Nutusia Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Na początku pewnie trochę będzie. Ale chyba i tak człowiek i jego głaszczące ręce jest dla niej ważniejszy, że o czworgu ludzi nie wspomnę ;) Quote
jola_li Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 (edited) [quote name='Mattibo']Syn sie martwi, czy Hopka nie bedzie tesknic za Kreska i reszta jak bedzie musiala opuscic dom Nutusiowy. Ja go uspokajam, ze bedzie szczesliwa majac 4 ludzi, ktorzy chca ja glaskac i kochac. Ale po cichutku tez sie zastanawiam...Nie bedzie?[/QUOTE] Nie mam cienia wątpliwości, że będzie szczęśliwa! Oczywiście, na początku będzie onieśmielona i na pewno będzie tęsknić za życiem i otoczeniem, które zna, ale tak samo było z prawie 30 psami, które przebywały tymczasowo u Nutusi, a teraz są szczęśliwe w nowych domach. Daję Hopce 2-3 tygodnie na rozsmakowanie się w nowym życiu :). Na marginesie - moja suczka - 8 lat temu zabrana z tej samej wioski, co Hopcia (miała wtedy około 7 lat) przez 48 godzin nie siusiała, tak była zdezorientowana zmianą otoczenia, mimo że dobrze nas znała i bardzo nas lubiła (choć była mocno nieufna w stosunku do ludzi). Po kilku dniach wszystko było w porządku. A u szczeniaczka adaptacja jest dużo łatwiejsza. Dziękujemy za zdjęcia :)! No proszę, to Hopcia potrafi się już nawet pogodzić z tym, że inni jedzą kostki, a ona nie ;). Edited December 10, 2012 by jola_li Quote
jola_li Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]Hopka lubi być głaskana,[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]lubi hopnąć sobie z rana,[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]lubi każdy czuły gest[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]i gdy miska pełna jest :)![/SIZE][/FONT] [/FONT] Quote
Ellig Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Gdyby Hopka nie skakała, to radości by nie miała. Kiedy skacze i figluje, serce również podskakuje:) Quote
Nutusia Posted December 10, 2012 Author Posted December 10, 2012 Z pewnością trochę czasu będzie Hopsencja potrzebowała. Tym bardziej, że najpierw jeszcze pomieszka chwilę w Warszawie - potem długa podróż i znów nowe otoczenie. Ale też myślę, że szybko się przystosuje. Chociaż wczoraj trochę mnie zaskoczyła, bo przyjechała moja Mama i Hopka najpierw ją obszczekała (tu akurat nic dziwnego, bo jej nie zna), potem nawet parę razy hopknęła na kolanka, aż tu nagle postanowiła się... bać. Nie podchodziła na wołanie, a gdy Mama chodziła po domu, schodziła jej z drogi, oglądając się za siebie podejrzliwie... Pierwszy raz się tak zachowywała w stosunku do obcej osoby. Inna sprawa, że moja Mama jest raczej mało wylewna do psiaków, nie koniecznie chce, żeby jej siedziały na kolanach itp. Może Hopka po prostu uznała, że lepiej schodzić takiemu komuś z drogi, bo jeszcze zechce ją zabrać i wcale nie będzie fajnie? ;) Quote
AMIGA Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='jola_li']Jak Nutusia była mała, pewnie też głupawki miała ;)! Bo - przypomnę ja Nutusi - każde dziecko przejść to musi :)! Więc nie czepiać się i kropka! Z poważaniem - [COLOR=#ffffff]bbbbbbbbbbbbb[/COLOR] Wasza Hopka :)[/QUOTE] Jola_li - koffffffffam Cię :loveu: Quote
Mattibo Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Zaraz przeczytamy wszystkie mądre rady w gronie rodzinnym - dziękujemy :) Niby wszystko sami wiemy - że potrzeba czasu, że trochę Hopsasanka się poboi i potęskni na początku, itp, itd, ale fajnie jest usłyszeć słowa otuchy od TYCH CO SIĘ ZNAJĄ (zwłaszcza na Hopce ;) Ja jestem ciekawa jak moja mama zareaguje na Hopcię. Pamiętam jak zareagowała na moją poprzednią sunię - stanęłam z 4 miesięcznym szczeniakiem na rękach w drzwiach, a moja mama powiedziała groźnym z początku tonem: "No i co ty narooobiiiłaaaś" i przy "łaaaś" już była całkiem rozanielona :evil_lol: Quote
anica Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Szczęśliwego... Nowego, Hopeczko:loveu: Quote
Nutusia Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 Świat jednak bywa piękny! Dzięki ogłoszeniu adopcyjnym Hopki domek będzie miała szorstka zmarzlinka, czyli Hopka w wersji XL :) I jeszcze jedna rewelacja - też będzie miała na imię HOPKA! ;) Quote
jola_li Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='Mattibo']Ja jestem ciekawa jak moja mama zareaguje na Hopcię. Pamiętam jak zareagowała na moją poprzednią sunię - stanęłam z 4 miesięcznym szczeniakiem na rękach w drzwiach, a moja mama powiedziała groźnym z początku tonem: "No i co ty narooobiiiłaaaś" i przy "łaaaś" już była całkiem rozanielona :evil_lol:[/QUOTE] Liczymy nieśmiało, że tym razem rozanielenie nastąpi przy "Ty" ;). [FONT=Verdana][SIZE=2] Po co Hopka jest na świecie?[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Wszak wie o tym każde dziecię![/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][SIZE=2]By z Rodziną swoją żyć -[/SIZE] kochać i kochaną być :)! [/SIZE][/FONT][quote name='Nutusia']Świat jednak bywa piękny! Dzięki ogłoszeniu adopcyjnym Hopki domek będzie miała szorstka zmarzlinka, czyli Hopka w wersji XL :smile: I jeszcze jedna rewelacja - też będzie miała na imię HOPKA! ;-)[/QUOTE] MOJA RADOŚĆ NIE MA GRANIC!!!!!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] Quote
Ziutka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='Nutusia']Świat jednak bywa piękny! Dzięki ogłoszeniu adopcyjnym Hopki domek będzie miała szorstka zmarzlinka, czyli Hopka w wersji XL :) I jeszcze jedna rewelacja - też będzie miała na imię HOPKA! ;)[/QUOTE] Super wieści :) bardzo sie ciesze!!! Quote
inka33 Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='Nutusia']Świat jednak bywa piękny! Dzięki ogłoszeniu adopcyjnym Hopki domek będzie miała szorstka zmarzlinka, czyli Hopka w wersji XL :) I jeszcze jedna rewelacja - też będzie miała na imię HOPKA! ;)[/QUOTE] Fajnie! :multi: To prawie jak... Lipka! :evil_lol: Quote
Mattibo Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='Nutusia']Świat jednak bywa piękny! Dzięki ogłoszeniu adopcyjnym Hopki domek będzie miała szorstka zmarzlinka, czyli Hopka w wersji XL :) I jeszcze jedna rewelacja - też będzie miała na imię HOPKA! ;)[/QUOTE] Ja tez sie bardzo ciesze!!! Mam tylko pytanie, ktora Hopka dostanie wierszyki? ;) Quote
Nutusia Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 Ups... Chyba jednak "pierwowzór", czyli Muza (inaczej Weną zwana) :) Quote
jola_li Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='Mattibo']Ja tez sie bardzo ciesze!!! Mam tylko pytanie, ktora Hopka dostanie wierszyki? ;)[/QUOTE] Właściwie mogłyby dostać obie, ale tylko do jednej pasują - tej, której na drugie Muza ;). Quote
Mattibo Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 No to my się cieszymy! Bo tak Bogiem a prawdą, to Hopeczka vel Muza na wierszyki cięzko długimi łapkami zapracowała :) Quote
Nutusia Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 W samej rzeczy, droga Pani - w samej rzeczy :) Quote
jola_li Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='Nutusia'] Dzięki ogłoszeniu adopcyjnemu Hopki domek będzie miała szorstka zmarzlinka, czyli Hopka w wersji XL :) I jeszcze jedna rewelacja - też będzie miała na imię HOPKA! ;)[/QUOTE] [FONT=Verdana][SIZE=2]Hopka koleżankę ma,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]która zwie się Hopka-2.[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tak ją Hopka polubiła,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]że jej domek załatwiła ;)![/SIZE][/FONT] Quote
Ellig Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='jola_li'][FONT=Verdana][SIZE=2]Hopka koleżankę ma,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]która zwie się Hopka-2.[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tak ją Hopka polubiła,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]że jej domek załatwiła ;)![/SIZE][/FONT][/QUOTE] Hopka numer dwa piękne uszy ma. Nietoperek to czy Hopka zastanawia sie Dorotka;) Quote
jola_li Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]Myśli Hopka: – Tak bym chciała,[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]żeby mała Żelka miała[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]dobry dom i ludzi swych.[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]Czy ktoś próśb wysłucha mych?...[/SIZE][/FONT] [/FONT] Quote
Nutusia Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 Z pewnością wysłucha, tylko jak to mówią - trzeba dać panu bogu szansę i ogłosić Gumisia ;) Quote
jola_li Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]Lubię chodzić na spacery,[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]bo mam nóżki zgrabne cztery.[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]Więc poproszę mą Rodzinkę,[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]by chodziła ze mną krzynkę :).[/SIZE][/FONT] [/FONT] Quote
Recommended Posts