Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psy są niesamowite! Nuria już w tydzień po usunięciu obu główek kości udowych w stawach biodrowych zasuwała z psami Nutusi - najpierw bawiła się jak królewna - ona na kanapie, a psy ją tam "odwiedzały". A potem już szalała z nimi jak ta fryga. Nie mogłam się nadziwić. Człowiek po takiej operacji pewnie parę miesięcy by chodził z balkonikiem.

Trzymam kciuki za rekonwalescentkę no i za ukojenie Twoich nerwów :)

Posted

Cieszę się, że wszystko dobrze poszło. Myślałam o Was wczoraj, ale nie miałam chwili po południu, żeby zajrzeć na dogo. Widzę, że masz tak, jak ja - biorę książki ze sobą, ale jak się czymś denerwuję, to wolę pogadać, bo nawet jak czytam, to potem nie wiem o czym. :)

Niech wraca do zdrowia szybko królewna.

Lecę znów do okna, żeby spojrzeć na zaćmienie. Widać tam u was?

Posted

To widzę byłyście przygotowane. Ja w ogóle nie wiedziałam, że ma być coś takiego. Traf chciał, że powiedziała mi koleżanka przy okazji służbowej rozmowy. W desperacji okopciłam dwa spodeczki. :) Pięknie widać z okna, więc tak biegam między kompem a słońcem. :)

Posted

No mam - takie do szklanek do herbaty. Mój małżonek nie uznaje picia herbaty w kubkach czy filiżankach. W przeciwieństwie do mnie. :)

O oglądaniu zaćmienia przez okopcone szybki opowiadała mi kiedyś babcia i tak zapamiętałam.

Posted

Oj to niezłe jesteście. Ja oglądałam przez okulary słoneczne, ale niewielka to była ochrona. Za to o zorzy niestety nic nie wiedziałam. Ale pewnie w Krakowie przy tylu miejskich światłach i tak bym nic nie widziała

Posted

Na fb na stronie FOCUSa tej gazety piszą:

Uwaga, przypominamy: nie patrzcie na Słońce bez ochrony! Co działa? Filtr mylarowy, folia Baader ND 5.0, maska spawalnicza - TAK. Okulary przeciwsłoneczne, płyta CD, przydymione szkiełko itd. - NIE.

U mnie nie widać... zorzy tez nie było widać...

Posted

Psy są niesamowite! Nuria już w tydzień po usunięciu obu główek kości udowych w stawach biodrowych zasuwała z psami Nutusi - najpierw bawiła się jak królewna - ona na kanapie, a psy ją tam "odwiedzały". A potem już szalała z nimi jak ta fryga. Nie mogłam się nadziwić. Człowiek po takiej operacji pewnie parę miesięcy by chodził z balkonikiem.

Trzymam kciuki za rekonwalescentkę no i za ukojenie Twoich nerwów :)

przegapiłam post :/ a Nuria miała obie na raz usuwane???? 

Posted

przegapiłam post :/ a Nuria miała obie na raz usuwane???? 

Tak. Tzn lewe biodro miała operowane w schronisku, ale potem trzeba było operować prawe, a lewe poprawiać

Posted

Maleństwo zaczyna używać łapki :D niestety zaczęła też interesować się raną więc pilnuję, okrywam, kombinuję... kilka najbliższych dni to będzie pewnie niezła jazda bo nie chcę jej kołnierzem karać :(