Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malutki jest najszczęśliwszym psem na świecie! Ogonek nie przestaje się kręcić! Biega jak szalony, korzysta z życia. Bardzo się ucieszył, kiedy mnie zobaczył. Najbardziej ucieszyły go ciasteczka wątrobowe, które zjadał ze smakiem, a potem szukal okruszkow na trawie. Ciacha były wyjęte z pieca tuz przed wyjściem. Wiozłam je w otwartym pudełku, żeby się nie zapociły.

Tak wygląda teraz Malutki nazywany przez Anię Maksiem:

44524097005897265830.jpg

60390061361607409105.jpg

Dla ciasteczek stanie nawet na dwóch łapkach:

75590380285478466248.jpg

53720549295919495101.jpg

64765794778046413064.jpg

Posted

Malutki staje na dwóch łapkach i robi stójkę kiedy zobaczy muchę, bąka, osę czy innego latającego owada i szczeka :)

On tak bardzo cieszy się życiem i innym udziela sie ta radość.
Myśle ,ze za chwile zaczniemy go ogłaszać.

Posted

Jutro Malutki ma echo serca, a jak wszystko będzie ok. to pojutrze kastracja i przepuklina.

Prosimy o trzymanie kciuków za Malutkiego!

Posted

Bardzo dziękujemy za zachwyty nad naszym Malutkim:) Przyznam szczerze, że jestem nim zauroczona totalnie:) Malutki prawdopodobnie spędzi jutrzejszą noc i połowę dnia u mnie. Jeśli kastracja będzie mogła odbyć się w środę, to nie będzie sensu wozić go w tę i z powrotem. Ponieważ psiak zna nas dobrze, nie powinien mieć stresu z tego powodu. Ania musi w środę rano być w pracy i byłoby nam ciężko zgrać się w czasie z przejęciem Malutkiego.

Posted

Malutki już po echu serca. Wynik wskazał lekką niedomykalność prawego przedsionka, ale można jutro robić zabieg:)

Koszt dzisiejszego badania to 150 zł. Mam paragon, wgram później.

W tej chwili podsypia sobie wspólnie z moimi psami obok mnie. Wszedł dzisiaj do nas jak do siebie. Przywitał się szczęśliwy z całym stadem i pomaszerował do kuchni:) Peruszka jest nieszczęśliwa i bardzo pilnuje, żebym głaskała ją równie często jak Malutkiego.

Posted

I co dla niego oznacza ta lekka niedomykalność prawego przedsionka...?

Kciuki zaciskam! :)

Oznacza tylko tyle, że to maleńka wada, która w niczym mu nie przeszkadza. Gdyby zaczął czuć się słabiej, mieć zadyszki, wtedy warto kontrolować serduszko, ale w tej chwili zalecona jest wizyta kontrolna za rok:)

Jutro wgram zdjęcia, które zrobił nam Jacek:)

Posted

A czy to może być tzw. "wzrostowe", jak szmery wzrostowe (u dzieci i młodych psiaków)...?

W jakim jest wieku Malutek? Może z tego "wyrosnąć"...?

To dobrze, że to nic poważnego. :)

Posted

Oznacza tylko tyle, że to maleńka wada, która w niczym mu nie przeszkadza. Gdyby zaczął czuć się słabiej, mieć zadyszki, wtedy warto kontrolować serduszko, ale w tej chwili zalecona jest wizyta kontrolna za rok:)

Jutro wgram zdjęcia, które zrobił nam Jacek:)

Ewuniu, niedomykalność zastawki, ludzie z tym mogą przeżyc cale życie i nie wiedzą ,ze maja taką "wadę".

Posted

A czy to może być tzw. "wzrostowe", jak szmery wzrostowe (u dzieci i młodych psiaków)...?

W jakim jest wieku Malutek? Może z tego "wyrosnąć"...?

To dobrze, że to nic poważnego. :)

Malutki ma około 8,5 lat, które spedził od szczeniaka na łańcuchu.

Posted

Malutki ma około 8,5 lat, które spedził od szczeniaka na łańcuchu.

A teraz będzie już tylko lepiej! :)

Buziaki dla Was i głaski psiaków. :wub: