KamaG Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 sahara napisał(a):Cudny pies :crazyeye: Szukałam jego wieku, ale nie mam czasu czytać jego wątku, możecie mi napisać? Sahara Morus został oceniony na 7-8 lat Quote
sahara Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Dzięki Kamkam, będę mieć go na uwadze. I przeczytam wątek w wolnej chwili. Szkoda, że przez "hopanie" trudno znaleźć istotne informacje, ale rozumiem, że nie da się inaczej. Quote
Majaa Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Istotne informacje Mówisz i masz :evil_lol: 1. Morus jest doskonałym stróżem 2. Kocha ludzi, ale nie pozwala sobie na wszystko ! Co zresztą doprowadziło do sytuacji, kiedy podstępem musiał zostać wyciągniety od hycla 3. Jest w doskonałej kondycji 4. W miejscu skąd go hycel zabrał został wyrzucony z samochodu spętany drutem 5. Nie wiemy do końca jak reaguje na dzieci - pierwsze jego spotkania z dziećmi Kamkam przeszedł pozytywnie, ale podobno zdarzały sie z nim problemy jeszcze jak był "na wolności" ale też nie wiadomo, co te dzieci mu robiły 6. W stosunku do kotów jest stosunkowo obojętny, dopóki te nie podchodzą za blisko 7. Jest przeogromnym pieszczochem !!! 8. Szybko akceptuje nowe terytorium! Po paru dniach na DT przestał się w ogóle interesować opuszczaniem go ! Hmmmm ... .Na pewno o czymś zapomniałam .... Quote
KamaG Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 Ja jeszcze dodam odnośnie tych dzieci: Jak jeszcze Morus pomieszkiwał na naszym osiedlu, sama widziałam jak przechadzał się z dzieciakami. Pierwsza sesja fotograficzna, którą mu robiłam, odbywała się w atmosferze ogólnego miziania w gronie 7-12 latków, ja jeździłam do niego z moim syniem 5lat i tu na początku było bardzo ok, po jakimś czasie przebywania na naszym osiedlu, Morus niechętnie obcował z Grzesiem, raczej schodził mu z drogi, odsuwał się od wyciągniętej ręki, ale nie było żadnej agresji, raczej asekuracja, wstyd to mówić ale dzieci mamy różne na osiedlu i odnoszę wrażenie, że chyba trochę mu dokuczyły. Osobiście nie widziałam jakiejkolwiek agresji w stosunku do kogokolwiek, ale słyszałam, że nie każdego toleruje. Podobno było tak, że Morus ugryzł w rękę jakieś dziecko, polała się krew dziecko zostało opatrzone a pies odłowiony przez hycla. Tylko, że ja przynajmniej nie dotarłam do osoby która widziała moment ugryzienia, co więcej W miejscu gdzie opatrywano dziecko (a nie jest to dom prywatny), nie wiedzą co to za dziecko, nie mają kontaktu z matką a i ona nie interesowała się psem:-o , co dla mnie szczęśliwej posiadaczki dwóch urwisów, jest conajmniej dziwne (bezdomny pies, bez przeszłości, rana do krwi, wymagająca opatrunku). Natomiast wiem, że osoba która mi opowiadała o pogryzieniu miała z Morusem na pieńku i o tym mówiło kilka osób. Ale słyszałam też z zupełnie innego źródła, że złapał za rękę jakiegoś pijaczka pod sklepem. PS. Zaktualizowałam pierwszy post;) , będzie więcej info. Quote
sahara Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Super dziewczyny, będę pamiętać o przystojniaku. Bardzo dziękuję za zebranie informacji do kupy :evil_lol: i uaktualnienie pierwszego postu :loveu: . To bardzo ułatwia sprawę. Jeżeli możecie zajrzyjcie do tego wątku http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25891 Walczymy o przejrzystą informację :lol: A wracając do Moruska, nie myslicie, że on ma też coś z colli? Quote
Majaa Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 [quote name='sahara']Super dziewczyny, będę pamiętać o przystojniaku. Bardzo dziękuję za zebranie informacji do kupy :evil_lol: i uaktualnienie pierwszego postu :loveu: . To bardzo ułatwia sprawę. Jeżeli możecie zajrzyjcie do tego wątku http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25891 Walczymy o przejrzystą informację :lol: A wracając do Moruska, nie myslicie, że on ma też coś z colli? Sahara Dzięki Jak się da zajrzeć to się zrobi ;) Na razie totalny brak czasu .... Morus z collie ... raczej nie ..... :shake: Oprocz tych cech wspólnych dla belga i collie - długiej wąskiej kufy, długości sierści, wzrostu itp (trudno się wdawać w szczegóły porównawcze obu ras, bo to nie o to chodzi ....) Kamkam ja też nie wierzę w tą bajkę o pogryzieniu dziecka .... Ale wiem że Morus potrafi pokazać ząbki ... Quote
