malawaszka Posted May 8, 2016 Author Posted May 8, 2016 Kate a czemu jak jest suczką to będzie dobrze? bo nie zrozumiałam :) Tinka zjadła :) leki zadziałały, jeny... tak już było słabo, pchałam jej antybiotyk na siłę bo nie miałam wyjścia - teraz wsunęła mięso z takim apetytem, biedna moja była już bardzo głodna, jeszcze troszkę czasu wyszarpiemy, wiem że niewiele, ale ona jeszcze chce żyć Quote
malawaszka Posted May 9, 2016 Author Posted May 9, 2016 wiem, każdy dzień mamy darowany teraz - lalunia moja dziś dobrze się czuje, też zjadła sama, tylko no ile mogę ja na antybiotykach trzymać? no ale póki siędobrze czuje to żyjemy a tymczasem nasza nowa lala, dokończyłam to co zaczęła WATACHA (oszczędziła mi golenia 4 letniego smrodu - dla mnie została tylko główeczka <3 ) - cudny szaleniec, przekochana, prześliczna, lada dzień umówię sterylkę i do domu Quote
Saththa Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Za Tinke trzymam kciuki wciąż. A Młoda Nowa Laleczka jak sie patrzy ;) Quote
malawaszka Posted May 9, 2016 Author Posted May 9, 2016 miałam jej teraz robić zdjęcia do ogłoszeń to się pogoda skiepściła :/ i pewnie zaraz będzie padało no i chyba dostanie na imię Lala bo jakoś tak pasuje tej ślicznocie <3 matko jak ja wielbię te czarnule <3 Quote
AnkaG Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Piękna Lala :) Kurde nooo ile fryzura robi... pewnie nie powinnam głośno mówić ale TZ też zakoffał się w ufryzowanej Sisi i do tego pięknie sfoconej... Mi to serce pika na większość ale to on wybrał... Quote
Kate1205 Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 Malawaszko, dostalas od mnie sms jakie leki bierze Mondy?? Bo nie wiem czy tu podawac te leki. Onkolog powiedzal nam ze statystycznie suczki maja wieksze szanse na przezycie. Wiem, ze to statystyka, ale moze sie Wam uda to dziadostawo powstrzymac. Leki Mondusia tak jakby troszke podciagnely, ale nadal jest slaby -krotko je bierze, wiec moze jak pobierze to bedzie lepiej. Lala cudowna, to sredniaczka czy olbrzymka? Wyglada mlodziutko i pieknie Quote
malawaszka Posted May 10, 2016 Author Posted May 10, 2016 tak dostałam, dizęki wielkie - zapomniałam odpisać :/ Lala to średniaczka, może ciut przerosnięta ale nie wiem na pewno Quote
AnkaG Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 Mondusia na pewno ta wirusówka osłabiła, kciukamy by było lepiej :) Quote
Kate1205 Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 Mondus zrobil sie bardziej zywotny, ale martwie sie strasznie bo jak go dotkne to czuje ze chyba sie guz powiekszyl. Nie da sobie za nic do paszczy zajrzec, ani posmarowac chorych zmian. Wczoraj choc guza mu posmarowalam, ale podniebienia juz sie nie dalo-nawet sie zezloscil i skubnac mnie chcial. Nie lubi jak mu sie cos robi leczniczego A jak Tina? To zdjecie co siedza wszystkie trzy psiaki jest urocze :-) i wszystkie psiaki cudowne, az oczy sie ciesza Quote
malawaszka Posted May 11, 2016 Author Posted May 11, 2016 Tina nieźle, ona też taka że nie da sobie w buzi posmarować niczym :( tak zaciska usteczka, że musiałabym bardzo na siłę działać, a to sprawiłoby jej ból i jeszcze się boję, żeby jej tego nie zranić żeby nie zaczęło krwawić. Teraz leki zadziałały i zapalenie się zmniejszyło, zjada jedzonko z miski, więc juz nie muszę jej wciskać po kawałeczku do paszczy, no i z lekami łatwiej dzięki temu. Oby to jak najdłużej potrwało takie samopoczucie jej. Jak ona choruje to jeszcze bardziej nie mogę nigdzie się oddalać za bardzo bo zaraz histerie odprawia - nauczyła się dziadostwa od Piździ i we dwie dają czadu, a jak ona szczeka to aż mi skóra cierpnie bo to musi boleć :/ siedzę więc na tyłku w domu :/ Quote
