Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skor to twardy zawodnik, już teraz po lekach charczy troszkę mniej. Ale stan jest poważny... Jeszcze nie było wszystkich badań- będą do końca tygodnia. No i zobaczymy... Na razie strasznie sie cieszę, że ma apetyt i chętnie wychodzi na siku- widać, że chce jeszcze pożyć.

Oktawia, Yewcia- :Rose: :Rose: :Rose:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Skor to twardy zawodnik, już teraz po lekach charczy troszkę mniej. Ale stan jest poważny... Jeszcze nie było wszystkich badań- będą do końca tygodnia. No i zobaczymy... Na razie strasznie sie cieszę, że ma apetyt i chętnie wychodzi na siku- widać, że chce jeszcze pożyć.[/quote]
Najważniejsze , ze je i spacer na sikusa nie jest na siłę.
Czyli dziadkowi podoba się mocno ziemnskie życie pewnie jak go lek na nogi postawi na dniachę bedzie napastować kicię:evil_lol:

Posted

[quote name='yewcia1']Najważniejsze , ze je i spacer na sikusa nie jest na siłę.
Czyli dziadkowi podoba się mocno ziemnskie życie pewnie jak go lek na nogi postawi na dniachę bedzie napastować kicię:evil_lol:[/quote]
Spacer na siłę? On się pcha do drzwi ile wlezie:evil_lol:
A próbowaliście pisac na kompie z jednym psem na kolanach, ob;izującym wam dziób i dwoma pchającymi się do głaskania...;)

Posted

ja często siedzę przy komp.z kotem na kolanach,takim ok.6,5 kg i koniecznie z głową na prawej ręce,jeden pies pod nogami i lepiej go nie dotknąć,bo sie oburza,a drugi w pobliżu gotowy do przyjęcia pieszczot.

Posted

i ja czesto z żywym termoforkiem na kolanach klikam w klawiature :loveu:

Skoreczku, walcz kochany, nie daj sie chorobsku! :(

policytuje dla ciebie na bazrku

usciski :loveu:

Posted

Zdrowiej Skorku, tyle życia przed Tobą!!!
[SIZE=1]Przeczytałam całą historię Skorka, serce mi pęka, musi być dobrze. A tym "właścicielom" skorka...:mad::angryy:Ciekawe na ile jego stan zdrowia wynika z zaniedbania...:-([/SIZE]

Posted

[quote name='Patsi']Zdrowiej Skorku, tyle życia przed Tobą!!!
[SIZE=1]Przeczytałam całą historię Skorka, serce mi pęka, musi być dobrze. A tym "właścicielom" skorka...:mad::angryy:Ciekawe na ile jego stan zdrowia wynika z zaniedbania...:-([/SIZE][/quote]
W sumie w większości, bo gdyby był leczony od początku choroby, to by nie doszła do takiego stanu, a i serduszko byłoby lepsze :-( Ech, co za ludzie...

Posted

Skorku, trzymaj się dzielnie!!!
Ile musiał przejść, ten dziadzio w całym swoim życiu, gryziony, przeziębiony, głodny, wyziębiony............ wszystkiego pewnie i tak nikt się nie dowie:-(

Posted

Skor faktycznie nie ma zamiaru się łatwo poddać... charczy prycha kaszle, ale dalej chce na spacer, wcina jedzonko aż miło popatrzeć, węszy za suniami ;) Dostał jeszcze syrop na oskrzela i jak się skończy ten, to zmienimy antybiotyk... Bardzo mu się nie podobało pobieranie krwi - no jak tak można kłuć psa!!! W ogóle nie udało się pobrać zbyt wiele..
Najbardziej się boję o jego serduszko- słychać w nim szmery i w ogóle jest biedne, obciążone dodatkowo niedotlenieniem i wyczerpującym kaszlem...

A z rzeczy niegroźnych, ale... Skor jak bardzo kaszle, to mu się... hm... popierduje...:oops: potem sam się ogląda podejrzliwie na ogon- "a co to?"

Posted

Zmiana antybiotyku w sobotę...
Z wyników wynika ;) że Skor ma zdrowe nerki, nieznacznie podwyższony jeden wynik wątroby (ale nic strasznego). No to choć tyle uff....

Skor poza tym jest absolutnie fantastycznym psem- ma paskudny kamień i zaawansowaną paradontozę, to musi go boleć :-( , a jednak bez sprzeciwu poddaje się zabiegom- próbuję mu te lepsze zęby czyścić po odrobinie, żeby choc resztki żarełka i wbite stare kłaki usunąć... nawet niektóre zęby udaje się odczyszczać. Większość znanych mi psów urządziłaby dziką scenę- a on nic, ani mruknięcia, ani pisku... Skorson w sumie nigdy nie piszczy- twardy weteran :lol: - nawet jak oberwał od Pałka, czy jak wlazł Aksie pod wózek, to nic nie powiedział!

Aha- uszyłam mu piękne tęczowe szelki, żeby go nie podduszać dodatkowo obrożą :cool3: