Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']W takim razie mamy nadzieję, że do Was jeszcze tego deszczu i wiania (jak w kieleckim ;)) nie przywiało ;)[/QUOTE]

Do nas przywiało!
Hopencjo - trzymaj się mocno gałązkami podłoża, żeby Cię wichrzysko nie porwało ;-)

Posted

[quote name='Nutusia']W takim razie mamy nadzieję, że do Was jeszcze tego deszczu i wiania (jak w kieleckim ;)) nie przywiało ;)[/QUOTE]

Na razie nie przywialo, slonko swieci, tylko zimno sie zrobilo, a bylo juz tak cieplo, ze magnoli zaczely strzelac pakami

[quote name='Poker']Hopka nadrobi i się wyhopka .
U nas też wiało jak czort, prawie halny.[/QUOTE]

Hopcia dzis nadrobila! Byl ulubiony 2 godzinny spacer na polach, po ktorych Hopcia smiga jak chart, jak gazela :) I tylko uszy furkocza ;)

[quote name='Gusiaczek']Cześć Hopcia :)
Ovo pozdrawiajaca[/QUOTE]

Czesc Siostra! Jak dobrze, ze wpadasz! Wiesz, fajnie sie wybiegac samej, ale we dwie jeszcze fajniej.

Hopka teskniaca

[quote name='AMIGA']Do nas przywiało!
Hopencjo - trzymaj się mocno gałązkami podłoża, żeby Cię wichrzysko nie porwało ;-)[/QUOTE]

Nurasku, wiesz sama, ze te galazki swietne sa do hopkania i do obejmowania ludzkich rak, ale zeby sie tak nimi przytrzymac to gorzej ;) Ale zawsze moge z wiatrem pojsc w zawody ;)

A jeszcze Wam zdradze, ze Hopcik razem z Jedrkiem, Zosienia i pania Irenka (goscinnie) pilnowali gospodarstwa a my z TZ smignelismy na 2 dni do Paryza, gdzie nam z nieba spadlo zaprzyjaznione mieszkanko. Dwa dni bez kompa, pracy, gotowania i wszelkiego ogarniania - czulismy sie jak na wagarach;) I jakos latwiej teraz zniesc mysl o jutrzejszym jarzmie ;)

Posted

[quote name='Mattilu']Nurasku, wiesz sama, ze te galazki swietne sa do hopkania i do obejmowania ludzkich rak, ale zeby sie tak nimi przytrzymac to gorzej ;) Ale zawsze moge z wiatrem pojsc w zawody ;)

A jeszcze Wam zdradze, ze Hopcik razem z Jedrkiem, Zosienia i pania Irenka (goscinnie) pilnowali gospodarstwa a my z TZ smignelismy na 2 dni do Paryza, gdzie nam z nieba spadlo zaprzyjaznione mieszkanko. Dwa dni bez kompa, pracy, gotowania i wszelkiego ogarniania - [B]czulismy sie jak na wagarach[/B];) I jakos latwiej teraz zniesc mysl o jutrzejszym jarzmie ;)[/QUOTE]
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=yAPEWaztUNA[/URL] - tylko odwrotnie! :evil_lol:

Posted

A skąd wiadomo, że woli? A czy ja ktoś do tego Paryża zabral, żeby mogla ocenić sama co woli?
Tak zostawić psa jako gospodarskiego toż to skandal. To się nadaje do zgloszenia w TOZ-ie ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Troszkę Hopcinkę znam - kładę głowę na pieńku, że woli pola ;)
Paryż jest piękny, ale... :)[/QUOTE]

Oj znasz ją, znasz dobrze! :loveu:

Hopcia w mieście ma zupełnie inny chód i postawę - ogon podkulony, uskakuje w bok co chwila nie wiadomo przed czym, uszy po sobie położone...grzbiet "przygarbiony"...kupka nieszczęścia jednym słowem...

