Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Sunia trafiła do schroniska 26.10 po wypadku z poważnym złamaniem łapy. Łapa została wstawiona w gips. Ostatnio zabrałyśmy sunię na RTG i okazuje się, że złamanie jest na tyle poważne, że jedynym ratunkiem jest skomplikowana operacja śrubowania i/lub drutowania łapy. Diagnoza: złamanie przynasadowe kości udowej :placz:Nieprzeprowadzenie tej operacji to życie z bólem dla psa. Łapa jest w tej chwili sztywna, boli przy poruszaniu i taka pozostanie do końca życia. A pies ma dopiero ok 1,5 roku!

Chcemy pomóc tej suni, bo każdy zasługuje na komfortowe życie. Niestety dla weta schroniskowego pies ze schroniska to pies gorszy... My nie kategoryzujemy w ten sposób, za wszelką cenę chcemy poprawić los tego psa, bo całe życie przed nią...

Operacja zaplanowana na środę 28.11. w lecznicy dr Szejdy w Łodzi. Koszt może wynieść ok 600-1000 zł. Mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda się nam uzbierać tą kwotę...

aktualności:
28.11.12 - Weronika przeszła ciężką operację łapy. Operacja trwała 5 godz. Udało się poskładać nogę. Powinno być wszystko ok. Ma 2 śruby. Czekamy teraz 4 tyg.
29.12.12 - Wera miała zdjęty opatrunek, ładnie się wszystko goi, staje na nóżce bez większych problemów, prawie wogóle nie kuleje. Są ubytki w mięśniach, ale na to trzeba czasu. Kolejna kontrola za miesiąc.
16.05.2013 - Werka zamieszkała we wspaniałym domku w Łodzi :)

galeria zdjęć Werki --> KLIK

link do rozliczenia pieniążków Wery --> KLIK

banerek dla chętnych:

Edited by piechcia15
  • Replies 483
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na dzień dzisiejszy tak, ale doszły mnie słuchy o jakimś dt ale to jutro muszę zadzwonić do tej osoby i dowiedzieć się co i jak. Najważniejsze dla suni aby przez okres tych 4 tyg nie chodziła i najmniej się ruszała więc w sumie w boksie nie byłoby źle, bo jest sama, w szpitalu więc w miarę ciepło, mało ludzi zagląda więc nie prowokują do wstawania, tyle że smutno:( robię co mogę aby jednak znaleźc jej dt.
Po operacji będzie miała założony opatrunek z żywicy zamiast gipsy, bo jest lżejszy i trwalszy. Oczywiście lekarz wypisze wszystkie zalecenia, leki itp na kartce i jak będzie wszystko ok to kolejna wizyta dopiero po tych 4 tyg.

Posted

no przecież są wpłaty + nr konta jest w 1 poście.
za wpłaty bardzo dziękujemy

nie ma co wpisywać deklaracji (obiecanki cacanki) będę notowała to co rzeczywiście wpłynie, a o deklaracji z LO będziemy pamiętać

Posted

[quote name='piechcia15']no przecież są wpłaty + nr konta jest w 1 poście.
za wpłaty bardzo dziękujemy

nie ma co wpisywać deklaracji (obiecanki cacanki) będę notowała to co rzeczywiście wpłynie, a o deklaracji z LO będziemy pamiętać

nie obiecanki cacanki tylko jutro jestem omówiona na odbiór kasy :/

Posted

benkowa napisał(a):
Syn mówi, że nie mozna przelac pieniędzy bez podania ulicy ( sa tylko Pabianice ) a on mi robi przelewy :shake:

zalezy z jakiego banku, wlasnie przelalam grosik i bez problemu przelew poszedl;)

Posted

dzodzo napisał(a):
zalezy z jakiego banku, wlasnie przelalam grosik i bez problemu przelew poszedl;)

Nie wszystkim bankom wystarcza nr konta i imię i nazwisko. Wiem bo sama robię bazarki i wiele ciotek prosi o pełne dane bo ich BANK TEGO WYMAGA :)