Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wiosenka']Podniosę bo weny brak ;).

Dziękuję za samą obecność :)

To nasza Misia, trochę na siłę wyciągnięta z kojca do zdjęć. Ładna mordka, nie?

Posted

Malagosku nie krzycz na mnie. Ja tylko karmę miałam na myśli:)
I tak jesteś WIELKA że całe stado znosisz z taką cierpliwością.
A jak Mazowszanka dowiezie do Warszawy to ja mogę przejąć i gdzieś z Warszawy Szeleczkę podrzucić. Chyba, że te 100 kilometrów to będzie w drugą stronę i nie przez Warszawę. wtedy będziemy kombinować:) W końcu 100 kilometrów to nie 300.

[quote name='malagos']Ryjon, nie mogę wziąć kolejnego psa, to wykluczone.

Z Misią też nie będzie łatwo, ale tego się spodziewałam w myśl żelaznej reguły, ze po 1 cudnej tymczasowiczce trafią ze 3 trudne przypadki. Misia to dzikuska. Wczoraj przypięłam jej smycz, udało się, bo jak nie ma gdzie uciec, to nieruchomieje. I wyprowadziłam ją z kojca........ Fruwała mi na końcu smyczy, próbowała zrzucić obrożę, gryzła smycz, uciekała na oślep. Zaczęła się bawić z Pchełką, ja biegałam za nimi. Udało mi się ją capnąć, wziąć na ręce i zanieść do kojca, bo bała się podejść do wyciągniętej ręki. Wieczorem powtórka. Dziś rano powtórka. Sama wskoczyła do kojca po takim "spacerze", widać, że z ulgą.
Już myślałam nad tym, żeby ją zawieźć na sterylkę, jak pojedziemy w sobotę po koteczkę, za jednym paliwem i zamachem, ale chyba nie ma pośpiechu. Misia na razie nie nadaje się do adopcji. musi choć trochę się oswoić ze smyczą i ludźmi, bo nawet sama wizyta w lecznicy będzie cyrkiem i męczarnią.
Pistolet nadal poszukiwany.

Posted

Ziutka, padłam wieczorem i mejlik dziś pójdzie do Ciebie (jabłka obrodziły i wieczory mam z bani, z nożykiem z dłoni i jabłuszkami w garnku), dałam też ogłoszenie do mikropsów przez Karolinkę oraz mały tekścik ze zdjęciem do naszego gminnego miesięcznika (to o Pchełce).
Wczoraj Tomka zdybałam w kojcu, jak się miziali z Misią strachulcem :), dziś też ją "prowadziłam" na smyczy, już nie szalała tak bardzo, ale z widoczną radoscią wraca do kojca, gdzie ma spokój, małpulec jeden.
Ryjonku, ja juz nie krzyczę, Bardzo Dobra z Ciebie Kobieta :) Te 100 km to odległość ode mnie do Warszawy, a ludzie sądzą po ogłoszeniach, ze sunia jest w Warszawie (czasem mówią: a, to daleko, nie mam jak przyjechać - i takim mówimy: nie to nie)
Dzwoniła wczoraj pani, bardzo sympatycznie sie gadało, ale okazało się, ze spod Lublina. A tak bym chciała kogoś, kto podjedzie do nas, nie bacząc na te 100 km, poznamy sie nawzajem, pogadamy, zjemy szarlotkę (:) _ i pojedzie sobie ten ktoś do domu z MOIM psem. Edytuj post

Posted

[quote name='Mazowszanka']Zapraszam Wszystkich na smakowity bazarek dla trzech malagosowych suczek:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/232638-OBIAD-w-10-minut-i-inne-atrakcje-do-3-X-do-21-00

a przy okazji, po znajomości ;) dla Morka i Rumby:

www.dogomania.pl/threads/231827-DLA-DOMU-do-4-X-21.00

Ja też zapraszam, bo pychotki Mazowszanka wystawiła :) Swojej roboty i dżemiki Tomkowej roboty :)

Posted

Spotkałam dziś panią "od Misi", która ją dokarmiała w parku i której udało się małą złapać. Ucieszyła sie na wieść, że Misia zdrowa, bo bała się, że ją sąsiad otruł (kota pani załatwił jakąś trucizną niedawno). Mówiła, że ze ze 2 tyg. temu Misia paradowała ze stadem psów, w tym wielkości owczarka, tak ją napastowały, z kulała kilka dni.

Posted

[quote name='malagos']Spotkałam dziś panią "od Misi", która ją dokarmiała w parku i której udało się małą złapać. Ucieszyła sie na wieść, że Misia zdrowa, bo bała się, że ją sąsiad otruł (kota pani załatwił jakąś trucizną niedawno). Mówiła, że ze ze 2 tyg. temu Misia paradowała ze stadem psów, w tym wielkości owczarka, tak ją napastowały, z kulała kilka dni.[/QUOTE]

To w ciaży może być ?!!