Jump to content
Dogomania

Piękny,wyszkolony ON...Marko pojecha do swojego domu!!! :)

Recommended Posts

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przychodzi mi jeszcze na myśl hotel Amok pod Krakowem. Tam koszt wynosi chyb 400zł/mc.
Mogę zadeklarować 50zł/mc, ale błagam o sprawdzenie hotelu przed wysłaniem tam Marko.
I dajcie znać na pw, bo z braku czasu jestem dosyć rzadko na dogo.

Posted

Postaram się na wszystko odpowiedzieć:

Psa wet nie widział.Niestety nie mamy zbytnio możliwości wyciągnięcia go z Punktu,a potem spowrotem go tam wsadzenia.
Jeżeli chodzi o hoteliki- Amok znam,miałyśmy tam psy,u Emisi mamy psiaki,ale nie możemy spadać z deszczu pod rynnę-ten pies nie powinien pójść z kojca do kojca.Jego to niszczy;/ On się wygryza z samotności.Musiałby trafić do miejsca gdzie będzie miał kontakt z człowiekiem,a jak wiadomo w hotelach kojcowych ten kontakt jest znikomy.No,ale wiadomo jeżeli nie będzie dla niego innej alternatywy to zawsze ten hotelik będzie lepszy niż Mysłowice.

Nie wiem,naprawdę nie wiem co robić:( Jakie macie pomysły?Co robimy?

Czy naprawdę nie ma już żadnych BDT?Pies jest bardzo grzeczny.Nie zwraca uwagi na inne psy.Bardzo posłuszny.

Z jego zdrowiem nienajlepiej.Chudnie w oczach pomimo tego,że apetyt mu dopisuje:

Posted

[quote name='Cantadorra']Marko chwycił mnie mocno za serce. Tak mi szkoda tego psiaka. Jeśli znajdzie się DT, to ja opłacę pierwszy miesiąc. Ale najpierw niech znajdzie się DT. A Skarpeta onków może dołoży się wówczas do innych potrzebnych rzeczy na już dla Marko.

Cantadorra, wiedziałam :)
Dzięki ogromne :Rose:

[quote name='winter7']Przychodzi mi jeszcze na myśl hotel Amok pod Krakowem. Tam koszt wynosi chyb 400zł/mc.
Mogę zadeklarować 50zł/mc, ale błagam o sprawdzenie hotelu przed wysłaniem tam Marko.
I dajcie znać na pw, bo z braku czasu jestem dosyć rzadko na dogo.

Winter7, to wielka pomoc :)
Dzięki , że zajrzałaś do Marko :loveu:

Posted

[quote name='joteska']witam :) jest taki biedny, że serce sie kraje :( czy dzwoniłyście dziewczyny już po pdt? z miejscami trudno, trzeba wydzwaniać niestety. Myślę, że wspólnymi siłami zawsze większa szansa uzbierać na utrzymanie psiaka chociaż i z tym jest różnie..
co z jego ogonem, jest szansa byście go przemywały oceniseptem w spray'u to o szerokim spektrum preparat odkazajacy nie szczypie i bardzo dobrze odkaża, po spryskaniu potrzymać chwilkę i wytrzeć delikatnie skórę gazikami do sucha . Dobry jest też Rivanol w płynie, tez nalezy go wytrzeć do sucha po przebyciu lub namoczeniu. Może przydałby sie balsam Szostakowskiego (Avilin) odkaża i zamyka rany a jednocześnie ma taki smak, że pies nie będzie chętnie lizał ogonka. Można tez oddychający opatrunek zrobić i ile sobie go nie zdejmie...trzebaby podpatrzeć. Co mówił wet, są jakieś inne zmiany skórne na ogonie czy w innych miejscach? Marco sie drapie?
on musi mieć ciepło... zaduś obolały jest jak nic.[/QUOTE]

[quote name='Beta&Czata']Na razie zapiszę. Sądząc po ilości siwizny na pysiu on ma 6 - 7 lat (moja 7-letnia DON-ka ma znacznie więcej).[/QUOTE]

[quote name='Martika@Aischa']Jestem i ja na zaproszenie naszej DONnki jedyny hotelik jak mi w tej chwili przychodzi do głowy to Emiś ..ulka12 ....oraz Kasia Przystał ........ zapiszę sobie biedaka :([/QUOTE]

[quote name='bela51']Jestem na zaproszenie DONnki. Oczywiscie, ze musimy mu pomoc. ![/QUOTE]

Dziękuję Wam za wszystko :loveu: :loveu: :loveu:
Za przybycie, dobre rady i chęć pomocy :):):)

Posted

Podsumowując:
- pierwszy miesiąc hotelowania gotowa jest opłacić Cantadorra :multi:
- stałych deklaracji mamy na razie 60 zł (+ jedna osoba na owczarku, ale nie wiem ile)
- ze SKARPETY OWCZARKOWEJ w zależności od potrzeb Marko dostanie: albo 200 zł na leczenie albo 200 zł dopłaty za hotel w drugim miesiącu (zwykle dopłacamy max. 150 zł ale dla Marko zrobimy wyjątek )

Avilia, Klaudus_, co Wy na to ???
Pora już chyba na jakieś decyzje :roll:
Z tego, co piszecie wynika, że Marko nie ma zbyt wiele czasu...

