Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
śliczny chłopak !!a jaką ma twarzową,o przepraszam,pyszczkową apaszkę!:multi:
to ciocia Bianka dba o niego:lol:

Piękny i delikatny . Jak on je. Jak hrabia jakiś :diabloti: . Maniery też ma hrabiowskie.:cool3: Dystyngowany , starszy pan szuka domu na resztę zycia .

Posted

[quote name='BIANKA1']Cioteczko Sabina 02 tego e-maila to od Ciebie dostałam?

Ktorego?

Moj e-mail to: [email protected]

Czy z tego adresu dostalas???

Wiesz, bo juz mi sie zdarzylo wyslac e-maila do kogos innego niz zamierzalam...juz sama nie wiem co robie...:niewiem:

Posted

Hello Anna,

My name is Birgit Fiebig and I live in Germany, Berlin.
I hope that you can understand English.

Yesterday I saw your sad advertisement about the 12-years Bichon-Havanais dog. A polish friend translated it for me.
I want release your advertisement in German PON (Polski Owczarek Nizinny) forum and hope we can find a new owner soon.

Please can you give me some more informations about the dog? Is he compatible with other dogs? Can he live together with a female dog?
Where lives he at the moment?
How many time is to help him?

Many thanks and bye
Birgit

Posted

Nie, to nie odemnie ten e-mail...Pewnie to ktos kto wypatrzyl Wiorka na Allegro...

To juz nastepna osoba, ktora chce Wiorka oglosic na forum Polskiego Owczaraka Nizinnego....ale on przeciez nie jest w typie PONa, bo jest duzo mniejszy...

Czy mam tej osobie odpisac?

Posted

Dziękuję Sabina. Sama odpiszę tej pani w poniedzialek :diabloti: Dzwonil Pan już 3 razy i ma przyjechać w poniedzialek po Wiórka. :eviltong: Jeśli go weżmie , to sprawa nieaktualna , a jeśli nie to będziemy szukać dalej domku :evil_lol: . Wiórek ma się bardzo dobrze , malo kaszle , chodzi na spacerki i jest bardzo wesoly :lol: . Trzymajmy kciuki za nowy domek Wióreczka,:thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Wiórek przeistoczył się w Casanovę i nawet płeć dla niego niewazna,tak się dobierał do kolegi:roll:!!Biega i to nawet szybko ,w koncu usłyszałam też jego nieco starszawy baryton.Parówke wciągnał jak odkurzacz o mocy 2000 wat,chociaż ciocia Bianka nie żałuje mu papu.Byłam sie pożegnać z nim,bo mam WIELKĄ NADZIEJĘ,że w poniedziałek pojedzie do nowego,stałego domku.:evil_lol:Ciocia Bianka wykonała naprawdę dobrą robotę,tym bardziej,że ma 2 glutki na stanie oprócz stałych zwierzaków.Tymczas ma wielki sens.

Posted

Wiórek ma ogromny apetyt. Właściwie , to może jeść bez przerwy :evil_lol: Kaszle jeszcze , ale mam nadzieję , że nie zniechęci to Pana do adopcji. Dla niektórych osób jego kaszel może być irytujący . Trzymajmy kciuki , To już jutro ten dzień :multi:

Posted

przepraszam za moją wekendową nieobecnosc, ale cały czas siedziałam w tozie. nawet niewracałam na noce do domu:cool3: miałam tam troche roboty:cool1:

również mam nadzieje ze piesek jutro pojedzie do domku.:multi:

tak, domki tymaczowe mają wielki sens i są przyszłością dla innych zwierząt.:razz: niedługo jak sie bardziej przyłoże domki tymaczasowe beda funkcjonowały dużo prężniej i wogóle wszystko będzie inaczej wyglądało! ale trzeba jeszcze uzbroić sie w cierpliwosć!

wiem biankoże się pytałaś o karme dla psiaków i mleczko. no niestety gdybyśmy mieszkali w stanach to napewno było by inaczej!! stać by nas było na leczenie i karmy dla psów.

ale nasz TOZ jest tak biedny jak myszy kościelne wiec niemozecie od nas zbyt duzo wymagać:placz:
p.Ania dała ci tyle karmy ile mieliśmy na stanie w ramach podziękowania. dalej trzeba sobie samemu dawać rade.

wiec tak to wszystko wygląda...

Posted

Mleczko dla szczeniaczków kupiłam i dostalam od niezawodnej Poker . Poker również dała mi pieniądze na puszki kocie , które tak lubi Wiórek . Doktor kazała mu dawać raz dziennie puszkę kocią bo jest bardziej energetyczna , a Wiórek jest bardzo zabiedzony . Cioteczka przywiozla też paróweczki dla Wiórka , bo w nich przemycam mu lekarstwa . :cool3: Mam już przygotowaną " instrukcję obsługi " dla nowego Pana Wiórka . Brakuje mi tylko umowy odopcyjnej . Czekam niecierpliwie na jutrzejszy dzień :razz: .

Posted

nie byłam, ale korespondowaliśmy i korespondujemy z takimi org, oczewiscie tymi ważniejszymi. wiadomo ze wszędzie są jakieś niedociagnięcie wieksze i mniejsze. ale tam na wszystko włątwiej jest załatwic kase.
byłaś w naszym biurze? i my chcemy byc miestem UE??:angryy:
i to nie my sie powinniśmy wstydzić tylko nasze miasto!

pani Ania wspominała mi o jedzeniu dla piesków z DT, ja nic takiego sobie nei zastrzegałam, wiec staram sie sporostować!

ale ciesze sie ze tak pięknie wszystko się kończy...;)

Posted

demi napisał(a):
nie byłam, ale korespondowaliśmy i korespondujemy z takimi org, oczewiscie tymi ważniejszymi. wiadomo ze wszędzie są jakieś niedociagnięcie wieksze i mniejsze. ale tam na wszystko włątwiej jest załatwic kase.

To wszystko tak pieknie wyglada na pokaz, na zewnatrz. Amerykanska propaganda! Umia sie sprzedac, trzeba im to przyznac...:shake:

Posted

oni chociaż umieją pokazać, a my nawet tego. tzn ze jestesmy daleko daleko za nimi:-(

kurcze, bianka miałąś umowe wziac w tamtym tyg od pani prezes...:mad:
no ale trudno... spiszcie wszystkie dane z dowodu osobistego nowego właściciela. najlepiej było by skserować jego d.o., ale jeśli niemacie blisko ksero to musicie to spisać!

ja pojade jak najszybciej z tymi dokumentami w odpowiednie miejsca i poprzepisuje jak trzeba. mam nadzieje ze niebedą mi robili w schrosniku problemów:cool1:

powodzenia :thumbs: Wiórek

Posted

Wiórek pojechał wczoraj do nowego domu . Będzie mieszkał w domu z ogrodem i pieskiem Yorkiem . Nowi państwo byli nim zachwyceni :lol:. Będą rozmawiać z lekarzem i może uda się zoperować jego łapkę.

Dziękuję Sabinie za Allegro .
Dziękuję Poker za pomoc i wsparcie .

Proszę Demi o zmianę tytułu i napisanie do moda o przeniesienie wątku.

Posted

jestem szczęśliwa ,że Wiórek ma domek,dzięki Biance,mojej skromnej pomocy,dzięki Sabinie za Allegro.To jednak wielka potęga to Allegro.Oby było Wiórkowi dobrze.

Posted

Hurrraaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wióreczek pojechal do domku!!!!!!!!!!!!!!!

:sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: