jola_li Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Ellig']W takim razie do Pani nalezy tez zapewnienie suni opieki albo jezeli nie moze lub nie chce dalej zajmowac sie Mają ma prawo poprosic o pomoc....Smutne to bardzo:([/QUOTE] Rozmawiałam z panią. Namawiam ją na oddanie Mai... Quote
Ziutka Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='jola_li']Rozmawiałam z panią. Namawiam ją na oddanie Mai...[/QUOTE] Czekamy na rozwój sytuacji w takim razie... Quote
Gusiaczek Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='jola_li']Rozmawiałam z panią. Namawiam ją na oddanie Mai...[/QUOTE] Ręce mi opadły:( Pies, ot taka rzecz. Już nie wyrabiam :( Quote
jola_li Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='Nutusia']Zapomniałam napisać, że po wizycie p. Danusi z Muszką został spory kawałek ciasta z wiśniami - w takiej aluminiowej foremce. Zawinęłam w torebkę papierową, następnie w foliową i zostawiłam na mikrofali. Wróciliśmy do domu - piękny porządek. Tylko jedno nasikanie i 3 kupy (praktycznie w tym samym miejscu!!!!), czyli sprzątania praktycznie zero. Dumna i blada już miałam pochwalić sforę, gdy mój wzrok padł na jedno z posłań, a tam... nędzne resztki papieru i foli i (na szczęście) sporo fragmentów pociętej na skraweńki foremki. A tak liczyłam na deser po obiedzie... Myślę, że Helena maczała w tym łapki, bo małe by nie sięgnęły, a Lili dotąd nie wspinała się po blatach. [/QUOTE] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]Hopka i jej koleżanki[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]chciały sobie zrobić grzanki.[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]A że zrobić nie umiały,[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]resztkę ciasta zjeść musiały :).[/SIZE][/FONT] [/FONT][/COLOR] Quote
Ellig Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='jola_li']Rozmawiałam z panią. Namawiam ją na oddanie Mai...[/QUOTE] Jolu , postaram sie pomoc. Zadzwonie w wolnej chwili. Quote
anica Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Zaglądam do dziewczynki a tu takie smutne wiadomości... Quote
Gosiapk Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='jola_li'][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]Hopka i jej koleżanki[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]chciały sobie zrobić grzanki.[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]A że zrobić nie umiały,[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]resztkę ciasta zjeść musiały :).[/SIZE][/FONT] [/FONT][/COLOR][/QUOTE] A że ciasto świeże było Lekko tylko zaszkodziło ;) Quote
Ellig Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='Gosiapk']A że ciasto świeże było Lekko tylko zaszkodziło ;)[/QUOTE] Zaszkodziło, zaszkodziło? O nie, za mało ciasta było. Było ciasta tylko ciut I w dodatku wpadło w but W bucie sprytnie się schowało Sześć mordulek nad nim stało...:) Quote
Nutusia Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 No Jola... wykształciłaś godnych następców widzę! ;) Quote
jola_li Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='Ellig']Jolu , postaram sie pomoc. Zadzwonie w wolnej chwili.[/QUOTE] Bardzo dziękuję, Ellig, i - bardzo proszę :). [quote name='Gosiapk']A że ciasto świeże było Lekko tylko zaszkodziło ;)[/QUOTE] [quote name='Ellig']Zaszkodziło, zaszkodziło? O nie, za mało ciasta było. Było ciasta tylko ciut I w dodatku wpadło w but W bucie sprytnie się schowało Sześć mordulek nad nim stało...:)[/QUOTE] [quote name='Nutusia']No Jola... wykształciłaś godnych następców widzę! ;)[/QUOTE] Nooooooooo, to wreszcie nastąpiła długo oczekiwana zamiana ról :)!!! To teraz będzie tak ---- Poetki do piór (!!!), a Jola do kija :mad:!!! I to mi się podoba :)!!! Quote
