from_wonderland Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Wracaj szybko, jak ten Sony bez Ciebie wytrzyma ;) Quote
inusia00111 Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Już wróciłam wczoraj wieczorem :) Dziś był spacer... ale bez Sonego :( Wypuściła go , gdzieś biega, Nie spotkałam go. Quote
inusia00111 Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/240125-Na-kastracje-pechowego-Sonego-z-Tczewa-Ksi%C4%85%C5%BCki-p%C5%82yty-bi%C5%BCuteria-%21%21 Mały bazarek ale zaczynamy zbierać na kastracje :) Quote
Pinesk@ Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Niestety Tczew chyba nie bierze udziału w akcji sterylizacja a bylam przekonana, że też :( Jest w Malborku, kastracja psa 120zł. Quote
inusia00111 Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 u Arskiego , jeden pan płacił 180zł... ale był to spory pies ... może mniejsze taniej? jest cos takiego? na razie nic nie planuje... na bazarku cisza :( Quote
Pinesk@ Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 mniejsze taniej, bazarek trzeba porozsyłać ;) Quote
inusia00111 Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 hym. da sie jakoś wysłac go do wszystkich na dogomani. czasami dostaje takie wiadomosci.. ale nie wiem jak wysłąc :D Quote
from_wonderland Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Przede wszystkim trzeba go odwiedzać ;) nie da sie, takie uprawnienia ma moderator tylko. Każdemu osobno, niestety ;) Quote
inusia00111 Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 o jej... do jutra bym to chyba robiła... Quote
inusia00111 Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 Eh. Cicho sie u Sonego zrobiło... Telefon tez nie ma ochoty zadzwonić :( A Sonel czeka... Ale jest kilka plusów- co raz mniej szczeka ;D ponoć w domu jest juz bardziej cichy. I ma jakąś traumę czy coś... Bo się "boi?' sam zostać przed sklepem... Wzięłam go kiedyś na chwile zostawiłam , a słyszeli go chyba wszyscy w Tczewie. Ale nie dziwie się, kiedyś przywiązali Go do słupa i zostawili... Mama powiedziała,że może brać Sonego częściej do sklepu,co by poznał,że nikt go nie zostawi. I ostatnio się udało- a ni razu nie szczeknął :D Spacerek miał wczoraj- ale króciutki... Tez po długim czasie , zastałam Sonego "w domu", ponieważ teraz zawsze biega sam. W wczoraj był w ogródku... Bazarek niestety też stoi w miejscu.. ani jednej licytacji ... z resztą się chyba nie mam co dziwić, rzeczy to "resztki" które zostały od bazarków na koty... A po przeszukaniu domu , znalazłam kilka rzeczy, które przydały się mojej mamie, i oddać nie chciała... Quote
from_wonderland Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Przede wszystkim bazarek jest chyba już na ostatniej stronie, nikt go tam nie znajdzie. Szkoda, bo fajny. Quote
inusia00111 Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 nom... podrzucę go chociaż Quote
inusia00111 Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 Hej.Chciałam zapytać się Was, czy ktoś byłby w stanie mi troszkę pomóc... Dokładnie chodzi o odrobaczenia dla psów :( Wszystkie z 4 psów sa zarobaczone! I to strasznie... mają już problem z wypróżnianiem się... Trą pupą o ziemie ;/ Jak się najedzą, to mają wzdęte brzuszki... Dlatego chciałam bardzo prosić- jeżeli ktoś ma możliwość , albo jakieś zdatne tabletki na odrobaczenia dla psów. ich "pani" niema zamiaru zakupić tabletek, kupuje Pyrantelum, ale to jest lek dla ludzi, i nie pomaga na wszystkie robaki :( Wiem , że mam jeszcze 90zł z bazarku na koty... Ale wolałabym to zostawić "na czarną" godzinie... Będę ogromnie wdzięczna za nawet jedną tabletkę! Psy sa 4... Funia i Łatka maja po ok. 10 kg. Sony ok,15 i Lejla ok 5... Quote
inusia00111 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 no to juz odrobaczeń nie trzeba :) anonimowa osoba przesłała 50zł na tabletki na odrobaczenie :) leki kupione, i zostało tylko przemycenie psom w jedzeniu . :) Quote
