Jump to content
Dogomania

OLEK i ALEX - dwa 9 tyg. cudne SZCZENIAKI - mają domy :)

Recommended Posts

Posted

kochane, on na razie chce zaplusować w nowym domu:evil_lol: za chwile pogryzie stołki, narożniki ścian, i nasika na dywany :eviltong:
Olka go rozpuszczała jak tylko mogła, sama widziałam. Ona sieboi krzyknąc na psa:eviltong:

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='DoPi']kochane, on na razie chce zaplusować w nowym domu:evil_lol: za chwile pogryzie stołki, narożniki ścian, i nasika na dywany :eviltong:
Olka go rozpuszczała jak tylko mogła, sama widziałam. Ona sieboi krzyknąc na psa:eviltong:

Czekaj, czekaj Ty!!!

Posted

Dostałam dzis maila od Aleksa:

[FONT=Arial]"Jakoś nie było zdecydowanego faworyta w konkursie imion dla Alexa i chyba zostanie Łapa, bo wszyscy już tak się do niego zwracają.
W dalszym ciągu jesteśmy pod wielkim wrażeniem - to jeszcze szczeniak, a wiele dorosłych psów mogłoby się uczyć od niego dobrego wychowania.
Nie sypia po kanapach, nie budzi nas rano, nie obgryza niczego, co nie jest jego własnością, zostaje sam i nie broi w tym czasie (nie ograniczamy mu przestrzeni). Jest wesoły, chętny do zabawy, towarzyszy nam wszędzie, szybko się uczy.
Przez pierwsze pięć dni posikał się w domu raptem dwa razy (z cięższym kalibrem było trochę gorzej - jakieś 50%), a od dwóch dni wszystko załatwia na zewnątrz.
Jeśli dodać do tego urok osobisty, który zna Pani doskonale, to po prostu psi ideał.

Jutro przyjedzie karma z Krakvetu (wg sugestii - Purina, ta najlepsza), jakieś gryzaki i szczotka, wreszcie się wyczeszemy.
Musimy jeszcze szybko obstalować szelki, żeby oddać Pani te pożyczone. Będzie pewnie mały kłopot z rozmiarem, ale coś dobierzemy. Pies rośnie w oczach - przedwczoraj było 13,60 kg, sprawdzane dwukrotnie...

Mamy nadzieję, że też jest zadowolony - przynajmniej tak wygląda.

Pozdrawiamy

Wojtek, Aśka, Maciek, Zosia ..."
[/FONT]

Posted

No, czyli moja teoria się sprawdza! U Oli rozrabiał i psocił, żeby go oddała i mogła innej bidzie pomóc, a w nowym domku zachowuje się wzorowo, żeby zwrotu z adopcji z tak fajnego domku nie było :)
Aluś vel Łapa - jesteś CUDNY!