Gosiapk Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='Ellig']Zaszkodziło, zaszkodziło? O nie, za mało ciasta było. Było ciasta tylko ciut I w dodatku wpadło w but W bucie sprytnie się schowało Sześć mordulek nad nim stało...:)[/QUOTE] :multi: dalsza część, jak fajnie :) [quote name='Nutusia']No Jola... wykształciłaś godnych następców widzę! ;)[/QUOTE] [quote name='jola_li'](...) Nooooooooo, to wreszcie nastąpiła długo oczekiwana zamiana ról :)!!! To teraz będzie tak ---- Poetki do piór (!!!), a Jola do kija :mad:!!! I to mi się podoba :)!!![/QUOTE] nie... machanie kijem to moja działka :diabloti: Quote
Ziutka Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='Gosiapk'] nie... machanie kijem to moja działka :diabloti:[/QUOTE] Dokładnie !!! Quote
Gosiapk Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='Ziutka']Dokładnie !!![/QUOTE] to se machne :mad: :eviltong: Quote
jola_li Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [B]Moje psie niebo[/B] Dokąd idą psy gdy odchodzą? No bo jeśli nie idą do nieba, to przepraszam Cię, Panie Boże, mnie gościny tam też nie potrzeba. Ja poproszę na inny przystanek – tam gdzie merda stado ogonów. Zrezygnuję z anielskich chórów tudzież innych nagród nieboskłonu. W moim niebie będą miękkie sierści, nosy, łapy, ogony i kły. W moim niebie będę znowu głaskać wszystkie moje pożegnane psy. [COLOR=#ffffff]...........................[/COLOR]Barbara Borzymowska Quote
majowa Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 czytałam to już tyle razy a i tak się spociły oczy Quote
jola_li Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='Gosiapk'] nie... machanie kijem to moja działka :diabloti:[/QUOTE] Chcesz sama na siebie machać kijem?!?!?!?!? No no, podziwu godna samokontrola, ale w końcu masz dwie rączki, więc czemu nie ;). To znaczy, że mnie pozostaje jedynie :siara:;)... [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [/FONT][/COLOR] Quote
jola_li Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 (edited) No dobra, jeszcze ten jeden ;) --- [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]W Polsce mówią psy “hau hau”,[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]w Anglii mówią psy “bow wow”.[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]No a w moim nowym kraju?[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=verdana][SIZE=2]Czy się ze mną dogadają???[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] Edited November 2, 2012 by jola_li Quote
jola_li Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Uświadomiłam sobie, że nie dotarł mój wczorajszy późno wieczorny post --- Gdy byłam na spacerze z moją suczką podbiegła do nas mała psinka. Powąchała moją i - zanim zdążyłam się rozejrzeć, czy widać gdzieś jej człowieka - pobiegła dalej. Człowieka nie było :(... Quote
Gosiapk Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='jola_li']Chcesz sama na siebie machać kijem?!?!?!?!? No no, podziwu godna samokontrola, ale w końcu masz dwie rączki, więc czemu nie ;). To znaczy, że mnie pozostaje jedynie :siara:;)... [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR][/QUOTE] Ty się nie migaj tylko wiersze pisz :mad: ( ;) ) PS Widziałaś tą wczorajszą psinkę dzisiaj? Quote
Nutusia Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 My dziś z sąsiadką widziałyśmy pod lecznicą regularnego ratlerka - bez człowieka, bez obroży... Nawet usiłowałyśmy go zawołać i złapać. Niestety - im bardziej wołałyśmy - tym szybciej nawiewał :( Quote
mari23 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='Nutusia']My dziś z sąsiadką widziałyśmy pod lecznicą regularnego ratlerka - bez człowieka, bez obroży... Nawet usiłowałyśmy go zawołać i złapać. Niestety - im bardziej wołałyśmy - tym szybciej nawiewał :([/QUOTE] bez "przynęty" czyli pachnącego kąska nie da rady..... tak mojego "ratlerka" Dropsika złapałam... niewidomy, a fenomenalne wyczucie ruchu ręki w jego kierunku... zimno, coraz więcej tech bid z kryjówek do ludzi wychodzi chyba - bo skąd ich tyle???? serce się kraje :( Quote
b-b Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Czy Hopcia już zaczęła jakiś kurs językowy ?;) Quote
Nutusia Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 Chyba tak, bo coraz częściej i coraz głośniej szczeka :) Quote
Recommended Posts