Medorowa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 bonita napisał(a):Foty som:crazyeye: kiciket jest:loveu: Witaj córcia :loveu: Ty masz jeszcze kotecka a ja nie:shake:, dziś został zabrany do swojego nowego domku z ogródkiem:multi: Trzymam kciukaski za niego:loveu: Szybciutko znalazłaś dom - trzymamkciuki, oby jak najlepszy:p:p:loveu: Ja Taśtasiowi (boshh, przecież to kocica:mdleje:) też muszę znaleźć - od jutra zaczynam intensywne poszukiwania:roll: Quote
bonita Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Mój nazywał się Rysiu:placz: ciekawe jak teraz będzie się nazywał, jutro będziemy się dowiadywać jak się czuje w nowym domku:cool3::p Quote
Medorowa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 bonita napisał(a):Mój nazywał się Rysiu:placz: ciekawe jak teraz będzie się nazywał, jutro będziemy się dowiadywać jak się czuje w nowym domku:cool3::p :kciuki::kciuki::kciuki: A teraz zdradź mi sekret, w jaki sposób tak szybko znalazłaś dom:placz: Quote
Medorowa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 bonita napisał(a):Dwa domy, miałam DWA małe bure koty:p O qrwa, ale ja mało wtajemniczona:crazyeye::crazyeye:;) No to jak:modla: Znajdź dom dla trzeciego:diabloti::evil_lol: Quote
e.v.a Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 madzia i medor napisał(a):No właśnie nie wiem, gdzie on takie sceny podejrzał:crazyeye::crazyeye: :roll: no ja moge sie tylko domyslac:diabloti: Quote
Medorowa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 evaxon napisał(a)::roll: no ja moge sie tylko domyslac:diabloti: W TV, też tak myślałam:roll::roll: Quote
e.v.a Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 madzia i medor napisał(a):W TV, też tak myślałam:roll::roll: :roll::roll::roll:a czesto ogladasz takie sceny? Quote
Medorowa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 evaxon napisał(a)::roll::roll::roll:a czesto ogladasz takie sceny? Goopia, ja oczy zasłaniam, jak się takie cuś na ekranie pojawia:roll::roll: Quote
e.v.a Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 madzia i medor napisał(a):Goopia, ja oczy zasłaniam, jak się takie cuś na ekranie pojawia:roll::roll: tak tak a miedzy paluszkami to niby nic nie widac ;) Quote
Medorowa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 evaxon napisał(a):tak tak a miedzy paluszkami to niby nic nie widac ;) Między paluszkami mam... błonę:evil_lol: Quote
Vectra Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Magdaleno , siostro moja , podobno Medor nie lubi kota ? na zdjeciach widzę co innego :diabloti: może go nie oddawaj ? !!! zdasz moja droga zdasz ... 13 egzamin jest gratis :diabloti: Quote
e.v.a Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 madzia i medor napisał(a):Między paluszkami mam... błonę:evil_lol: paluszkami? a nie nozkami?:roll: Quote
Medorowa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Vectra napisał(a):Magdaleno , siostro moja , podobno Medor nie lubi kota ? na zdjeciach widzę co innego :diabloti: może go nie oddawaj ? !!! zdasz moja droga zdasz ... 13 egzamin jest gratis :diabloti: Bo nie lubi:shake::shake:, teraz go akceptuje i nawet się bawią, ale trzeba Medorka co jakiś czas hamować, bo próbuje konsumpcji Taśtasia (boshhh, czy ja sobie wbiję do głowy, że to kotka:evil_lol:) , ale nie mogą zostać ze sobą sam na sam:roll: Muszę i chcę go oddać:roll: Za trzynastym jest gratis:multi::multi::multi: Ale wyjdę "do przodu":diabloti: evaxon napisał(a):paluszkami? a nie nozkami?:roll: Między paluszkami u nóżek też mam:lol!::lol!: Quote
e.v.a Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 madzia i medor napisał(a): Między paluszkami u nóżek też mam:lol!::lol!: paluszki paluszkami ale mowa o błonce pomiedzy nóżkami :diabloti: Quote
Medorowa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 evaxon napisał(a):paluszki paluszkami ale mowa o błonce pomiedzy nóżkami :diabloti: Gdzie, konkretnie:niewiem::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Kate I Luka Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 buahaha, tu tez o błonach??? to już trzeci blożek o tym... może wy się tak czaicie i czaicie i nawet nie wiecie co to??? to ja Wam powiem: Błona komórkowa jest składnikiem każdej żywej komórki. Cechy charakterystyczne błony komórkowej można odnieść do większości błon biologicznych. Do najistotniejszych należałoby zaliczyć: wysoką przepuszczalnością dla wody; związki niejonowe przechodzą przez nią tym lepiej im łatwiej są rozpuszczalne w tłuszczach; opór elektryczny jest duży, ma to istotne znaczenie dla przewodnictwa elektrycznego bodźców; żywa błona komórkowa jest spolaryzowana, szczególnie dobrze jest to widoczne w komórkach zwierzęcych ponieważ nie posiadają ściany komórkowej; wyizolowane błony ulegają lizie (rozkładowi) w obecności enzymów lipolitycznych i proteolitycznych (rozkładają białka). Aktualnie budowę plazmalemy wyjaśnia model płynnej mozaiki. Każda błona biologiczna zawiera dwa podstawowe składniki strukturalne: półpłynny podwójny zrąb tworzony przez dwie warstwy lipidów, których polarne „głowy" zwrócone są na zewnątrz w stronę środowiska wodnego, natomiast węglowodorowe łańcuchy kwasów tłuszczowych skierowane są do wewnątrz; mozaikowato rozmieszczone na i w zrębie różnego rodzaju białka, z których większość zdolna jest dynamicznych przemieszczeń w obrębie błony :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p Quote
