Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ehhh... serce mi pęka, ale popatrzcie jak Max ma dobrze u moich rodziców i jak sobie z nim Asterka radziła, to są zdjecia z jej ostatniego spaceru, ze spaceru do jej ukochanego lasu, gdzie dzisiaj leży... :cry: (przepraszam za taki nastrój, ale jeszcze mi ciężko bardzo jest)
z moim tatą, psem sąsiadów i sąsiadem
tak szalał,że to właściwie jedyne nie rozmazane zdjecie ;)

tak, ta mała kulka na środku to sam Maxio

a to juz zdjęcia z Asterką :(

pilnuje go....

teraz w domu - ostatni dzień ;(

to by było na tyle...

Posted

tak... :( Asterka leży niedaleko tego rowu z wodą, który widac na zdjęciach, to było 1,5 tyg przed jej uspieniem... pis był sami widzicie jaki... jak moglismy przypuszczać, ostatnie zdjęcie jakie Wam pokazuję było zarazem jej ostatnim zdjęciem... a ona tak na mnie przez nie patrzy... :(

Posted

patkaa napisał(a):

Jak wy tam pięknie macie... Aż się rozmarzyłam...
A Astra na pewno jest szczęśliwa będąc na zawsze w tak uroczym miejscu...

Dziękujemy Patko za te zdjęcia, wiemy ile Cię to kosztowało :calus: :-(

Posted

wiesz, zaproszenie nadal aktualne :) tak.... juz dawno postanowiliśmy,że tam ją pochowamy, ale nie będę Was tu katować tymi zdjęciami, wystarczy,że sama się nimi dobijam... i niech mi zrobią co chcą, ale musielismy ją tam zakopać, mimo że jest to zabronione...

Posted

patkaa napisał(a):
wiesz, zaproszenie nadal aktualne :)

Dzięki :) Nie omieszkam kiedyś skorzystać (że tak szczerze i bezczelnie powiem ;) )

ale nie będę Was tu katować tymi zdjęciami, wystarczy,że sama się nimi dobijam...

Nie katujesz nas, naprawdę. A jeśli pokazanie ich na forum choć trochę Ci pomoże, to nie zastanawiaj się tylko wrzucaj.

i niech mi zrobią co chcą, ale musielismy ją tam zakopać, mimo że jest to zabronione...

Ja też sobie nie wyobrażam "zutylizowania" (fuj jak to brzmi :shake:) Bazyla. Też na pewno zakopiemy go w jakimś fajnym miejscu. Nawet jeśli skończę przez to za kratkami... :cool3:

Posted

z tą utylizacją to tak jak z traktowaniem ludzi podczas wojny - jak robili z nich mydła!! a fuj!! nie dałabym Astry przerobic na mączkę, mimo, że za psa jest 10 zł za kilogram :/ brzydzę sie tym!! dziękuję :* za te słowa, ale to temat Maxia wystarczająco juz zasmucony,żeby jeszcze Asterki grób tu wklejać...

Posted

patkaa napisał(a):
nie dałabym Astry przerobic na mączkę, mimo, że za psa jest 10 zł za kilogram :/

??? :crazyeye: że co? że jak? że mogę dać przerobić zmarłego psa na mączkę i jeszcze na tym zarobić??? :crazyeye: Czy ja to dobrze zrozumiałam??? Nie słyszałam o czymś takim. Przecież to koszmar jakiś....

Posted

tak, kiedy Astra odeszła tata z ciekawości i żeby się czymś zająć dopuki sobie nie pójdzie... zapytał co się robi z duzymi zwierzętami takimi jak krowy czy duże psy, na co wet mówi,że jest w Polsce kilka takich firm - dzwonisz, za psa 10 zł za kg dają, za te gospodarcze chyba trochę mniej, oddajesz psa, oni go zabierają i przerabiają mączkę...

Posted

Wiesz co? To może i dobrze, że ludzie o tym nie wiedzą, bo zaraz by się znalazło kilku takich co interes życia chcą robić dostarczając do zakładów psy w ilościach hurtowych :(
Ale to koszmar jakiś... A co potem z tą mączką? Jeszcze powiedz, że się ją je :shake:
W życiu bym czegoś takiego nie zrobiła....

Posted

Ech... chyba już pójdę spać, bo moja wybujała wyobraźnia zaczyna pracować. Mączka dla zwierząt... w wielu karmach dla psów jest mączka (co prawda na ogół z kuraków, ale nie zawsze)... powinna nie być z psów, ale cholera wie co się dzieje w takich zakładach i fabrykach... i co gdzie dosypują... fuj :shake: Lepiej chyba nie wnikać. A może przesadzam? Mam nadzieję...
Tak czy inaczej w życiu bym się nie zdecydowała na coś takiego, nawet gdyby płacili 1000 zł za gram... :-(

Posted

Patko trzymaj się dzielnie... Ból kiedyś zniknie, a zostanie wielki sentyment i miłość dla Asterki. A zdjęcia pięknie i dziękujemy, że znalazłaś siły, żeby je nam pokazać. ;)
Temat o mączkach przemilczę... :shake:

Posted

a więc wczoraj datarłam do domu, Maxio mnie przywitał godnie :) no tak, Taty nie odstępuje na krok i bardzo dobrze im obu to zrobi :) a co do Maxiowych sztuczek to umie dawać łapę i siadać, tylko jak się bierze smakołyka do rąk, to zanim zdążę powiedzieć siad albo daj łapę, to ten siedzi już i macha mi łapką :)

Posted

patkaa napisał(a):
tylko jak się bierze smakołyka do rąk, to zanim zdążę powiedzieć siad albo daj łapę, to ten siedzi już i macha mi łapką :)

:loveu::loveu: Słodki spryciarz :)
Napisz o nim coś jeszcze. A może jakieś fotki Maksymiliana??