Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tomcug']Ale ona cudowna!
Zosiu, wygląda na to, że małej szykuje się wspaniały domek, myśl pozytywnie!
Najważniejsze, żeby zwierzaki się dogadały.[/QUOTE]
Wiesz, jak to jest, tomcużku kochany: chciałoby się zwierzusiowi nieba przychylić.

• Replies 489
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Wiedźma']Zastanawiam się nad konkretami. Teren u kozy jest nieogrodzony. Ziutka musi chodzić na smyczy, dopóki się nie przywiąże do nowego domu. Trzeba kupić adresówkę. Do lekarza daleko.[/QUOTE]

No oczywiście, to są konkrety. Powiem jednak z własnego punktu widzenia, abstrahując zupełnie od sytuacji Józi - chodzenie na smyczy nie jest niczym strasznym, mój prywatny pies jest wybiegiwany TYLKO na lince, bo ucieka ;) Adresówka to rzecz groszowa i przydatna dla każdego psa, a nie konkretna przeszkoda ;) No i ostatni argument - w takim razie nikt na wsi nie powinien dostać psa z adopcji, bo do weta daleko, a i ja psa nie powinnam mieć, bo nie mam samochodu i co będzie, jeśli w nocy trzeba bedzie jechać do weta (tfu tfu tfu)?

Posted

[quote name='Wiedźma']Wiesz, jak to jest, tomcużku kochany: chciałoby się zwierzusiowi nieba przychylić.[/QUOTE]

Wiem, kochana, wiem to bardzo dobrze!

Pamiętam, jak strasznie bałam się o Alfika, którego zgarnęłam spod naszej szkoły. Nie mogłam spać. :-(
Najchętniej wzięłabym go do siebie i nie oddała nikomu. Ale nie mogłam - ma 2 psy i to jest maximum w mojej sytuacji.
Trafił wspaniale i tego samego życzę naszej sunieczce. :loveu:

Posted

[quote name='Wiedźma']Wiesz, jak to jest, tomcużku kochany: chciałoby się zwierzusiowi nieba przychylić.[/QUOTE]

Skąś to znam. Wierzę, że Józia będzie miała swój domek.

Posted

Nagły zwrot akcji. Życie wymyśla scenariusze... Opiekunka suni stwierdziła, że Ziutka będzie internowana na smyczy, a spacery, nawet po ogródku - tylko z obstawą. Mówi, żeby nie mącić psinie w łebku przerzucaniem jej z miejsca na miejsce. No i fundusze. Jednym słowem - Józefka poczeka do czasu sterylki w dt, a potem - ma nadzieję - pojedzie do ds.
Funiu, jeszcze raz bardzo przepraszam za zamieszanie i dziękuję za chęć wzięcia małej do hoteliku. Plusem niewątpliwym jest to, że się poznałyśmy.

Posted

Teraz tak moje drogie Panie, każdy pies który u nas przebywał był przyswajany do nowego domu na zasadzie "chodzimy na smyczy nma spacer" !
O dziwo mam psy od kiedy tylko pamietam czyli od czasów spacerówki i każdy znich to znajda żaden nie uciekał, a co mam moze psy trzymać w kojach i kazdy ma mieć obroże nawet jak nie ucieka????!!!!!! najwidoczniej nie czuje takiej potrzeby i jest i na tyle dobrze u mnie nie nie w głowie im ucieczki.
Proszę sobie wyobrazić wyżła który potrzebuje min. 30 km dziennie na smyczy jak goni zającee po polu????
no coże przykro mi ze nie mam budy a psy śpią ze m,ną w łożkach i ze są ze mną po tyle lat i żaden nie ucieka, to jak mam grodzone duże podwórze to tez mam zrobić foto kazdego szczebelka zeby Panie zoabczyły
PRZYKRO MI SŁYSZEĆ ZE MOZE SIĘ NIE NADAJĘ!!! NA PARAWDĘ!!
A TO ZE MIESZKAM NA WSI TO JUŻ MNIE CAŁKIEM DYSKRYMINUJE!
ZAPRASZAM WAS WSZYTKIE I KAŻA Z OSOBN A DO MNIE DO DOMU I WTEDY MOŻECIE WYDAWAC OPINIE!

Posted

Moje Psy po za tym trzymja się domu i nie chodzą samo pas, na to sobie nie moge pozowlić, obrożę z adersówką sama moge kupić i wyrobić wiem gdzie i wiem jak:)
Także moze nie jstem taka bezmyślna

Posted

[quote name='koza89']Zaraz, zaraz to co to ma znaczyć?? nie dostnę Józi???[/QUOTE]
Nie denerwuj się :). Mówiłam Ci, że dogociotki będą wypytywać o różne różności. To [B]ABSOLUTNIE[/B] nie jest atak na Ciebie, po prostu chcemy się upewnić, że Józka trafi w najlepsze miejsce, jakie może być.
I nie zapraszaj nas tak ochoczo, bo co zrobisz z tłumem zwariowanych psiarzy? :) :) :)
Powtórzę: dotychczasowa opiekunka Józi postanowiła zatrzymać ją do czasu sterylki i wizyty przedadpocyjnej, bo miałam zawieźć niunię do hoteliku funi. Kolegialnie wymyśliliśmy, że nie ma co psiuni stresować - wyżej napisałam, że mam nadzieję na przeprowadzkę Józefki do domu stałego!
SUNIA NIE ZMIENIA MIEJSCA DOTYCHCZASOWEGO POBYTU! Wszystkie (wszyscy) mamy nadzieję, że trafi do Ciebie - zwłaszcza że Twoje dzieci są przygarnięte z wielkiej biedy.

Posted

[quote name='koza89']

A TO ZE MIESZKAM NA WSI TO JUŻ MNIE CAŁKIEM DYSKRYMINUJE!
ZAPRASZAM WAS WSZYTKIE I KAŻA Z OSOBN A DO MNIE DO DOMU I WTEDY MOŻECIE WYDAWAC OPINIE![/QUOTE]

Ja tgeż mieszkam na wsi, Z włąsnego wyboru, wyniosłam się z podobno pięknego dużego miasta.

Nie zapraszaj nas tak ochoczo bo różnie to może być ;) Może za czas jakiś spotkanie fanek Józefy...:evil_lol:

Posted

Ach i tak dla podparacia swojej argumentacji i moze samowsparcia ^^ osobiscie znam Panią KATARZYNĘ PISARKĄ Z PISICH ADOPCJI TTV :D to może by ją zapytać co sądzi o mojej osobie:) hehehe

Posted (edited)

[quote name='Wiedźma']Dla kogo południe...
[COLOR=#ff0000][B]KOCHANI, PROSZĘ O REKLAMOWANIE WĄTKU JÓZKI WŚRÓD ZNAJOMYCH! [/B][/COLOR]
Za 230 zł niewiele nawojujemy...[/QUOTE]

Życiowa proza.... Oby to nie opóźniło albo o zgrozo nie zniweczyło Akcji Józefa

Edited by wisela1