Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jechałam dzisiaj do pracy na rowerze. Kiedy wjeżdżałam w dosyć ruchliwą o tej porze ulicę zjazdową na Wilanów, nagle z boku dostrzegłam idącą w kierunku mojego domu Kulę. Nie bardzo wiedziałam co robić, postanowiłam nie wołać jej, żeby za mną nie pobiegła. Kulka niestety odwróciła się i nie wiem, czy po zapachu, czy po wyglądzie, ale poznała mnie. Ruszyła radośnie w moim kierunku. Szybko zsiadłam z roweru i zaczęłam ją łapać, żeby nie wpadła pod podjeżdżające Orszady samochody. Jaka ona była szczęśliwa, że mnie widzi... Ja niestety mniej. Prowadząc rower i Kulkę zjechałam w kierunku pól i zaprowadziłam ją do jej budy. Niestety musiałam ją przypiąć na łańcuch, bo kompletnie nie chciała zostać, tylko koniecznie wybierała się ze mną.

Ciągle myślimy z Elą co z nią zrobić, jak ja odebrac i gdzie umieścić :-(

Posted

Na temat Miśka - synka Perełki wiadomości są troszkę mnie optymistyczne niz o Tatusiu. Opinia Jamora pokrywa sie niestety z naszą:-(

Pies do suk ok, do psów- próbuje ustawiać, dominować. Typowy choleryk i jakby jakiś znerwicowany. Widać ze poprzedni właściciel nie pieścił się z nim. Pies przy pierwszym dotylku napiety jak baranie jaja. 

Do mieszkania moze być, ale bedzie podsikiwał z początku meble, szczekał jak się go samego zostawi a po 2 tygodniach obcych bedzie starszył jak bedą chcieli wejsć. Ja bym go dał raczej na podwórko. To typowy podwórkowy psiak. Polata, poszczeka, pogoni kota.

Chcemy poszukać mu domu, w którym mógłby ganiać do woli na ogrodzonym terenie, gdzie miałby swoja ciepłą budę, ale móglby też wchodzić do domu i mieć kontakt z czlowiekiem. Może z czasem przyzwyczaiłby się do mieszkania. Ideałem byłby dom z jakąś sunią.

Posted

Malutki jest przeszczęśłiwym psiakiem! Widziałam go wczoraj. Ogonek lata bez przerwy, wskakuje bez problemu na kanapę, łapki bardzo się wzmocniły. Wygląda ślicznie, ma mięciutką sierść i cały czas rozdaje buziaki!

Poznał mnie i bardzo ucieszył ze spotkania. Co chilę podbiegał, żeby sie przytulić. Kiedy po ponad godzinie wychodzilam, chcial ze mną iść, ale zawołany przez Anie od razu do niej poleciał oglądając się na moment, jakby chcial powiedzieć "Sorki, ja jednak zostaję tutaj"

Moim zdaniem odmlodniał, cieszy go wszystko i widać, jak mu dobrze na świecie. Razem z Łatkąi Patką wybiegl w pewnym momencie do ogródka, ale natychmiast wrócił, bo domek jest zdecydowanie fajniejszy niż ogródek. Jeszcze się nie nacieszył, że śpi w domu, że ma ciepłe i miękkie posłanko:-)

Posted

Malutki zaczął jeść suchą karmę, dlatego kupiłam jemu Eukanubę .

Malutki zjada suchą karmę, ale najlepiej wchodzi mu Eukanuba, bo Lukullusa, który jest większy nie za bardzo chce jeść:-(  Eluś, dziękuję, że pomyślalam o zakupie! Ja dzisiaj nie mam głowy do niczego. Napisz kochana ile mam Ci oddać pieniędzy za karmę!

Posted

Malutki zjada suchą karmę, ale najlepiej wchodzi mu Eukanuba, bo Lukullusa, który jest większy nie za bardzo chce jeść :-(  Eluś, dziękuję, że pomyślalam o zakupie! Ja dzisiaj nie mam głowy do niczego. Napisz kochana ile mam Ci oddać pieniędzy za karmę!

