Jump to content
Dogomania

Groźne psy - wchodzisz na własne ryzyko - czyli boxer Medor & senior Dinuś;))

Recommended Posts

Posted

bonita napisał(a):
Foty som:crazyeye: kiciket jest:loveu:

Witaj córcia :loveu: Ty masz jeszcze kotecka a ja nie:shake:, dziś został zabrany do swojego nowego domku z ogródkiem:multi:
Trzymam kciukaski za niego:loveu:

Szybciutko znalazłaś dom - trzymamkciuki, oby jak najlepszy:p:p:loveu:
Ja Taśtasiowi (boshh, przecież to kocica:mdleje:) też muszę znaleźć - od jutra zaczynam intensywne poszukiwania:roll:

• Replies 11.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Medorowa

3199

• Alicja

1267

• e.v.a

1082

• agbar

520

Top Posters In This Topic

Posted

bonita napisał(a):
Mój nazywał się Rysiu:placz: ciekawe jak teraz będzie się nazywał, jutro będziemy się dowiadywać jak się czuje w nowym domku:cool3::p

:kciuki::kciuki::kciuki:
A teraz zdradź mi sekret, w jaki sposób tak szybko znalazłaś dom:placz:

Posted

bonita napisał(a):
Dwa domy, miałam DWA małe bure koty:p

O qrwa, ale ja mało wtajemniczona:crazyeye::crazyeye:;)
No to jak:modla: Znajdź dom dla trzeciego:diabloti::evil_lol:

Posted

madzia i medor napisał(a):
Goopia, ja oczy zasłaniam, jak się takie cuś na ekranie pojawia:roll::roll:

tak tak a miedzy paluszkami to niby nic nie widac ;)

Posted

Magdaleno , siostro moja , podobno Medor nie lubi kota ? na zdjeciach widzę co innego :diabloti: może go nie oddawaj ? !!!

zdasz moja droga zdasz ... 13 egzamin jest gratis :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):
Magdaleno , siostro moja , podobno Medor nie lubi kota ? na zdjeciach widzę co innego :diabloti: może go nie oddawaj ? !!!

zdasz moja droga zdasz ... 13 egzamin jest gratis :diabloti:

Bo nie lubi:shake::shake:, teraz go akceptuje i nawet się bawią, ale trzeba Medorka co jakiś czas hamować, bo próbuje konsumpcji Taśtasia (boshhh, czy ja sobie wbiję do głowy, że to kotka:evil_lol:) , ale nie mogą zostać ze sobą sam na sam:roll:
Muszę i chcę go oddać:roll:

Za trzynastym jest gratis:multi::multi::multi: Ale wyjdę "do przodu":diabloti:
evaxon napisał(a):
paluszkami? a nie nozkami?:roll:

Między paluszkami u nóżek też mam:lol!::lol!:

Posted

buahaha, tu tez o błonach??? to już trzeci blożek o tym...

może wy się tak czaicie i czaicie i nawet nie wiecie co to??? to ja Wam powiem:

Błona komórkowa jest składnikiem każdej żywej komórki. Cechy charakterystyczne błony komórkowej można odnieść do większości błon biologicznych. Do najistotniejszych należałoby zaliczyć:

wysoką przepuszczalnością dla wody;

związki niejonowe przechodzą przez nią tym lepiej im łatwiej są rozpuszczalne w tłuszczach;

opór elektryczny jest duży, ma to istotne znaczenie dla przewodnictwa elektrycznego bodźców;

żywa błona komórkowa jest spolaryzowana, szczególnie dobrze jest to widoczne w komórkach zwierzęcych ponieważ nie posiadają ściany komórkowej;

wyizolowane błony ulegają lizie (rozkładowi) w obecności enzymów lipolitycznych i proteolitycznych (rozkładają białka).

Aktualnie budowę plazmalemy wyjaśnia model płynnej mozaiki. Każda błona biologiczna zawiera dwa podstawowe składniki strukturalne:

półpłynny podwójny zrąb tworzony przez dwie warstwy lipidów, których polarne „głowy" zwrócone są na zewnątrz w stronę środowiska wodnego, natomiast węglowodorowe łańcuchy kwasów tłuszczowych skierowane są do wewnątrz;

mozaikowato rozmieszczone na i w zrębie różnego rodzaju białka, z których większość zdolna jest dynamicznych przemieszczeń w obrębie błony

:p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

Posted

Kate I Luka napisał(a):

Błona komórkowa jest składnikiem każdej żywej komórki. Cechy charakterystyczne błony komórkowej można odnieść do większości błon biologicznych. Do najistotniejszych należałoby zaliczyć:

związki niejonowe przechodzą przez nią tym lepiej im łatwiej są rozpuszczalne w tłuszczach;

opór elektryczny jest duży, ma to istotne znaczenie dla przewodnictwa elektrycznego bodźców;

żywa błona komórkowa jest spolaryzowana, szczególnie dobrze jest to widoczne w komórkach zwierzęcych ponieważ nie posiadają ściany komórkowej;

wyizolowane błony ulegają lizie (rozkładowi) w obecności enzymów lipolitycznych i proteolitycznych (rozkładają białka).

Aktualnie budowę plazmalemy wyjaśnia model płynnej mozaiki. Każda błona biologiczna zawiera dwa podstawowe składniki strukturalne:

półpłynny podwójny zrąb tworzony przez dwie warstwy lipidów, których polarne „głowy" zwrócone są na zewnątrz w stronę środowiska wodnego, natomiast węglowodorowe łańcuchy kwasów tłuszczowych skierowane są do wewnątrz;

mozaikowato rozmieszczone na i w zrębie różnego rodzaju białka, z których większość zdolna jest dynamicznych przemieszczeń w obrębie błony

:p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

:mdleje: buahhahahahahahahahahahahahaha :grin:
powalilas mnie teraz Kasienko :grin: tego sie nie spodziewałam :roflt:

Posted

Kate I Luka napisał(a):

:p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

Padłam na ryjca:mdleje::roflt::roflt::roflt:A ja goopia sobie inaczej to wyobrażałam:niewiem::diabloti:
evaxon napisał(a):
:mdleje: buahhahahahahahahahahahahahaha :grin:
powalilas mnie teraz Kasienko :grin: tego sie nie spodziewałam :roflt:

ja też:evil_lol::evil_lol:
Gonitwa napisał(a):
Ale mi biolchemem zawiało....

Nioo:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

bonita napisał(a):
Ja tego nie powiedziałam:diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Doopa, doopa, doopa:obrazic: A zresztą, mogę być i ta zła - dobrze mi z tym:diabloti::loveu::loveu: