togaa Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 (edited) Staruszek ŚWIAT, szorściak z deszczu ..Co z Nim począć? Skraj osiedlowego chodnika i zwinięte w kłębek psie nieszczęście. W strugach deszczu ,z pozlepianą sierścią, dygoczący z zimna. Mijany obojętnie i z niesmakiem.. Jakby wiedział że rani czyjeś estetyczne odczucia , resztką sił przeczołgał się pod krzak bukszpanu. Nie wiadomo skąd się wziął ? Nikt go wcześniej w tej okolicy nie widział. Niedowład tylnich łapek wskazywał na potrącenie. Pani o Wielkim Sercu która nas o dziadeczku powiadomiła ,zawiozła chłopaka do Lecznicy. W cieple i suchości odtajał i nafaszerowany lekami nawet stanął na 4 łapki. Niestety, po paru godzinach łapki znowu zawiodły i pojawiło się koo z krwią. Na szczęście dokładniejsze badania wykazały że jego niedomagania to głównie STAROŚĆ. . A ma chyba ze 100 lat… Nawet nie jest wychudzony tylko straszliwie zaniedbany. Biedaczysko cuchnie z każdego otworu. Tylne łapki słabiutkie i chwiejne . Zębole – tragedia. Próbujemy mimo wszystko odszukać właścicieli. Potrzebny też na gwałt DT. Nie oddamy go przecież do schronu bo to byłby dla niego wyrok, a psiak okazał się niezmiernie sympatyczny i przyjazny . Narazie pomieszkuje w łazience DT, ale ile tak może ? Mieliśmy do końca roku nie obciążać się kolejnymi zwierzakami, bo nie mamy już ani mocy przerobowych ani funduszy, no to się sypią jeden za drugim…. Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne "Dla Braci Mniejszych" 34-300 Żywiec ul.Folwark 8 [FONT=Times New Roman]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT] . . . . . Edited October 28, 2012 by togaa Quote
Amadorka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Strasznie biedna starowinka i te ząbki-tragedia. Quote
togaa Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 Mimo ogłoszeń o znalezieniu, nikt go nie szuka, nie dzwoni.... Pojęcia nie mamy co z Nim zrobić? Quote
togaa Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 No i pozostaliśmy z dziadeczkiem ŚWIATEM sami .... Quote
Lili8522 Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Zaglądam sobie tutaj... Dziadziio miał szczęście w nieszczęściu... :shake: Może uda mi się jakimś bazarkiem wspomóc.... Pomyślę ;) Quote
togaa Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Myśl Lili kochana bo toniemy w długach, a dziadydze trzeba koniecznie porządek w paszczy zrobić. Pewnie go te sterczące i wykrzywione na bok zębole bolą przy gryzieniu... Quote
Poker Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Kolejna kupka nieszczęścia. Zęby ,a właściwie ich resztki w strasznym stanie. Quote
Lili8522 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='togaa']Myśl Lili kochana bo toniemy w długach, a dziadydze trzeba koniecznie porządek w paszczy zrobić. Pewnie go te sterczące i wykrzywione na bok zębole bolą przy gryzieniu... Jak dobrze pójdzie to bazarek ruszy jeszcze w tym tygodniu :cool3: Quote
togaa Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 No i dziadeczek pozostawiony sam sobie... Quote
Poker Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Jak widać zaglądam. Wkoło tyle biedy ,ze już nie wiadomo w co rece i kasę włożyć. Ja też mam biedę pod opieką i nie wiadomo czy za chwilę nie będę żebrać. Moja bieda http://www.dogomania.pl/forum/threads/229793-DT-DS-albo-eutanazja-Cudna-kud%C5%82ata-szczeniorka-!!-POMOCY Quote
ihabe Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 jestem dziadeczku i serce pęka, następny dziadek niepotrzebny nikomu, śmieć? Quote
ulka 1108 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 najbardziej kocham takie staruszki, ale nie mogę wziąc, bo jestem sama i nie mam z kim zostawic swojej suni jak latam do córci, znalazłam hotelik, ale płacę 20 zł/dobę plus sucha karma Quote
iwonamaj Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Może FB by pomogło? Dziadzio Misio w ten sposób znalazł wspaniały domek... Quote
Macia Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Poproszę numer konta, same mamy sporo psów, ale jakiś grosz podeślę. Quote
b-b Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Niestety teraz nie wspomogę :( Tyle co zrobiłam dwa bazarki i nie mam już fanków...o kosie nie wspomnę:/ Będę pamiętać i żebrać o fanty! Quote
NikaEla Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Zrobię bazarek maleńki, jak trochę ogarnę aktualnie trwające. Quote
WiosnaA Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Biedny,nikomu niepotrzebny Dziadeczek :-( Leonek (też z ulicy ) na razie jest "przy kasie" i chce się podzielić ze Staruszkiem.Zrobiłam przed chwilą przelew na 200zł na konto Stowarzyszenia. Proszę o potwierdzenie jak pieniążki dotrą. Quote
krakowianka.fr Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 no i fajnie, bedzie na puszeczki dla psiaka bez zabkow (albo prawie) ps, rozumiem ze to BB (miasto), tak? Quote
Poker Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 krakowianka.fr napisał(a):no i fajnie, bedzie na puszeczki dla psiaka bez zabkow (albo prawie) ps, rozumiem ze to BB (miasto), tak? BB to Bielsko Biała Quote
NikaEla Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Na kolejny mini bazar (tym razem psiowy ) dla ŚWIATA i Stowarzyszenia Braci Mniejszych zapraszam http://www.dogomania.pl/forum/threads/234219 . Quote
togaa Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Nasze ogłoszenia przyniosły skutek. Starowinek wrócił do domu !!!! Właściciele to starsi państwo . Czy niedopilnowany nie trafi znowu na ulicę, nie wiemy? Proponowaliśmy pomoc w uporządkowaniu paszczy Świateczka. Państwo mają się odezwać. Biedny,nikomu niepotrzebny Dziadeczek :-( Leonek (też z ulicy ) na razie jest "przy kasie" i chce się podzielić ze Staruszkiem.Zrobiłam przed chwilą przelew na 200zł na konto Stowarzyszenia. Proszę o potwierdzenie jak pieniążki dotrą. WiosenkoA, pieniadze Leonkowe ( 200,oo zł) sa już na koncie Stowarzyszenia. Ogromnie Ci dziekujemy ! Tylko co teraz? Nawet po opłaceniu wizyt wet. dziadziusia , zostanie pewna nadpłata. To może One wrócą na konto Luzikowe? Bedzie na pieluchy. Poproszę numer konta, same mamy sporo psów, ale jakiś grosz podeślę. Maciu, Tobie tez dziekujemy za dobre chęci. Tym razem niech inne psiaki skorzystają. Quote
b-b Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Wspaniałe wieści:) Powiedzcie tym ludziom, że za niedopilnowanie psa mogą dostać mandat....może to poskutkuje? Quote
Recommended Posts