Jump to content
Dogomania

OLEK i ALEX - dwa 9 tyg. cudne SZCZENIAKI - mają domy :)

Recommended Posts

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sama już nie wiem... Dumkę ogłaszaliśmy na mazowieckim od początku maja - kompletnie bezskutecznie. A tylko się w Małopolsce objawiła - zaraz cud domek zadzwonił... Z kolei Becia - niby mała, jamnicza - też cisza na Mazowszu. Za to w łódzkim miała wzięcie ;)

Posted

Ale cudowny ten Aleks, widać po oczkach i minie, że rozbójnik, że łoj, ale tak trzeba jak się jest małym:)
jak ja chcę już tymczasa!!niech mi już kończą te remonty wreszcie...
ale Amigę to chyba mniej maltretuje niż Franio?

Posted

Masza, ja nie rozumiem... Po co Ty remont robisz?... Trzeba było wziąć ze 3-4 tymczasy na raz i by Ci z największą przyjemnością wyremontowały co chcesz (i nie chcesz też ;)) :)

Posted

[quote name='masza44']Ale cudowny ten Aleks, widać po oczkach i minie, że rozbójnik, że łoj, ale tak trzeba jak się jest małym:)
ale Amigę to chyba mniej maltretuje niż Franio?[/QUOTE]

Czy ja wiem, czy mniej maltretuje? Maltretuje, tylko z drugiej strony. Bo Franio doskakiwał jej do tylnych łap, a ten odważnie zabiera się do niej od przodu i ciąąąąąąąąąąąąąąąąąągnie ja za brodę i ciąąąąąągnie. A ona biedna tylko mu garnitur zębów pokazuje. Ja na jej miejscu dawno bym już młodzianka sprowadziła do parteru.

Posted

[quote name='masza44']Ale cudowny ten Aleks, widać po oczkach i minie, że rozbójnik, że łoj, ale tak trzeba jak się jest małym:)
ale Amigę to chyba mniej maltretuje niż Franio?

To kończ już te remonty, taka bidula czeka :(
http://www.dogomania.pl/forum/threads/232395-SPARALI%C5%BBOWANY-SZCZENIAK-pilnie-szuka-domu!!!-Inaczej-zostanie-U%C5%9APIONY!!

Posted

No i mały wyruszył na "wygnanie". Ja jutro rano muszę wyjechać do rodzinki i mały poszedł "na przechowanie" do Syna DoPi. Nie miał zbyt radosnej miny jak go wynoszono z domu, mnie się tez nietęgo zrobiło, no ale cóż....
Bedzie fajnie , bo od dziś młody nauczyl się wskakiwania na wersalkę. Kto dziś nie prześpi spokojnie nocy?? Hihihi - ja się porzadnie wyśpię, bo mnie o 4 nad ranem nikt nie bedzie zaczepiał i zapraszał do zabawy :-)

Posted

[quote name='AMIGA']No i mały wyruszył na "wygnanie". Ja jutro rano muszę wyjechać do rodzinki i mały poszedł "na przechowanie" do Syna DoPi. Nie miał zbyt radosnej miny jak go wynoszono z domu, mnie się tez nietęgo zrobiło, no ale cóż....
Bedzie fajnie , bo od dziś młody nauczyl się wskakiwania na wersalkę. Kto dziś nie prześpi spokojnie nocy?? Hihihi - ja się porzadnie wyśpię, bo mnie o 4 nad ranem nikt nie bedzie zaczepiał i zapraszał do zabawy :-)[/QUOTE]

Ale ile przyjemności Cię ominie :)

Posted

Takie poranne pobudki miałam z Dumką. Jak nie wstałam, sama sobie znajdowała "zajęcie", a ja potem gorzko tego żałowałam ;)
Za to Hopka to ideał - śpi pod kołderką i poruszać się zaczyna dopiero na dźwięk... budzika :)
Alek, nie mart się, Pańcia się wyśpi, wygościuje i zabierze Cię z powrotem :)

Posted (edited)

[quote name='Nutusia']Masza, ja nie rozumiem... Po co Ty remont robisz?... Trzeba było wziąć ze 3-4 tymczasy na raz i by Ci z największą przyjemnością wyremontowały co chcesz (i nie chcesz też ;)) :)[/QUOTE]
ale dach??psów na dachu jeszcze nie miałam, ale kuny od sąsiada i owszem hehe
Rudzia widziałam maluszka, niestety ja mogę brać tylko te zdrowe i w miarę samodzielne bo nie ma nas w domu po 10 godzin i psy zostają zamknięte w nim same z zabawakmi, porcją wody i suchego żarełka. Jak potrzeba psu podawać leki o określonych porach itp to już robi się problem bo nie ma kto tego zrobić. Na pewno zjade jakiegoś szczylka na zimę, ale na razie to za niebezpieczne przy stanie robót u mnie.

Edited by masza44
Posted

Dzwoniłam rano do Syna Dopi, żeby się dowiedzieć jak tam sytuancja wygląda. Mały trochę płakał wieczorem, ale potem jakoś sie ułozył do snu. Oczywiście na razie jest odizolowany od Maksia, ale wieczorem ułożył się do snu przy drzwiach do pokoju w którym był Maks. Chyba czuł, że tam jest taka duuuuza zabaweczka do szarpania za ogon. Maksio niestety nie ma brody :-(

Posted

pogoniłam Łukasza, żeby coś tu napisał:mad:, czy Maks już zjadł Alexa czy nie:eviltong:. Tak to już jest jak mnie nie ma w domu. Żałuję, że nie mogę zobaczyć jak mały u nas się zachowuje:shake:

Posted

[quote name='DoPi']pogoniłam Łukasza, żeby coś tu napisał:mad:, czy Maks już zjadł Alexa czy nie:eviltong:. Tak to już jest jak mnie nie ma w domu. Żałuję, że nie mogę zobaczyć jak mały u nas się zachowuje:shake:[/QUOTE]

Ty to lepiej wiesz co rób tam na tym wygnaniu :)

Posted

[quote name='eliza_sk']Ty to lepiej wiesz co rób tam na tym wygnaniu :)[/QUOTE]
kochana , a ugotowałas obiadek mężusiowi??:eviltong:
ciaścik mu upiekłaś??:evil_lol: jak nie to co to sie tu przesiaduje na dogo?? :lol:

Posted

[quote name='DoPi']kochana , a ugotowałas obiadek mężusiowi??:eviltong:
ciaścik mu upiekłaś??:evil_lol: jak nie to co to sie tu przesiaduje na dogo?? :lol:[/QUOTE]

Ty wiesz, że ja mam lewe rąsie to kulinariów. Zaraz z psami jadę w plener :eviltong:

Posted

Witam z aktualnego miejsca przebywania młodzieńca Alexa. Następuje sprawozdanie z wydarzeń. Aktualnie śpi:) Wczoraj stwierdziłem, że Maks na pewno w głębi duszy chce młodego towarzysza poznać dlatego pieski zostały wypuszczone. Maksymilian wykazał się nad wyraz dużą cierpliwością i stara się ignorować wiszącego mu za fąfla bez przerwy Młodszego. Wczoraj w nocy zmuszony byłem jednak je rozdzielic ponieważ dostały szału zabawowego i w niesamowitym tempie przemierzały mieszkanie. Podsumowując...panuje pokój:)

Posted

Że też on ma takie ciągutki do strony pyszcznej "ofiary"! A spanie było na podłodze, czy już na wersaleczce? Bo w dzień "eksmisji" ode mnie mały zdobył wyższe piętro i zasmakował w walorach wersalkowych. No i ciekawa jestem co już pogryzł?? Bo że coś pogryzł to jestem więcej niż pewna.

Aaaaa no i z relacji wnioskuje, że Młodemu napewno jest lepiej na wygnaniu niż u mnie, bo moja starsza Amiga już nie chce się wdawać w szalone zabawy, tylko pokazuje cały garnitur zębów młodemu.