Ellig Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 (edited) [COLOR=#000080]Szukamy na cito osoby do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej dla malutkiej łaciatej suni, wizyta w Warszawie [/COLOR][COLOR=#ff0000][I]dzisiaj wieczorem albo jutro do 14 /wyjazd/[/I][/COLOR][COLOR=#000080] na [B]ul. Burgaska[/B] ( blisko ul. Sobieskiego i Czarnomorskiej przy tej ulicy znajduje sie ksiegarnia "Manuskrypt" ). Kontakt na pw z [B]mestudio[/B]. Lub ze mną.[/COLOR] Edited February 1, 2013 by Ellig Quote
Nutusia Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Ciekawe czy Dorcia będzie taka gładka, czy się trochę "spuchaci" ;) Na razie puchate ma tylko uszyska :) Quote
Ewa Marta Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 [quote name='Ellig'][COLOR=#000080]Szukamy na cito osoby do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej dla malutkiej łaciatej suni, wizyta w Warszawie [/COLOR][COLOR=#ff0000][I]dzisiaj wieczorem albo jutro do 14 /wyjazd/[/I][/COLOR][COLOR=#000080] na [B]ul. Burgaska[/B] ( blisko ul. Sobieskiego i Czarnomorskiej przy tej ulicy znajduje sie ksiegarnia "Manuskrypt" ). Kontakt na pw z [B]mestudio[/B]. Lub ze mną.[/COLOR][/QUOTE] Zgłaszam się Eluś! Podjadę dzisiaj. Zadzwonię do Ciebie niedługo, dzisiaj jestem już w pracy. Quote
Ellig Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Ewa Marta']Zgłaszam się Eluś! Podjadę dzisiaj. Zadzwonię do Ciebie niedługo, dzisiaj jestem już w pracy.[/QUOTE] Ewunia, bardzo dziekujemy, juz wysylam numer telefonu do Ewy / mastudio/.:) Quote
Ellig Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Zapomnialam napisac,ze wczoraj byla u mnie Bogusia F. i przekazala 100 zł dla Atosa:) Serdecznie dziekujemy:) Pieniadze wysylam przelewem na konto Ewy. Quote
Nutusia Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Nio... taki sobie sabacik... Aniołecków urządziły Kobietki ;) :) Quote
Ewa Marta Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 (edited) [quote name='Ellig']Zapomnialam napisac,ze wczoraj byla u mnie Bogusia F. i przekazala 100 zł dla Atosa:) Serdecznie dziekujemy:) Pieniadze wysylam przelewem na konto Ewy.[/QUOTE] Eluś, buziaki wielkie dla Bogusi:-) Nie dość że pomogła Krzysztofowi, to teraz jeszcze Atos dostał piękne dofinansowanie! Ja mam duży problem:-( Nie wiem, czy pisałam, czy nie, bo w tym wirze zdarzeń nie piszę o tym, co nie dotyczy psów. Na tej mojej skarpie poznałam jeszcze kilka innych bezdomnych osób. No i jedna z nich - Pani po 65-tce najpierw zgubiła dowód, którego jej nie chcieli wyrobić tu w W-wie, bo zameldowana była gdzie indziej. Jakas głodowa renta przychodzi jej na konto, a ona nie ma jak jej odebrać. Chciałam jej pomóc, kupić bilety w dwie strony do miejsca zameldowania, ale nie pojawiła się u mnie, choć miała. No i któregoś dnia spotkałam jej syna, który powiedział, że mama wpadła do jakiegoś paleniska i poparzyła się tak, że konieczny był przeszczep skóry na rękach. Leży w szpitalu na Stępińskiej. Przeszczep był jakieś 2 tygodnie temu, a dzisiaj pod moim blokiem pojawił się syn Pani Cecylii i szukał mnie. Powiedziała naszemu Panu ochroniarzowi, że Mamę wyrzucają ze szpitala, a ona nie ma się gdzie podziać i żebym ją ratowała:-( On ma przyjść jeszcze raz i umówiłam się z Panem Jackiem (ochroniarzem, który jak wszystkie Jacki jest super człowiekiem), że umówi nas na jutro na 11. Tylko co ja mogę zrobić? Jak namówić lekarzy, żeby zostawili ją chociaż tydzień w szpitalu, bo inaczej cały ich wysiłek pójdzie na marne:-( A może znacie miejsce, gdzie mogłaby sie udać na Ursynowie lub Wilanowie? Może jest jakieś przytulisko, które mogłoby ją przygarnąć? Edited February 1, 2013 by Ewa Marta Quote