AnkaG Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 Fajnie, że Tinka i Monduś lepiej :) No ja i syn musimy iść do pracy :) A u nas z kolei Keysi nie mogę na śliskim zostawić bo jak się rozjedzie to nie wstanie.... Wiec u nas zabarykadowane schody (manele poukładane na drugim schodku), w koło pod schodami kolejne manele bo tam nie ma wykładziny. Zamknięte drzwi do wsiego na dole. Mają do chodzenia salon i kuchnię (mam takie połączone w kształcie litery L) oraz korytarz. Wykładzina pikna - cud urody wykładzina remontowa... Sisi za to daje dobry przykład Keysi - dla niej zostawanie to nie problem (no ale kto w klatce w pseudo miał ją zabawiać). Sisi jest w ogóle mało szczekliwa. :) Kesysi tak rozpaczliwe szczeka jak się rozjedzie i nie może wstać. Quote
malawaszka Posted May 11, 2016 Author Posted May 11, 2016 no ja bym na pewno nie miała tylu psów, gdybym nie pracowała w domu POTRZEBNA POMOC! Czy ktoś może napisać nowe teksty dla Tobiego, Nera, Azalki i Nany i ich ogłosić??? pliz - coś trzeba zrobić bo siedzą i siedzą :( może czyjś tekst chwyci - obojętne jak byle było inaczej niż teraz aktualne ich są tu: http://olx.pl/oferta/azalka-wspaniala-kudlata-suczka-do-adopcji-mix-briard-sznaucer-CID103-IDeEYiR.html http://olx.pl/oferta/nana-mloda-suczka-w-typie-bouvier-do-adopcji-CID103-IDeGLCh.html http://olx.pl/oferta/tobi-bardzo-fajny-mix-sznaucer-sredni-szuka-domu-CID103-IDcefC5.html http://olx.pl/oferta/nero-osierocony-mix-sznaucera-szuka-domu-CID103-IDd0Zlz.html Quote
malawaszka Posted May 11, 2016 Author Posted May 11, 2016 i trochę fotek Kokoszka w plecaczku Piździoszkowym, takie sobie ładne zdjęcie zrobiłam, że i tu się wstawię hahah retusz telefonów komórkowych jest boski :v kocham to stworzonko i nie wiem ale chyba już nie oddam, teraz mamy się umawiać na usuwanie listwy mlecznej z guzami i umieram już ze strachu :( Heksa i Lala taka cudna zieleń w lesie jest teraz, że mogłabym całe dnie tam spędzać... gdybym mogła :/ Quote
AnkaG Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 Wasiu ja noga w pisaniu ... Cudne te morduchny :) Quote
Margi Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 Ogłosić mogę ale do pisania tekstów to ja się nie nadaję. Quote
Kate1205 Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 te trzy mordki na zdjeciach cudne, masz dar Moniko do robienia zdjec Z Mondusiem to sama nie wiem, niby troche jest bardziej zainteresowany tym co w domu sie dzieje, ale jak dotknelam policzka chorego to wydaje mi sie ze szczeka jest znacznie wieksza, bo wyraznie czuc dysproporcje miedzy prawa strona a lewa. Wczoraj dostal druga dawke trucizny, chemii nie dostaje bo jest zaslaby jeszcze. Z pisania tez noga jestem Quote
malawaszka Posted May 13, 2016 Author Posted May 13, 2016 Wczoraj byłam z Nerusiem na badaniach - wyniki bardzo dobre i tarczyca też bo się martwiłam, że coś nie halo bo jak mu w lutym ogoliłam uszka, tak do dzisiaj są gładkie, a on miał przecież takie frędzelki na nich :o i niestety brodę też stracił jakoś samoczynnie :/ no i wychodzi na to, że to przez hormony po kastracji i teraz będzie ciężko tą brodę wyhodować :/ Dzisiaj na badaniach były Lala i Heksa - biochemie dobre, na morfo jeszcze czekamy, tylko kurcze Lala od wczoraj kaszle :/ mam nadzieję, że nie jakiś wirus, tylko że to po przeszczekanej nocy bo się wszyscy troje wydzierali na sarny; a i Lala ma ciązę urojoną :/ więc mniej więcej wiemy, że miała cieczkę jakieś 2 mies temu Quote
AnkaG Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Fajnie, że wyniki dobre pisiundelków. Lala kilka lat nosiła grube futro a teraz ostrzyżona - może lekko podziębiła się. Kciukamy by szybko przeszło. Kate - kciukamy za Mondusia. Quote
WATACHA Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 A własnie Bartkowi się wydawało, że cycki ma duże.Może być od tej ciąży? Quote
AnkaG Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 Wasia plus tego taki, że wiadomo kiedy cisza hormonalna będzie i ciach wtedy :) Quote
Recommended Posts