Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy, Hopkowa Rodzinkę, do konga mozna wkladac rowniez suchą karmę / potem podawac mniej do jedzenia/, są specjalne pasty, ktorymi zalepia sie otwor konga, mozna tez zalepiac np. pasztetem i zamrozic wtedy psiak musi troche dluzej popracowac, zeby wydobyc smaczki ze srodka:)

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A żebyś wiedziała, że się napracowały, bo przecież tyle się w kuchni działo, że nijak nie można się było zdrzemnąć, co by nie przegapić czegoś ważnego, spadającego z blatu :razz:

Jędrek jest dzielny facet i mam nadzieję, że mu spacerkowy zapał nie przejdzie :) Zosieńka też dzielna i opiekuńcza. Hopcia wygrała los na loterii - cenniejszy niż największa kumulacja w totka!:multi:

Dziadkowi proszę przekazać, że z Hopcią w domu, nie ma się co "czaić". Trzeba korzystać, zanim Hopsasanka nie zwędzi:evil_lol:

Szeleczki w różowe kwiatuszki... to ja czekam na zdjęcie!:eviltong:

A jeśli chodzi o kong, to ja osobiście stosuję: karmę psią w puszce wymieszaną z chrupkami - zamrożone. Ewentualnie biały serek. Pasztetów nie polecam, bo za bardzo przyprawione... Aha - i stosujemy tylko na wyjścia - to ma być nagroda za grzeczne oczekiwanie na powrót ludzi do domu. Wychodzimy - dajemy, wracamy - zabieramy.

Posted

Gdyby był mojej - byłby jeszcze bardziej przyprawiony niż ten ze sklepu :)
Raz dałam im taki kupny - wypiły cały gar wody, a po powrocie musiałam sprzątać prawdziwie bodeńskie jeziora ;)

Posted

No to Hopcia czuje się już jak u Nutusi w domu :).
Już nawet częstuje się bez zaproszenia ;)!

Mam wielką prośbę do osób biegłych w psich stronach internetowych - pomóżcie mi sprawdzić, czy nikt nie szuka Frycka z Żelazowej Woli. Znaleziony 26 grudnia przy restauracji "Polka", ale błąkał się tam już kilka dni wcześniej. Nie wyobrażam sobie, by ktoś mógł wyrzucić takie delikatne cudo, ale być może mam kiepską wyobraźnię...
Frycka zawiozłam dziś do hoteliku w Piasecznie. Będzie mieszkał w domu i czekał na ten prawdziwy.....

[CENTER][IMG]http://files.tinypic.pl/i/00226/sa4d5vb88l18.jpg[/IMG]
[/CENTER]
[CENTER][IMG]http://files.tinypic.pl/i/00226/zt7o94u97mig.jpg[/IMG]
[/CENTER]

[CENTER][IMG]http://files.tinypic.pl/i/00226/gnx75vodmglr.jpg[/IMG]
[/CENTER]

[CENTER][IMG]http://files.tinypic.pl/i/00226/xl4r0epjlppp.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Posted

[quote name='Nutusia']
A jeśli chodzi o kong, to ja osobiście stosuję: karmę psią w puszce wymieszaną z chrupkami - zamrożone. [/QUOTE]
A czy taka zimowa "ochłoda" nie zaszkodzi psinkom? W lecie to owszem - lody - ale zimą, brrr ;).

Posted

[quote name='majowa']troche poprzeglądałam stron, mam dziś chwilę to poszukam jeszcze[/QUOTE]

[quote name='Ziutka']Rzeczywiscie Frycek jest piekny... mam nadzieje, ze sie zgubił.
Tez poprzegladam w wolnej chwili ;)[/QUOTE]
Dziękuję Wam bardzo!
Ja też przeglądam, ale co kilka par oczu, to nie jedna ;).

A Frycuś jest tak delikatny i przyjazny, że aż wzruszający...

Posted (edited)

Frycek to piekny psiak, mam nadzieję ,ze sie zgubil.
Jolu ,czy Frycek ma ogloszenia dla znalezionych psiakow?

Frycek jest w typie ale moze w ,ogole jest Border Collie:)

[url]http://www.warrenphotographic.co.uk/10965-border-collie-in-snow[/url]

Edited by Ellig
Posted (edited)

[quote name='Ellig']Frycek to piekny psiak, mam nadzieję ,ze sie zgubil.
Jolu ,czy Frycek ma ogloszenia dla znalezionych psiakow?[/QUOTE]
Nie, Elu, nie ma. Wieczorem wstawię go na jakiś portal, ale szczerze mówiąc wolałabym, żeby to właściciele go szukali i żeby to im zależało, żeby się znalazł...

[QUOTE]Frycek jest w typie ale moze w ,ogole jest Border Collie:)

[URL]http://www.warrenphotographic.co.uk/10965-border-collie-in-snow[/URL][/QUOTE]
Tak właśnie powiedziała Pani z hoteliku ;).
Ale dla mnie to najlepsza na świecie i kompletnie nieprzewidywalna, nieschematyczna, nie podlegająca wzorcom rasa - KUNDELEK :)!

Przepraszam za liczne dygresje na wątku Hopki, może lepiej będzie jak założę Fryckowi osobny wątek :).

