Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ula, a gdzie jest ten wątek? Nie mogę się odnaleźć na dogo po zmianach:(

Rokuś właśnie skończył kroplówkę. Jacek mówi, że trudno go byłoprzekonac do stania. Jak ja sobie poradzę w sobote i niedzielę - nie wiem, Jacek wyjeżdża i będę musiała wytłumaczyć czarnuszkowi, że musi w spokoju poleżeć:)

Posted

Rokuś przywitał mnie po powrocie z pracy radośnie i skakał dookoła razem z moimi psami:-) Ponieważ chwile wcześniej wrócili ze spaceru z Jackiem od razu poszlam robić im kolację. Dorzuciłam Rokusiowi dwie garstki karmy go sporej ilości kurczaka i ryżu. Zjadł bez problemu. Kiedy dałam mu tylko karmę, odwrócił pyszczek. samego kurczaka kilka sekund późnej zjadł. Będę mu dokładała coraz więcej karmy, bo zbankrutujemy z tymi kurczakami. Kupiłam dzisiaj kolejna porcję, ale tym razem chciałabym, żeby starczyła na cały przyszły tydzień. O ile oczywiście Pan Hrabia będzie chciał jeść w innych proporcjach karmę w stosunku do kurczaka:)

Kupiłam też Tramal (na 30 dni po 2 tabletki dziennie) i Polprazol (na 28 dni po 2 tabletki dziennie)

Dzisiejsze zakupy:

WP_20160226_003.jpg

Posted
23 godzin temu, UlaFeta napisał:

Ewa po kolei

forum ogólne później 

poszukaj Akcje (tam jest też bazarek )później 

podfora Podaruje

i tam jest -Leki wątek zbiorczy

z tel.pisze ,

w pracy jestem:(

Posted

Ula, Ewciu, dziękuję! Wieczorem zajrzę, teraz idę nakarmić psiaki.

Dotarły do nas dwie wpłaty dla Rokusia, za które bardzo dziękujemy:-)

Magdalena R - 30 zł

Elżbieta K. - 15 zł

SUPER!!!

Dzisiaj niestety moje zmęczenie dało o sobie znać. Po spacerze z psami pojechałam na szybkie zakupy. Musiałam wypłacić pieniądze z bankomatu. Zrobiłam wypłatę, odebrałam kartę i... poleciałam nie biorąc pieniędzy:( Jak się zoirentowałam, to od razu ruszyłam do bankomatu i zadzwoniłam pod podany numer. Niestety nie mieli opcji zwrotu kasy, więc pewnie ktoś zdążył podejść przez te 30 sekund, kiedy kasa czeka na odebranie i ją zabrał:( To było w dużym sklepie, gdzie co chwilę ktoś podchodzi i wypłaca pieniądze:( Poradzili mi, żebym złożyła reklamacje, jak transakcja zostanie zaksięgowana, a wtedy  będą komisyjnie ręcznie liczyć pieniądze w bankomacie, ale szansa jest niewielka:( 300 zł w plecy:(

Za to Rokuś kwitnie. Wykąpałam go wczoraj w nocy. Był super grzeczny, nawet z przyjemnością poddawał się tej kąpieli i szorowaniu. Spływała z niego czarna woda. Po kąpieli i wytarciu wzięłam się za uszy. Matko, co tam było za bagno:( Może dlatego nie słyszał? Czyściłam kilkanaście minut, ale nie wyczyściłam do końca. Musze jutro wziąć jakąś oliwkę i posmarować mu delikatnie w środku, po czym wytrzeć patyczkami.

Po kąpieli Roki nabrał chęci na zabawę piłeczką. Bawiliśmy się do 2 w nocy:)  Rokus dostał swoją osobistą nową zabawkę, którą kupiłam mu wczoraj. To dwie piłeczki z kauczuku, piszczące przy nagryzaniu i połączone sznurkiem. Bardzo mu przypadły do gustu!

Wcześniej było czesanie, które sprawia mu wielką przyjemność. Rano Jacek powiedział, że wreszcie można go pogłaskać i nie lecieć od razu do umywalki myć porządnie ręce.

Posted

Właśnie dostałam wyniki Rokusia. Może Ela wgra z pdfa później. Ja nie mogę sobie z tym poradzić.

Mocznik stoi w miejscu 133

ALP rośnie - 1457:(

Kreatynina rośnie - 2,2

Bilirubina całkowita spadła nieznacznie do 1,8.

Jutro podjadę do lecznicy i dowiem się co i jak.