Ja dalej mogę żebrać o deklaracje, ale przydałby się jakiś plan działania i miejsce musiałoby być przynajmniej upatrzone
Czy Marko ma event na fb ???

Posted

[quote name='DONnka']Podsumowując:
- pierwszy miesiąc hotelowania gotowa jest opłacić Cantadorra :multi:
- stałych deklaracji mamy na razie 60 zł (+ jedna osoba na owczarku, ale nie wiem ile)
- ze SKARPETY OWCZARKOWEJ w zależności od potrzeb Marko dostanie: albo 200 zł na leczenie albo 200 zł dopłaty za hotel w drugim miesiącu (zwykle dopłacamy max. 150 zł ale dla Marko zrobimy wyjątek )

Avilia, Klaudus_, co Wy na to ???
Pora już chyba na jakieś decyzje :roll:
Z tego, co piszecie wynika, że Marko nie ma zbyt wiele czasu...

Ja dalej mogę żebrać o deklaracje, ale przydałby się jakiś plan działania i miejsce musiałoby być przynajmniej upatrzone
Czy Marko ma event na fb ???

Zapytałam Emisi czy przyjmie chłopaka.Wiem,że miejsce będzie miała od 23.09.
Marko nie ma eventu.

Posted

[quote name='Avilia']Zapytałam Emisi czy przyjmie chłopaka.Wiem,że miejsce będzie miała od 23.09.
Marko nie ma eventu.[/QUOTE]

To już coś :):):)
Emiś to dobre i sprawdzone miejsce !!!

Zrobię Marko event na fb :)
Mogę podać namiary do kontaktu i wpłat z #1 postu ?

Posted

[quote name='DONnka']To już coś :):):)
Emiś to dobre i sprawdzone miejsce !!!

Zrobię Marko event na fb :)
Mogę podać namiary do kontaktu i wpłat z #1 postu ?[/QUOTE]

Można podać,oczywiście.
Ale proszę zaznacz,że rozliczenie nie będzie częściej niż 1-2 razy w miesiącu.
Za każdy wyciąg z banku fundacja musi płacić.
No i bardzo ważne aby zaznaczyć tytuł przelewu.Że to dla Marko.

Posted

[quote name='Avilia']Można podać,oczywiście.
Ale proszę zaznacz,że rozliczenie nie będzie częściej niż 1-2 razy w miesiącu.
Za każdy wyciąg z banku fundacja musi płacić
.
No i bardzo ważne aby zaznaczyć tytuł przelewu.Że to dla Marko.

Nie ma sprawy
Znam ten ból

Czyli Emiś wstępnie zgodziła się wziąć Marko po 23 września ???
Ile to będzie miesięcznie ?
Czy do tego czasu będzie bezpieczny w punkcie ???

Posted

[quote name='DONnka']Nie ma sprawy
Znam ten ból

Czyli Emiś wstępnie zgodziła się wziąć Marko po 23 września ???
Ile to będzie miesięcznie ?
Czy do tego czasu będzie bezpieczny w punkcie ???[/QUOTE]

Mamy miejsce u Emisi!
Zaraz dowiem się dokładnie jaki koszt.Wydaje mi się,że coś w okolicach 300zł.
Jutro powiesimy kartkę,że mają psa nie wydawać ani nie wywozić,bo w tym tyg będzie zabrany.Mamy nadzieję,że pracownicy prośby nie zlekceważą (jeszcze nigdy im się to nie zdarzyło,no ale wiadomo,że ludzie są różni).

Napewno będzie potrzebna pomoc finansowa na utrzymanie i weta.Nie wiemy co mu dolega.A koszty mogą być spore.
No i transport do Sarnowa z Pszczyny.

Posted

[quote name='Avilia']Mamy miejsce u Emisi!
Jutro powiesimy kartkę,że mają psa nie wydawać ani nie wywozić,bo w tym tyg będzie zabrany.Mamy nadzieję,że pracownicy prośby nie zlekceważą (jeszcze nigdy im się to nie zdarzyło,no ale wiadomo,że ludzie są różni).

