Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Energy']Tak tylko, że zrosty tworzą się stopniowo i objawy też powinny "narastać"
dlatego mnie to dziwi, taka nagła sytuacja[/QUOTE]
Dlatego wyrzucam sobie,że coś przeoczyłam...

Posted

[quote name='yunona']Śpij dziecinko spokojnie a jutro - rozrabiamy :lol::evil_lol:[/QUOTE]
on już bryka-chyba nauczył sie godzin spacerów-bo jak przychodzi pora śmiga pod drzwi:lol:
poleciało troche z cewnika-zawstydził się-bo na podłogę,a nie na dworze-ale nie wyjde z nim,bo pizga strasznie

Posted

[quote name='Hope2']Dlatego wyrzucam sobie,że coś przeoczyłam...[/QUOTE]

Kurcze, może nie wymyślaj, co:mad: kompletnie nie to mam na myśli.
Nie udało by się nie zauważyć że się nie załatwia!

Te kamyczki i po głowie chodzą...no przecież były.

Posted

[quote name='Energy']Kurcze, może nie wymyślaj, co:mad: kompletnie nie to mam na myśli.
Nie udało by się nie zauważyć że się nie załatwia!

Te kamyczki i po głowie chodzą...no przecież były.[/QUOTE]
Kryształki. Załatwiał się ładnie-przedwczoraj wymiotował pianą-3 razy,wczoraj raz wodą-no i wczoraj koopki nie było,siusiu trochę...kurczę już sobota! W piątek-koopka była-siusiu nie,w czwartek wymiotował wodą-jeść nie chciał,koopka była-wieczorem dopiero po ściągnięciu strzykawką moczu,siusiu do południa,wymioty w środę w nocy

Posted

[B][SIZE=3]Z tego bazarku:[/SIZE][/B]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237521-KONIEC-rozliczam-Bo%C5%BConarodzeniowe-E-KARTKI-Z-TWOIM-ZWIERZEM!!!-do-20-XII-2012[/url]

[B][SIZE=3]przypadło dla FRODA 87,50 zł. Fundacja SOS dla Jamników za zebraną kwotę zakupuje karmę która będzie wysłana bezpośrednio na adres DT Froda.[/SIZE][/B]

Posted

[URL="http://Fundacja"][B][SIZE=3]Fundacja[/URL] SOS dla Jamników za zebraną kwotę zakupuje karmę która będzie wysłana bezpośrednio na adres DT Froda
[/SIZE][/B]:oops:dziękuję

Posted

[quote name='Hope2']Dlatego wyrzucam sobie,że coś przeoczyłam...[/QUOTE]... czasem, nic sobie nie wyrzucaj!...gdyby tak można było, wszystko w życiu przewidzieć?!... Hopciu... jak już koniecznie chcesz się cofać i patrzeć do tyłu... to się odwróć i zobacz ile dla Frodo zrobiłaś :p
twardy jest!!! wyjdzie z tego!!!!....

Posted

[quote name='Hope2']Leki
UrinoVet Dog 400 mg-1 tabl dziennie
Sedanin żel-0,25 strzykawki co dwa dni(strzykawka 10 ml)
emobioflo(a?)x-1 tabletka dziennie
płyn w strzykawce-o,5 cm/dziennie
stress out-1 tabl dziennie
debridad-1 raz dziennie-jeśli nie bedzie kupki[/QUOTE]

Aniu, wiem, że nie masz teraz na nic czasu, ale może pomiędzy pierogami a karpiem, znajdziesz chwilkę i wrzucisz info na temat leczenia i kosztów na wątek Frodusia na FB ? Ja napisałam tak na szybko, skrótowo, z pracy. Pracuję jeszcze dzisiaj, jutro i w Wigilię też :placz:

Posted

[quote name='yunona']

[SIZE=4]♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥
ZAPRASZAM PO ZAKUP KALENDARZA NA SPŁATĘ DŁUGU FRODA
[URL="http://allegro.pl/kalendarz-z-postrzelonym-jamnikiem-na-leczenie-i2889246262.html"]http://allegro.pl/kalendarz-z-postrz...889246262.html[/URL]
♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥ ♥✿♥
ROZSYŁAJCIE, UDOSTĘPNIAJCIE PROSZĘ. TERMIN ZAPŁATY 31 GRUDNIA A MY JESTEŚMY W POŁOWIE!
[/SIZE][/QUOTE]

Pisze tu bo "toto coś" jest wśród nas niestety....