Posted
Godzinę temu, mdk8 napisał:

złóż reklamację koniecznie. Pieniądze niepobrane bardzo szybko są cofane przez bankomat. Jeżeli ktoś wziął to musiał być tuż za Tobą. 

Wydaje mi się, że nikt nie stał, ale byłam zakręcona, spieszyłam się do psiaków... W moim banku mam wypłatę czekającą na zaksięgowania i powiedzieli, że dopiero po zaksięgowaniu mogą przyjąć reklamację. No nic zobaczymy. Wolałabym przeznaczyć te pieniądze na psy...

Rokuś zawarczał dzisiaj na moją sąsiadkę, która przyszła pomóc mi zrobić mu zastrzyk. W trakcie zastrzyku ruszył z zębami, ale powstrzymałam go. Potem nie pozwolił jej się pogłaskać:( Do mnie się przytulał. Chyba ma dosyć zastrzyków:(

Posted

To może jednak się cofnęły,faktycznie tyle kasy,szkoda.

Kreatynina rośnie to nie jest dobrze.Może mniej mięsa dawaj do ryżu,więcej warzyw.Może ugotowany filet z ryby?

Posted

Jutro gotuję kolejną porcję. Muszę rzeczywiście zmniejszyć ilość mięsa, bo do tej pory mnóstwo go dostawał.

Roki ma biegunkę. Nie wiem, czy to po antybiotyku, bo dostaje też psi probiotyk. Boję się w tej chwili dokładać mu jeszcze rybę:(

Dostał przed chwilą Venter. Jeśli biegunka się utrzyma, to muszę podać mu stoperan i Taninal. Te leki mój Semik miał zaordynowane przez dr Jagielskiego, więc i Rokusiowi nie powinny zaszkodzić.

Wrzucę kilka zdjęć z wczorajszej kąpieli i zabawy po niej. Roki nie wygląda na tak chorego psa:

R31.jpg

R32.jpg

Wrzucam też zdjęcie patyczków z czyszczenia uszu. To były już kolejne:(

R33.jpg

R34.jpg

Rokuś ze swoim osobistym prezentem. Chciałam kupić mu coś tylko dla niego:

R35.jpg

Posted
Godzinę temu, Ewa Marta napisał:

Wydaje mi się, że nikt nie stał, ale byłam zakręcona, spieszyłam się do psiaków... W moim banku mam wypłatę czekającą na zaksięgowania i powiedzieli, że dopiero po zaksięgowaniu mogą przyjąć reklamację. No nic zobaczymy. Wolałabym przeznaczyć te pieniądze na psy...

Rokuś zawarczał dzisiaj na moją sąsiadkę, która przyszła pomóc mi zrobić mu zastrzyk. W trakcie zastrzyku ruszył z zębami, ale powstrzymałam go. Potem nie pozwolił jej się pogłaskać:( Do mnie się przytulał. Chyba ma dosyć zastrzyków:(

Ewo Marto, reklamację złóż od razu online. I poproś o zabezpieczenie monitoringu.

Ja miałam taką samą sytuację, tylko kwotę o wiele większą.

Musiałam zgłosić sprawę na policję.

Bank nie chciał uznać reklamacji. W wyniku śledztwa ustalono, że osoba, która stała za nami podjęła pieniądze i zaniosła je do banku.

Sprawa toczyła się aż 4 miesiące.

Posted
2 minuty temu, Perełka1 napisał:

Ewo Marto, reklamację złóż od razu online. I poproś o zabezpieczenie monitoringu.

Ja miałam taką samą sytuację, tylko kwotę o wiele większą.

Musiałam zgłosić sprawę na policję.

Bank nie chciał uznać reklamacji. W wyniku śledztwa ustalono, że osoba, która stała za nami podjęła pieniądze i zaniosła je do banku.

Sprawa toczyła się aż 4 miesiące.

Perełko, ja dzwoniłam od razu i powiedzieli mi, że taka jest procedura, że to bank zgłasza się do nich, a oni robią ręczne komisyjne przeliczenie kasy. Bank z kolei nie chce przyjąć reklamacji dopóki kwota nie zostanie zaksięgowana:( Widzę ją w transakcjach oczekujących na zaksięgowanie. Pytałam, czy w poniedziałek nie będzie za późno. Twierdzą, że nie:(

Jestem zła na samą siebie, jak się bierze kasę, trzeba myśleć co się robi, a nie myślami być daleko. Dla m nie jest to tym bardziej przykre, że w pracy w piątek musiałam podpisać zgodę na obniżkę wynagrodzenia:( Takie czasy niestety, że albo zarabiasz mniej albo wcale, bo zwalniają człowieka:(

