Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ellig']W takim razie do Pani nalezy tez zapewnienie suni opieki albo jezeli nie moze lub nie chce dalej zajmowac sie Mają ma prawo poprosic o pomoc....Smutne to bardzo:([/QUOTE]
Rozmawiałam z panią. Namawiam ją na oddanie Mai...

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']Zapomniałam napisać, że po wizycie p. Danusi z Muszką został spory kawałek ciasta z wiśniami - w takiej aluminiowej foremce. Zawinęłam w torebkę papierową, następnie w foliową i zostawiłam na mikrofali. Wróciliśmy do domu - piękny porządek. Tylko jedno nasikanie i 3 kupy (praktycznie w tym samym miejscu!!!!), czyli sprzątania praktycznie zero. Dumna i blada już miałam pochwalić sforę, gdy mój wzrok padł na jedno z posłań, a tam... nędzne resztki papieru i foli i (na szczęście) sporo fragmentów pociętej na skraweńki foremki. A tak liczyłam na deser po obiedzie... Myślę, że Helena maczała w tym łapki, bo małe by nie sięgnęły, a Lili dotąd nie wspinała się po blatach. [/QUOTE]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]Hopka i jej koleżanki[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]chciały sobie zrobić grzanki.[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]A że zrobić nie umiały,[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]resztkę ciasta zjeść musiały :).[/SIZE][/FONT]
[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='jola_li'][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]Hopka i jej koleżanki[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]chciały sobie zrobić grzanki.[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]A że zrobić nie umiały,[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]resztkę ciasta zjeść musiały :).[/SIZE][/FONT]
[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

A że ciasto świeże było
Lekko tylko zaszkodziło ;)

Posted

[quote name='Gosiapk']A że ciasto świeże było
Lekko tylko zaszkodziło ;)[/QUOTE]

Zaszkodziło, zaszkodziło?
O nie, za mało ciasta było.
Było ciasta tylko ciut
I w dodatku wpadło w but
W bucie sprytnie się schowało
Sześć mordulek nad nim stało...:)

Posted

[quote name='Ellig']Jolu , postaram sie pomoc. Zadzwonie w wolnej chwili.[/QUOTE]
Bardzo dziękuję, Ellig, i - bardzo proszę :).

[quote name='Gosiapk']A że ciasto świeże było
Lekko tylko zaszkodziło ;)[/QUOTE]

[quote name='Ellig']Zaszkodziło, zaszkodziło?
Było ciasta tylko ciut
I w dodatku wpadło w but
Sześć mordulek nad nim stało...:)[/QUOTE]

[quote name='Nutusia']No Jola... wykształciłaś godnych następców widzę! ;)[/QUOTE]
Nooooooooo, to wreszcie nastąpiła długo oczekiwana zamiana ról :)!!!
To teraz będzie tak ---- Poetki do piór (!!!), a Jola do kija :mad:!!!

I to mi się podoba :)!!!

Posted

[quote name='Ellig']Zaszkodziło, zaszkodziło?
Było ciasta tylko ciut
I w dodatku wpadło w but
Sześć mordulek nad nim stało...:)[/QUOTE]

:multi: dalsza część, jak fajnie :)

[quote name='Nutusia']No Jola... wykształciłaś godnych następców widzę! ;)[/QUOTE]

[quote name='jola_li'](...) Nooooooooo, to wreszcie nastąpiła długo oczekiwana zamiana ról :)!!!
To teraz będzie tak ---- Poetki do piór (!!!), a Jola do kija :mad:!!!

I to mi się podoba :)!!![/QUOTE]

nie... machanie kijem to moja działka :diabloti:

Posted

[B]Moje psie niebo[/B]

Dokąd idą psy gdy odchodzą?
No bo jeśli nie idą do nieba,
to przepraszam Cię, Panie Boże,
mnie gościny tam też nie potrzeba.

Ja poproszę na inny przystanek –
tam gdzie merda stado ogonów.
Zrezygnuję z anielskich chórów
tudzież innych nagród nieboskłonu.

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać
wszystkie moje pożegnane psy.

[COLOR=#ffffff]...........................[/COLOR]Barbara Borzymowska

Posted

[quote name='Gosiapk'] nie... machanie kijem to moja działka :diabloti:[/QUOTE]
Chcesz sama na siebie machać kijem?!?!?!?!?
No no, podziwu godna samokontrola, ale w końcu masz dwie rączki, więc czemu nie ;).
To znaczy, że mnie pozostaje jedynie :siara:;)...

[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[/FONT][/COLOR]

Posted (edited)

No dobra, jeszcze ten jeden ;) ---

[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]W Polsce mówią psy “hau hau”,[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]w Anglii mówią psy “bow wow”.[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]No a w moim nowym kraju?[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]Czy się ze mną dogadają???[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]

Edited by jola_li
Posted

Uświadomiłam sobie, że nie dotarł mój wczorajszy późno wieczorny post ---
Gdy byłam na spacerze z moją suczką podbiegła do nas mała psinka. Powąchała moją i - zanim zdążyłam się rozejrzeć, czy widać gdzieś jej człowieka - pobiegła dalej.
Człowieka nie było :(...

Posted

[quote name='jola_li']Chcesz sama na siebie machać kijem?!?!?!?!?
No no, podziwu godna samokontrola, ale w końcu masz dwie rączki, więc czemu nie ;).
To znaczy, że mnie pozostaje jedynie :siara:;)...
[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]
[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Ty się nie migaj tylko wiersze pisz :mad: ( ;) )

PS Widziałaś tą wczorajszą psinkę dzisiaj?

Posted

My dziś z sąsiadką widziałyśmy pod lecznicą regularnego ratlerka - bez człowieka, bez obroży... Nawet usiłowałyśmy go zawołać i złapać. Niestety - im bardziej wołałyśmy - tym szybciej nawiewał :(

Posted

[quote name='Nutusia']My dziś z sąsiadką widziałyśmy pod lecznicą regularnego ratlerka - bez człowieka, bez obroży... Nawet usiłowałyśmy go zawołać i złapać. Niestety - im bardziej wołałyśmy - tym szybciej nawiewał :([/QUOTE]

bez "przynęty" czyli pachnącego kąska nie da rady..... tak mojego "ratlerka" Dropsika złapałam... niewidomy,
a fenomenalne wyczucie ruchu ręki w jego kierunku...
zimno, coraz więcej tech bid z kryjówek do ludzi wychodzi chyba - bo skąd ich tyle????
serce się kraje :(