Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

niestety nie ma takiej opcji, mnie zdarza się,że wychodzę na 12 lub czasem na 24h, frety zniosą to bo mają duż klatkę, a psiaka na tyle nie zostawie, do tego, nie zawsze mam transport samochodem, a z całym towarzystwem ciężko mi będzie do autobusu :) w domu bedzie miał lepsze warunki, przynajmniej bedę tam częściej jeździć ;) najbardziej mnie tylko dziwi to,że duży pies ich nie odstraszył, ale jak teraz kradną nawet w biały dzień... bez sensu, ja nie wiem co to się robi na tych naszych ulicach... dobrze,że Maxio chłopów obwarkuje i obszczekuje, to jak co będę z nim bezpieczna ;)

a skąd Bazyl bidok miał wiedzieć, założyłaś mu jeszcze kaganiec na pychol i co on miał bidok robic, a potem jak biegamy, to cza się obawić ;)

• Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

patkaa napisał(a):
w domu bedzie miał lepsze warunki, przynajmniej bedę tam częściej jeździć ;)

No tak :evil_lol: Maksio jako przynęta ;)

najbardziej mnie tylko dziwi to,że duży pies ich nie odstraszył, ale jak teraz kradną nawet w biały dzień...

W ogóle to ich zachowanie było jakieś dziwne. Rozważaliśmy to z Krzyśkiem i doszliśmy do wniosku, że musieli być na jakichś prochach. Na pewno nie byli po alkoholu, a czy czegoś innego sobie nie zapodali...

a skąd Bazyl bidok miał wiedzieć, założyłaś mu jeszcze kaganiec na pychol i co on miał bidok robic, a potem jak biegamy, to cza się obawić ;)
W sumie tak :cool3:

Posted

w ogóle to sukces, ponieważ Maxio zrobił wczoraj troche demolke w domu jak został sam... ;) (ale strasznie się wstydził;) jak rodzice wrócili, więc zostało mu wybaczone) psy zostały same w garażu, nie rozdzielone, razem, podobno już nie ma spięć w ogóle, strasznie się cieszę :)
wiem,że ten garaż brzmi nie fajnie, ale to ulubione miejsce Astry w całym domu :) maja tam wszytsko co im potrzeba, a garaż duży (żeby nie było) wczoraj maxio się chciał do niej dostać i wyrwał listwę ze ściany i wygrzebał trociny, więc nie było dziś wyjścia, siedzą se tam oba, a na dom Maxio idzie, jak ktoś jest w domu, bo trzeba go oduczyć takich szleństw... :) acha, wiem jeszcze, że perfekcyjnie umie odwijać cukierki z papierków... ;>

no tak, pewno buraki się czekoś naćpały i poszaleli... :/

Posted

Mam nadzieję, że stresik już minął... Ja sama nie lubię wychodzić wieczorem. Ale gdyby co moja Ambra w kagańcu nie chodzi, a ząbki ma ładne... I nie sądzę, żeby ze swym akicim instynktem nimi kogoś w razie potrzeby nie postraszyła. Co to się niestety dzieje na tym świecie teraz... :shake: Dobrze, że uszłaś cało z tego... :)

Posted

Akitka napisał(a):
Mam nadzieję, że stresik już minął...
Minął, minął :) Dzięki za miłe słowa.

A co tam słychać u Maxia? Jakieś nowiny? Ciekawostki? Niesamowite wydarzenia? Zdjęcia (może tato z aparatem już był...)?

Posted

nie było, jutro może będzie ;) a co do Maxia, to nad ranem ładuje sie mamie do łóżka, tak ok 4.00 pod kołdrę, nie myślcie sobie, zwija sie w kłębuszek i zasypia :) odrobaczony został, za niedługo szczepienie, uszko sie leczy, juz tak go nie drapie i łepkiem podobno nie trzepie :) Maxio dostał dzisiaj obróżkę i smyczke, mam powiedziała, że Maluch nie bedzie w obroży od takiego ... chodził, że mały ma o tamtym nie pamietać
dzisiaj się Maxio na mamę śmiertelnie obraził, kiedy kazała mu zejść z wypoczynku (to jedyne łóżko, no oprócz mojego, na które psy nie mają wstępu;))
tylko z Astrą nie za dobrze, bo wymiotuje od soboty, nie mogą sobie z nią dać rady ;( nie wymiotowała wczoraj, a dzis znowu to samo, jutro jedzie do weta... no tyle nowinek chyba

Posted

patkaa napisał(a):
nie było, jutro może będzie ;)

To czekamy, czekamy :)
a co do Maxia, to nad ranem ładuje sie mamie do łóżka, tak ok 4.00 pod kołdrę, nie myślcie sobie, zwija sie w kłębuszek i zasypia :)

To skubaniec, bezczelnieje coraz bardziej ;) Ale to dobrze, bo to znaczy, że doskonale się u Was czuje :multi:
odrobaczony został, za niedługo szczepienie, uszko sie leczy, juz tak go nie drapie i łepkiem podobno nie trzepie :)

