jayo Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Wilejkaros, a odwiozlas "mala" do Magdarynki czy zostala dalej w lecznicy? Quote
KingaW Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Nie, ciotka Magdarynka sie zlękła "gigantki" - a raczej boi sie, że jej Chester nie skuma, że to szczeniak i będzie afera... Ciotka Jayo niech poduma i Wujka Gemsi tu zagoni na wątek... Kto to wie, może z "małej" wyrośnie pies zaprzęgowy.... :razz: Quote
KingaW Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Ciotki, ma może któraś z darów, albo zapsów, dobrą zbilansowaną suchą karmę dla szczeniaków dużych ras? Dla naszej Sienki, oczywiście... To by chyba było lepsze, dla takiego szczeniora, niż nasz przepyszny ryż z marchewą i kurakiem... Quote
esperanza Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Lara ma jakąś karmę dla szczeniąt, ja mam 15kg Acany Prestarter, więc chyba też może być? Quote
gdgt Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Z tego co wiem Lara ma chyba z 7kg karmy dla bardzo małych szczeniąt. Granulki są mniejsze niż 1 cm, więc chyba szkoda jej dla takiej dużej panny... Quote
Fela Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Ja mam 15 kg karmy de lux od pani Grażyny, ale też dla szczeniąt małych ras. Dostaliśmy od niej także 15 kg dla szczeniąt ras dużych, ale pojechało do schroniska, bo myślałam, że nam się nie trafi duża rasa. :p Tak czy śmak wezmę ze sobą na tatarka, może nie wzgardzi pannica. Quote
beam6 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Maleństwo - proszę zobacz czy Cię nie ma na pierwszej stronie :loveu: Quote
Magdarynka Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 "Maleństwo" do góry! Kawałek ogródka na tymczas lub na stałe pilnie poszukiwany! :cool3: Quote
beam6 Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 W słońcu lepiej widać domki - rozejrzyj się Malutka :loveu: Quote
Fela Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 "Maleństwo" nie jest wcale takie maleńkie. Waży z 15 kg :crazyeye: i jest prawie wielkości Nataszy (średnio-większa sucz), a wszystko wskazuje na to, że jeszcze urośnie sporo. Wczoraj późnym wieczorem mała pojechała do domu tymczasowego na Powiśle (Aniu14p, Twoje rejony :loveu:). Z superprzerażonej psiny od razu stała się psiną superwesołą. Obszczekałą swoje odbicie w lustrze - tylko dlaczego tamten czarny pies po drugiej stronie ją przedrzeźniał? To nie jest w porządku. Tym bardziej, że zaczął się przed nią chować. Najpierw uciekł do szafy, a potem, jak niunia sprawdzałą w środku, to uciekł jeszcze dalej, bo w szafie teź go nie było. Niunia dostała kostkę do gryzienia i aportowania (ma zadatki na retrivera ;)), szamponik do kąpania (w razie jakby jej się zachciało z pańcią w łóżku spać), smyczkę w kolorze red i takąż obróżkę. Ale z obroży się wyswobodziła natychmiast. Ciotki, wujki, kto ma czerwone szelki na sucz średniej wielkości (taka powiedzmy Łapka albo Fifi przed utuczeniem :eviltong:). Lokalizacja: Powiśle. A teraz uwaga, uwaga, ogłaszam otwarcie listy chętnych do regularnego odwiedzania i fotografowania małej gigantki. :loveu: I oczywiście dom pilnie poszukiwany, żeby rozłąka nie była straszna! Quote
gdgt Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Fela napisał(a): Ciotki, wujki, kto ma czerwone szelki na sucz średniej wielkości (taka powiedzmy Łapka albo Fifi przed utuczeniem :eviltong:). Lokalizacja: Powiśle. A teraz uwaga, uwaga, ogłaszam otwarcie listy chętnych do regularnego odwiedzania i fotografowania małej gigantki. :loveu: Ja mogę pożyczyć szelki czerwone, ale mogą być za duże, to się okaże... Przy okazji mogę zrobić zdjęcia, ale sama nie wiem, czy dziś będę mogła podjechać... Quote
KingaW Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Fela napisał(a):"Maleństwo" nie jest wcale takie maleńkie. Waży z 15 kg 16,30! Nie 15! Quote
Puchatek Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Niech biegnie po domek "malutka" Siena Zanim opuści Puchatka wena Bo kiedy wena Puchatka odleci To żadnej zwrotki już nigdy nie skleci. Quote
KingaW Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Mam złe wieści.Siena jest najprawdopodobniej chora na parwo.Była, na moją prośbę, szczepiona w niedzielę i to, być może, przyspieszyło pojawienie się objawów.Prośba wielka o zgłaszanie się chętnych do wożenia suni z Powiśla (gdzie ma tymczas) do Multivetu na Gagarina (tam jest leczona).Może, a nawet powinna, być wożona wieczorami. I jeszcze jedno, Siena, jest najprawdopodobniej młodsza niz przypuszczaliśy; ma nie 5-6 mcy, a 3-4.... Quote
esperanza Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Zmień tytuł wątku. Skąd my weźmiemy pieniądze na jej leczenie :roll: Quote
KingaW Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Potzrebny transport na dziś wieczorem z Powiśla na Gagarina. Bardzo prosimy o pomoc. Nie moze być tak, że Fela wszystko robi sama. Quote
beam6 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Qrcze, dzisiaj (a właściwie do końca tygodnia) nie mogę wspomóc transportem :( Mogę natomiast trochę pomóc finansowo - wpłacić na konto Stowarzyszenia Niczyje ? Quote
Recommended Posts