Ellig Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Ellig'][COLOR=#000080]Szukamy na cito osoby do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej dla malutkiej łaciatej suni, wizyta w Warszawie [/COLOR][COLOR=#ff0000][I]dzisiaj wieczorem albo jutro do 14 /wyjazd/[/I][/COLOR][COLOR=#000080] na [B]ul. Burgaska[/B] ( blisko ul. Sobieskiego i Czarnomorskiej przy tej ulicy znajduje sie ksiegarnia "Manuskrypt" ). Kontakt na pw z [B]mestudio[/B]. Lub ze mną.[/COLOR][/QUOTE] Zmiana tym razem potrzebujemy wizyty na Praga Południe, ul. Komorska Quote
Ellig Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 (edited) [quote name='3 x']jakiego psiaka dotyczy wizyta pa? Atosa?[/QUOTE] Nie, nie Atosa. Dla tej ślicznoty, nazywam ją DiDi [IMG]http://images10.fotosik.pl/3327/ac8d2b0e5d79a252.jpg[/IMG] Edited February 2, 2013 by Ellig Quote
Ellig Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Ellig']Zmiana tym razem potrzebujemy wizyty na Praga Południe, ul. Komorska[/QUOTE] Wizyta ustalona na jutro po poludniu. Kciuki mile widziane:) Quote
Gusiaczek Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Ellig']Wizyta ustalona na jutro po poludniu. Kciuki mile widziane:)[/QUOTE] Załatwione :kciuki::) Quote
obraczus87 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Powolutku wracam i nadrabiam zaległości .. :) Quote
Ewa Marta Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 [quote name='obraczus87']Powolutku wracam i nadrabiam zaległości .. :)[/QUOTE] Cześć Mamusiu! Pamiętasz, że masz u mnie do odebrania przetwory z bazarku Mazowszanki? Jak juś będziesz mogła, zapraszam Cię do siebie z synkiem:-) Quote
obraczus87 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Ewa Marta']Cześć Mamusiu! Pamiętasz, że masz u mnie do odebrania przetwory z bazarku Mazowszanki? Jak juś będziesz mogła, zapraszam Cię do siebie z synkiem:-)[/QUOTE] Pamiętam, znaczy jednego dnia pamiętam, drugiego już nie. Więc Ewus jak coś, to przypomnij mi prosze o tym za jakis czas, gdybym zapomniała :evil_lol: Quote
Ellig Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Gusiaczek']Załatwione :kciuki::)[/QUOTE] Nic z tego, Panstwo jeszcze nie sa gotowi na adopcje psa..... Dalej szukamy DS dla slicznoty. [quote name='obraczus87']Powolutku wracam i nadrabiam zaległości .. :)[/QUOTE] Witaj Martusia!:) Quote
Ewa Marta Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 (edited) Widzę, że nie tylko ja odpoczywam od komputera i forum;-) Wpadłam jednak, żeby wrzucić Wam ciepłe jeszcze zdjęcia Peruszki. Ma swój ukochany kącik na narożniku, tam się bawi i nareszcie w czasie zabawy zaczyna wydawać dźwięki, mruczenia i nie boi sie ciągnąć sznureczek. Chyba w końcu uwierzyła, że można się tak bawić i jest to fajne. Najpierw sjesta z Semikiem. Najbardziej lubi spać w jego pobliżu. Jeśli Semidło akurat śpi na posłaniu, ona wtula się w niego. Tym razem na kanapie. Najpierw kontrola kto wchodzi do pokoju, a potem znowu relaks, bo to tylko ja. [IMG]http://www.iv.pl/images/39218847207504388845.jpg[/IMG] [IMG]http://www.iv.pl/images/52147698220410144644.jpg[/IMG] A tu rozpracowuje (skutecznie) kolejny sznurek:-) [IMG]http://www.iv.pl/images/43038032007607730001.jpg[/IMG] [IMG]http://www.iv.pl/images/68895385154519536909.jpg[/IMG] W końcu zmęczona padła (oczywiście w swoim kąciku narożnika, na ulubionej podusi, która już tam zostanie. [IMG]http://www.iv.pl/images/94916269551942877856.jpg[/IMG] Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, jutro będziemy miały z Elą dla Was informację na temat Atosa:-) Niestety nie o DS, ale jest szansa, że chłopak pojedzie pobierać nauki dobrego wychowania. Decyzję trzeba było podjąć, zwłaszcza, kiedy Atos bez powodu capnął Ankę_szklankę. Trudno oddać do adopcji psiaka, którego zachowania nie można być do końca pewnym. Porozmawiałam z Panią Małgosią z Mokrego Noska, rozstajemy się w przyjaźni i zrozumieniu, że Atos potrzebuje pracy profesjonalisty. Mam nadzieję, że dzięki temu szybciej znajdziemy mu dom. Edited February 3, 2013 by Ewa Marta Quote
Nutusia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Atosku - trzymam kciuki, byś i Ty - podobnie jak Bafi - zasłużył na odznakę wzorowego ucznia :) Peruszka - CUDO! Quote
mysza 1 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='Ewa Marta']Eluś, buziaki wielkie dla Bogusi:-) Nie dość że pomogła Krzysztofowi, to teraz jeszcze Atos dostał piękne dofinansowanie! Ja mam duży problem:-( Nie wiem, czy pisałam, czy nie, bo w tym wirze zdarzeń nie piszę o tym, co nie dotyczy psów. Na tej mojej skarpie poznałam jeszcze kilka innych bezdomnych osób. No i jedna z nich - Pani po 65-tce najpierw zgubiła dowód, którego jej nie chcieli wyrobić tu w W-wie, bo zameldowana była gdzie indziej. Jakas głodowa renta przychodzi jej na konto, a ona nie ma jak jej odebrać. Chciałam jej pomóc, kupić bilety w dwie strony do miejsca zameldowania, ale nie pojawiła się u mnie, choć miała. No i któregoś dnia spotkałam jej syna, który powiedział, że mama wpadła do jakiegoś paleniska i poparzyła się tak, że konieczny był przeszczep skóry na rękach. Leży w szpitalu na Stępińskiej. Przeszczep był jakieś 2 tygodnie temu, a dzisiaj pod moim blokiem pojawił się syn Pani Cecylii i szukał mnie. Powiedziała naszemu Panu ochroniarzowi, że Mamę wyrzucają ze szpitala, a ona nie ma się gdzie podziać i żebym ją ratowała:-( On ma przyjść jeszcze raz i umówiłam się z Panem Jackiem (ochroniarzem, który jak wszystkie Jacki jest super człowiekiem), że umówi nas na jutro na 11. Tylko co ja mogę zrobić? Jak namówić lekarzy, żeby zostawili ją chociaż tydzień w szpitalu, bo inaczej cały ich wysiłek pójdzie na marne:-( A może znacie miejsce, gdzie mogłaby sie udać na Ursynowie lub Wilanowie? Może jest jakieś przytulisko, które mogłoby ją przygarnąć?[/QUOTE] Smutna historia, widziałaś się w koncu z synem tej pani? Jakieś nowe wiadomości? Psiaki cudne, Semik na kanapie bardzo przypomina moją podpieczna, Fortunkę :) Quote
Ewa Marta Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 [quote name='mysza 1']Smutna historia, widziałaś się w koncu z synem tej pani? Jakieś nowe wiadomości? Psiaki cudne, Semik na kanapie bardzo przypomina moją podpieczna, Fortunkę :)[/QUOTE] Niestety nie przyszedł drugi raz, chociaż czekałam:-( Mysza, zawsze mówiłam, że Fortuna przypomina mi Semika:-) Quote
mysza 1 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='Ewa Marta']Niestety nie przyszedł drugi raz, chociaż czekałam:-( Mysza, zawsze mówiłam, że Fortuna przypomina mi Semika:-)[/QUOTE] Rozumiem :( Pamiętam, pamiętam ale teraz jakoś tak mi się skojarzyło :) Fortuna ma podobne zdjęcia na kanapie. Quote
Ellig Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Dzisiaj Atos zamieszkal w Hotelu u Jamora. Jamor napisal, ze wszystko odbylo sie gładko i ,ze Atos jest bezproblemowym psiakiem, trochę nieśmiałym na nowym terenie. Quote
Mazowszanka13 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 (edited) ........................ Edited February 4, 2013 by Mazowszanka Quote
Ewa Marta Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 (edited) Jestem pewna, że Atos raz dwa poczuje się tam dobrze:-) Ciocia Rita opłaciła transport Atosa do Jamora:-) Edited February 4, 2013 by Ewa Marta Quote
Recommended Posts