Pysia Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Ja proponuję Pepsi :) Ona już dużo umie i wie to nauczy Zibiego ;) Proszę nie pytać co na to moja mama.... Quote
wilczy zew Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 [quote name='malawaszka']ja uważam, że ulana powinna zdecydowanie adoptować drugiego psa :p i on nauczy zibiego wszystkiego co trzeba :p[/quote] popieram!! Quote
ulana Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Nauczy wszystkiego co trzeba i co nie trzeba. :lol: A jak znam życie, to zwłaszcza tego, co nie trzeba, a nawet nie powinno, hehe. Quote
Pysia Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 No cóż. Na razie może nauczyć jedynie poddańczej postawy ( niektórym może to przeszkadzać...) i spania w łóżku ;) Pepsi jest...totalnie niekłopotliwa i nie ma w/g mnie wad. Serio. To taki dziwny pies - maskotka. Quote
WATACHA Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Strasznie mi się podoba ten nowy.Bidok z niego i te zęby.A na jaki wiek jest oceniany? Quote
ania0112 Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 a nowy to olbrzym czy średniak? bo ze zdjęć to na średniego mi pasuje.... Quote
marako Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 No, myślę, że jakoś ogarnę biedaka mimo b. trudnego czerwca i braku urlopu w tym roku. Ale boję się najbardziej sytuacji, kiedy będzie znaczył, jak to robił Oti przez miesiąc. Tyle, że Oti był mały, a olbrzym to jak oznaczy, to oznaczy konkretnie i umrzemy w domu od smrodu... (Psy są w domu same przez 8-9 godzin, jak ja jestem w pracy). No i ideałem byłoby, gdyby nie chciał mi obsikiwać cennych roślin... Muszę chyba wbić jakiś plik-sikalnik tu i tam i tylko te miejsca znakowania akceptować (mówię o ogrodzie, bo w domu to najwyżej jakiś taboret na środku kafli, a nawet na kawałku linoleum...) Quote
malawaszka Posted June 7, 2014 Author Posted June 7, 2014 no mam nadzieję, że nie będzie sikał - w szpitaliku nie leje po kątach więc może i tu obecność suczek go nie będzie prowokowała do znaczenia :kciuki: Quote
malawaszka Posted June 7, 2014 Author Posted June 7, 2014 Jutro ciachamy Tinę - trzymajcie kciuki Quote
wilczy zew Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Widzialam filmiki Pepsi i Zdziry,super sie bawia :-) Nie moge sie doczekac wspolnych zabaw Ziry i Uszatki :-) Quote
Margi Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Wydaje mi się że jak duży czarny w lecznicy nie znaczy, to w domu u Marako tym bardziej nie będzie.W lecznicy tyle zapachów psich.Będzie dobrze :kciuki: Za Tinkę też będziemy jutro trzymać.:kciuki: Quote
AnkaG Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Kciukamy jutro za Tinkę. :) Pysiu coooo mama nie chce oddać... Quote
Pysia Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Mama nie chce oddać nikomu Pepsi. Ale będzie musiała. Uchamrała dzisiaj TZta ( on gościem w domu i ona go nie zna) w domniemanej obronie mamy. Żaden obcy facet nie może sie do niej zbliżać. No i trafiło na TZta który wrócił po 2 tyg. nieobecności do domu.... I teraz TZ naburmuszony jak hipopotam mówi " Albo ona albo ja". Przejdzie mu, ale na bank nie pozwoli aby ona została na stałe. No i to byłoby na tyle. Quote
Margi Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Dzielna dziewczynka.Co taki obcy facet będzie się jej kręcił po domu.:evil_lol: Moja zrobiła by to samo. Quote
malawaszka Posted June 8, 2014 Author Posted June 8, 2014 no u nas też to niestety nie jest niespotykane... Tinusia już po sterylce :) odpoczywa teraz na tarasie - oczywiście nie na materacu, nie na drybedzie... na betonie... a ja nie mam siły kolejny raz jej przenosić na miękkie :shake: Sterylka wzorcowa, szycie jak zawsze najlepsze na świecie :lol: ropomacicze było tylko w mojej głowie, ale przynajmniej mamy to za sobą :D Quote
AnkaG Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Niech się szybciutko goi :) Pomiziaj od nas Tinusię :) Pysia - a pisałaś, że to taki spolegliwy piesek ... :) Quote
marako Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Upały, więc dlatego na betonie przyjemniej. Niech się dobrze goi, zaglądaj często, bo taki gorąc, że może się odparzać (tfu tfu). Ja dziś zdołałam ogolić 3/4 Tajgi i za nic nie mogę jej dokończyć, nie mam zresztą pomysłu na jej piękny, bujny (choć krzywy) ogon. Czy też wygolić? Hondę w pierwszym odruchu też chciałam przelecieć maszynką, bo przecież jej nie wystawiam od ponad roku, ale jednak wymiękam i tylko trochę przetrymowałam i podcięłam, no i podgoliłam tylko fragmenty. Grace ma super włos wychodzący łatwo przy trymowaniu grabkami i ją łatwo się odświeża. Quote
Pysia Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 [quote name='AnkaG'] Pysia - a pisałaś, że to taki spolegliwy piesek ... :)[/QUOTE] [B]Bo [/B]ona jest najspolegliwsza ze wszystkich. Mogę z nią robić co mi się podoba a ona podaje się w wyraźnych pozach uległości. Ale ubzdurała sobie że musi bronić przed facetami mamy i.... efelt jest. TZ naburmuszony od rana nie schodzi z góry bo go obcy pies atauje. Dopiero jak Jarek przyjechał to wylazł z domu. A mnie umarł na śmierć komp. Wczoraj trzy razy wyłączyli prąd i komp od tamtej chwili już się nie włącza. Teraz na laptoku TZta, ale on rano wyjeżdża i zostaję bez kompa. Żyć nie umierać.... Porobiło się :( Miałam nadzieję, że rok jeszcze pożyje bo kasy brak :( Jak tu szukać domów bez kompa. Jak żyć? Chce mi się wyć! Quote
ania0112 Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Super, ze Tinka już po , oby szło wszystko okej :) a Pepsi paskuda i nie ma co się tu śmiać bo jeżeli domownik jest spokojny to pies nie powinien bronic go przed gośćmi... teraz będzie trzeba przyszłym domkom mówić, ze ona kocha, tulaśna ale że trzeba uważać przy obcych bo chce bronic,... Quote
malawaszka Posted June 9, 2014 Author Posted June 9, 2014 bardzo dobrze tylko z domu mi ucieka, a tu przyjemniej, chłodniej, ranka wygląda bardzo dobrze, przeciwbólowy dałam jej raniutko więc nic nie boli, jest taka spokojniejsza - jak na nią to dziwnie wygląda - ale strasznie słodka szukam metody na MUCHY!!! zwariuję... połamałam już dwie łapki na muchy, ale to bez sensu - jak jest otwarty taras to much mamy dziesiątki, cały dom bzyczy - koszmar!! moskitiery w drzwiach tarasowych nie założę bo albo obeżre ją Viki albo Zgredek sobie z nią nie poradzi i będzie lał w domu... jest coś innego - skutecznego niż ten obleśny lep na muchy????? rano spać się nie da - od 5 rano słychać tylko bzzzzzzzz :angryy: nakryłam się więc kołdrą po czubek głowy, a to poskutkowało tym, ze nie usłyszałam jak Viki wstała, zrobiła siku i sobie w tym krążyła :placz: taki poniedziałkowy urokliwy poraneczek :mdleje: Quote
Recommended Posts