Napewno będzie potrzebna pomoc finansowa na utrzymanie i weta.Nie wiemy co mu dolega.A koszty mogą być spore.
No i transport do Sarnowa z Pszczyny.[/QUOTE]
super :) a u emiś są ciepłe tzn ocieplane budy w kojcach? czy to cena z karmą czy bez karmy? i jak z dostępnością do weta?

Posted

[quote name='AtaO']Marko jedzie do Emiś, miejsce ma zaklepane :)[/QUOTE]

[quote name='Avilia']Mamy miejsce u Emisi!

Na pewno będzie potrzebna pomoc finansowa na utrzymanie i weta.Nie wiemy co mu dolega.A koszty mogą być spore.
No i transport do Sarnowa z Pszczyny.[/QUOTE]

No to trochę mi ulżyło :)
Za pierwszy miesiąc zapłaci Cantadorra, więc zdecydujecie na co ma się dołożyć SKARPETA: czy na leczenie (200 zł płatne prosto do weta) czy na hotelik w drugim miesiącu (specjalnie dla Marko też 200 zł płatne prosto do Emiś )

A u Emiś Marko będzie w kojcu czy w domu ???

Posted

[quote name='DONnka']No to trochę mi ulżyło :)
Za pierwszy miesiąc zapłaci Cantadorra, więc zdecydujecie na co ma się dołożyć SKARPETA: czy na leczenie (200 zł płatne prosto do weta) czy na hotelik w drugim miesiącu (specjalnie dla Marko też 200 zł płatne prosto do Emiś )

A u Emiś Marko będzie w kojcu czy w domu ???[/QUOTE]

Byłabym za płatnością za hotelik w drugim miesiącu.Na weta będziemy zbierać.
Marko będzie niestety w kojcu.Choć jemu ciepło domu by się przydało.
Jeżeli chodzi o hotelik Emiś to warunki ma naprawdę dobre i psami się zająć potrafi,więc w tym względzie obaw nie mam.
Jedynie te stawy Marko...Czy zniosą chłód mieszkania na zewnątrz zimą?

Posted

[quote name='Cantadorra']Cantadorra z przyjemnością zapłaci za Marko, a u Emiś, to z podwójną przyjemnością i ze spokojem serca.[/QUOTE]
Serdecznie dziękujemy Cantadorrze (nie wiem czy dobrze odmieniłam?;) ) :loveu:

Posted

Potwierdziłam przed chwilą u Emiś:
koszt dzienny to - pobyt 10,00 zł + karma 4,00.
Kojce są ocieplane, a dodatkowo od tego roku na czas zimy i mrozów psiaki zostaną przeniesione do ocieplanego pomieszczenia przy domu. Emiś prosi, aby przed przyjazdem odpchlić i odrobaczyć Marko!
W razie potrzeby dowozi psiaki do weta za zwrot kosztów.
Rachunek wystawiany jest na koniec miesiąca.

Posted

[quote name='AtaO']Potwierdziłam przed chwilą u Emiś:
Kojce są ocieplane, a dodatkowo od tego roku na czas zimy i mrozów psiaki zostaną przeniesione do ocieplanego pomieszczenia przy domu. Emiś prosi, aby przed przyjazdem odpchlić i odrobaczyć Marko!

Eee no to super:)

Kto zasponsoruje Marko odrobaczanie i odpchlanie?

Jeżeli pieniądze będą zbierane na konto fundacji to konieczne będą faktury na fundację.W innym wypadu nie ma możliwości przelania pieniędzy.

Posted

[quote name='AtaO']Potwierdziłam przed chwilą u Emiś:
Kojce są ocieplane, a dodatkowo od tego roku na czas zimy i mrozów psiaki zostaną przeniesione do ocieplanego pomieszczenia przy domu
. Emiś prosi, aby przed przyjazdem odpchlić i odrobaczyć Marko!

No to super sprawa :multi:
Na owczarku mamy dwie stałe deklaracje dla Marko (Aronkowa 10 zł i AFRA - ?)
No i przypomnę jeszcze o mojej skromnej (10 zł) i winter7 (50 zł)
To na jakie konto zbieramy ???

Posted

[quote name='DONnka']No to super sprawa :multi:
Na owczarku mamy dwie stałe deklaracje dla Marko (Aronkowa 10 zł i AFRA - ?)
No i przypomnę jeszcze o mojej skromnej (10 zł) i winter7 (50 zł)
To na jakie konto zbieramy ???

Decydujcie jak Wam wygodniej.
Jeżeli na fundacyjne to wszystko musi być rozliczane na podstawie faktur.
Rozliczenie będę mogła podawać 1-2 razy w miesiącu.