Kogoś zabolało, że aukcja idzie. To ktoś kto jest tutaj wśród nas. Ktoś dla kogoś ratowanie psów jest jest jedynie przykrywką do podniesienia własnego marnego ego. Jak ongiś w czasie usunięcia złośliwego aukcji Fundacji Emir i teraz skorzystałam z możliwości otrzymania IP weszki zgłaszającej. Tyle mogę, a mam garść IP z przypisaniem do konkretnego czegoś (osobą trudno nazwać). Ci co sa od wielu lat wiedza, że Fundacja SOS dla jamników do wszystkiego dochodziła własną pracą. Inni korzystają z naszych doświadczeń i wydeptanych ścieżek. I dobrze do czasu gdy nie robią tego w sposób mendowaty, o fair play nie wspomnę. Dziwię się bo bezdomnych psiaków jest tyle, że naprawdę jest się czym dzielić. No ale niektórzy bywają że sięgają lewą ręka do prawej kieszeni byle przyblokować pomoc innym. Temat psa potem zdycha bo był zrobiony tylko na pokaz. Mówią ze [B]Q...[/B] trzeba się urodzić. I tak jest, nie pomoże wazelina gdy się ktoś świństw trzyma.

Dziękuje serdecznie Darczyńcom którzy do mnie napisali (wyrazili tez swoje zdanie i udzielili plenipotencji do skorzystania z tego co napisali w odpowiednim miejscu i chwili) i wpłacili, okazuje się że wiedzą i widzą to co każdy myślący zauważa. Każdy z Darczyńców dostanie dzisiaj maila ze stosowną dokumentacją jakby powiedzieć "rozjaśniająca" do reszty i informacją co dalej. Więcej nie mogę powiedzieć - będzie o tym w bardzo niedługim czasie. Smutne że ten Zwierzęcy Świat skupia coraz więcej osób, dla których zwierzak jest tylko przykrywką, bo maja parcie, bo potrafią tylko być łajzą [I](tu powinno być mocniejsze słowo, ale cenzura)[/I]. Z całego serca życzę snów z oczami cierpiących psów, łajzom i tak o psy nie biega.

DOBRO wraca, ZŁO tym bardziej...
że nie powiem kto mieczem wojuje ...

Wesołych Świat mendy, oby wasze sumienie choć na chwile zaistniało i skręciło się z bólu udręczonych zwierząt.
[B]Nie wystarczy mieć suknie z gipiury gdy pod spodem barchanowe gacie i to nie pierwszej świeżości.[/B]

W poniższych macie definicje pojęć: sumienie i etyka, wykujcie na blachę żeby wiedzieć co to jest, potem możecie nawet cytować jako swoje i ubierać to w swoje gadki "na okrągło" (których i tak nie da się streścić bo to zbitek utartych sloganów, zdań wyrwanych z kontekstu etc etc).

Sprzedanych zostało 35 cegiełek co dało 180 zł, wiekszość już wpłacona i dlatego a konto kalendarzy na konto Hope2 idzie 100 zł aby miała na gwałtowne i pilne Frodusiowe wydatki. Jak wejdą pozostałe kwoty napisze, bazarki rusza po Świtach teraz wg mnie nie ma sensu. Kalendarze można nada kupić pisząc na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] i dokonując wpłaty na konto Fundacji SOS dla Jamników. Stosowny news będzie też na stronie Fundacji.

