Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

patkaa napisał(a):
mojaj mamusia jest kochana :) a jak ja się cieszę :) Asiorku, lece na zajęcia, bedę ok 22-23 z powrotem, trzymaj mi tu łapke na pulsie :)

Tak, Twoja mamusia jest baaaaaaaaaaardzooooooooo kochana !!!!!!! :loveu: :loveu: Po prostu miała wczoraj gorszy dzień...
Zadzwonię to się umówimy konkretniej :)
Ach, jaka jestem szczęśliwa !! Siedzę i raduję się sama do siebie (ciekawe co ludzie myślą.. :lol: ).

Posted

Asior napisał(a):
cieszcie się że jeden maluch uratowany, tylko co on zrobi dzisiejszej nocy :(????

Myślę o tym bardzo intensywnie... I opcje są dwie, takie sensowne - bo inne chyba nie wchodzą w grę (boję się, że ktoś w końcu zadzwoni po tego hycla). Pierwsza: namówię jakoś ochroniarza, żeby go przetrzymał tę jedną noc (ale będzie ciężko, bardzo ciężko, to taki niefajny typ). Druga: wezmę go na noc do domu i jakoś rozdzielę chłopaków (tylko problem z wychodzeniem i wchodzeniem do domu będę miała, bo wtedy muszą się spotkać...). Pokombinuję...
I jeszcze muszę mu skombinować jakiś kaganiec do pociągu (gdybym pociągiem jechała). Raz, że wymóg; dwa, że Maksiu powarkuje na obcych (dopóki ich nie pozna. boi się bidula). Kurcze... mój pies ma taki kaganior, że cały łeb i jeszcze kawałek Maksa by do niego weszło.. :evil_lol:

Posted

Asior napisał(a):
zmieńcie w tytule wątku że potzrebujecie pożyczyć kagańca na jeden dzień !!!!!!

a moze by małego do łazienki zamnknąć????na noc.....

Z kagańcem to coś wykombinuję. Siostra przekopie dom i poszuka kagańca swego jamniora (dziwnie będzie Maksio wyglądał, ale co tam... ). A jak nie znajdzie to najwyżej zrobię mu taką prowizorę jak czasami u wetów się robi. Chodzi tylko o to, żeby się konduktor nie czepiał.
A może pojade samochodem i nie będzie problemu?

Myślałam o zamknięciu go w łazience, ew. w drugim pokoju. Tylko, że on wtedy zacznie pewnie swoje śpiewy :shake: (na szczęscie nie takie głośne). Jak zamknęłam go raz w pracy, to wytrzymał pięć minut, a potem zaczął popiskiwać. Ale może jakoś uda się to zrobić. Może w końcu zrezygnuje ze stękania i zaśnie? :) Gorzej tylko, że mój Krzysiek wychodzi w nocy do pracy i wtedy zostanę sama z 2 psiurami, z czego jeden zaborczy, zazdrosny i dominujący. I będę musiała wyjść z nimi (razem) na spacer...
Może nie będzie tak źle? Może tylko tak mi się wydaje... :cool3:

Posted

mam kaganiec, do pożyczenia. Piesek ma mordkę jak w moim podpisie.
Pracuję w Katowicach na Matejki (od 7mej do ...... niewiadomo której) mieszkam w Bytomiu. Kaganiec w najbliższych dniach wisi na kołku, nie odwiedzamy weta :razz:
Jakby co to piszcie na [email protected]
Jutro mogłabym go dowieźć do K-c lub dziś wieczorem jest do odebrania w Bytomiu

Posted

[quote name='jo_joanna']mam kaganiec, do pożyczenia. Piesek ma mordkę jak w moim podpisie.
Pracuję w Katowicach na Matejki (od 7mej do ...... niewiadomo której) mieszkam w Bytomiu. Kaganiec w najbliższych dniach wisi na kołku, nie odwiedzamy weta :razz:
Jakby co to piszcie na [email protected]
Jutro mogłabym go dowieźć do K-c lub dziś wieczorem jest do odebrania w Bytomiu
:) Jeśli siostra nie znajdzie kagańca, to bardzo chętnie skorzystam (jeśli tak by było to dałabym Ci znać wieczorem na maila i tu na priv). Czy jutro też będziesz w pracy? Bo wtedy poprosiłabym Cię o wzięcie go do Katowic i jakoś bym go odebrała.

Posted

Tak, jestem jutro w pracy, ale..... ok 8-9tej musimy wybyć. Jutro ciężko będzie mnie złapać, ale mogłabym zostawić w sekretariacie (koleżanki wydadzą ;-) ) lub musiałabyś przyjśc po niego do 8mej..... hmmmmm, kurcze jutro akurat dzień taki nietypowy, bo wychodne. Ale dla chcącego nic trudnego przecież. Jakoś to ugadamy, w razie czego telefonicznie.
Juto po 8mej jadę na ulicę Ligocką, jakby co. Moze to bliżej?
A kiedy Maksio jedzie? Bo jeśli w piątek, to mogę spokojnie podejść nawet na dworzec :)

Posted

Wstępnie umawiałam się Patką na jutro po południu, ale nie wiem czy nie będę musiała przenieść jednak wyprawy na piątek (ale wtedy to już na bank!). Wszystko wyjaśni się wieczorem. Jakbym jechała jednak jutro, a nie miała kagańca, to poprosiłabym Cię najwyżej o zostawienie namordnika w sekretariacie :)
Ale jeszcze się jakoś w tym temacie zgadamy.

