Lucyna Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Ja też proszę o potwierdzenie wpłaty ... doszła moja deklaracja? Quote
funia Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 szkoda mi go biedaka ...Zwłaszcza w tej klatce :roll: Co z nim będzie ? Quote
mimiś Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 dziewczyny,28zł za dobę to jakaś masakra -jeśli psiak jest ogólnie zdrowy to hotel bedzie tańszy..moze jakiś płatny[nawet) dt? za małego psa to podobnoj 200-300zł /mc-tyle mozna uzbierać .moze uderzyć o pomoc do kundelkowej skarpety? Quote
Becia Lublin Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 nie zostawisz mnie prawda ? [IMG]http://i48.tinypic.com/24fl7ah.jpg[/IMG] Quote
funia Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Boże Beata nie rób takich zdjec .....serce sie kraje :-( Quote
funia Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 A moze gdyby Krystynie zapłacić coś miesięcznie moze zgodziłaby sie go wziąc ?? Chociaż ja wiem ,ze moze głupio pisze bo przeciez ona ma i tak ich tyle ..... Ale nie wiem ...Beciu moze chociaż zapytać ? Quote
Becia Lublin Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='funia']A moze gdyby Krystynie zapłacić coś miesięcznie moze zgodziłaby sie go wziąc ?? Chociaż ja wiem ,ze moze głupio pisze bo przeciez ona ma i tak ich tyle ..... Ale nie wiem ...Beciu moze chociaż zapytać ?[/QUOTE] Funiu nie chcę obciążać Krysi, wiem że ona też ma dużo swoich problemów :( Quote
ala123 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Beata,nie dotarł mail z nr konta,na które mam wpłacić pieniądze za pierwszą dobę hotelowania i wizytę lekarską Bartusia,wyślij mi proszę sms z tym nr. Quote
DORA1020 Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 [quote name='mimiś']dziewczyny,28zł za dobę to jakaś masakra -jeśli psiak jest ogólnie zdrowy to hotel bedzie tańszy..moze jakiś płatny[nawet) dt? za małego psa to podobnoj 200-300zł /mc-tyle mozna uzbierać .moze uderzyć o pomoc do kundelkowej skarpety?[/QUOTE] Dobry pomysl,pewnie,ze Dt wyjdzie taniej,tylko trzeba uzbierac deklaracje i mozna na poczatek poprosic KS o jakis grosik Quote
Becia Lublin Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='ala123']Beata,nie dotarł mail z nr konta,na które mam wpłacić pieniądze za pierwszą dobę hotelowania i wizytę lekarską Bartusia,wyślij mi proszę sms z tym nr.[/QUOTE] Ala wyślę jutro, ponieważ całe dnie spędzam z Bartusiem, wracam późno do domu Bartuś pozdrawia ze spacerku [IMG]http://i47.tinypic.com/2mdey41.jpg[/IMG] [IMG]http://i48.tinypic.com/15hij9t.jpg[/IMG] dzisiejsza porcja pieszczot [IMG]http://i45.tinypic.com/2lw95dc.jpg[/IMG] Quote
DORA1020 Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 Strasznie kochany psiaczek,oby mu sie udalo.... Quote
ala123 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Dzisiaj wpłaciłam Beci 50zł dla Bartusia. Jest jakas szansa na domek w Lublinie, a i ja w Zamościu mam potencjalny dom dla Bartusia. czekamy na wieści od Beaty i trzymamy kciuki. Quote
Becia Lublin Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 dziś Karolinka spotkała sie z Bartusiem, był wspólny spacer, wspólne karmienie i mnóstwo przytulanek, zakochałą sie w nim i bardzo go chce, ale w niedziele chce go jeszcze poznać jej narzeczony, także kciuki potrzebne :) na fb napisała: narzeczony praktycznie juz sie zgodzil, ale ja chce jednak zeby go zobaczyl. no i na dniach remont nam sie konczy, wiec Bartuś sie wprowadzi do nówki Quote