Tu wstawiłam informację o znalezieniu Frycka:
[url]http://sochaczew.lento.pl/znaleziony-w-zelazowej-woli,739947.html[/url]

Edited by jola_li
Posted

Rany gościa - jaki z Frycka zjawiskowy pies!!!!! Moja wyobraźnia też jest ograniczona, Jolu. No, ale skoro Motka wyrzucili, Kreskę, Żelkę, Chmurkę, to dlaczego nie Frycka? :(

Posted

[quote name='Nutusia']Rany gościa - jaki z Frycka zjawiskowy pies!!!!! Moja wyobraźnia też jest ograniczona, Jolu. No, ale skoro Motka wyrzucili, Kreskę, Żelkę, Chmurkę, to dlaczego nie Frycka? :([/QUOTE]

Przecudny Frycuś jest !!!!
masz rację, Nutusiu, aż trudno uwierzyć, że ktoś takie cudo wyrzucił, ale takich przypadków "nie do wiary" niestety niemało, nie tylko na dogo.....

Posted

Frycus rzeczywiscie sliczny!!! My tez tego wszystkiego nie rozumiemy. W nich jest tyle milosci i radosci. Hopka zadowolona i juz zupelnie zadomowiona. Szczeka na wszystkie psy, zwlaszcza wieksze, goni golebie i tarmosi zabawkowa kure i kaczke. A jutro jedzie z nami do przyjaciol do Darlowa na trzy dni. I tylko w nocy urzadza peregrynacje, bo nie moze sie zdecydowac w ktorym z trzech lozek chce spac i spi po trochu w kazdym. Jestesmy wiec ciut niewyspani:cool3: Jedrek zakochany: Mamo, to jest taki pozytywny maly piesek. No pewnie ze pozytywny! Dwom kolezankom domki zalatwil ;)

Posted

[quote name='Mattibo']Hopka zadowolona i juz zupelnie zadomowiona. Szczeka na wszystkie psy, zwlaszcza wieksze, goni golebie i tarmosi zabawkowa kure i kaczke. A jutro jedzie z nami do przyjaciol do Darlowa na trzy dni. I tylko w nocy urzadza peregrynacje, bo nie moze sie zdecydowac w ktorym z trzech lozek chce spac i spi po trochu w kazdym. Jestesmy wiec ciut niewyspani:cool3: Jedrek zakochany: Mamo, to jest taki pozytywny maly piesek. No pewnie ze pozytywny! Dwom kolezankom domki zalatwil ;)[/QUOTE]
No, myślę, że nadszedł czas na zmianę tytułu, jak sądzisz, Nutusiu ;)?

Posted

Hopeczka pozytywna, bo z pozytywnego domku wyszła i do pozytywnego poszła. :loveu:N
Nutusiu, a ja się przyznam, że znowu mam najostatniejszego tymczasa w domu. Nie ma jeszcze watku, ale Wam minka zrzednie jak zobaczycie :-o

Posted

No tak - u nas zbyt wielkiego wyboru łóżkowego nie miała ;) Ale gdy Małż był chory i spał w pokoju gościnnym, też wędrowała w nocy ode mnie do niego i z powrotem. W końcu się przyzwyczaicie i nawet nie będziecie czuli, że wielokrotnie wskakuje i zeskakuje z łóżka :)
Fakt, Hopusia to niezwykle pozytywny psiaczek. Na szczęście, falstart, który zaliczyła w życiu, nie spowodował u niej żadnej traumy (podobnie jak u Lili :)).
Amigo - zakładaj wątek, bo mnie ciekawość zeżre. Ja nie z tych, co cierpliwie czekają na wieści ;)

Posted

[CENTER][COLOR=#0000cd][SIZE=6][FONT=times new roman][I][B]Rozhopkanego roku dla Hopci, a dla Wszystkich szczęśliwego
i pełnego dobrych zdarzeń[SIZE=6]![/SIZE][/B][/I][/FONT][/SIZE][/COLOR]
[/CENTER]

Posted

A taką miałam nadzieję, jak zobaczyłam, że jola_li napisala, że przeczytam znowu jakiś superowy wierszyk.
Ale skoro już weszłam, to też zycze WSZYSTKIM HOPKOWYM FANOM aby nadchodzący Rok był jeszcze lepszy od mijającego. Oby było coraz mniej porzucanych, niechcianych i pokaleczonych psiaczków, a nasze zajęcia oby polegały głównie na wspaniałych wizytach poadopcyjnych :-)

Posted

[quote name='AMIGA']A taką miałam nadzieję, jak zobaczyłam, że jola_li napisala, że przeczytam znowu jakiś superowy wierszyk.[/QUOTE]
[CENTER]Wciąż nie można mówić prozą,
aby nie powiało grozą?
Ciągle tylko rymowanki
na wieczory oraz ranki?
Czy to lato czy to zima,
nie obejdzie się bez ryma???
Dobrzy Ludzie, dajcie pożyć,
ile można rymy mnożyć ;)?
Wszak niezdrowo jest co rano
mówić mową wciąż wiązaną!
Toż to szkodzi na żołądek,
w kółko rymów składać rządek!