Posted

Dziękuję Ci Asior za zwabienie Patki :) Wielki ukłon :loveu:

Patkaa (czy masz może na imię Patrycja?), czekaj cierpliwie na mój telefon. Na pewno się dziś wieczorem odezwę, tylko najpierw muszę wszystko omówić, poustalać i wiedzieć, żeby móc do Ciebie zadzwonić i się umówić (może być tak, że przyjedziemy w piątek, ale wtedy to już na pewno na bank !!!). Do której najpóżniej mogę się odezwać?

Posted

No to już wszystko wiem :) Jedziemy jutro o 14.28 albo 14.48 (jutro się wyjaśni). Wcześniej idziemy na szczepienie (na wściekliznę). Kaganiec pożyczamy od Joanny, smycz dostanie od mojej mamy(która też jedzie :) ). I wszystko powinno być dobrze !!!!

Posted

no dotarłam, juz sie smrodka nie mogę doczekać!! :) Asiorku, to ja dięzkuję,żeś mnie tu ściągnęła :) a tak na marginesie, to do której jutro pracujesz?? :cool3: czyli wściekliznę bedzie miał załatwioną?? :) a powiedzcie mi mądre głowy, w mpk też musi mieć kaganiec?? <nie wiem, nie nie wiem, wstydzę się niewiedzy swej :evil_lol:>

acha - tak własnie mam na imię :)

Posted

Tak, wściekliznę będzie miał załatwioną, bo nawet musi mieć, skoro ma jechać pociągiem :)
A w mpk z kagańcami różnie bywa. Niektóre miasta wymagają, niektóre nie. Nie wiem jak jest w Krakowie. Wejdź na stronę krakowskiego mpk i zobacz w przepisach (powinno coś takiego być). Ale w większości miast wymagają...
Trudno, najwyżej spróbujesz pojechać bez, może Maksio nikogo nie obwarczy i nikt nie będzie się czepiał :)

Posted

I ważne: może być jutro chłopak nieco zestresowany. Po pierwsze podróż. Po drugie zmiana miejsca (tutaj doskonale zna teren, czuje się jak u siebie), nowe miasto. Po trzecie porzuci go osoba, której zaufał i którą polubił, czyli (nieskromnie mówiąc - ja ;) ) i zostanie z kimś kogo nie zna (ale pozna i jestem przekonana, że polubi :) ).
Gdyby powarkiwał nie należy sie tym przejmować. Oczywiście nic na siłę, ale wyciągnąć rękę, poczekać aż się przekona, a przekona się szybko. Zresztą co ja tu wypisuję, wszystko Ci jutro powiem :)

Posted

w regulaminie jest napisane,że tylko duże psy maja mieć kaganies, więc albo pospacerujemy sobie, albo pojedziemy mpk :) w końcu Maksio musi pozwiedzać :) tylko,że muszę freta odebrać, i nie wiem czy malucha nie bedę musiała zosatwić samego w domu na jakieś 2h wieczorem :( ale postaram sie to jakoś wykombinować... bedze dobrze :)
juz sie nie mogę go doczekać!! :)

Posted

Zaraz idę na spacer z Bazylem i w drodze powrotnej zgarnę małego (bo na razie jest niestety na dworze :( ). Ma zacząć padać w nocy, nie mogę go zostawić na zewnątrz :shake:... Ochroniarz go nie chce, a ja miałam bardzo duże opory we wprowadzeniu go do domu, boję się jatki, ale w takiej sytuacji pogodowej nie mogę go tam zostawić. Będę robić podział na pokoje i najwyżej nie będziemy spali pół nocy :evil_lol: Jakoś sobie damy radę. Przecież nie dam zamoknąć Maksikowi !!
Tak czy inaczej proszę trzymać kciuki za przebieg całej akcji, a zwłaszcza kombinacji z wchodzeniem i wychodzeniem z domu (a to czeka mnie jutro kilka razy), bo Bazyl może chcieć pokazać kieł...

Posted

trzymam kciuki!! frety ogony w supełek zawiązały na szczęście!! nie daj małemu zmoknąć!! :) dasz se rade a odeśpisz najwyżej w drodze powrotnej :)

Posted

Odespaniem się nie martwię, bo na to zawsze znajdzie się czas. Co prawda mój Krzysiek nie będzie miał kiedy odespać (pobudka o piątej i ciężka robota do późnego wieczora), ale rzekł, że jak chcę przyprowadzać to mam przyprowadzać :)
A w pociągu za wiele bym nie pospała, to tylko 96 minut ;)

Posted

Ale będę jechała (na 90%) z mamą (stwierdziła, że nie zostawi mnie samej, bo przecież się zasmarkam po oddaniu Maksa :) ), a ta słynie z gadatliwości (zresztą jak większość kobit w naszej rodzinie) ;), więc nie wiem czy bym pospała. Ale co tam, nie to najważniejsze !