ala123 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='Becia Lublin']dziś Karolinka spotkała sie z Bartusiem, był wspólny spacer, wspólne karmienie i mnóstwo przytulanek, zakochałą sie w nim i bardzo go chce, ale w niedziele chce go jeszcze poznać jej narzeczony, także kciuki potrzebne :) na fb napisała: narzeczony praktycznie juz sie zgodzil, ale ja chce jednak zeby go zobaczyl. no i na dniach remont nam sie konczy, wiec Bartuś sie wprowadzi do nówki[/QUOTE] Miejmy nadzieję,że narzeczony nie tylko łaskawie zgodzi się na Bartusia,ale też go pokocha Quote
Olga7 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 (edited) [quote name='funia']A moze gdyby Krystynie zapłacić coś miesięcznie moze zgodziłaby sie go wziąc ?? Chociaż ja wiem ,ze moze głupio pisze bo przeciez ona ma i tak ich tyle ..... Ale nie wiem ...Beciu moze chociaż zapytać ?[/QUOTE] No wlasnie,może zamiast pakować w różne platne Dt,nie zawsze zaufane może i solidne,to lepiej zapytać Krystyny ,czy nie moglaby jednak pomóc temu czy innemu psu i podjąc się PDT ? Jej każdy grosz b.potrzebny a psy by byly bezpieczne,zadbane u Krystyny ? Jesli może oczywiscie znalezc tam jeszcze miejsce dla choć 2-3 psów albo choc jednego psa ? Jakiś kącik może tam jeszcze może się znajdzie zawsze w domu czy na podworku choć-np.dla Bartusia? Edited December 20, 2012 by Olga7 Quote
kudlataja Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Witam, pora na bieżące rozliczenia. [B]04.12.2012r. Eva S. 50zł 13.12.2012r. Livka 100zł Dziękuję bardzo dziewczynom za stałe wpłaty, to naprawdę wiele znaczy dla Krystyny i jej zwierzaków[/B]:loveu: Przy okazji chciałam też napisać o naszych problemach z zebraniem pieniążków na jutrzejszy transport (paliwo) do Krakowa, dwóch starszych psów i chorego kota. Wiem, ze to trochę późno, na robienie zbiórki, ale właściwie do ostatniej chwili nie było wiadomo, czy wyjazd wypali, czy znajdzie się transport, miejsce dla zwierzaków i czy będę mogła pojechać jako kierowca. Na razie mamy [B]zadeklarowane 100zł [/B]i [B]brakuje[/B] jeszcze jakichś [B]150zł. [/B]Może wspólnymi siłami udałoby się te pieniążki jakoś uzbierać. Jak już wyżej wspomniałam pojechałyby dwa psy: jeden staruszek z Bortatycz skąd już kiedyś zabierałyśmy dwie suczki i pieska z powodu zaniedbań. Niestety pomimo wcześniejszych deklaracji, właściciele nie zapewnili mu właściwych warunków i opieki, nadal cierpi głód, ma niezabezpieczoną budę i krótki łańcuch. Z Bortatycz pojechałby też chory kotek, którym się tam nikt nie zajmuje i który pomimo choroby znajduje się na zewnątrz, głodny i zmarznięty. Natomiast drugi piesek w tej chwili bytuje na śniegu, na ulicy w Szczebrzeszynie. [B]Całą sprawą oczywiście "zarządza" niestrudzona Krysia[/B]. Liczy się każda możliwa pomoc, właśnie teraz przed świętami, żeby niechciane przez nikogo zwierzaki zaznały w końcu trochę ciepła i miłości. Quote
Becia Lublin Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='kudlataja']Witam, pora na bieżące rozliczenia. [B]04.12.2012r. Eva S. 50zł 13.12.2012r. Livka 100zł Dziękuję bardzo dziewczynom za stałe wpłaty, to naprawdę wiele znaczy dla Krystyny i jej zwierzaków[/B]:loveu: Przy okazji chciałam też napisać o naszych problemach z zebraniem pieniążków na jutrzejszy transport (paliwo) do Krakowa, dwóch starszych psów i chorego kota. Wiem, ze to trochę późno, na robienie zbiórki, ale właściwie do ostatniej chwili nie było wiadomo, czy wyjazd wypali, czy znajdzie się transport, miejsce dla zwierzaków i czy będę mogła pojechać jako kierowca. Na razie mamy [B]zadeklarowane 100zł [/B]i [B]brakuje[/B] jeszcze jakichś [B]150zł. [/B]Może wspólnymi siłami udałoby się te