Poker Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Zoran chyba nie wie ,że brakuje mu łapy. Fajne psicho. A Zorro ( to imię ma chyba na przekór ) wygląda jakby miał bielactwo. Fajny maluch. Sonię można schrupać w całości. W Wraca mi miłość do sznupciów. Quote
malawaszka Posted July 19, 2016 Author Posted July 19, 2016 a przy bielactwie są wyłysienia? Sonia tak - jest niesamowicie słodka - charakterek ma, bo nie daje przy sobie robić wszystkiego - oczywiście czesanie jest problemem, ale np z dziećmi bardzo fajnie się dogaduje, no i w ogóle mnie takie maleńkie bardzo rozczulają, a jak zobaczyłam, że ona taka minimini jak moja Piździuszka to już całkiem można postradać rozum ;) Jutro przyjeżdża do mnie niewidomy Amiś - opiszę jego historię wtedy... no i kurcze więcej zdjęć nie mogę dodać - WATACHA wyskakuje mi bład dodawania 200 :o tak jak Tobie aaaa Quote
WATACHA Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Dobrze , że dopiero teraz, bo mi na dzień dobry wyskoczyło, jak po paru miesiącach zdecydowałam się coś dodać :P Quote
malawaszka Posted July 19, 2016 Author Posted July 19, 2016 teraz obejrzałam zdjęcia Zorruszka z czasu zabrania ze schroniska - i teraz i jemu się ta skóra pigmentuje - goi się - to różowe to blizna na początku - jeszcze strupki były i teraz uf udało się dodać, to może jakiegoś rodzaju zdjeć się nie da? Quote
Saththa Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 OH! no jak on Stanał!!!!! <3 Kocham Go. Jakiś domek był zainteresowany nim... coś wyszło? Quote
malawaszka Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 Domek jest zdecydowany, sprawdzony, czekamy tylko aż wrócą z urlopu :) Przyjechał Amiś - bardzo fajny psiaczek, spokojny póki co, psiaki nasze bardzo fajnie go przyjęły - jestem z nich dumna jak nie wiem co :D Byłyśmy też z Ulą z Zorrem na badaniu serca i wepchałyśmy się do okulistki na wizytę kontrolną bo oczko znowu się ślimaczy, dostał krople, ropa z noska jest od zębów :( straszne ma... echo wyszło ładnie, można robić zabieg - w przyszłym tygodniu robimy zęby bo to go na pewno boli i jak się ud to jajka od razu, a 17 sierpnia oczko. Quote
Saththa Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Jak Pluszak wyglada <3 OJ!!!!! no to się ciesze dla Zoranka! Quote
AnkaG Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 No wieści o psiaczkach dobre :) Pamiętam jamniczkę Bunię co była w DT u moich rodziców (bozz ile to już lat...). Jej oczka ropiały od chorych zębów - przetoki ropne miała. Masakra ale po zrobieniu porządków w pysiu ok. Kciukamy za Zorro by poszło wsio ok. :) Sonia słodziak :) Reszta wiadomo też kofffane psiurki :) Quote
malawaszka Posted July 21, 2016 Author Posted July 21, 2016 Amisia ostrzygłam, głowa nożyczkami bo bardzo się bał i walczył, wiec nie chciałam mu dokładać... martwi mnie bo tak jak go obserwuję to on coś ma nie tak chyba z głową - może pourazowo jakoś... czasem drży, czasem tak zadziera główkę do góry na chwilkę, jest zupełnie innym psem w domu i na dworze - w domu nie ma psa - spokojny, na dworze się ożywia, robi się wesoły i bardziej kontaktowy - ale jak go dałam na taras, tam mamy trochę trawy (o ile to mozna jeszcze trawa nazwać), to pobył chwilę i przyszedł do domu; jutro okulista, potem zobaczymy, zrobię mu badanie krwi Amiś i Koka Quote
malawaszka Posted July 22, 2016 Author Posted July 22, 2016 No i niestety okulistka wysyła nas z Amisiem do neurologa tak jak myślałam :( kurde mol... jadę po weekendzie (jak tylko dostanę jego wyniki krwi) do Tychów do Doktor Olender z nim i z Tigą i jak powie, że potrzebuje któryś z nich rezonansu to umówimy ten Wrocław; jak będę musiała jechać do Wro z obojgiem to mam wielka nadzieję, że mi ktoś pomoże :( do Tychów pojedzie ze mną Jarek, ale do Wrocławia to już nie będzie mógł na tak długo Quote
malawaszka Posted July 22, 2016 Author Posted July 22, 2016 Bardzo ładne wyniki krwi ma Amiś, nie wiem tylko co oznacza tak obniżony ALT Quote
malawaszka Posted July 22, 2016 Author Posted July 22, 2016 aaa no i bardzo dziękuję POKER za wpłatę bazarkową 185 zł <3 bardzo, bardzo <3 strasznie dużo mamy wydatków teraz :( badania serduszka i oczu dziadka Zorro w środę 290 zł, dziś Amiś też tyle - badania oczu i krwi z tarczycą (wynika chyba dopiero po weekendzie tej tarczycy bo to wysyłają)... koszmarnie dużo, a jak pomyślę o kosztach neurologa... rezonansu, albo jak się okaże że można oczko Amisiowi naprawić, aaaaaaaaa - tylko spokój może nas uratować Quote
malawaszka Posted July 22, 2016 Author Posted July 22, 2016 jak już tak gadam sama do siebie to wstawię jeszcze fotki Tigi i Nerusia bo chyba ich nie wstawiałam Quote
danyww Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 ..i zapraszamy na nowe wydarzenie bazarkowe na FB https://www.facebook.com/events/217400371989287/?active_tab=highlights tamto wygasło więc prosimy: weźcie udział i zapraszajcie swoich znajomych do udziału :) Quote
Margi Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Monia czytamy. ALT to jak już zapewne wiesz w to wątroba. Jak przyjedziesz to pewnie się spotkamy,tylko ja teraz nie w każdy dzień mogę.Nie wiem jak Marako. Myślę,że jakoś się zorganizujemy i nie zostaniesz sama. Quote
malawaszka Posted July 23, 2016 Author Posted July 23, 2016 no wątroba, ale wszędzie piszą o podwyższonym, że świadczy o uszkodzeniu wątroby, a obniżony nic? Quote
WATACHA Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Ja takie coś znalazłam u ludziów, ale to chyba nie ma znaczenia Obniżone wartości poziomu ALTwystępują m.in. w zakażeniu układu moczowo-płciowego lub w niedoborze witaminy B6 (fosforanu pirydoksalu) np. w niedożywieniu. Quote
malawaszka Posted July 23, 2016 Author Posted July 23, 2016 a no to może o niedożywienie chodzi bo on chudzieńki jest, nie wiem czemu nie przytył tyle czasu co był u tej baby, nie wiem czym go karmiła, u nas ma wielki apetyt i mam nadzieję, że szybko nabierze ciałka, jest kochanym psiakiem, ktoś go skrzywdził, on się dopiero chyba uczy być niewidomym. Zupełnie bez porównania do tego jak np Ircia się zachowuje - ona bez lęku zasuwa do przodu, a Amiś nie - on się boi, bada. Nie wiem jak mozna było mówić, że on nie spełnił oczekiwań bo nie jest wesoły jak poprzednia psinka - bo jest smutny i pani nie może na niego patrzeć bo jej przykro :o nosz qrwa... jego wystarczy zachęcić, pogadać, pogłasiać, położyć się na podłodze i on się cieszy, ale kurde jak się oczekuje tylko, że pies będzie wdzięczny, ze będzie taki jak poprzedni... ech ludzie ludzie... straszne Quote
Poker Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Ja też czytam tylko przez ostatnie dni gorzej było z czasem. Quote
AnkaG Posted July 24, 2016 Posted July 24, 2016 Czytamy nieustająco tylko jak są goście to wiadomo. Luk luk i się nie pisze :) Ano pieski tez mają uczucia i potrzebują czasu... Kciukamy by Tidze i Amisiowi dało się jakoś pomóc... Quote
malawaszka Posted July 24, 2016 Author Posted July 24, 2016 Tobi jest taki fajny, nie wiem czemu nikt nie dzwoni :( Quote
Saththa Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Tiga i Neruś i Tobi przesłodkie psiaki! Ja tez czytam ;) I jestem ale w weekend zazwyczaj nie włączam kompa :P Quote
malawaszka Posted July 27, 2016 Author Posted July 27, 2016 Kobitki - czy wiecie coś o ciasteczkach psich, które przyszły do mnie dziś? Bo nie wiem od kogo to, a chyba nie mam aż takiej sklerozy, że zamówiłam i zapomniałam :o 1 Quote
WATACHA Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 Przecież Ci pisałam, że przyjdzie przesyłka niespodzianka do Ciebie i żebyś odbierała szybko 1 Quote
Recommended Posts