inusia00111 Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 No to dziś był telefon w sprawie Sonego!! Bardzoo miła pani powiedziała, że jest zainteresowana. Mieszka w Pruszczu w domku jednorodzinnym ^^ Miała sznaucera średniego przez 15 lat- chorował na białaczka , potem na coś jeszcze- miesiąc temu został uśpiony :( Był ogromny rozpacz po stracie Aresa. W domu zapadła pustka i smutek. Nie byli gotowi na nowego psa- ale zaczęli przeglądać ogłoszenia. I trafili na Sonego. Wzruszyli sie jego historia i stwierdzili, że przygarnął bidę :). I tak oto Sony pojechał sobie do domciu. Jest raczej jeszcze w drodze. Ale jego nowi ludzie sa super!! Dzieci nie mają- pani z mężem juz po 50. Mieszkają z mamą w domu. Sony od razu ich zaczął obskakiwać. :) Na przywitanie dostał smakołyki. Będzie mieszkał w domu i spał w łóżku. Podpisałam z jego nową panią umowę zrzeknięcia się psa. Spotkałyśmy się na stacji benzynowej ale potem zostałam podwieziona pod dom a zwierzaki sąsiadki zostały obdarowane karmą , miskami i cała siatą legowisk i poduch do spania. Po poł roku szukania- udało się :) Sonys w nowym domu- dostanie tez nowe imię Dzeki . Quote
anica Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Oby jak najwięcej takich wieści:loveu:Dżeki, Szczęśliwego Nowego życia:loveu: Quote
Boni-Bobo Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Bardzo cieszę się, że Sony znalazł dom. Niech to będzie dla niego miejsce na zawsze. Zawdzięcza go Twojej wytrwałości i odwadze....te przepychanki z byłymi właścicielami niejednego przestraszyłyby. Gratuluję :multi::multi: Quote
from_wonderland Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 No proszę, jakie wspaniałe wieści! :) Szczęściarz kochany, gratuluję! Quote
inusia00111 Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 ^^ Jeszcze wczoraj miałam telefon od nowego domku :) Sony zwiedził cały dom , był w ogrodzie- się wybiegał. Nie było problemu i biegał na luzie. Bawił się piłką , się najadł i w czasie gdy rozmawiałam spał sobie na kanapie pod kocykiem :D Za jakiś czas dostane zdjęcia- oczywiście wrzucę tutaj. I dziękuje za miłe słowa :) Quote
martasekret Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 ale wiadomość! brawo inusia, to tylko i wyłącznie Twoja zasługa! a domek brzmi faktycznie super! mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że Sony nie wywinie im jakiegoś numeru :mad: Quote
inusia00111 Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 poinformowałam że Sony lubi uciekać- ale pani mówila ze będą go pilnowac, by np. nie podkopał ogrodu. Teren mają dobrze ogrodzony. Wydaje mi się że będzie dobrze Quote
from_wonderland Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 A jakieś szanse na zdjęcia są? :razz: Quote
inusia00111 Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 no oczywiście !! dzwoniła pani do mnie wczoraj znowu :D mówiła ze Sony został wykąpany . Tez zauwarzyła, że boi się dotykania go np. po łapach... i grzbiecie... twierdzi ze jego zachowanie wskazują na to ze był kiedyś bity... przyznałam rację- nie raz widzieliśmy co z nim robił ten ćpun ... juz po raz któryś wypytała mnie o jego historie, i jest za każdym razem w szoku... ze po takich przejściach jest on tak wspaniałym psem. Dżeki dostał nowe szelki . I ponoć nie chce wychodzić na dwór ;O wyjdzie na ogród się załatwi i od razu przybiega do domu. czyżby poczuł jak to jest mieć Prawdziwy Dom? i zdjęcia mi pani prześle jak będzie miała czas by zrobic. mam nadzieje, ze niedługo będą Quote
inusia00111 Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 mamy wydarzenie, gdzie zbieramy środki na zwierzaki od mojej sąsiadki , prosze o udostępnianie wydarzenia, a może by mógł ktoś nam pomóc? http://www.facebook.com/events/113116518881577/ Quote
Recommended Posts