e.v.a Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Kate I Luka napisał(a):buahaha, tu tez o błonach??? to już trzeci blożek o tym... może wy się tak czaicie i czaicie i nawet nie wiecie co to??? to ja Wam powiem: Błona komórkowa jest składnikiem każdej żywej komórki. Cechy charakterystyczne błony komórkowej można odnieść do większości błon biologicznych. Do najistotniejszych należałoby zaliczyć: wysoką przepuszczalnością dla wody; związki niejonowe przechodzą przez nią tym lepiej im łatwiej są rozpuszczalne w tłuszczach; opór elektryczny jest duży, ma to istotne znaczenie dla przewodnictwa elektrycznego bodźców; żywa błona komórkowa jest spolaryzowana, szczególnie dobrze jest to widoczne w komórkach zwierzęcych ponieważ nie posiadają ściany komórkowej; wyizolowane błony ulegają lizie (rozkładowi) w obecności enzymów lipolitycznych i proteolitycznych (rozkładają białka). Aktualnie budowę plazmalemy wyjaśnia model płynnej mozaiki. Każda błona biologiczna zawiera dwa podstawowe składniki strukturalne: półpłynny podwójny zrąb tworzony przez dwie warstwy lipidów, których polarne „głowy" zwrócone są na zewnątrz w stronę środowiska wodnego, natomiast węglowodorowe łańcuchy kwasów tłuszczowych skierowane są do wewnątrz; mozaikowato rozmieszczone na i w zrębie różnego rodzaju białka, z których większość zdolna jest dynamicznych przemieszczeń w obrębie błony :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :mdleje: buahhahahahahahahahahahahahaha :grin: powalilas mnie teraz Kasienko :grin: tego sie nie spodziewałam :roflt: Quote
bonita Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Moja córcia Kate to taka mądra po mnie jest :loveu: Quote
Medorowa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Kate I Luka napisał(a):buahaha, tu tez o błonach??? to już trzeci blożek o tym... może wy się tak czaicie i czaicie i nawet nie wiecie co to??? to ja Wam powiem: Błona komórkowa jest składnikiem każdej żywej komórki. Cechy charakterystyczne błony komórkowej można odnieść do większości błon biologicznych. Do najistotniejszych należałoby zaliczyć: wysoką przepuszczalnością dla wody; związki niejonowe przechodzą przez nią tym lepiej im łatwiej są rozpuszczalne w tłuszczach; opór elektryczny jest duży, ma to istotne znaczenie dla przewodnictwa elektrycznego bodźców; żywa błona komórkowa jest spolaryzowana, szczególnie dobrze jest to widoczne w komórkach zwierzęcych ponieważ nie posiadają ściany komórkowej; wyizolowane błony ulegają lizie (rozkładowi) w obecności enzymów lipolitycznych i proteolitycznych (rozkładają białka). Aktualnie budowę plazmalemy wyjaśnia model płynnej mozaiki. Każda błona biologiczna zawiera dwa podstawowe składniki strukturalne: półpłynny podwójny zrąb tworzony przez dwie warstwy lipidów, których polarne „głowy" zwrócone są na zewnątrz w stronę środowiska wodnego, natomiast węglowodorowe łańcuchy kwasów tłuszczowych skierowane są do wewnątrz; mozaikowato rozmieszczone na i w zrębie różnego rodzaju białka, z których większość zdolna jest dynamicznych przemieszczeń w obrębie błony :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p Padłam na ryjca:mdleje::roflt::roflt::roflt:A ja goopia sobie inaczej to wyobrażałam:niewiem::diabloti: evaxon napisał(a)::mdleje: buahhahahahahahahahahahahahaha :grin: powalilas mnie teraz Kasienko :grin: tego sie nie spodziewałam :roflt: ja też:evil_lol::evil_lol: Gonitwa napisał(a):Ale mi biolchemem zawiało.... Nioo:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Medorowa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 bonita napisał(a):Moja córcia Kate to taka mądra po mnie jest :loveu: A ja to co:obrazic:Ta zła:obrazic::obrazic::diabloti: Quote
bonita Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 madzia i medor napisał(a):A ja to co:obrazic:Ta zła:obrazic::obrazic::diabloti: Ja tego nie powiedziałam:diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Medorowa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 bonita napisał(a):Ja tego nie powiedziałam:diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Doopa, doopa, doopa:obrazic: A zresztą, mogę być i ta zła - dobrze mi z tym:diabloti::loveu::loveu: Quote
Vectra Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 jednak dogomania to skarbnica wiedzy :diabloti: Quote
Recommended Posts