Jump to content
Dogomania

Ściema-Siena- póki nie dostanie eksmisji za nieobyczajne zachowanie - u Ciotki Felki!

Recommended Posts

• Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie, ciotka Magdarynka sie zlękła "gigantki" - a raczej boi sie, że jej Chester nie skuma, że to szczeniak i będzie afera...

Ciotka Jayo niech poduma i Wujka Gemsi tu zagoni na wątek...
Kto to wie, może z "małej" wyrośnie pies zaprzęgowy.... :razz:

Posted

Ciotki, ma może któraś z darów, albo zapsów, dobrą zbilansowaną suchą karmę dla szczeniaków dużych ras? Dla naszej Sienki, oczywiście...
To by chyba było lepsze, dla takiego szczeniora, niż nasz przepyszny ryż z marchewą i kurakiem...

Posted

Z tego co wiem Lara ma chyba z 7kg karmy dla bardzo małych szczeniąt. Granulki są mniejsze niż 1 cm, więc chyba szkoda jej dla takiej dużej panny...

Posted

Ja mam 15 kg karmy de lux od pani Grażyny, ale też dla szczeniąt małych ras. Dostaliśmy od niej także 15 kg dla szczeniąt ras dużych, ale pojechało do schroniska, bo myślałam, że nam się nie trafi duża rasa. :p
Tak czy śmak wezmę ze sobą na tatarka, może nie wzgardzi pannica.

Posted

"Maleństwo" nie jest wcale takie maleńkie. Waży z 15 kg :crazyeye: i jest prawie wielkości Nataszy (średnio-większa sucz), a wszystko wskazuje na to, że jeszcze urośnie sporo.
Wczoraj późnym wieczorem mała pojechała do domu tymczasowego na Powiśle (Aniu14p, Twoje rejony :loveu:). Z superprzerażonej psiny od razu stała się psiną superwesołą. Obszczekałą swoje odbicie w lustrze - tylko dlaczego tamten czarny pies po drugiej stronie ją przedrzeźniał? To nie jest w porządku. Tym bardziej, że zaczął się przed nią chować. Najpierw uciekł do szafy, a potem, jak niunia sprawdzałą w środku, to uciekł jeszcze dalej, bo w szafie teź go nie było.

Niunia dostała kostkę do gryzienia i aportowania (ma zadatki na retrivera ;)), szamponik do kąpania (w razie jakby jej się zachciało z pańcią w łóżku spać), smyczkę w kolorze red i takąż obróżkę. Ale z obroży się wyswobodziła natychmiast.

Ciotki, wujki, kto ma czerwone szelki na sucz średniej wielkości (taka powiedzmy Łapka albo Fifi przed utuczeniem :eviltong:). Lokalizacja: Powiśle.

A teraz uwaga, uwaga, ogłaszam otwarcie listy chętnych do regularnego odwiedzania i fotografowania małej gigantki. :loveu:

I oczywiście dom pilnie poszukiwany, żeby rozłąka nie była straszna!

Posted

Fela napisał(a):

Ciotki, wujki, kto ma czerwone szelki na sucz średniej wielkości (taka powiedzmy Łapka albo Fifi przed utuczeniem :eviltong:). Lokalizacja: Powiśle.

A teraz uwaga, uwaga, ogłaszam otwarcie listy chętnych do regularnego odwiedzania i fotografowania małej gigantki. :loveu:

Ja mogę pożyczyć szelki czerwone, ale mogą być za duże, to się okaże...
Przy okazji mogę zrobić zdjęcia, ale sama nie wiem, czy dziś będę mogła podjechać...

Posted

Mam złe wieści.Siena jest najprawdopodobniej chora na parwo.Była, na moją prośbę, szczepiona w niedzielę i to, być może, przyspieszyło pojawienie się objawów.Prośba wielka o zgłaszanie się chętnych do wożenia suni z Powiśla (gdzie ma tymczas) do Multivetu na Gagarina (tam jest leczona).Może, a nawet powinna, być wożona wieczorami. I jeszcze jedno, Siena, jest najprawdopodobniej młodsza niz przypuszczaliśy; ma nie 5-6 mcy, a 3-4....

Posted

Qrcze, dzisiaj (a właściwie do końca tygodnia) nie mogę wspomóc transportem :(
Mogę natomiast trochę pomóc finansowo - wpłacić na konto Stowarzyszenia Niczyje ?