Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Staruszek ŚWIAT, szorściak z deszczu ..Co z Nim począć?

Skraj osiedlowego chodnika i zwinięte w kłębek psie nieszczęście.
W strugach deszczu ,z pozlepianą sierścią, dygoczący z zimna. Mijany obojętnie i z niesmakiem..
Jakby wiedział że rani czyjeś estetyczne odczucia , resztką sił przeczołgał się pod krzak bukszpanu.
Nie wiadomo skąd się wziął ? Nikt go wcześniej w tej okolicy nie widział.
Niedowład tylnich łapek wskazywał na potrącenie.

Pani o Wielkim Sercu która nas o dziadeczku powiadomiła ,zawiozła chłopaka do Lecznicy.
W cieple i suchości odtajał i nafaszerowany lekami nawet stanął na 4 łapki. Niestety, po paru godzinach łapki znowu zawiodły i pojawiło się koo z krwią.
Na szczęście dokładniejsze badania wykazały że jego niedomagania to głównie STAROŚĆ. . A ma chyba ze 100 lat…
Nawet nie jest wychudzony tylko straszliwie zaniedbany. Biedaczysko cuchnie z każdego otworu. Tylne łapki słabiutkie i chwiejne . Zębole – tragedia.

Próbujemy mimo wszystko odszukać właścicieli.
Potrzebny też na gwałt DT. Nie oddamy go przecież do schronu bo to byłby dla niego wyrok, a psiak okazał się niezmiernie sympatyczny i przyjazny . Narazie pomieszkuje w łazience DT, ale ile tak może ?

Mieliśmy do końca roku nie obciążać się kolejnymi zwierzakami, bo nie mamy już ani mocy przerobowych ani funduszy, no to się sypią jeden za drugim….

Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne "Dla Braci Mniejszych"
34-300 Żywiec
ul.Folwark 8
[FONT=Times New Roman]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT]

.

.

.

.

.

Edited by togaa
Posted

Myśl Lili kochana bo toniemy w długach, a dziadydze trzeba koniecznie porządek w paszczy zrobić.
Pewnie go te sterczące i wykrzywione na bok zębole bolą przy gryzieniu...

Posted

[quote name='togaa']Myśl Lili kochana bo toniemy w długach, a dziadydze trzeba koniecznie porządek w paszczy zrobić.
Pewnie go te sterczące i wykrzywione na bok zębole bolą przy gryzieniu...

Jak dobrze pójdzie to bazarek ruszy jeszcze w tym tygodniu :cool3:

Posted

najbardziej kocham takie staruszki, ale nie mogę wziąc, bo jestem sama i nie mam z kim zostawic swojej suni jak latam do córci, znalazłam hotelik, ale płacę 20 zł/dobę plus sucha karma

Posted

Niestety teraz nie wspomogę :( Tyle co zrobiłam dwa bazarki i nie mam już fanków...o kosie nie wspomnę:/
Będę pamiętać i żebrać o fanty!

Posted

Biedny,nikomu niepotrzebny Dziadeczek :-(
Leonek (też z ulicy ) na razie jest "przy kasie" i chce się podzielić ze Staruszkiem.Zrobiłam przed chwilą przelew na 200zł na konto Stowarzyszenia. Proszę o potwierdzenie jak pieniążki dotrą.

Posted

krakowianka.fr napisał(a):
no i fajnie, bedzie na puszeczki dla psiaka bez zabkow (albo prawie)

ps, rozumiem ze to BB (miasto), tak?

BB to Bielsko Biała

Posted

Nasze ogłoszenia przyniosły skutek. Starowinek wrócił do domu !!!!

Właściciele to starsi państwo . Czy niedopilnowany nie trafi znowu na ulicę, nie wiemy?
Proponowaliśmy pomoc w uporządkowaniu paszczy Świateczka. Państwo mają się odezwać.

Biedny,nikomu niepotrzebny Dziadeczek :-(
Leonek (też z ulicy ) na razie jest "przy kasie" i chce się podzielić ze Staruszkiem.Zrobiłam przed chwilą przelew na 200zł na konto Stowarzyszenia. Proszę o potwierdzenie jak pieniążki dotrą.

WiosenkoA, pieniadze Leonkowe ( 200,oo zł) sa już na koncie Stowarzyszenia. Ogromnie Ci dziekujemy ! Tylko co teraz? Nawet po opłaceniu wizyt wet. dziadziusia , zostanie pewna nadpłata.
To może One wrócą na konto Luzikowe? Bedzie na pieluchy.

Poproszę numer konta, same mamy sporo psów, ale jakiś grosz podeślę.

Maciu, Tobie tez dziekujemy za dobre chęci. Tym razem niech inne psiaki skorzystają.