Avilia Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 __Lara napisał(a):Ufff, cieszę się, że 12, powiedzmy, że tylko. Wczoraj doszedł nowy-jest 13;/ Pytanko,czy z puli Pszczyńskich pieniążków nie można by sfinansować kastracji Mozarta? Ikarowi kastrację zasponsorowała Panna Marple,Laki wykastrowany, zostaje jeszcze Edzio,Aszka...i chyba tyle? Quote
kugel Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Dziękuję za zaproszenie :) jeszcze do końca nie ogarniam poruszania się tutaj ale próbuję... Co prawda nie mam swoich pszczyniaków u siebie (tylko 3 sunie przekulały się przez mój dom w drodze do nowego życia) ale odkąd pierwszy raz trafiłam do punktu nie ma dnia bym o tych bidach nie myślała... Kilka szczególnie zapadło mi w serce.... Quote
Lobaria Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 (edited) kugel napisał(a):Dziękuję za zaproszenie :) jeszcze do końca nie ogarniam poruszania się tutaj ale próbuję... Co prawda nie mam swoich pszczyniaków u siebie (tylko 3 sunie przekulały się przez mój dom w drodze do nowego życia) ale odkąd pierwszy raz trafiłam do punktu nie ma dnia bym o tych bidach nie myślała... Kilka szczególnie zapadło mi w serce.... Witamy w Klubie - czy mogę wpisać Ciebie jako członka:oops: A tych kilka. które zapadły, to wstaw zdjęcia :) Edited September 11, 2012 by Lobaria Quote
Lobaria Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 Avilia napisał(a):Wczoraj doszedł nowy-jest 13;/ Pytanko,czy z puli Pszczyńskich pieniążków nie można by sfinansować kastracji Mozarta? Ikarowi kastrację zasponsorowała Panna Marple,Laki wykastrowany, zostaje jeszcze Edzio,Aszka...i chyba tyle? Staram się zdobywać fundusze na poszczególne psiaki z innych źródeł, a pulę Pszczyniaków traktuję jako zabezpieczenie w beznadziejnych przypadkach, jako łatanie dziur, których nijak nie można inaczej zaszyć. Oczywiście - w ostateczności - KPPPP pokryje kastrację lub uzupełni brakujące kwoty. Gdy inne źródła zawiodą. Z taką myślą zakładałam tą " skarpetę". A, odesłałyście klatkę ? Ile to kosztowało? Quote
kugel Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 kugel napisał(a):Dziękuję za zaproszenie :) jeszcze do końca nie ogarniam poruszania się tutaj ale próbuję... Co prawda nie mam swoich pszczyniaków u siebie (tylko 3 sunie przekulały się przez mój dom w drodze do nowego życia) ale odkąd pierwszy raz trafiłam do punktu nie ma dnia bym o tych bidach nie myślała... Kilka szczególnie zapadło mi w serce.... Lobaria napisał(a):Witamy w Klubie - czy mogę wpisać Ciebie jako członka:oops: A tych kilka. które zapadły, to wstaw zdjęcia :) Już się nim czuję :) a fotki Czekoladki, Duśki, Miśki, Lorda, Mozarta, Ikarka, Mańka który ciągle tam :( i innych bo pojemne mam serducho, dodam jak się nauczę :) Quote
__Lara Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Klatka jeszcze nie odesłana, bo nie ma gdzie jej narazie odesłać, brak chętnych :eviltong: Zapraszam na bazarek, którego dochód przeznaczony jest na spłatę długów psitulaków w hotelach: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232141-Kolczykowe-szale%C5%84stwo!-Na-zabrza%C5%84skie-psitulaki!-Do-28-09-12-godz-20-00?p=19655463#post19655463 Quote
Avilia Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Lobaria napisał(a):Staram się zdobywać fundusze na poszczególne psiaki z innych źródeł, a pulę Pszczyniaków traktuję jako zabezpieczenie w beznadziejnych przypadkach, jako łatanie dziur, których nijak nie można inaczej zaszyć. Oczywiście - w ostateczności - KPPPP pokryje kastrację lub uzupełni brakujące kwoty. Gdy inne źródła zawiodą. Z taką myślą zakładałam tą " skarpetę". A, odesłałyście klatkę ? Ile to kosztowało? Rozumiem. Klatka jeszcze u nas,bo nie mamy adresu gdzie ją odesłać. Nieśmiało poproszę o karmę...Dzisiaj wymieszałam ostatnie pół worka jakie mi zostało po ostatnim razie z Puffi.Niestety samego Puffi psy nawet nie wąchają;/ Witamy Panią Kulkę:) Quote
