Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na szczęście jak na razie nie było petard, więc święta minęły spokojnie.

KreDeczka coraz częściej rano daje się miziać po brzuszku.Ale w ciągu dnia ciągle ucieka przed nami, wieczorem zresztą też.
Leży sobie na psim posłanku obok mojego łóżka i jak tylko usłyszy kroki albo podniosę głowę znad poduszki , natychmiast ucieka na dół. Na nic wołania. :shake:
Jak zgasimy światło, słyszymy że wraca i się kładzie na legowisku.
Czasem leży pod moim spaniem, ale rano śpi na legowisku. i wtedy mogę ją pomiziać i czasem pomacha ogonkiem.
Ciągle jednak nie ma zaufania. Dziś na otarcie łez wzięła z ręki smaczek.
Co ona musiała przeżyć przez ten rok tułaczki :-(
Ogólnie jest delikatna i subtelna i naszym zdaniem bardzo urodziwa. Pobędzie ona u nas jeszcze, oj pobędzie.

Posted

Widziałam Kredeczkę.Jest kruszynką.Fakt strach widać w jej oczach.Praktycznie unika kontaktu z człowiekiem a o obcych to zapomnieć aby podeszła,nawet smaczek Kredeczkę nie interesował.Potrzeba czasu i dużo cierpliwości ze strony Poker aby to minęło.Jest bardzo ładna i bardzo delikatna.Nie wiem jak ona sobie dawała radę przez rok tułając się.

Posted

[quote name='Nikaragua']Widziałam dziś psiaka bardzo podobnego do kredki ;-) pomyślałam, że może ołówek z panią na spacerku :smile:[/QUOTE]

Wszystko możliwe, można było spytać czy piesek ze schronu ?

[quote name='Anula']Widziałam Kredeczkę.Jest kruszynką.Fakt strach widać w jej oczach.Praktycznie unika kontaktu z człowiekiem a o obcych to zapomnieć aby podeszła,nawet smaczek Kredeczkę nie interesował.Potrzeba czasu i dużo cierpliwości ze strony Poker aby to minęło.Jest bardzo ładna i bardzo delikatna.Nie wiem jak ona sobie dawała radę przez rok tułając się.[/QUOTE]

My też ciągle się zastanawiamy jak ona dała radę.
Cierpliwość mamy do niej, pomalutku dojdziemy do formy.

Posted

[quote name='Poker']Dotarły rękawiczki , ale nie przez umyślnego Macieja tylko blondynkę na rowerze. Jutro pojadą do dochy.[/QUOTE]Pisałam na wątku bazarku, ze przez panią Małgorzatę przekazałam (bo Macieja nie było wtedy w szkole). Dobrze, że dotarły :)

Posted

[quote name='pokladziu']Właśnie przeczytałam wątek. Sunia jest cudowna. Najlepiej widać to na filmiku. Pozdrawiam i trzymam kciuki.[/QUOTE]

Bardzo nam miło ,ze mamusia Dunieczki zawitała do nas.

Posted

Deczka robi z deczka postępy. Machała bardzo wyraźnie do mnie ogonkiem , nie uciekła rano z posłania i nawet wywaliła się kołami do gry. Jak przerywałam smyranie , to trącała mnie noskiem dal zachęty.
Ona jest bardzo subtelna.Słodziutka sunieczka.:loveu:

Posted

[quote name='iwstar58']Haha, Deczka z deczka robi postępy, ale za to Poker milowe.
Jednak te święta mają swoją magię...:evil_lol:[/QUOTE]

A ja w czym robię te milowe kroki ? :crazyeye: Nogi mam za stare, nie da rady :eviltong:

Posted

[quote name='Poker']A ja w czym robię te milowe kroki ? :crazyeye: Nogi mam za stare, nie da rady :eviltong:[/QUOTE]
Heheh, ,,milowe'' postępy- w multi Pokerku, w multi ;)

Posted

W multi lotku ?;)
KreDeczka robi dalsze postępy , w ostatnich 2 dniach wielkie TIPTOPY. Zaczęła bardzo wyraźnie podchodzić i dopraszać się głasków. Zwija się przy tym w precelek i puszcza ogonek w ruch. Mam nadzieję ,ze lody zostały przełąmane i teraz szybciej powinna pójść socjalizacja z nami.Jest przesłodka.
Bardzo dziękuję iwstar57 za poniższe dzieło.Wyczytała w moich myślach.

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi14162/0cb0e358000fc70150e13cd5/sylw_kredka_1[/IMG]

Życzy Kredka , Dolarek ,Kulka, pańcio i 2 Pokerki.

Posted

À ja nieskromnie powiem, ze to przewidzialam.
Przecie orzeklam, ze ta malutka Idzie jak burza...;)

Szczesliwego Nowego Roku w Zdrowiu i Dostatku wszelkim tak ludziom, jak i zwierzaczkom!!!

Posted

Kochani! Wszystkiego.........

[IMG]http://z1.frix.pl/frix473/f1338d00000d9b4050e087a0/3182.jpg[/IMG]

życzę wraz z Mikulińskim i Kajunią Całej Rodzince oraz przesympatycznym psiakom Deczce,Pokerkowi i Dolarkowi.

Posted

[quote name='Poker'] ......Wyczytała w moich myślach. [/QUOTE]
Ooo...cieszę się :loveu:
Cieszą również takie postępy Deczki, trzymam kciuki
aby cały czas szła jak burza do przodu :lol:

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi223/a99ef50400005f3c50e209fd/szampan[/IMG]

Szczęśliwego Nowego Roku, z marzeniami o które warto walczyć,
z radościami którymi warto się dzielić, z przyjaciółmi z którymi warto być
i z nadzieją bez której nie da się żyć...
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Posted

halooo...

.[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi14194/454575e1002188d550e2f584/witamy_1[/IMG]
wstawać śpiochy :evil_lol:

Jak tam minęła zwierzakom sylwestrowa huczna nocka? Bardzo się bały?
Zapomniałam wczoraj napisać, że duecik Kredka&Dolar
wyglądają suuuuper, no i we wszystkim im do ,,pysia'' :lol: