Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

__Lara napisał(a):
Ufff, cieszę się, że 12, powiedzmy, że tylko.

Wczoraj doszedł nowy-jest 13;/

Pytanko,czy z puli Pszczyńskich pieniążków nie można by sfinansować kastracji Mozarta?
Ikarowi kastrację zasponsorowała Panna Marple,Laki wykastrowany, zostaje jeszcze Edzio,Aszka...i chyba tyle?

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję za zaproszenie :) jeszcze do końca nie ogarniam poruszania się tutaj ale próbuję... Co prawda nie mam swoich pszczyniaków u siebie (tylko 3 sunie przekulały się przez mój dom w drodze do nowego życia) ale odkąd pierwszy raz trafiłam do punktu nie ma dnia bym o tych bidach nie myślała... Kilka szczególnie zapadło mi w serce....

Posted (edited)

kugel napisał(a):
Dziękuję za zaproszenie :) jeszcze do końca nie ogarniam poruszania się tutaj ale próbuję... Co prawda nie mam swoich pszczyniaków u siebie (tylko 3 sunie przekulały się przez mój dom w drodze do nowego życia) ale odkąd pierwszy raz trafiłam do punktu nie ma dnia bym o tych bidach nie myślała... Kilka szczególnie zapadło mi w serce....

Witamy w Klubie - czy mogę wpisać Ciebie jako członka:oops:
A tych kilka. które zapadły, to wstaw zdjęcia :)

Edited by Lobaria
Posted

Avilia napisał(a):
Wczoraj doszedł nowy-jest 13;/

Pytanko,czy z puli Pszczyńskich pieniążków nie można by sfinansować kastracji Mozarta?
Ikarowi kastrację zasponsorowała Panna Marple,Laki wykastrowany, zostaje jeszcze Edzio,Aszka...i chyba tyle?

Staram się zdobywać fundusze na poszczególne psiaki z innych źródeł, a pulę Pszczyniaków traktuję jako zabezpieczenie w beznadziejnych przypadkach, jako łatanie dziur, których nijak nie można inaczej zaszyć. Oczywiście - w ostateczności - KPPPP pokryje kastrację lub uzupełni brakujące kwoty.
Gdy inne źródła zawiodą. Z taką myślą zakładałam tą " skarpetę".
A, odesłałyście klatkę ? Ile to kosztowało?

Posted

kugel napisał(a):

Lobaria napisał(a):
Witamy w Klubie - czy mogę wpisać Ciebie jako członka:oops:
A tych kilka. które zapadły, to wstaw zdjęcia :)

Już się nim czuję :) a fotki Czekoladki, Duśki, Miśki, Lorda, Mozarta, Ikarka, Mańka który ciągle tam :( i innych bo pojemne mam serducho, dodam jak się nauczę :)

Posted

Lobaria napisał(a):
Staram się zdobywać fundusze na poszczególne psiaki z innych źródeł, a pulę Pszczyniaków traktuję jako zabezpieczenie w beznadziejnych przypadkach, jako łatanie dziur, których nijak nie można inaczej zaszyć. Oczywiście - w ostateczności - KPPPP pokryje kastrację lub uzupełni brakujące kwoty.
Gdy inne źródła zawiodą. Z taką myślą zakładałam tą " skarpetę".
A, odesłałyście klatkę ? Ile to kosztowało?

Rozumiem.
Klatka jeszcze u nas,bo nie mamy adresu gdzie ją odesłać.

Nieśmiało poproszę o karmę...Dzisiaj wymieszałam ostatnie pół worka jakie mi zostało po ostatnim razie z Puffi.Niestety samego Puffi psy nawet nie wąchają;/

Witamy Panią Kulkę:)

Posted

Oki, zamówimy karmę i od razu zorentuję się jak z tymi środkami na pchły i inne cholerstwa.
Napisz mi, ile środka na pchły potrzeba i jaki do tej pory stosowałyście.

Posted

Lobaria napisał(a):
Oki, zamówimy karmę i od razu zorentuję się jak z tymi środkami na pchły i inne cholerstwa.
Napisz mi, ile środka na pchły potrzeba i jaki do tej pory stosowałyście.

Do tej pory używałyśmy Fiprex.Może podam mniej więcej wagowo:

"S" (psy do 10kg) - 3szt
"M" (psy 10-20kg) - 5 szt
"L" (psy 20-40kg) - 5szt
"XL" (psy 40-55kg) - 1szt

Psów jest już 15;/
Wszystkie boksy i wybiegi mamy zapełnione;/

Posted

[quote name='Emiś']Jeśli mogę podpowiedzieć, to proponuję kupić same XL i dzielić strzykawką odpowiednią ilość na danego psa, taniej wychodzi :)

Mówisz?To chyba tak zrobimy:) Trzeba tylko obliczyć ile ml potrzebujemy.