Posted
2 minuty temu, Ewa Marta napisał:

Perełko, ja dzwoniłam od razu i powiedzieli mi, że taka jest procedura, że to bank zgłasza się do nich, a oni robią ręczne komisyjne przeliczenie kasy. Bank z kolei nie chce przyjąć reklamacji dopóki kwota nie zostanie zaksięgowana:( Widzę ją w transakcjach oczekujących na zaksięgowanie. Pytałam, czy w poniedziałek nie będzie za późno. Twierdzą, że nie:(

Jestem zła na samą siebie, jak się bierze kasę, trzeba myśleć co się robi, a nie myślami być daleko. Dla m nie jest to tym bardziej przykre, że w pracy w piątek musiałam podpisać zgodę na obniżkę wynagrodzenia:( Takie czasy niestety, że albo zarabiasz mniej albo wcale, bo zwalniają człowieka:(

a u mnie w banku, nikt nie przyznał się, że pieniądze zostały zwrócone. Dopiero dzięki monitoringowi ze sklepu i śledztwie policjanta udało się odzyskać pieniądze.

Posted
12 godzin temu, EVA2406 napisał:

Dzieki z tel nie moglam wkleic:(

Dzieki za potwierdzenie wplaty.Elzbieta K. to ja.Sie  przyznaje,bo nicu nie napisalam.:(

Ewa co z lekow jest Rokusiowi potrzeba,co mozna kupic bez recepty?Takich ludzkich.popytam wsrod znajomych,moze ktos ma.

I tez Was KOCHAM.

Posted
8 godzin temu, UlaFeta napisał:

Dzieki z tel nie moglam wkleic:(

Dzieki za potwierdzenie wplaty.Elzbieta K. to ja.Sie  przyznaje,bo nicu nie napisalam.:(

Ewa co z lekow jest Rokusiowi potrzeba,co mozna kupic bez recepty?Takich ludzkich.popytam wsrod znajomych,moze ktos ma.

I tez Was KOCHAM.

Ula, tak myślałam, że to Ty, ale wolałam wpisać imię i inicjał nazwiska:)

Z ludzkich leków bez recepty Rokuś bierze Hepatil i Essentiale Forte.

Z tych na receptę Polprazol 20 mg, Tramal 100 mg, Ursocam, Venter

Dodatkowo leki weterynaryjne: Synergal (końcy dzisiaj), Ornipural (kończy dzisiaj), Bioprotect - psi probiotyk i Hemavet.

W tej chwili ma zapas poza Hepatilem, którego nie kupowałam, podzielił się z nim swoim zapasem Semik.

Dzisiaj Rokuś w gorszej kondycji. Mało zjadł i głównie śpi obok mnie:( Byłam rano w Boliłapce i weci mówią, że to raczej potrwa  do kilku tygodni, a nie miesięcy:(

Posted
11 godzin temu, UlaFeta napisał:

Rozwalilo mnie to zdjecie:(

Znalezienie mu domu jest moim zdaniem niemożliwe, zwłaszcza, że musiałby to być dom, który da mu już teraz, natychmiast morze miłości i czułości. Bo tak naprawdę w tej chwili tego najbardziej potrzebuje. Próbujemy, ale nadziei w zasadzie nie mamy, że ktoś da Rokusiowi dom na ostatnie chwile życia. Myślę, że zostanie u nas do końca, ale nie stać mnie na adoptowanie kolejnego psa. Ledwie wyrabiam z leczeniem Semika, za 2 tygodnie Barsa idzie na operację. Wcześniej muszę zrobić jej badania:( Na pewno nie brakuje mu w naszym domu czułości i poświęconego czasu. Rokuś nie wie zresztą co to jest jakiś DT, czy DS. Dla niego liczy się tu i teraz, a tu i teraz ma nas i nasz dom. Śpi z nami w sypialni na kupie. Myślę, że czuje się domownikiem. W  moim sercu jest moim psem. Znam go od 2 lat. Pamiętam nasze trudne początki, kiedy nie chciał mnie wpuścić na swój teren.

Nie jest łatwo, tym bardziej, że Semik momentami zaczyna gorzej chodzić i trzeba koniecznie zaopiekować się nim, ale jakoś musimy dać sobie radę:(

Rokuś wczoraj naprawdę wyskoczył z zębami do Rity, która mu robiła zastrzyk, a wcześniej przytulał się do niej i widać było, że ją lubi. To, co jest mu najbardziej potrzebne, to opieka i miłość. Ma dosyć kłucia, leżenia pod kroplówkami:(