Konto dla kalendarzy:

[FONT=verdana][B]Fundacja SOS dla Jamników[/B]
Bank Zachodni WBK S.A
[B]30 1090 1056 0000 0001 2028 6974[/B]
Karolkowa 80/82/22
01-193 Warszawa[/FONT]

Posted

[quote name='Energy']Nigdy takiego czegoś nie zrozumiem:(
Nie dość, że z małym się dzieje to jeszcze to...[/QUOTE]

Nie Ty jedna tego nie rozumiesz, własnie gwałtownie czyściłam skrzynke bo taki odzew.Nie wspomne o mailach. Nawet nie rpzypuszczałam że tyle osób widzi, a to jakby taką kropką nad i, że to nie zwidy. I trafiają w sedno. W końcu g... zawsze wypływa spod sniegu.

Posted

[quote name='Isadora7']Pisze tu bo "toto coś" jest wśród nas niestety....

Kogoś zabolało, że aukcja idzie. To ktoś kto jest tutaj wśród nas. Ktoś dla kogoś ratowanie psów jest jest jedynie przykrywką do podniesienia własnego marnego ego. Jak ongiś w czasie usunięcia złośliwego aukcji Fundacji Emir i teraz skorzystałam z możliwości otrzymania IP weszki zgłaszającej. Tyle mogę, a mam garść IP z przypisaniem do konkretnego czegoś (osobą trudno nazwać). Ci co sa od wielu lat wiedza, że Fundacja SOS dla jamników do wszystkiego dochodziła własną pracą. Inni korzystają z naszych doświadczeń i wydeptanych ścieżek. I dobrze do czasu gdy nie robią tego w sposób mendowaty, o fair play nie wspomnę. Dziwię się bo bezdomnych psiaków jest tyle, że naprawdę jest się czym dzielić. No ale niektórzy bywają że sięgają lewą ręka do prawej kieszeni byle przyblokować pomoc innym. Temat psa potem zdycha bo był zrobiony tylko na pokaz. Mówią ze [B]Q...[/B] trzeba się urodzić. I tak jest, nie pomoże wazelina gdy się ktoś świństw trzyma.

Dziękuje serdecznie Darczyńcom którzy do mnie napisali (wyrazili tez swoje zdanie i udzielili plenipotencji do skorzystania z tego co napisali w odpowiednim miejscu i chwili) i wpłacili, okazuje się że wiedzą i widzą to co każdy myślący zauważa. Każdy z Darczyńców dostanie dzisiaj maila ze stosowną dokumentacją jakby powiedzieć "rozjaśniająca" do reszty i informacją co dalej. Więcej nie mogę powiedzieć - będzie o tym w bardzo niedługim czasie. Smutne że ten Zwierzęcy Świat skupia coraz więcej osób, dla których zwierzak jest tylko przykrywką, bo maja parcie, bo potrafią tylko być łajzą [I](tu powinno być mocniejsze słowo, ale cenzura)[/I]. Z całego serca życzę snów z oczami cierpiących psów, łajzom i tak o psy nie biega.

DOBRO wraca, ZŁO tym bardziej...
że nie powiem kto mieczem wojuje ...

Wesołych Świat mendy, oby wasze sumienie choć na chwile zaistniało i skręciło się z bólu udręczonych zwierząt.
[B]Nie wystarczy mieć suknie z gipiury gdy pod spodem barchanowe gacie i to nie pierwszej świeżości.[/B]

W poniższych macie definicje pojęć: sumienie i etyka, wykujcie na blachę żeby wiedzieć co to jest, potem możecie nawet cytować jako swoje i ubierać to w swoje gadki "na okrągło" (których i tak nie da się streścić bo to zbitek utartych sloganów, zdań wyrwanych z kontekstu etc etc).

Sprzedanych zostało 35 cegiełek co dało 180 zł, wiekszość już wpłacona i dlatego a konto kalendarzy na konto Hope2 idzie 100 zł aby miała na gwałtowne i pilne Frodusiowe wydatki. Jak wejdą pozostałe kwoty napisze, bazarki rusza po Świtach teraz wg mnie nie ma sensu. Kalendarze można nada kupić pisząc na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] i dokonując wpłaty na konto Fundacji SOS dla Jamników. Stosowny news będzie też na stronie Fundacji.

