Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Padłam na twarz wczoraj - Margi i Marako - jak zawsze wielkie dzięki za gościnę i przemiły czas :D 

Sabinka cóż - pozostaje mocno wierzyć, że się uda chociaż wracałam z poczuciem, że powinnam zawrócić i ją zabrać z powrotem - domek wspaniały, dziewczyny świetne, psiak adoptowany z Wojtyszek Leon cudowny, a Sabinka - to Sabinka - pokazała się z jak najgorszej strony - na początku fajnie weszłyśmy na podwórko, powąchała się z Leonem, zamerdała ogonem - było super. Leonek jest wylewnym chłopcem i chcial się od razu bawić - Sabka się wkurzyła i już nie było miło - chciała gryźć Leona, ja miałam ze sobą jeszcze Piździę i Piździę Saba złapała bo nie spodziewałam się ani ja, ani ona, że coś takiego może się wydarzyć - nigdy Sabinka na Piździę nie warknęła nawet, a tu stres był tak duży, że kłapała już na wszystko - tzn na zwierzaki, bo na ludzi nie. Nie zrobiła jej krzywdy bo w reakcjach jestem szybka i Sabę usadziłam, ale pokazała co potrafi, Piździa trochę obolała i zszokowana. Pytałam dziewczyna milion razy czy na pewno takiego psa chcą, czy powalczą o nią - one chciały więc cóż mi pozostało - mam nadzieję, że się nie pomyliłam i naprawdę dadzą radę. Są naprawdę fantastyczne - żeby tylko Sabinka chciała! Miałam nie dzwonić tylko czekać na wieści, ale nie wytrzymałam i dzwoniłam jeszcze z drogi - było ok, Sabka w domu na posłanku, Leon ma dużo zajęć na dworze więc się kręcił tam i z powrotem, a na dziś już są umówione z behawiorystą, który pomagał ich koleżance wprowadzać do stada psa dużo bardziej agresywnego niż Sabka i się udało - trzymajmy kciuki!!! 

Posted

Noc spokojnie, Sabka w domu na swoim łóżeczku :) Ona wczoraj w stresie była i mam nadzieję, ze teraz z każdą chwilą będzie lepiej. Inaczej byłoby z dużym psem bo nie zrobiłaby mu krzywdy, a z maluchem trzeba ostrożniej - Leon jest może odrobinkę większy od miniatury

zagubiona moja ...

• Upvote 1
Posted

Powodzenia dla Sabinki!!

Smutna refleksja mnie dzisiaj naszła - wszystkie te rasowe, albo w typie rasy znajdują dom, a te zwykłe, pospolite kundelki jakoś nie :(

no jednak nie do końca bo jednak cała masa najzwyklejszych mieszańców też znajduje domy - Spajki ma jakiegoś koszmarnego pecha, może nie pisać w ogłoszeniach że tak długo już szuka domu? Pominąć to bo ludzie się zaraz doszukują powodów. 

Posted

no jednak nie do końca bo jednak cała masa najzwyklejszych mieszańców też znajduje domy - Spajki ma jakiegoś koszmarnego pecha, może nie pisać w ogłoszeniach że tak długo już szuka domu? Pominąć to bo ludzie się zaraz doszukują powodów. 

W ogłoszeniach o tym nie piszę :( A on coraz starszy, szanse na adopcje maleją :(

Ponadto, powiem coś szczerze. Były dwa domy, wydawało się naprawdę dobre, ale po prostu ludzie wystawili mnie do wiatru. Miałam o tym nie pisać, no ale jakis mam fatalny dzień chyba dzisiaj.

Posted

W ogłoszeniach o tym nie piszę :( A on coraz starszy, szanse na adopcje maleją :(

Ponadto, powiem coś szczerze. Były dwa domy, wydawało się naprawdę dobre, ale po prostu ludzie wystawili mnie do wiatru. Miałam o tym nie pisać, no ale jakis mam fatalny dzień chyba dzisiaj.

no wystawianie do wiatru jest niestety nagminne :( i cholernie przykre bo człowiek się stara, dwoi i troi a ludzie mają w dupie... 

Posted

Trzymam kciuki za Sabinkę!

Monia nie przejmuj się - musisz próbować a jak kobitki chcą to może akurat się uda! bardzo kciukam za to bo sabinka najłatwiejszym psem nie jest a i wiek ludzi odstrasza... ale co fakt to fakt - nie pokazała się z dobrej strony małpa!

A jak Tofik łobuziak? bardzo łobuzuje?

Posted

Nie - Tofik nie łobuuzuje :) Trafił na świetnych sznaucerolubów i kochają go bardzo, a on jest grzeczny - bez problemu się w domu odnalazł :D

Co do Sabinki to mam mieszane uczucia co do próbowania - bo zasadniczo to wg moich kryteriów to nie powinnam była jej oddawać mając tak wiele obaw, że adopcja będzie nie udana i że będzie zwrot, no ale zrobiłam to i pozostaje wierzyć, że będzie dobrze. 

Posted

Ja nie mówię ze z braku laku należy brać pierwszy lepszy domek i jasne ze lepiej by było gdyby się zgłosił się domek bez kotów i bez psów ale się nie zgłosił i szansę na to są bardzo małe. Więc trzeba trochę zaryzykować nawet jakby miała być zwrotna. Albo trochę namieszasz Sabnie z przeprowadzkami albo znajdziesz jej super dom. Warto zaryzykować zwłaszcza jeżeli ludzie fajni, chcący pracować z psem , mają behawioryste do pomocy. Trzymam nieustannie kciuki!

Posted

Niestrety ale jak się będziemy bać to  żadnemu psu domu nie znajdziemy ;)

Sabinka jest fajnem psem, tylko musi to z niej tam wyjść. A że wyjdzie to mocno wierzę!

Posted

Macie jakąś sunię , oczywiście kudłatą lub średnio kudłatą  tak do 5 lat? do 12 kg i do 40 cm w kłębie? Mam domek we Wrocławiu.

Posted

A co do ogloszen, to chyba zależy od ludzi. Bo my na przykład, wzielismy Mondiego bo długo był w schronisku, co pisalo w ogłoszeniu Moniki i mam nadzieje ze czuje się u nas dobrze. Tak samo było z poprzednikiem Mondiego-Dorianem-był dlugo w schonisku, był starszym psem, nikt go nie chciał bo do tego był slepy na jedno oko-a u nas zyl sobie długo i szczęśliwie przez jeszcze wiele, wiele lat. A tez jak Mondy lubil czasem nabroić, zanim się nauczyl ze tak nie wolno.

Posted

Główne kontakty Sabki i Leona są na spacerach i tam ładnie koło niego idzie, na podwórku na niego warczy - ale dziewczyny pracują pilnie nad tym

[attachment=13706:11414484_10205953285727753_60651111_n.jpg]

za to w nocy :o hahaha Sabinka pies łańcuchowy co to domu nie zna <3 

[attachment=13707:11143330_10205952997320543_9113487627012463599_o.jpg]

• Upvote 1