sahara Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Pewnie, że nie chodzi o porównanie do rasy, to chyba chodzi o to, że ja kocham collie ;). Kojarzy mi się :evil_lol: Macie jakiś banerek dla Moruska? A z własnego doświadczenia wiem, że z dziećmi to często jak z dorosłymi. Są osobniki których psy nie tolerują. Dobrze że nie ukrywacie wątpliwości i piszecie o tym. Lepiej dmuchać na zimne. Quote
Majaa Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 sahara napisał(a):Pewnie, że nie chodzi o porównanie do rasy, to chyba chodzi o to, że ja kocham collie ;). Kojarzy mi się :evil_lol: Macie jakiś banerek dla Moruska? A z własnego doświadczenia wiem, że z dziećmi to często jak z dorosłymi. Są osobniki których psy nie tolerują. Dobrze że nie ukrywacie wątpliwości i piszecie o tym. Lepiej dmuchać na zimne. Banerka nie ma, a ukrywać nie ma sensu ..... Bo i po co ? Po to żeby pies trafił znów do adopcji, zasilił szeregi psów w schroniskach lub znów wylądował na ulicy ? Nie pracujemy na akord . Nasz cel jest inny przecież ! Quote
sahara Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Może warto pomyśleć o banerku. Co prawda ja mogę zająć się tym dopiero w poniedziałek, ale może poproszę kogoś o przysługę. Co o tym myślicie? Quote
KamaG Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 Sahara byłoby fajnie jeśli możesz. Ja chętnie banerek Moruska przykleję do podpisu. Quote
sisay Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Bedzie banerek dla pieknoty :p tylko prosze pokazcie mi gdzie sa jakies dobre fotki, bo nie mam czasu przeszukiwac watku :oops: Quote
sahara Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 ma-ja napisał(a):Bedzie banerek dla pieknoty :p tylko prosze pokazcie mi gdzie sa jakies dobre fotki, bo nie mam czasu przeszukiwac watku :oops: Zaraz podęslę Ci linki. Dzięki za szybki odzew :loveu: Quote
sahara Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Banerki piekne!Ciekawe czy udało mi się wkleić link?:cool3: Quote
KamaG Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 Witaj Ma-ja, dzięki dziewczyny za pomoc z banerkami bo ja nie umim. Dam jeszcze parę fotek Morusa, jakie mam w kompie z tych względniejszych miałabym jeszcze prośbę o odrobinę "dramatyzmu" w banerku, bo przynajmniej mnie kojarzy się z galerią ulubieńca raczej niż wołaniem o dom, może w stylu dopisku po "jestem Morus" -szukam domu, dobra? poza tym pięknie! Quote
bumerang Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 On bardzo chwyta za oko - dziwie że nie skradł jeszcze nikomu serduszka??? Quote
sisay Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Nie ma za co dziewczyny, nie moge pomoc inaczej to chociaz w taki sposob... Pies jest sliczny, ale niestety w przypadku takich psiakow najlepszym sposobem jest wyszorowanie go, wyszczotkowanie, zalozenie kolorowej obrozki i zrobienie "marketingowych" zdjec na kanapie albo na zielonej trawce. Przykre, ale chyba prawdziwe :roll: Quote
bumerang Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Popatrzcie jaki jestem wyjątkowy i proszę o domek!!!! Quote
sahara Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Kamkam, wstaw koniecznie nr stron na których są zdjęcia, bardzo proszę. Myślę, że ma-ja ma rację, podstawa to marketingowa prezentacja. Już nie wspominam o kąpieli, ale odpowiednie miejsce do robienia zdjęć by się przydało :roll: i kolorowe obróżki :cool1: . Wiem dziewczyny, że nie macie czasu na profesjonalane sesje zdjęciowe Waszych podopiecznych, ale ja widzę na przykładzie mojej Mychy, jak ważna jest dobra prezentacja. Bo morus jest psem o zjawiskowej urodzie, ale to trzeba podkreślić. Pamiętam jak się wkurzałam na Lalunę kiedy krytykowała moje zdjęcia, ale miała rację :evil_lol: Może tu na dogo to nie ma takiego znaczenia, ale wszędzie gdzie pies jest wystawiany musi być widać jaki jest piękny. To samo tyczy się tej Waszej ślicznej, małej i kudłatej Lady. Sunia jest śliczna, ale tego na zdjęciach nie widać. Sorki za krytykę, ja rozumiem Was, ale w przyszłości zwróccie na to uwagę. Zdjęcia muszą zachwycać. :cool1: Quote
KamaG Posted July 5, 2007 Author Posted July 5, 2007 Fotki Morusa są : #5 i #111 i 112 str.12, i #244 ostatnia strona ;) Quote
Recommended Posts