paula_t Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Nie zauważyłam pytania. Elik, w poniedziałek jak najbardziej dałabym rade, wtorek to jedyny dzień, który odpada, bo mam egzamin i nie wyrobiłabym się z czasem, tylko pytanie czy mam jechać po jednego szczeniaka czy też czekamy, aż będzie wiadomo gdzie który szczeniak jedzie, wszystko będzie dograne i wtedy dopiero organizujemy transport? Może się okazać, że ja pojadę po jednego szczylka, a potem znowu trzeba będzie wieźć jednego czy dwa. W razie czego podaję swój numer, tak będzie łatwiej: 604-430-023 Quote
wanda szostek Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 (edited) Na obecną chwilę sytuacja wygląda tak: 1 szczeniak do Włoszczowej 1 szczeniak do Warszawy 1 szczeniak do Ratafi Paula o ile wiem we wtorek ma egzamin,ale jutro lub w poniedziałek mówiła, że może. Choina to dobrze byłoby gdyby ten do Włoszczowej mógł poczekać na transport w Warszawie wtedy ode mnie do Warszawy byłby jeden transport dla eni Rozmawiałam z Paulą może przyjechać po szczeniaczka w poniedziałek i zawieźć do Krakowa. W takim układzie gdyby enia wzięła je jutro to dwa musiały by nocować gdzieś. Jeden do poniedziałku czekałby na Paulę a drugi na transport do Włoszczowej. Paula mi tłumaczyła, że expres do Krakowa jedzie przez Włoszczową (północną?) w kontenerkach może dałaby radę wziąć dwa, gdyby ktoś ją do pociągu załadował a we Włoszczowej z pociągu psiaka by odebrał. Potrzebne byłyby dwa spore psie transporterki. Jeden eni pojechał do Krakowa może Paula go odebrać i przywieźć Edited February 2, 2013 by wanda szostek Quote
Ritafi Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 elik,bardzo dziękuję za referencje jaką dostałam od Ciebie:lol: Quote
elik Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='wanda szostek']Na obecną chwilę sytuacja wygląda tak: 1 szczeniak do Włoszczowej 1 szczeniak do Warszawy 1 szczeniak do Ratafi...[/QUOTE] Zgadza się :) [quote name='wanda szostek']... Choina to dobrze byłoby gdyby ten do Włoszczowej mógł poczekać na transport w Warszawie wtedy ode mnie do Warszawy byłby jeden transport dla eni... Paula mi tłumaczyła, że expres do Krakowa jedzie przez Włoszczową (północną?) w kontenerkach może dałaby radę wziąć dwa, gdyby ktoś ją do pociągu załadował a we Włoszczowej z pociągu psiaka by odebrał.[/QUOTE] Idąc tym tokiem myślenia, to można byłoby to tak zorganizować. Zakładając, że przynajmniej jeden z psiaków byłby w kontenerku, to Paula mogłaby zabrać z Warszawy dwa psiaki z tym, że ktoś musiałby ją w W-wie wsadzić z tymi psiakami do pociągu. We Włoszczowej jeden psiak byłby odebrany i z czarnuszką Paula przyjechałaby do kraka. Jeśli ktoś mógłby przywieź psiaki do W-wy w poniedziałek rano, to nie byłby potrzebny DT na noc w W-wie. Czy tak dałoby się zorganizować ? [quote name='Ritafi']elik,bardzo dziękuję za referencje jaką dostałam od Ciebie:lol:[/QUOTE] W pełni na nią zasługujesz :) Quote
wanda szostek Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 W tym problem, że nie. Ja nie mam możliwości. Przywieźć ofiarowała się enia, ale ona pracuje i w grę wchodzi tylko sobota i niedziela. Quote