Wywieźć ją (nawet w nieznane jej!) pola i lasy - uszy uniesione (tylko końce kłapciate:evil_lol:), ogon do góry podniesiony, nos uniesiony do góry łapie wiatr albo czujnie węszy przy ziemi i całe ciało napięte jak struna i gotowe do skoków, harców i biegów. Właściwy pies we właściwym środowisku:-)

To jest pies polno-leśny, miasto mogłoby dla niej nie istnieć :-)

Posted

[quote name='Mattilu']To jest pies polno-leśny, miasto mogłoby dla niej nie istnieć :-)[/QUOTE]
Dla mnie też :)!
Nie lubię zabetonowanego świata :shake:!
(Chociaż akurat Paryż, Kraków i parę innych nie są takie złe ;))

Posted

Hopcik, jak Cię znam, nie pogniewasz się, jeśli zaproszę Twoje Fanki na SIÓDMY regał? ;)
Tym razem handelkujemy na Filonka i na Zapa: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251708-SI%C3%93DMY-rega%C5%82-z-ksi%C4%85%C5%BCkami-dla-Filonka-i-Zapa-do-29-03-godz-21[/url]

Posted

[quote name='Mattilu']A Siena? Arezzo? Spello? Sciacca? Noto? Ferrara? Takie, jak mawiaja Wlosi, miasta w ludzkim rozmiarze? ;)[/QUOTE]
Oj, włoskie miasta są przecudne.... Taaaak.... Siena....
A propos - największy szok przeżyłam we Florencji, gdy w kościele Santa Croce zobaczyłam nagrobek Skotnickiego - prawie identyczny jak w Katedrze Wawelskiej! Z piękną kobiecą postacią, która ożywa na kartach mojego ukochanego "Akropolis" Wyspiańskiego.

• 4 weeks later...
Posted

Elu, Amigo dziekujemy za pamiec! :) Karteczka slicznosciowa, ze zdjeciem porannej Hopci z wczoraj. Elu: dziekujemy!:Rose::Rose::Rose:

Hopka miala niesamowicie intensywny towarzysko weekend, byla z trzema roznymi rodzinami (i z nami!) na wiosennych spacerach i na wszystkich zdala towarzyski egzamin na 5+ :) Nie szczekala na naszych przyjaciol, nie zjadla 2 rowerzystow, pozwalala obcym dzieciom sie glaskac i spokojnie znosila wymiane rak przyczepionych do drugiego konca smyczy. W nagrode byla z niej spuszczana w bezpiecznych miejscach a dzis przeszla z nami 6 km po lesie wolna jak ptak :) A juz niedlugo bedzie biegac po lasach w Apeninach: w zwiazku z tym w srode zakraplamy ponownie przeciwkleszczowo :)

Posted

A gdzie zdjęcia są, ja się pytam?!!?!? ;)
Hopcia, mam nadzieję, że po tych Apeninach nie wzgardzisz jednak kolonią w Sowiej Woli (Folwarcznej zresztą ;)).

Posted

[quote name='Gusiaczek']Hopka, Apeniny znam ino z opowiadań ...
ale dumam sobie, że lasek na Kole tyż niczego sobie ;)

Cioteczka Ela cudnie okrasza nadchodzące święta :loveu:[/QUOTE]

Wiesz, Apeniny by Ci się spodobały bo...baaaardzo podobne do Bieszczad/Bieszczadów (mam nadzieję, że oboczność zostanie miło przez Ciotki przyjęta). I też tam tak duje! ;-)

Ciocia Ellig jest Karteczkowy Miszcz :-)

Posted

[quote name='AMIGA']No to Hopencja w swoim żywiole. Gałązki biegają, skaczą i wolność i swoboda :-) Cudownie[/QUOTE]

Tak właśnie jest :-) A najważniejsze, że jej się stado nie rozłazi ;-)

[quote name='Nutusia']A gdzie zdjęcia są, ja się pytam?!!?!? ;)
Hopcia, mam nadzieję, że po tych Apeninach nie wzgardzisz jednak kolonią w Sowiej Woli (Folwarcznej zresztą ;)).[/QUOTE]

Zdjęcia bendom jak ze mnie roboty troche zejdzie...

Nutusia, przecież ona tam ma KOLEŻANKI, a to największy atut kolonii :-)