pieniążki jakoś uzbierać. Jak już wyżej wspomniałam pojechałyby dwa psy: jeden staruszek z Bortatycz skąd już kiedyś zabierałyśmy dwie suczki i pieska z powodu zaniedbań. Niestety pomimo wcześniejszych deklaracji, właściciele nie zapewnili mu właściwych warunków i opieki, nadal cierpi głód, ma niezabezpieczoną budę i krótki łańcuch. Z Bortatycz pojechałby też chory kotek, którym się tam nikt nie zajmuje i który pomimo choroby znajduje się na zewnątrz, głodny i zmarznięty. Natomiast drugi piesek w tej chwili bytuje na śniegu, na ulicy w Szczebrzeszynie. [B]Całą sprawą oczywiście "zarządza" niestrudzona Krysia[/B]. Liczy się każda możliwa pomoc, właśnie teraz przed świętami, żeby niechciane przez nikogo zwierzaki zaznały w końcu trochę ciepła i miłości.[/QUOTE] szczytny cel, warto pomóc, ja niestety nie mam grosza :( Quote
DORA1020 Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 Livka,Lucynko wielkie dzieki za pomoc Krystynie:Rose: Quote
DORA1020 Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 Kurcze,z powodu braku kasy zwierzaki nadal beda cierpialy:( nie idzie tego wszystkiego ogarnac. Quote
Becia Lublin Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [INDENT] [B]Bartuś niestety musiał ponownie odwiedzić klinikę. Bardzo drapał się w uszko wydając przy tym dziwne dźwięki. Pani doktor zabrała go do szpitala i zbadała uszko otoskopem. To co tam zobaczyła przerosło jej oczekiwania. Uszko było bardzo brudne, a olbrzymi czop zatkał kanał słuchowy. Pies bardzo cierpiał. Uszko zostało wyczyszczone, wypłukane. Dostał zastrzyk i antybiotyk do domku. W środę wizyta kontrolna.[/B] decyzja zapadła Bartuś vel Tolek ma nową rodzinę, we wtorek wieczorem przeprowadza się do nowego domku :multi: [/INDENT] Quote
merryjanee Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 to cudowna wiadomość ! bardzo się cieszę. w niedzielę kończy się mój bazarek z którego połowa idzie na psiaki p. Krystyny. prosiłabym powoli o pytanie p. Krystyny czego trzeba psiakom/kotom. Quote
ludka Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 (edited) Do pan z okolic pani Krystyny, oglaszam kociaki, ale potrzebne lepsze zdjecia. Z tymi, co mam, odzew jest maly. Zdjecia kiepskie. Jest mozliwosc zrobic lepsze? Pani Krystyna ma kolejne kociaki, ma tez buraska, ktorego zdjec nie mam. Bez lepszych zdjec niewiele zrobie. A tez jestem zaklopsowana czasowo i kosztowo. Rudasek z uszkodzona lapka jest u mnie na tymczasie, rentgen wykazal jakby demineralizacje kosci, co moze wynikac z niedozywienia, oby. Ale konieczne dalsze badania, testy na bialaczke i FIV, badanie krwi z rozszerzonym jonogramem, kotek jest podejrzanie spokojny. Ma swierzba i zapewne robale, bo byl slabo odrobaczony, ale trzeba odczekac z nastepnym. Leca niezle koszty i same je place. Rachunek telefoniczny za ostatnie akcje osiagnal rekord. Sprobuje sobie poradzic sama, ale potrzebna pomoc w ogloszeniach, dobre zdjecia... Edited December 16, 2012 by ludka Quote
ludka Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 [quote name='Becia Lublin'][INDENT] decyzja zapadła Bartuś vel Tolek ma nową rodzinę, we wtorek wieczorem przeprowadza się do nowego domku :multi: [/INDENT] [/QUOTE] O matko, ogromnie sie ciesze. Beatko, nie mam słów :loveu: Quote
diana79 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='Becia Lublin'][INDENT] decyzja zapadła Bartuś vel Tolek ma nową rodzinę, we wtorek wieczorem przeprowadza się do nowego domku :multi: [/INDENT] [/QUOTE] wspaniale :multi::multi::multi: ale szybko się udało mu dom znaleźć :multi: Quote
Recommended Posts