Poker Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 My zawsze wychodzimy z zastrachaną tymczaską na spacer w towarzystwie naszego psa.Wtedy sunia nie boi sie tak bardzo no i naśladuje go .Wyprowadzane sama chyba się boi ,ze gdzieś ją chcemy porzucić. Quote
Nutusia Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 U mnie do ogrodu zazwyczaj wychodzą wszystkie - niestety, na Gapcię towarzystwo nie działa, a już poza domem, to prawie oczy zamyka, żeby nie widzieć rozmiaru tragedii, jaka ją spotyka... Quote
malagos Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 [quote name='Nutusia']U mnie do ogrodu zazwyczaj wychodzą wszystkie - niestety, na Gapcię towarzystwo nie działa, a już poza domem, to prawie oczy zamyka, żeby nie widzieć rozmiaru tragedii, jaka ją spotyka...[/QUOTE] U nas też Misia sama nie wychodzi, mam przecież 7 psów! Ma od kogo sie uczyć......... Zaraz po pracy wzięłam je wszystkie do ogrodu i wszystkie wróciły biegiem do domu, bo się obiad o tej porze wydaje. Za chwilę zaniosłam Misię do gabinetu Tomka, za domem jest, by zdjął jej szwy i od razu zaszczepił na wirusówki. Zrobione, przeżyłyśmy. Misia ani pisnęła. Teraz leży w kuchni i ma stresa. Ale to juz ostatni zabieg, chyba ze wścieklizna za 10 dni. Dałam ogłoszenie Do Gazety Wyborczej (teraz przyszedł sms, ze zaakceptowane) i do dwutygodnika Wiadomości Ostrołęckie, za 9 zł sms-em. Quote
Gosiapk Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 [quote name='Nutusia']U mnie do ogrodu zazwyczaj wychodzą wszystkie - niestety, na Gapcię towarzystwo nie działa, a już poza domem, to prawie oczy zamyka, żeby nie widzieć rozmiaru tragedii, jaka ją spotyka...[/QUOTE] Bo Gapciulek to domowy pies. Dosłownie. Żadnego wychodzenia z domu, nawet na siu. :shake: Quote
malagos Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 A ja przerabiam opieńki - to "wiaderko" okazało się wiadrem 12 litrowym z czubem....... Quote
malagos Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 ............ i mam 25 słoiczków marynowanych grzybków :) Warto było, choć zawaliłam pół nocy. Miśka zgubiła tę różową obróżkę. Gdzieś w krzaczorach musiała zostawić. Mam jeszcze jedną czerowną, starą. Jak będzie kasa, to kupię panienkom obroże, i szelki, muszą nauczyć się chodzić na smyczy......... Quote
wegielkowa Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Grzyby będziesz sprzedawać na bazarze? Quote
jaanka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Jeżeli tak to powiedż gdzie . Przyjdę z kwaszoną kapustą i octem winnym jabłkowym ;) Quote
Gosiapk Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Koleżanki, nie znacie kogoś o wielkim sercu, kto przygarnąłby starego dziadeczka psiego na ostatnie miesiące życia? Psiaczek nie wychodzi z budy, w schronie dostaje tylko suche jedzenie, a on nie ma jak go jeść, bo nie ma zębów. :-( Quote
malagos Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 [quote name='wegielkowa']Grzyby będziesz sprzedawać na bazarze?[/QUOTE] Ponoć grzybów, jak i alkoholu, nie wolno sprzedać na bazarkach. Miśka znów sobie wyszła przez płot na drogę, jak sobie pozwiedzała, to wróciła sama, po 10 min, nie zwracała na mnie uwagi, ze ja wołam, cmokam itp. Musi chyba wrócić do kojca, bo nie dają rady. Szelka sika na podłogę, to prawie pewne, zę to jej plamy wycieram co dzień, lub 2 razy dziennie. Zmęczona jestem. Gdzie je ogłaszać, zęby ktoś zauwazył te moje tymczasy?.......... Quote
wiosenka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Nie wiadomo :(. Mój piecho ma 50 i cisza... Quote
Ziutka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='malagos']Gdzie je ogłaszać, zęby ktoś zauwazył te moje tymczasy?..........[/QUOTE] Malagosku, jutro powinnam już mieć przelew to powyrózniam ogłoszenia, bo narazie mam całe 1.99 :diabloti: na koncie :evil_lol: Quote
Mazowszanka13 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Ja jutro wpłacę Ci Malagosku ( jakie to ładne określenie :) ) utarg z bazarku nawet jak nie dostanę ostatniej wpłaty. Bo ile można czekać ? A widzę, że kasa by się przydała. Quote
Gosiapk Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Ziutka']Malagosku, jutro powinnam już mieć przelew to powyrózniam ogłoszenia, bo narazie mam całe 1.99 :diabloti: na koncie :evil_lol:[/QUOTE] Chwalipięta, każdy by chciał :eviltong: Quote
Ziutka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Gosiapk']Chwalipięta, każdy by chciał :eviltong:[/QUOTE] Mieć 1.99 zł na koncie ? Czy jutrzejszy przelew ? Quote