Pięknie :)
Maxio dostał dzisiaj obróżkę i smyczke, mam powiedziała, że Maluch nie bedzie w obroży od takiego ... chodził, że mały ma o tamtym nie pamietać

Ma rację Patkowa mama !! Niech zapomni o sukin....:angryy:
dzisiaj się Maxio na mamę śmiertelnie obraził, kiedy kazała mu zejść z wypoczynku

No wiesz co??? Kazać Maxiowi zejść z wypoczynku??? Toż to skandal i granda... :evil_lol: ;)
tylko z Astrą nie za dobrze, bo wymiotuje od soboty, nie mogą sobie z nią dać rady ;( nie wymiotowała wczoraj, a dzis znowu to samo, jutro jedzie do weta... no tyle nowinek chyba

Kurcze :-( Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku. Napisz jak będziesz wiedziała cóż jej jest.

Posted

no, zdjęć oczywiście nie mam, bo z Tata się widziałm w biegu, ale astra nam stracha narobiła, już prawie ją kładli na stół, bo wyglądało jak ropomacicze, ale ostatecznie pobrali jej krew i jest po prostu zatruta... co ona zeżarła, to ja nie wiem :(

Posted

Ufff.... Dobrze, że to nic poważnego :) Ale na takie zatrucia też trzeba uważać. I na wymioty. Nie dalej jak tydzień temu jamnik mojej siostry zaczął wymiotować. Żadnych innych objawów. Myślała, że się zatruł, ale jak - mimo podanych leków (nifuroksazyd) - na drugi dzień nadal wymiotował pojechała z nim do weta. Okazało się, że coś zalega mu w jelitach. Ostatecznie skończyło się operacją, a tym czymś była taśma izolacyjna... (którą najprawdopodobniej wciągnął z jakimś "smakołykiem"). Gdyby czekała dłużej mogłoby się to źle skończyć :(

A co dalej z Astrą? Jakie ma zalecenia? Jak się czuje?

No i jak tam Maxiu :) ?

Posted

Maxiu gwałcił mamy nogę,kiedy z nia rozmawiałam :) potem wiem,że sie jej wpakowała na kolana, był dzisiaj 8h sam w domu i sie nigdzie nie zlał :)

a Astra,no rano był ociężko, podobno w ogóle się nie ruszała :( nifuroksazyd zaraz po podaniu wyżygiwała z powrotem :( dostała dzis jakieś zastrzyki, ładnie zjdała, dostaje mało co 2 h, jutro znowu zastrzyki, ufff ale nam ulżyło

Posted

Astra dalej chora ;( dostaje nowe antybiotyki, jest bardzo słaba, temperatura znowu jej podskoczyła, Maxio podchodzi do niej co jakiś czas i liże ją po nosku... tak bardzo się o nią boję... ;( dzisiaj tata cos robił i zaczął się tłuc, Maxio się zestresował i wiecie, gdzie się schował?? - pod Astrę

Posted

[quote name='patkaa']Astra dalej chora ;( dostaje nowe antybiotyki, jest bardzo słaba, temperatura znowu jej podskoczyła
Ale co jej właściwie jest? :-( Jak się choroba objawia? Czy ktoś ją przebadał tak gruntownie?? Co zdiagnozowano? Sorry, że się wtrącam, ale nieciekawie to brzmi...:shake: Przecież zatrucie nie daje takich objawów...

Maxio podchodzi do niej co jakiś czas i liże ją po nosku...
Kochany piesio.
tak bardzo się o nią boję... ;(
Trzymaj się :glaszcze:
dzisiaj tata cos robił i zaczął się tłuc, Maxio się zestresował i wiecie, gdzie się schował?? - pod Astrę
:lol: :loveu:

Posted

ja tak samo zareagowałam, ale mama mówi,że miała robione badanie krwi,że codzinnie jej mieżą temperaturę, i nie wiem co jeszcze, ale wet jest na prawde bardzo dobry i robią wszystko co mogą ;(

Posted

patkaa napisał(a):
ja tak samo zareagowałam, ale mama mówi,że miała robione badanie krwi,że codzinnie jej mieżą temperaturę, i nie wiem co jeszcze, ale wet jest na prawde bardzo dobry i robią wszystko co mogą ;(

Trzymam kciuki! Jeszcze będzie dobrze... ;)

Posted

ehhh... Astra ma jakeś problemy z wątrobą, nie jadła od tygodnia, tylko pije, dostała dzisiaj znowu jakieś zastrzyki, tabletki, czopka też ma, boje się o nią bardzo bo stareńka juz jest, ale puki co stan stabilny, acha ona jeszcze bardzo ciężko i krótko oddycha :(

miłe wieści - Maxio nauczył się wykonywać polecenie "siad" acha maciaszek, co to za sucha karma, bo bardzo mu odpowiada jako nagroda :)