Konto dla kalendarzy:

[FONT=verdana][B]Fundacja SOS dla Jamników[/B]
Bank Zachodni WBK S.A
[B]30 1090 1056 0000 0001 2028 6974[/B]
Karolkowa 80/82/22
01-193 Warszawa[/FONT][/QUOTE]
O co chodzi ?! Aukcja została usunięta przez czyjąś złośliwość ? Dlaczego ?! :angryy:

Posted

Jestem-na fb juz napisałam. Mały koopka,siusia przez cewnik,podałam mu leki-spał,teraz się juz obudził i pomyka z kołnierzem. Jadł,pije wodę,ładuje się na kolana. Wieczorem zajrzę-teraz idę dalej wojować w kuchni

Posted

[quote name='szyszunia557']O co chodzi ?! Aukcja została usunięta przez czyjąś złośliwość ? Dlaczego ?! :angryy:[/QUOTE]

Tak jest to złosliwość i zawiść. Wstawie kilka z wpisów na facebooku na fanpejdżu i grupie
[SIZE=4][/SIZE][SIZE=4][B]"Zawiść nie bardzo szkodzi temu, przeciw komu jest skierowana, ten bowiem może łatwo ją zlekceważyć, a widzi przecież, że zawistnik sam się ośmiesza. Szkodzi jednak samemu zawistnemu i przyprawia go o męki."[/B][/SIZE]

Te bardzo mądry komentarz jaki został wpisany w związku ze "świństwem i chamstwem" zrobionym na szkodę psa. Aukcji chwilowo nie ma będzie wznowiona czekamy tylko na pismo z allegro. Tymczasem można (co juz pare osób zadeklarowalo) dac zgłoszenie na [email][email protected][/email] i dokonać wpłaty na konto:

Fundacja SOS dla Jamników
Bank Zachodni WBK S.A
30 1090 1056 0000 0001 2028 6974
Karolkowa 80/82/22
01-193 Warszawa

podając w tytule wpłaty "kalendarz FRODO"

ZAPRASZAM PO ZAKUP KALENDARZA NA SPŁATĘ DŁUGU FRODA
[URL]http://allegro.pl/kalendarz-z-postrzelonym-jamnikiem-na-leczenie-i2889246262.html[/URL]
ROZSYŁAJCIE, UDOSTĘPNIAJCIE PROSZĘ. TERMIN ZAPŁATY 31 GRUDNIA A MY JESTEŚMY W POŁOWIE!

[QUOTE]Allegro usunęło aukcję - jak można zakupić kalendarz?[/QUOTE]

[QUOTE][URL="https://www.facebook.com/ADOPTUJ.JAMNIKA"]Adopcje jamników - S.O.S. dla jamników[/URL] Bardzo serdecznie dziękuje napisalam już stosowne oświadczenie. Niestey w tym Światku tzw obrońców zwierzat sa take łajzy ktore z zaszdrosci robią świństwa. Grupa tworzaca SOS działa od lat. Co łatwo sprawdzić kierujac sie chociazby informacjami zawartymi w zakładkach naszej strony.

kalendarz mozna zakupić nadal do czego zapraszam. Odświeże dzisia tez informacje o Frodo i link do jego wątku na dogo gdzie sa informacje chronologicznie ustawione.

[/QUOTE]

[QUOTE][URL="https://www.facebook.com/ADOPTUJ.JAMNIKA"][IMG]https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-snc6/203529_119071334824742_1839079844_q.jpg[/IMG][/URL]

[URL="https://www.facebook.com/ADOPTUJ.JAMNIKA"]Adopcje jamników - S.O.S. dla jamników[/URL] W allegro nie gada sie ludźmi, działają automaty. Wchodzi sie w formularz zgłoszenia aukcji i z listy jaka się pokazuje wybiera powód, doprecyzowac się nie da. Zadając pytanie allegro w 99% otrzymuje się odpowiedź z automatu która ma sie nijak do sedna sprawy. Oficjalna odpowiedź allegro to że konto nie ma statusu aukcji charytatywnej. Nikt oczywiście nie czytal bo akurat w tym przypadku wystarczy zaznaczyć, że aukcja charytatywna i nikt nie sprawdza tylko usuwa.