Lobaria- XL to Aramis,a "S" to Karlos,Gizmo i nowy włochaty-wszyscy jeszcze bez wątków,bo na kwarantannie.Gizmowi właśnie zakładam,bo już po.
Tytus liczony jako "M",bo waży z jakieś 13kg.
Goya nie liczona,bo jej się po prostu nie da tego zaaplikować...

Posted

właśnie kupiłam 7 pakietów dla pszczyniaków (oczywiście u emiś);
myślę o zrobieniu ogłoszeń dla:
Moztarcie, Wilczku, Edku, Mańku (choć też widzę, że szykuje się jakaś wizyta, więc może się z Mańkiem wstrzymamy), Bisi - Rysi, Gimzo i Karlosie;

i teraz naprawdę proszę o pomoc w tekście, możecie podesłać stare teksty + to co nowego wiemy o psiaku.

Zaczyna się robić niestety tłok w punkcie, a poza nim też psiaków nie ubywa. Musimy intensywnie ogłaszać bidy. Proszę też o sugestie w jakich woj. wystawiać psy, bo może trzeba podzielić je na kilka woj. żeby sobie wzajemnie nie robiły konkurencji??

Posted

asiuniab napisał(a):
właśnie kupiłam 7 pakietów dla pszczyniaków (oczywiście u emiś);
myślę o zrobieniu ogłoszeń dla:
Moztarcie, Wilczku, Edku, Mańku (choć też widzę, że szykuje się jakaś wizyta, więc może się z Mańkiem wstrzymamy), Bisi - Rysi, Gimzo i Karlosie;

i teraz naprawdę proszę o pomoc w tekście, możecie podesłać stare teksty + to co nowego wiemy o psiaku.

Zaczyna się robić niestety tłok w punkcie, a poza nim też psiaków nie ubywa. Musimy intensywnie ogłaszać bidy. Proszę też o sugestie w jakich woj. wystawiać psy, bo może trzeba podzielić je na kilka woj. żeby sobie wzajemnie nie robiły konkurencji??

Mozart ma pakiet, który ja u Emiś wykupiłam, tylko nie mam weny do tekstu:(
Może zamiast Mozarta - Aszka ???

Posted

Lobaria napisał(a):

kochana może być Aszka, tylko ja o Niej nic nie wiem, choć kojarzę, więc tu mi też potrzebna będzie pomoc, żeby stworzyć jakiś tekst dla emiś;

Posted

Lobaria napisał(a):

Dla Aszki mam wykupiony pakiet.
Zajmijmy się tymi z Punktu.Ja sukcesywnie na wątkach poszczególnych psów umieszczam teksty do ogłoszeń.Można ściągać.

Posted

Avilia napisał(a):
Dla Aszki mam wykupiony pakiet.
Zajmijmy się tymi z Punktu.Ja sukcesywnie na wątkach poszczególnych psów umieszczam teksty do ogłoszeń.Można ściągać.

to może zaproponujcie same, lub któremuś zrobić na dwa woj.???

Posted

Avilia napisał(a):
Rozumiem.
Klatka jeszcze u nas,bo nie mamy adresu gdzie ją odesłać.

Nieśmiało poproszę o karmę...Dzisiaj wymieszałam ostatnie pół worka jakie mi zostało po ostatnim razie z Puffi.Niestety samego Puffi psy nawet nie wąchają;/

Witamy Panią Kulkę:)

Ty Olu nie witaj tylko na Wolę po karmę zmykaj :) Jest kilka woreczków suchej i co nieco puszek i dokupiłam środków czystości . Może mnie nie być w sobotę ale wszystko przekaże Ci mój syn, daj esa

Posted

kugel napisał(a):
Ty Olu nie witaj tylko na Wolę po karmę zmykaj :) Jest kilka woreczków suchej i co nieco puszek i dokupiłam środków czystości . Może mnie nie być w sobotę ale wszystko przekaże Ci mój syn, daj esa

Jasne,przyjadę:) Dzięki wielkie!

A w Punkcie przepełnienie!!!Kolejny pies dzisiaj doszedł!Nie ma już gdzie dawać psów;/ Prawie żadnych nie da się połączyć,bo praktycznie same samce:shake:
Jest źle,bardzo źle...

Do tego dzisiaj przywieźli nam 5 maleńkich kociąt,ok 3 tygodniowe,HELP!!!