MINOG Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 wiesz byloby cudownie-taki pies to na prawde nie jest wiekszy klopot-jelsi ktos ma dom czy winde-to i w przyszlosci bedzie dobrze...a to jest cudowna przemila sunia, jeda z tych slodszych w przytulisku(nie pisze tego ze wzgeldu na brak lapy)ona po prostu zalicza sie do tych , ktore ogromnie sie ciesza calym cialkiem na widok znajomych ludzi, to dobra i wartosciowa psinka z fantastycznym charakterem, to bedzie najwierniejsza przyjaciolka ludzi , ktorzy obdarza ja uwaga i troskliwoscia...wiem brzmi wazelinowo-ale jak inaczej to opisac ... Quote
zuziaM Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Czemu do tej pieknej suni nikt nie zaglada ? ? ? Quote
MINOG Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 ja tez tego nie rozumiem-za malo dramatycznie?...wystarczy , ze Kalif umiera po TYLU latach w przytulisku, czy taki sam los ma spotkac innego trzylapkowego psa?SZEKLA PILNIE SZUKA DOMU! Quote
zuziaM Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 MINOG napisał(a):....wystarczy , ze Kalif umiera po TYLU latach w przytulisku, czy taki sam los ma spotkac innego trzylapkowego psa? Psiaki obciazone juz i tak bardzo srogim losem , powinny znajdowac domy w pierwszej kolejnosci ..... nie powiem juz, ze wspaniale, bo to sie rozumie. Wiele maja atutow, m.in. : nie uciekna tak szybko, jak pies zdrowy, a nawet jesli , to latwiej go znalezc, bo przeciez trudno nie zwrocic uwagi na blakajacego sie psa o trzech lapkach ..... , nie sa klopotliwe, bo poprzez swoja ulomnosc, sa spokojniejsze ( wola spedzac czas lezac na swoim poslaniu, niz uganiac sie za czymkolwiek ).... sa bardzo wdzieczne za okazane uczucia, wlasnie z tego wzgledu, ze spedzaja czas w spokoju stale blisko domu i opiekuna i nie odstepuja go na krok ..... Czy to malo ? ? ? To przemawia za takimi adopcjami ...... Wiec dlaczego te psiaki tak dlugo czekaja ? ? ? Swego czasu odezwala sie do mnie pani, ktora chciala adoptowac Kasie bez przedniej lapki, ktora ma u mnie DT, ale odradzilam jej, poniewaz pani pracuje i nie ma nikogo w domu przez ok. 9 godzin codziennie, a Kasi ma problemy watrobowe i potrzebuje regularnego podawania pokarmu co 4 godziny. Pani sie zmartwila i poprosila o znalezienie rownie poszkodowanej przez los suni ! Bylam zaskoczona, bo niewiele osob ma tak konkretnie sprecyzowane zamierzenia ! No i udalo mi sie znalezc taka sunie, rownie duza, jak Kasia i tez bez przedniej lapki - Jaga tez miala swoj watek na dogomanii. Mam wiec nadzieje, ze trafi tu wreszcie kolejna podobna osoba, ktora bedzie chciala wlasnie Szekle ... i to wlasnie dlatego, ze nie ma lapki ! Quote
MINOG Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 ja wolalabym aby SZEKLA kogos zakochala nie brakiem lapki a soba-to wyjatkowa suka, bedzie oddana i wierna absolutnie, taki typ-za odrobine uwagi i troche pieszczot odpowiada wielkim sercem, prawie wyskakuje z futra na widok kogos znajomego, jest jeszcze mloda -wszystkiego mozna ja nauczyc, brak lapki to tylko defekt, ktory niestety ogranicza adopcje(trzeba pamietac , ze kiedys sunia bedzie stara , moze nie miec sily wdrapywac sie po schodach-wiec albo winda w bloku lub parter albo dom...) to duzy pies...jesli ktos szuka psiej przyjaciolki ona bedzie idealna.no i wsrod psiej populacji na pewno moze uchodzic za pieknosc-sliczne futro(teraz niestety zaniedbane jak i caly psiak-lekka nadwaga..) fantastycznie umaszczona (mordka jak myszka miki), srebrzysty odcien... Quote
MINOG Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 hmm czyzby i w tym przypadku za kilka lat powtorzy sie historia Kalifa?..... Quote
zuziaM Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Nikt tu nie zaglada nawet ....... Czemu nikogo nie obchodzi los tej pieknej psiny ? ? ? Quote
MINOG Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 okres wakacji nie sprzyja adopcjom chyba... Quote
zuziaM Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 MINOG napisał(a):sunia nadal czeka.... Czy oglosic Szekle na Allegro ? ? ? Jaki numer telefonu podac w ogloszeniu ? Quote
MINOG Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 naturalnie jesli mozesz..teraz akurat jest na allegro- poczekaj i za tydzien ja wystaw -numery te ktore podaje na 1szej stronie-to numery schroniskowe, Quote
zuziaM Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='MINOG']okres wakacji nie sprzyja adopcjom chyba...[/quote] Wakacje sie skonczyly..... czy nadal "0" zainteresowania ? ? ? Quote
zuziaM Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 zuziaM napisał(a):Wakacje sie skonczyly..... czy nadal "0" zainteresowania ? ? ? Malemu Rozkowi bez przedniej lapki ze schroniska w Jeleniej udalo sie znalezc wspanialy domek .... a Szekla nadal czeka ....:shake: Quote
przyjaciel_koni Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Dawno tu nie zaglądałam.... Szkoda, że Szekla wciąż jest na Dogo... Oby los się odwrócił !!!! Śliczna i srebrzysta sunia szuka wciąż domu !!!!! Potrafi sobie świetnie radzić na tylu łapkach ile ich posiada !!!!!! Quote
zuziaM Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 przyjaciel_koni napisał(a):Dawno tu nie zaglądałam.... Szkoda, że Szekla wciąż jest na Dogo... Oby los się odwrócił !!!! Piekna sunia czeka na dom....... Pytalam kiedys, czy ona ma jeszcze Allegro ? Quote
przyjaciel_koni Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Szekla na trzech łapkach też prosi o dom.... Quote
MINOG Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 witam po przerwie-dawno tu nie zagladalm-niestety nie wiem co u SzEKLI-najprawdopodobnie bez zmian-mieszka w schronisku.zatem prosze o rozglaszanie dziewczynki wszedzie -poki jeszcze nie jest bez szans... Quote
zuziaM Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Pol roku ciszy wystarczy. Czy Szekla jest na watku " Trojlapkow " ? ? ? Quote
zuziaM Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Poprosze o zdjecia Szekli. Umiescilam watek w tym ... ogolnym dla trzylapkow : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109775 Quote
Hotel KADIF Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Pięknie! :angryy: Pies na dogo od roku i tylko 8 stron!! Straszne to..... :placz::placz::placz: i przykre! Ale teraz będzie tylko lepiej!!! ;) Szekla jest na stronie głównej dogomaniackich "trójłapów"!! Poprosiłam o wsparcie dla niej na tym wątku! Lada chwila się pojawią ;)!! I zamówię piękny banerek!!! I zamówię piękny banerek, ale do tego potrzebne jest zdjęcie!!! Suni trzeba porobić ogłoszenia i allegro!! Poproszę też więcej info o niej samej: czy wiadomo dlaczego nie ma łapy, jak długo w schronie i jaki ma charakter!! I koniecznie zdjęcia!!!! Plis..... Quote
Recommended Posts