elik Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 (edited) [quote name='wanda szostek']W tym problem, że nie. Ja nie mam możliwości. Przywieźć ofiarowała się enia, ale ona pracuje i w grę wchodzi tylko sobota i niedziela.[/QUOTE] A miałyby gdzie przenocować w W-wie ? Jeśli ktoś jest biegły w wyszukiwaniu połączeń w rozkładzie kolejowym to bardzo prosimy poszukajcie pociągu, który jedzie z W-wy do Krakowa i zatrzymuje się we Włoszczowej. Paula znalazła, ale z dwu godzinną przerwą w podróży. Może jest taki, który nie zatrzymuje się tak długo. Edit Paula będzie mogła jechać z W-wy Centralnej do Krakowa pociągiem o godz. 10:50. We Włoszczowej Północnej będzie o godz. 12:46 i będzie tylko 1 minuta na przekazanie psiaka. Jest to realne, ale muszą się wcześniej porozumieć, tak żeby ta osoba we Włoszczowej wiedziała, którym wagonem Paula jedzie. Trzeba się dowiedzieć nr telefonu tej osoby z Włoszczowej. Wandziu, czy jest możliwe dostarczenie psiaków na dworzec Warszawa Centralna na godz. około 10:30 ? Kurcze nie mogę odnaleźć telefonu do enii. Enia, plisssssss tyrknij do mnie jak będziesz mogła :) Edited February 2, 2013 by elik Quote
wanda szostek Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Może Mazowszanka , An1a mogłyby tą jedną noc przetrzymać. To byłoby najlepsze rozwiązanie. Enia też jest już nieobecna i nie dodzwoniłam się do niej. Quote
paula_t Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Priorytetem jest załatwienie transportu do Warszawy i miejsca, gdzie szczeniory mogłyby przenocować, mój przyjazd byłby w poniedziałek, więc jest jeszcze cały jutrzejszy dzień. Quote
elik Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='wanda szostek']Może Mazowszanka , An1a mogłyby tą jedną noc przetrzymać. To byłoby najlepsze rozwiązanie....[/QUOTE] Wandziu, popytasz o możliwość przenocowania, ale i dostarczenia psiaków poniedziałek rano na dworzec i pomoc w ich załadowaniu do pociągu ? :) Quote
wanda szostek Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Nowa wiadomość od Justyny W. Wygląda na to, że będą 2 dt w Warszawie :) :) :) Ktoś się z Panią jutro skontaktuje, tylko szczylki wyciągnijmy ze schroniska! A więc dwa zostają w Warszawie a tylko jeden by musiał przenocować i w poniedziałek jechać dalej Quote
elik Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='wanda szostek']... Wygląda na to, że będą 2 dt w Warszawie :) :) :) Ktoś się z Panią jutro skontaktuje...[/QUOTE] Huraaaaaa :multi::multi::multi: To znacznie ułatwia sprawę Pauli. Łatwiej podróżować z jednym, niż z dwoma psiakami. [quote name='wanda szostek']...tylko szczylki wyciągnijmy ze schroniska!...[/QUOTE] Czy jest to możliwe jutro i czy mogą być jakieś kłopoty ? Quote
an1a Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 W poniedziałek rano niestety odpadam z transportem, nie urwę się z pracy :shake: siedzę od 7-7:30. Quote
elik Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='an1a']W poniedziałek rano niestety odpadam z transportem, nie urwę się z pracy :shake: [B]siedzę od 7-7:30.[/B][/QUOTE] Ale Paula odjeżdża o godz. 10:50 Quote
an1a Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Muszę być w biurze do 15 co najmniej, a szczeniak nie przetrzymam w biurze. Już się korporacja zrobiła.. Quote
elik Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [SIZE=3][B]Ewu wyczyść skrzynkę - ważna informacja[/B][/SIZE] Quote
paula_t Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Skoro dwa szczylki mają DT w Warszawie, to pozostaje przetransportowanie jednego do Krakowa z Warszawy, a to już baaardzo ułatwia sprawę, bo z jednym sobie bez problemu poradzę i nie będzie stresu związanego z tym, że mam zaledwie 1 minutę na przekazanie szczeniaka we Włoszczowej:) Mam wyjazd z Krakowa o 5 rano, jestem o 8.15, z powrotem mam pociąg o 10.50, ale mogę zawsze zmienić godzinę podróży, jeśli to ma coś ułatwić. Problem teraz leży tylko w tym, żeby szczeniak miał gdzie przenocować i żeby pomiędzy 8.15 a 10.50 został dostarczony na dworzec Warszawa Centralna. Quote
elik Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 (edited) [quote name='paula_t']... Mam wyjazd z Krakowa o 5 rano, jestem o 8.15, z powrotem mam pociąg o 10.50, [B]ale mogę zawsze zmienić godzinę podróży, jeśli to ma coś ułatwić.[/B] Problem teraz leży tylko w tym, żeby szczeniak miał gdzie przenocować i żeby pomiędzy 8.15 a 10.50 został dostarczony na dworzec Warszawa Centralna.[/QUOTE] Paulo, a może zmienisz pociąg do W-wy na taki, żeby powrót odbywał się koło godz. 16-tej, tak, żeby an1a mogła dowieźć sunię z domu na dworzec. Jest pociąg, który odjeżdża z kraka o 10:40 i jest w W-wie Centralnej o 14:00. Wyjazd z W-wy o godz. 15:50 w kraku o 18:49 - expres lub 16:45 w kraku o 21:44 późno :( Edited February 2, 2013 by elik Quote
paula_t Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='elik']Paulo, a może zmienisz pociąg do W-wy na taki, żeby powrót odbywał się koło godz. 16-tej, tak, żeby an1a mogła dowieźć sunię z domu na dworzec.[/QUOTE] To są pociągi, które są po godzinie 15: [URL]http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=s12&seqnr=3&ident=ah.01303922.1359847509&getTariff=yes&outConId=C0-3&OK#cis_C0-3[/URL] Jutro po południu będę w Rynku, to kupię sobie od razu bilet, więc dobrze by było, żeby już dokładnie wszystko było wiadomo :) Quote
an1a Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 To musiałby być jeszcze później, bo mam 25km do domu ;) nie mieszkam w Wa-wie. A Mazowszanka? Mogę szczyla przetransportować do centrum po pracy, ale jakby miał nocować to jest niezła logistyka. Quote
elik Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='an1a']To musiałby być jeszcze później, bo mam 25km do domu ;) nie mieszkam w Wa-wie. A Mazowszanka? Mogę szczyla przetransportować do centrum po pracy, ale jakby miał nocować to jest niezła logistyka.[/QUOTE] Soreczki, Wandzia zapodała, że mieszkasz w W-wie ;) Dzisiaj już późno lecę z nóg. Jutro będziemy załatwiać z Mazowszanką. Dobrej nocy :) Kolorowych snów :) Quote
Mazowszanka13 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Mogę przenocować jednego szczeniaka i zawieźć rano na Dworzec Centralny. Godzina dowolna :) Quote
enia Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 To jestem, wczoraj nie miałam dostępu do netu, to co robimy? mam dzisiaj zabrać z Siedlec czarną wypłoszkę? ależ działacie!!!!! jestem przeszczęśliwa!!!! czyli musze kupić transporter dla wypłoszki? Quote
wanda szostek Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='enia']To jestem, wczoraj nie miałam dostępu do netu, to co robimy? mam dzisiaj zabrać z Siedlec czarną wypłoszkę? ależ działacie!!!!! jestem przeszczęśliwa!!!! czyli musze kupić transporter dla wypłoszki?[/QUOTE] Eniu Twój transporter pojechał chyba do Krakowa. Paula jest z Krakowa więc może mogłaby go odebrać i przywieźć? Quote
elik Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='wanda szostek']Eniu Twój transporter pojechał chyba do Krakowa. Paula jest z Krakowa więc może mogłaby go odebrać i przywieźć?[/QUOTE] Transporterek jest chyba u lucky123. Paula_t faktycznie mogła by go wykorzystać. Muszą się dogodać i przekazać transporterek. Quote
Mazowszanka13 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Ja mam transporter po króliku ( koci ). Tylko trzeba drzwiczki zabezpieczyć linką dodatkowo. Ale jeśli paula_t mogłaby przywieźć ten z Krakowa to też dobrze. Quote
Recommended Posts