Saththa Posted August 25, 2016 Posted August 25, 2016 tez się zasnawiałam co to za Owczarek ;) Uuuuuua Piździa niedzwiedź mega! :D Nerusek boski! Quote
malawaszka Posted August 25, 2016 Author Posted August 25, 2016 kurde baby - trzymać kciuki za Nerusia jutro!!!! Quote
malawaszka Posted August 26, 2016 Author Posted August 26, 2016 tiruriruuuuu Neruś chciał Wam coś powiedzieć :) a Kredeczka też ma dobre wieści - wyniki duuużo lepsze - wiadomo, że nie będa idealne nigdy, ale od ostatniego badania kreatynina spadła z 4,6 na 3,3!!!! a bun z 95 na 61 :D walczymy dalej! Quote
Saththa Posted August 26, 2016 Posted August 26, 2016 Kredka rulezzzzzzzzzzzzzzzz <3 Neruś!!!!!!! oh oh oh !!!! Quote
AnkaG Posted August 26, 2016 Posted August 26, 2016 No jakie dobre wieści :) Neruś spisuj się tam w Domku :) Kredeczka super -znaczy nereczki jeszcze pracują :) Quote
Poker Posted August 26, 2016 Posted August 26, 2016 Do dobrych wieści dokładam jeszcze 390 zł z torebkowego bazarku. Właśnie je wpłaciłam na konto malawaszki. 1 Quote
malawaszka Posted August 27, 2016 Author Posted August 27, 2016 o retyy POKER dziękiii :) super!! Ja dziś jadę do Katowic do CH 3 Stawy popromować nasze psiaki - VIVA robi tam promocję adopciaków przy okazji promocji filmu animowanego Sekretne życie zwierzaków domowych, więc jadę też chociaż na 3 godzinki, wydrukowałam plakaty z Tobin, Tigą, Amisiem i Dyziem 1 Quote
malawaszka Posted August 28, 2016 Author Posted August 28, 2016 15 godzin temu, AnkaG napisał: Jak Neruś się sprawuje? info jeszcze ciepłe sprzed chwili: " Do tej pory nie mozna na nic narzekac, jest bardzo grzeczny " :D pierwszą nockę zrobił męczącą bo zrywałsię i reagował na każde stuknięcie w bloku, ale już dzisiaj było znacznie lepiej - przyzwyczaić się musi, na spacerach póki co też ok :) jejku no może się uda :) Quote
ania0112 Posted August 28, 2016 Posted August 28, 2016 Bardzo się cieszę z nerusia! No musi się udać! Wiem ze nie lubisz lobuzow dawać do bloku ale będzie dobrze ! Musi! Zaciesz z kredeczki i jej lepszych wyników! Jak Sonia? A jak było na 3 stawach... i kim jest Dyzio z plakatów? Bo się zgubiłam ;) Quote
malawaszka Posted August 29, 2016 Author Posted August 29, 2016 Neruś OK :) oby tak dalej!!! Dyzio jest w dt u Małgosi H w Warszawie - nie ma nic wspólnego za sznaucerem poza tym, że jest naszym podopiecznym Sonia się goi ładnie i koło czwartku/piątku powinna się przeprowadzać W 3 Stawach - no jak ktoś lubi takie akcje to było fajnie :) ja to dzikus jestem więc ... Kredka od piątku wcina już nie papki, a po prostu ryż z warzywami i odrobiną mięsa - i to wcina aż jej się uszy trzęsą - chciałoby się krzyczeć - chwilo trwaj! Każdy dzień dla niej to dar teraz - oby było ich jak najwięcej w takiej dobrej formie jak teraz - zaczęła przybierać na wadze, dopatruję się nowych włosków - nie wiem czy są, czy tylko ja je widzę, ale no ;) no i jest aktywna, już nie śpi tylko, ale chodzi, na spacerach węszy, interesuje się otoczeniem bo wcześniej była odcięta jakby od świata, zawieszała się częściej niż teraz W czwartek jadę z Amisiem do Krakowa do okulisty Quote
ania0112 Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 Super ze same dobre wieści. Oby passa się utrzymała. :) Quote
AnkaG Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Oby tak dalej :) Neruś ma własną kanapę z ludziami to musi być grzeczny :) Kredeczka pewnie sie "odtruła" to lepiej funkcjonuje :) Quote
Poker Posted August 31, 2016 Posted August 31, 2016 Bardzo dobrze działa na nerki preparat Alkala T lub N firmy Sanum. T jest w tabletkach ,a N w proszku. Można by dać Kredce 2 x dziennie po 1/2 tabletki przez 2 tygodnie, a potem po 1/2 tabletki dziennie przez kolejne 2 tygodnie. U ludzi daje świetne efekty. Quote
malawaszka Posted September 1, 2016 Author Posted September 1, 2016 Poker dzięki - poczytam o tym, to na receptę? jak działa? Ja jestem w szoku że ona się tak zebrała, ale to prawie miesiąc walki i karmienia na siłę, dostaje też duzo tych preparatów obniżających stężenie mocznika, fosforu- sama chyba nie bardzo wierzyłam, że to się uda, ale bardzo chciałam. Teraz żeby taki stan utrzymać - apetyt Kredka ma wielki, wczoraj nawet chwyciła się za suchą karmę nerkową - szok! ale puszki są niejadalne nadal :) Quote
malawaszka Posted September 1, 2016 Author Posted September 1, 2016 Wróciłam z Krakowa niedawno ... padam na pysk :/ niestety u Amisia nie ma dobrych wieści - wg Dra Stefanowicza na 99% nie ma szansy na przywrócenie wzroku, a do tego jest w prawym oku zapalenie błony naczyniowej i musi mieć krople już dożywotnio (tam jest zwichnięta soczewka), żeby nie doszło do jaskry :( mamy możliwość zrobienia badania ERG pod narkozą i wtedy będzie 100% czy lewe oko ma szansę czy rzeczywiście nie ma - koszt badania 250 zł i chyba się zdecyduję je zrobić, bo nie da mi to spokoju, a i przy ogłaszaniu to jest istotne, bo inaczej się mówi ludziom, że chyba nie da się przywrócić wzroku, a inaczej, że na pewno się nie da - chyba, że się da i wtedy już inna sprawa bo będziemy musieli zebrać spora kasę na operację, ale najpierw to badanie - co myślicie? Z Danusia już rozmawiałam i jest tego samego zdania co ja - żeby to sprawdzić i mieć pewność. Quote
WATACHA Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 Oczywiście , że trzeba sprawdzić , jak jest chociaż 1 % szansy to trzeba go wykorzystać :) . coś dorzucę po 10-tym' Quote
Recommended Posts