedziała, którym wagonem Paula jedzie. Trzeba się dowiedzieć nr telefonu tej osoby z Włoszczowej.

Wandziu, czy jest możliwe dostarczenie psiaków na dworzec Warszawa Centralna na godz. około 10:30 ?
Kurcze nie mogę odnaleźć telefonu do enii. Enia, plisssssss tyrknij do mnie jak będziesz mogła :)

Edited by elik
Posted

Priorytetem jest załatwienie transportu do Warszawy i miejsca, gdzie szczeniory mogłyby przenocować, mój przyjazd byłby w poniedziałek, więc jest jeszcze cały jutrzejszy dzień.

Posted

[quote name='wanda szostek']Może Mazowszanka , An1a mogłyby tą jedną noc przetrzymać. To byłoby najlepsze rozwiązanie....[/QUOTE]

Wandziu, popytasz o możliwość przenocowania, ale i dostarczenia psiaków poniedziałek rano na dworzec i pomoc w ich załadowaniu do pociągu ? :)

Posted

Nowa wiadomość od Justyny W.

Wygląda na to, że będą 2 dt w Warszawie :) :) :)
Ktoś się z Panią jutro skontaktuje, tylko szczylki wyciągnijmy ze schroniska!

A więc dwa zostają w Warszawie a tylko jeden by musiał przenocować i w poniedziałek jechać dalej

Posted

[quote name='wanda szostek']...
Wygląda na to, że będą 2 dt w Warszawie :) :) :)
Ktoś się z Panią jutro skontaktuje...[/QUOTE]
Huraaaaaa :multi::multi::multi:
To znacznie ułatwia sprawę Pauli. Łatwiej podróżować z jednym, niż z dwoma psiakami.

[quote name='wanda szostek']...tylko szczylki wyciągnijmy ze schroniska!...[/QUOTE]
Czy jest to możliwe jutro i czy mogą być jakieś kłopoty ?

Posted

[quote name='an1a']W poniedziałek rano niestety odpadam z transportem, nie urwę się z pracy :shake: [B]siedzę od 7-7:30.[/B][/QUOTE]

Ale Paula odjeżdża o godz. 10:50

Posted

Skoro dwa szczylki mają DT w Warszawie, to pozostaje przetransportowanie jednego do Krakowa z Warszawy, a to już baaardzo ułatwia sprawę, bo z jednym sobie bez problemu poradzę i nie będzie stresu związanego z tym, że mam zaledwie 1 minutę na przekazanie szczeniaka we Włoszczowej:)
Mam wyjazd z Krakowa o 5 rano, jestem o 8.15, z powrotem mam pociąg o 10.50, ale mogę zawsze zmienić godzinę podróży, jeśli to ma coś ułatwić.
Problem teraz leży tylko w tym, żeby szczeniak miał gdzie przenocować i żeby pomiędzy 8.15 a 10.50 został dostarczony na dworzec Warszawa Centralna.

Posted (edited)

[quote name='paula_t']...
Mam wyjazd z Krakowa o 5 rano, jestem o 8.15, z powrotem mam pociąg o 10.50, [B]ale mogę zawsze zmienić godzinę podróży, jeśli to ma coś ułatwić.[/B]
Problem teraz leży tylko w tym, żeby szczeniak miał gdzie przenocować i żeby pomiędzy 8.15 a 10.50 został dostarczony na dworzec Warszawa Centralna.[/QUOTE]
Paulo, a może zmienisz pociąg do W-wy na taki, żeby powrót odbywał się koło godz. 16-tej, tak, żeby an1a mogła dowieźć sunię z domu na dworzec.
Jest pociąg, który odjeżdża z kraka o 10:40 i jest w W-wie Centralnej o 14:00.
Wyjazd z W-wy o godz. 15:50 w kraku o 18:49 - expres
lub 16:45 w kraku o 21:44 późno :(

Edited by elik
Posted

[quote name='elik']Paulo, a może zmienisz pociąg do W-wy na taki, żeby powrót odbywał się koło godz. 16-tej, tak, żeby an1a mogła dowieźć sunię z domu na dworzec.[/QUOTE]

To są pociągi, które są po godzinie 15: [URL]http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=s12&seqnr=3&ident=ah.01303922.1359847509&getTariff=yes&outConId=C0-3&OK#cis_C0-3[/URL]
Jutro po południu będę w Rynku, to kupię sobie od razu bilet, więc dobrze by było, żeby już dokładnie wszystko było wiadomo :)

Posted

To musiałby być jeszcze później, bo mam 25km do domu ;) nie mieszkam w Wa-wie. A Mazowszanka? Mogę szczyla przetransportować do centrum po pracy, ale jakby miał nocować to jest niezła logistyka.

Posted

[quote name='an1a']To musiałby być jeszcze później, bo mam 25km do domu ;) nie mieszkam w Wa-wie. A Mazowszanka? Mogę szczyla przetransportować do centrum po pracy, ale jakby miał nocować to jest niezła logistyka.[/QUOTE]

Soreczki, Wandzia zapodała, że mieszkasz w W-wie ;) Dzisiaj już późno lecę z nóg. Jutro będziemy załatwiać z Mazowszanką.
Dobrej nocy :)
Kolorowych snów :)

Posted

To jestem, wczoraj nie miałam dostępu do netu, to co robimy?
mam dzisiaj zabrać z Siedlec czarną wypłoszkę?
ależ działacie!!!!! jestem przeszczęśliwa!!!!
czyli musze kupić transporter dla wypłoszki?

Posted

[quote name='enia']To jestem, wczoraj nie miałam dostępu do netu, to co robimy?
mam dzisiaj zabrać z Siedlec czarną wypłoszkę?
ależ działacie!!!!! jestem przeszczęśliwa!!!!
czyli musze kupić transporter dla wypłoszki?[/QUOTE]

Eniu Twój transporter pojechał chyba do Krakowa. Paula jest z Krakowa więc może mogłaby go odebrać i przywieźć?

Posted

[quote name='wanda szostek']Eniu Twój transporter pojechał chyba do Krakowa. Paula jest z Krakowa więc może mogłaby go odebrać i przywieźć?[/QUOTE]
Transporterek jest chyba u lucky123. Paula_t faktycznie mogła by go wykorzystać. Muszą się dogodać i przekazać transporterek.