Lobaria Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Oki, zamówimy karmę i od razu zorentuję się jak z tymi środkami na pchły i inne cholerstwa. Napisz mi, ile środka na pchły potrzeba i jaki do tej pory stosowałyście. Quote
Avilia Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Lobaria napisał(a):Oki, zamówimy karmę i od razu zorentuję się jak z tymi środkami na pchły i inne cholerstwa. Napisz mi, ile środka na pchły potrzeba i jaki do tej pory stosowałyście. Do tej pory używałyśmy Fiprex.Może podam mniej więcej wagowo: "S" (psy do 10kg) - 3szt "M" (psy 10-20kg) - 5 szt "L" (psy 20-40kg) - 5szt "XL" (psy 40-55kg) - 1szt Psów jest już 15;/ Wszystkie boksy i wybiegi mamy zapełnione;/ Quote
Lobaria Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Rozumiem, że XL to Aramis :), a S ? Tytus na pewno, kto jeszcze ? Goję też do nich zaliczasz? Quote
Emiś Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Jeśli mogę podpowiedzieć, to proponuję kupić same XL i dzielić strzykawką odpowiednią ilość na danego psa, taniej wychodzi :) Quote
Avilia Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='Emiś']Jeśli mogę podpowiedzieć, to proponuję kupić same XL i dzielić strzykawką odpowiednią ilość na danego psa, taniej wychodzi :) Mówisz?To chyba tak zrobimy:) Trzeba tylko obliczyć ile ml potrzebujemy. Lobaria- XL to Aramis,a "S" to Karlos,Gizmo i nowy włochaty-wszyscy jeszcze bez wątków,bo na kwarantannie.Gizmowi właśnie zakładam,bo już po. Tytus liczony jako "M",bo waży z jakieś 13kg. Goya nie liczona,bo jej się po prostu nie da tego zaaplikować... Quote
Lobaria Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Oki, to tak policz, aby kupić duże, jak Emiś radzi. Włochaty !!!!! Nie mogę się zdjęć doczekać.... Quote
Avilia Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 To jest Gizmuś:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/232170-Mały-blondyn-GIZMO-czeka-na-tego-jedynego-człowieka-Prosimy-o-ogłoszenia-DT-DS!?p=19659246#post19659246 A to Karlos: Quote
Lobaria Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='Avilia']To jest Gizmuś:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/232170-Mały-blondyn-GIZMO-czeka-na-tego-jedynego-człowieka-Prosimy-o-ogłoszenia-DT-DS!?p=19659246#post19659246 A to Karlos: Ale piękności - Karlos jest boski - ogłoszenia i ma domek :) Quote
asiuniab Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 właśnie kupiłam 7 pakietów dla pszczyniaków (oczywiście u emiś); myślę o zrobieniu ogłoszeń dla: Moztarcie, Wilczku, Edku, Mańku (choć też widzę, że szykuje się jakaś wizyta, więc może się z Mańkiem wstrzymamy), Bisi - Rysi, Gimzo i Karlosie; i teraz naprawdę proszę o pomoc w tekście, możecie podesłać stare teksty + to co nowego wiemy o psiaku. Zaczyna się robić niestety tłok w punkcie, a poza nim też psiaków nie ubywa. Musimy intensywnie ogłaszać bidy. Proszę też o sugestie w jakich woj. wystawiać psy, bo może trzeba podzielić je na kilka woj. żeby sobie wzajemnie nie robiły konkurencji?? Quote
