malagos Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 [quote name='wiosenka']Podniosę bo weny brak ;). Dziękuję za samą obecność :) To nasza Misia, trochę na siłę wyciągnięta z kojca do zdjęć. Ładna mordka, nie? Quote
Mazowszanka13 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Czary jakieś, przed chwilą koty były :cool3: A Misia cudowna, taka kieszonkowa. I pyszczek mega sympatyczny :) Quote
malagos Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 A to Pchlica, małe i radosne psiątko: Quote
malagos Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 Przez pomyłkę wstawiła tu koty, a nie tu, ale już poprawiłam: http://www.dogomania.pl/forum/threads/108503-%C5%9Amier%C4%87-zabra%C5%82a-7-kot%C3%B3w-Borys-w-swoim-domu-u-Malagos!!!/page44 Quote
Ziutka Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Malagosku, gdzie mail ? Czekam żeby ogłosić malucha ;) Quote
Ryjonek Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Malagosku nie krzycz na mnie. Ja tylko karmę miałam na myśli:) I tak jesteś WIELKA że całe stado znosisz z taką cierpliwością. A jak Mazowszanka dowiezie do Warszawy to ja mogę przejąć i gdzieś z Warszawy Szeleczkę podrzucić. Chyba, że te 100 kilometrów to będzie w drugą stronę i nie przez Warszawę. wtedy będziemy kombinować:) W końcu 100 kilometrów to nie 300. [quote name='malagos']Ryjon, nie mogę wziąć kolejnego psa, to wykluczone. Z Misią też nie będzie łatwo, ale tego się spodziewałam w myśl żelaznej reguły, ze po 1 cudnej tymczasowiczce trafią ze 3 trudne przypadki. Misia to dzikuska. Wczoraj przypięłam jej smycz, udało się, bo jak nie ma gdzie uciec, to nieruchomieje. I wyprowadziłam ją z kojca........ Fruwała mi na końcu smyczy, próbowała zrzucić obrożę, gryzła smycz, uciekała na oślep. Zaczęła się bawić z Pchełką, ja biegałam za nimi. Udało mi się ją capnąć, wziąć na ręce i zanieść do kojca, bo bała się podejść do wyciągniętej ręki. Wieczorem powtórka. Dziś rano powtórka. Sama wskoczyła do kojca po takim "spacerze", widać, że z ulgą. Już myślałam nad tym, żeby ją zawieźć na sterylkę, jak pojedziemy w sobotę po koteczkę, za jednym paliwem i zamachem, ale chyba nie ma pośpiechu. Misia na razie nie nadaje się do adopcji. musi choć trochę się oswoić ze smyczą i ludźmi, bo nawet sama wizyta w lecznicy będzie cyrkiem i męczarnią. Pistolet nadal poszukiwany. Quote
Gosiapk Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Piękna ta Misia, wróżę jej szybki domek :) Quote
Ziutka Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='Gosiapk']Piękna ta Misia, wróżę jej szybki domek :)[/QUOTE] Czeee Kochana...Witanko z wieczorka :loveu: Quote
wiosenka Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Na takie strachulce ;) dobrze działają normalne psy i duużo smaczków. Quote
malagos Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 Ziutka, padłam wieczorem i mejlik dziś pójdzie do Ciebie (jabłka obrodziły i wieczory mam z bani, z nożykiem z dłoni i jabłuszkami w garnku), dałam też ogłoszenie do mikropsów przez Karolinkę oraz mały tekścik ze zdjęciem do naszego gminnego miesięcznika (to o Pchełce). Wczoraj Tomka zdybałam w kojcu, jak się miziali z Misią strachulcem :), dziś też ją "prowadziłam" na smyczy, już nie szalała tak bardzo, ale z widoczną radoscią wraca do kojca, gdzie ma spokój, małpulec jeden. Ryjonku, ja juz nie krzyczę, Bardzo Dobra z Ciebie Kobieta :) Te 100 km to odległość ode mnie do Warszawy, a ludzie sądzą po ogłoszeniach, ze sunia jest w Warszawie (czasem mówią: a, to daleko, nie mam jak przyjechać - i takim mówimy: nie to nie) Dzwoniła wczoraj pani, bardzo sympatycznie sie gadało, ale okazało się, ze spod Lublina. A tak bym chciała kogoś, kto podjedzie do nas, nie bacząc na te 100 km, poznamy sie nawzajem, pogadamy, zjemy szarlotkę (:) _ i pojedzie sobie ten ktoś do domu z MOIM psem. Edytuj post Quote
Kar0la Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 No no no Małgoś poszalałaś. 3 tymczasiki naraz. :mdleje: Ale za to jakie śliczne. Quote
Mazowszanka13 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Zapraszam Wszystkich na smakowity bazarek dla trzech malagosowych suczek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232638-OBIAD-w-10-minut-i-inne-atrakcje-do-3-X-do-21-00 a przy okazji, po znajomości ;) dla Morka i Rumby: www.dogomania.pl/threads/231827-DLA-DOMU-do-4-X-21.00 Quote
malagos Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='Mazowszanka']Zapraszam Wszystkich na smakowity bazarek dla trzech malagosowych suczek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232638-OBIAD-w-10-minut-i-inne-atrakcje-do-3-X-do-21-00 a przy okazji, po znajomości ;) dla Morka i Rumby: www.dogomania.pl/threads/231827-DLA-DOMU-do-4-X-21.00 Ja też zapraszam, bo pychotki Mazowszanka wystawiła :) Swojej roboty i dżemiki Tomkowej roboty :) Quote
malagos Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 Spotkałam dziś panią "od Misi", która ją dokarmiała w parku i której udało się małą złapać. Ucieszyła sie na wieść, że Misia zdrowa, bo bała się, że ją sąsiad otruł (kota pani załatwił jakąś trucizną niedawno). Mówiła, że ze ze 2 tyg. temu Misia paradowała ze stadem psów, w tym wielkości owczarka, tak ją napastowały, z kulała kilka dni. Quote
Ziutka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='Gusiaczek']Dobrej nocki życzymy:)[/QUOTE] Się przyłącze do Gusiaczkowej ;) :) Quote
Mazowszanka13 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='malagos']Spotkałam dziś panią "od Misi", która ją dokarmiała w parku i której udało się małą złapać. Ucieszyła sie na wieść, że Misia zdrowa, bo bała się, że ją sąsiad otruł (kota pani załatwił jakąś trucizną niedawno). Mówiła, że ze ze 2 tyg. temu Misia paradowała ze stadem psów, w tym wielkości owczarka, tak ją napastowały, z kulała kilka dni.[/QUOTE] To w ciaży może być ?!! Quote
wiosenka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Może, może, też o tym miałam pisać, ale najpierw na bazarek poszłam ;). Quote
Gosiapk Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='Ziutka']Czeee Kochana...Witanko z wieczorka :loveu:[/QUOTE] :loveu: Dobranoc Ziuteczko Malagosku, jak idzie zmażenie jabłek? Skończyłaś na dzisiaj? Quote
Gusiaczek Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Witamy z Ovką serdecznie Dobrego dnia:) Quote
Recommended Posts