W tej aukcji było wpisane ze to mój projekt który postanowiłam sprzedać a to mi wolno i napisac na co przeznaczam. A przeznaczylam na psa z Fundacji której jestem Prezesem i jednym z Fundatorów i załozycieli. Ilość komentarzy świadczy o tym co zrobiłam i ile lat działam. Fundacja nie ma jeszcze konta allegro i szczerze mówiąc nie wiem czy będzie miała. Inaczej... poszło pismo do allegro z prośbą, stosownymi dokumentami o zmiane status konta mysia_rysia na konto firma Fundacji SOS dla Jamników.

Mamy niestety ludzi którzy zwyczajnie nas okradli z naszych wartości intelektualnych i uznali że to wystarczy, aby siebie budować. To ma krótkie nogi, są ludzie myślący którzy zwyczajnie myślą, czytają, porównują (chociażby daty) i na tych Osobach się opieramy, co widać chociażby po naszym FanPejdżu i jego bogatej ponad dwuletniej historii. Nie liczymy na bezmyślnych klakierów, skaczących z kwiatka na kwiatek. Bo gdy z oklaskiwanego obiektu spadnie złoty pył, a wcześniej czy później spada, klaka jak motyle skacze z kwiatka na kwiatek. Nam zostają Mądrzy i Myslacy a tych jak widac jest niemało, co ma tez odzwierciedlenie w mailach, telefonach i privach jakie dzis otrzymaliśmy

[/QUOTE]

[QUOTE]A tutaj wątek FRODO któremu ukradziono aukcje:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235162-Postrzelony-jamniczek-Frodo-ma-czas-do-31-12-2012-na-sp%C5%82acenie-d%C5%82ugu[/URL]-![/QUOTE]
[QUOTE]
Zamówienia na kalendarz prosze składac na [email][email protected][/email] w tytule maila KALENDARZE FRODO.

Nasze konto:

Konto główne:
Fundacja SOS dla Jamników
Bank Zachodni WBK S.A
30 1090 1056 0000 0001 2028 6974
Karolkowa 80/82/22
01-193 Warszawa

Konto EURO:
44 1090 1056 0000 0001 2028 7013[/QUOTE]

Posted

[quote name='szyszunia557']Aktualizacja na pierwszej zrobiona i na FB też. Jeśli coś trzeba pilnie piszcie na PW, odezwę się. Chociaż tyle mogę zrobić dla Malucha :placz:[/QUOTE]

To tez jest ważne, bardzo ważne

Posted

Cioteczki kochane nie martwcie się ludźmi... Zawsze są zazdrośnicy i złośliwcy.... Niedawno miałam okazję przez takich przeryczeć dwa dni...
Ważne ,że była maleńka koopka i Froduś lepiej.

Posted

Posłałam drugą ratę z obiecanych 400 zł:) Poszło 200 zł,czyli wszystko zadeklarowane już wpłaciłam:)
Przepraszam za parodniowe opóźnienie ale miałam problem z kontem.

Posted

[quote name='ewu']Posłałam drugą ratę z obiecanych 400 zł:) Poszło 200 zł,czyli wszystko zadeklarowane już wpłaciłam:)
Przepraszam za parodniowe opóźnienie ale miałam problem z kontem.[/QUOTE]
:klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz:

Posted

[quote name='ewu'][B] Wpłaciłam na konto Mondo Cane z pierwszego postu. Teraz widzę konto Jamników , czy źle zrobiłam?[/B][/QUOTE]
Ja też to przeoczyłam, ale myślę, że nie będzie problemu. napiszcie tylko, czy zmienić dane do przelewów ?