Ewuniu, karma jest w prezencie :)

Posted

Dzisiaj na moim koncie znalazłam kolejną wpłatę 50 zł od Małgosi - rodziny naszej Wikuni! Z ogromną wdzięcznością dopisuję tę wpłatę do konta psiaków. Jutro Malutki ma kastrację operację pępowiny, czyszczenie uszu i ząbków. Za moment opłacam tez pobyt Miśka w hoteliku w marcu, więc każda wpłata jest na wagę złota!

Posted

Dzisiaj na moim koncie znalazłam kolejną wpłate od Małgosi - rodziny naszej Wikuni! Z ogromną wdzięcznością dopisuję tę wpłatę do konta psiaków. Jutro Malutki ma kastrację operację pępowiny, czyszczenie uszu i ząbków. Za moment opłacam tez pobyt Miśka w hoteliku w marcu, więc każda wpłata jest na wagę złota!

Malutki jest dzielnym psiakiem, pełnym troski o inne zwierzaki, bardzo pilnuje Kubusia :)

Pani Małgosiu, serdecznie dziękujemy za pomoc dla naszych podopiecznych, serdecznie pozdrawiamy :)

f4f2f177eb25cce2.jpg

Posted

Trzymamy kciuki za Malutkiego, dzisiaj o godzinie 13 ma zabieg kastracji, operację przepukliny, czyszczenie zębów i uszu.

Malutki z Anią w drodze do lecznicy.

4ffce0b1f0cb77c7.jpg

W autobusie :)

21678a459362cb20.jpg

Na pętli autobusowej, przesiadka, Malutki jest bardzo grzeczny w podróży :)

c48fe422f2d2fe80.jpg

2d092a3ba279b515.jpg

Posted

Zaraz jadę do kliniki i wyściskam Malutkiego. On mnie bardzo rozczula i nie ukrywam, że bardzo jestem z nim związana uczuciowo. Niewiarygodne jest to, że pies z łańcucha, na ktorym naprawdę stał tyle lat, bo widziałam to codziennie potrafi tak niesamowicie przystosować się do nowych sytuacji....

Posted

Zaraz jadę do kliniki i wyściskam Malutkiego. On mnie bardzo rozczula i nie ukrywam, że bardzo jestem z nim związana uczuciowo. Niewiarygodne jest to, że pies z łańcucha, na ktorym naprawdę stał tyle lat, bo widziałam to codziennie potrafi tak niesamowicie przystosować się do nowych sytuacji....

Malutki z Ewą i Anią wraca do domu, nie będzie miał dzisiaj operacji, lekarze uslyszeli niepokojące szmery serca i dr Maciek postanowił, ze trzeba przed opreają zrobić usg serca.

f1ac4e87483fe0d3gen.jpg

Posted

☀☀☀
Życzę Wam, Kochani, aby te święta wielkanocne
wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość,
pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję.
I proszę pamiętajcie o naszych podopiecznych, pomagajcie i bądźcie z nami.

10692_10203864963560709_7037478148868992

Posted

Całemu łaciatemu z przyległościami towarzystwu, jak również reszcie ursynowskiego stadka oraz ich Wspaniałym Dwunożnym życzę zdrówka i spokoju! :)

inka33 z czarnaowca.gif

Posted

Wybaczcie, że nie dotarłam wczesniej i nie złożyłam życzeń. Dopiero dzisiaj odzyskuję oddech po Świętach, gotowaniu i przyjmowaniu fajnych gości w domu:-)

Bardzo dziękujemy za życzenia i za pamięć!

Posted

Przed chwilą dotarla do mnie kolejna wpłata (cale 100 zl!!! ) od koleżanki z pracy Agaty P. ! Całą kwotę przeznaczam na Miśka i Malutkiego, bo ich budżet mocno się skurczył. Agacie podczytującej wątek niezmiennie bardzo dziękuję za znaczącą pomoc finansową!

Malutki 28 kwietnia o godzinie 19:00 ma echo serca i jest zapisany na 29 kwietnia na godzinę 13:00 na kastrację, o ile wyniki echa serca badań będą w porządku.