Gosiapk Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Ziutka']Mieć 1.99 zł na koncie ? Czy jutrzejszy przelew ?[/QUOTE] Przelew! :) Quote
Ziutka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Gosiapk']Przelew! :)[/QUOTE] [IMG]http://img12.dreamies.de/img/395/b/4i7fhq6t4up.gif[/IMG] byś się uśmiała gdybyś wiedziała jaka to kwota [IMG]http://img12.dreamies.de/img/395/b/4i7fhq6t4up.gif[/IMG] Quote
malagos Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Ziutka, Kochana Podwójna Kobieto, te wyróżnienia pokryjemy z pieniędzy bazarkowych, nie dawaj swoich :roll: Ogłoszenia w dwutygodniku Rozmaitości Ostrołęckie nie ma - a mam sms z potwierdzeniem przyjęcia. Cholera, a jest kilka "oddam kundelki w dobre ręce"......... Noc sucha, ale wyszłam z panienkami o 6.05 w piżamie, potem wydanie śniadania, potem dłuższy spacer do sadu. Misia wraca z nami, choć jak ją chcę na dworze pogłaskać, to boi się podejść. Za to jest maleńki postępik, bo zaczęła jeść chrupki. Ten Britt jej smakuje, maleńkie granulki. Śmiesznie, bierze z ręki po 1 kuleczce, rozgryza ją dokładnie, przełyka i bierze następną. A reszta - z ręki bierze całą gębą, wypluwa na podłogę, w pospiechu zmiata i biegnie po następną porcję. Dalia na przykład wcale chrupek nie gryzie, nawet jak są duże, po prostu łyka i jest najszybsza w jedzeniu. To taki nasz domowy rytuał, to poranne karmieni chrupkami z ręki, każda po kolei i co fajne, każda mordka pilnuje swej kolejki. To dobrego dnia życzymy wszem i wobec :p Quote
Nutusia Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Malagosie, życzę Ci, żeby zmęczenie jak najszybciej poszło precz! Też miewam chwile zwątpienia. Szczególnie, gdy kładę świeżo wyprany chodnik na podłodze i ani się obejrzę, a tu... ciemna plama na nim :( Ale co zrobić - takie sobie człowiek "hobby" wybrał ;) Miśka - nie zwiewaj, głupolu, bo w kojcu wylądujesz, a ziąb idzie, mówię Ci!!!!!! Quote
malagos Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 [quote name='Nutusia']Malagosie, życzę Ci, żeby zmęczenie jak najszybciej poszło precz! Też miewam chwile zwątpienia. Szczególnie, gdy kładę świeżo wyprany chodnik na podłodze i ani się obejrzę, a tu... ciemna plama na nim :( Ale co zrobić - takie sobie człowiek "hobby" wybrał ;) Miśka - nie zwiewaj, głupolu, bo w kojcu wylądujesz, a ziąb idzie, mówię Ci!!!!!![/QUOTE] dobrze prawisz, Nutusiu, dobrze......... Czasem człowiekowi ręce opadają, jak tu kupa, tu siuśki, tu rozwleczone kapcie, tu pogryziona książka, tu biedna Nusia, która nie ma gdzie uciec przed zabawową Pchełką. Z za chwilę towarzystwo najedzone śpi sobie spokojnie, w ciepełku grzeje doopki to wiejskie towarzystwo, cisza i ład w domu - wtedy chce się pomagać i rosną skrzydła. Quote
Nutusia Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 O - i na tych skrzydłach latamy sobie jako te... gołębice! :) U mnie dziś ostatni dzień "werandowania" towarzystwa. Od jutra każdy powrót do domu to jedna wielka niewiadoma - jest do czego, czy nie? ;) I żadne tam siadanie do obiadu o 17.30, bo najpierw po powrocie godzinka sprzątania i dopiero ludźmi się można zająć... Quote
Mazowszanka13 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Wpłaciłam na konto malagos [B]455 zł [/B]z bazarku spożywczego. Nie doczekałam wpłaty 38 zł, więc przelew jest o tę kwotę pomniejszony. [B]Malagosie[/B], potwierdz proszę jak dojdzie. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232638-ROZLICZAM_OBIAD-w-10-minut-i-inne-atrakcje-do-3-X-do-21-00[/url] Quote
malagos Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Rany, ależ jestem Ci wdzięczna!!!! Jak wpłynie kaska, potwierdzę. Quote
Gosiapk Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 [quote name='Ziutka'][IMG]http://img12.dreamies.de/img/395/b/4i7fhq6t4up.gif[/IMG] byś się uśmiała gdybyś wiedziała jaka to kwota [IMG]http://img12.dreamies.de/img/395/b/4i7fhq6t4up.gif[/IMG][/QUOTE] Każda kwota mile widziana przez moje konto :) [quote name='Mazowszanka']Wpłaciłam na konto malagos [B]455 zł [/B]z bazarku spożywczego. Nie doczekałam wpłaty 38 zł, więc przelew jest o tę kwotę pomniejszony. [B]Malagosie[/B], potwierdz proszę jak dojdzie. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232638-ROZLICZAM_OBIAD-w-10-minut-i-inne-atrakcje-do-3-X-do-21-00[/URL][/QUOTE] Niezły wynik! hoho Quote
malagos Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 [B]Wpłynęło 455 zł na moje konto od Mazowszanki z bazarku :)[/B] Quote
Recommended Posts