Lobaria Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 asiuniab napisał(a):właśnie kupiłam 7 pakietów dla pszczyniaków (oczywiście u emiś); myślę o zrobieniu ogłoszeń dla: Moztarcie, Wilczku, Edku, Mańku (choć też widzę, że szykuje się jakaś wizyta, więc może się z Mańkiem wstrzymamy), Bisi - Rysi, Gimzo i Karlosie; i teraz naprawdę proszę o pomoc w tekście, możecie podesłać stare teksty + to co nowego wiemy o psiaku. Zaczyna się robić niestety tłok w punkcie, a poza nim też psiaków nie ubywa. Musimy intensywnie ogłaszać bidy. Proszę też o sugestie w jakich woj. wystawiać psy, bo może trzeba podzielić je na kilka woj. żeby sobie wzajemnie nie robiły konkurencji?? Mozart ma pakiet, który ja u Emiś wykupiłam, tylko nie mam weny do tekstu:( Może zamiast Mozarta - Aszka ??? Quote
asiuniab Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Lobaria napisał(a):Mozart ma pakiet, który ja u Emiś wykupiłam, tylko nie mam weny do tekstu:( Może zamiast Mozarta - Aszka ??? kochana może być Aszka, tylko ja o Niej nic nie wiem, choć kojarzę, więc tu mi też potrzebna będzie pomoc, żeby stworzyć jakiś tekst dla emiś; Quote
Avilia Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Lobaria napisał(a):Mozart ma pakiet, który ja u Emiś wykupiłam, tylko nie mam weny do tekstu:( Może zamiast Mozarta - Aszka ??? Dla Aszki mam wykupiony pakiet. Zajmijmy się tymi z Punktu.Ja sukcesywnie na wątkach poszczególnych psów umieszczam teksty do ogłoszeń.Można ściągać. Quote
asiuniab Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Avilia napisał(a):Dla Aszki mam wykupiony pakiet. Zajmijmy się tymi z Punktu.Ja sukcesywnie na wątkach poszczególnych psów umieszczam teksty do ogłoszeń.Można ściągać. to może zaproponujcie same, lub któremuś zrobić na dwa woj.??? Quote
Avilia Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Asiu poznaj opuszczoną Aszkę: http://www.dogomania.pl/forum/threads/216694-Kudłata-urocza-szalona-ASZKA-Zbieramy-na-hotel!-Dołożysz-grosik-)-Pomóż-proszę! A jeżeli chodzi o ogłoszenia to koniecznie Maniek,ten psiak ma strasznego pecha. Gizmo, Karlos-jak mu założę wątek.To tak na już. Quote
kugel Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Avilia napisał(a):Rozumiem. Klatka jeszcze u nas,bo nie mamy adresu gdzie ją odesłać. Nieśmiało poproszę o karmę...Dzisiaj wymieszałam ostatnie pół worka jakie mi zostało po ostatnim razie z Puffi.Niestety samego Puffi psy nawet nie wąchają;/ Witamy Panią Kulkę:) Ty Olu nie witaj tylko na Wolę po karmę zmykaj :) Jest kilka woreczków suchej i co nieco puszek i dokupiłam środków czystości . Może mnie nie być w sobotę ale wszystko przekaże Ci mój syn, daj esa Quote
Avilia Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 kugel napisał(a):Ty Olu nie witaj tylko na Wolę po karmę zmykaj :) Jest kilka woreczków suchej i co nieco puszek i dokupiłam środków czystości . Może mnie nie być w sobotę ale wszystko przekaże Ci mój syn, daj esa Jasne,przyjadę:) Dzięki wielkie! A w Punkcie przepełnienie!!!Kolejny pies dzisiaj doszedł!Nie ma już gdzie dawać psów;/ Prawie żadnych nie da się połączyć,bo praktycznie same samce:shake: Jest źle,bardzo źle... Do tego dzisiaj przywieźli nam 5 maleńkich kociąt,ok 3 tygodniowe,HELP!!! Quote
__Lara Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 O matko :( a pogoda za oknem fatalna :( :( :( gdzie te kocięta siedzą?????????? Karlosa może by posłać na jamnikowate? Quote
Lobaria Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 Tak, Karlos to jamnior pełną gębą :) Tylko więcej zdjęć potrzeba - na fb furorę zrobi :) Quote
Recommended Posts