Lobaria Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 (edited) Witam serdecznie wszystkich PRZYJACIÓŁ I POSIADACZY / NIEZRĘCZNE OKREŚLENIE - TO PRZECIEŻ PSIAKI NAS POSIADJĄ :)/ PSZCZYŃSKICH PSIAKÓW. TO KLUB TOWARZYSKO - POMOCOWY :) CZŁONKIEM MOŻE ZOSTAĆ KAŻDY, KTÓREMU NA SERCU LEŻY POMOC WSPANIAŁYM PSIAKOM Z PSZCZYNY. KAŻDY NOWY CZŁONEK PROSZONY JEST BARDZO O WSTAWIENIE / PRZY POWITANIU / ZDJECIA - MAX 5 / SWOJEGO PUPILA, NIEZALEŻNIE, CZY TO PSZCZYNIAK, CZY NIE. Członkowie honorowi Klaudus Avilia Członkowie nadzwyczajni, przecież nie napiszę, że zwyczajni - każdy pomagier Pszczyniakiom jest wyjątkowy :) Lobaria ewu Ata0 rents malagos _Lara asiuniab elize Mazowszanka Emiś kugel http://www.facebook.com/events/453768411335190/ Edited October 9, 2012 by Lobaria Quote
Lobaria Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 (edited) Post rozliczeniowy Lipiec 2012 wpłaty 200 zł - darowizna od shiiny 230 zł - od ewu za sprzedane ciuszki 50 zł - darowizna od Pani Grażyny Cz. z Opola razem - 480 zł wydatki -70 zł - szczepienie Kokosza razem -70 zł Sierpień 2012 wpłaty 130 zł - darowizna od Pani Agnieszki N. z Gliwic 100 zł - darowizna od Pani Grażyny K. z Legionowa 190 zł - z bazarku _Lary razem - 420 zł wydatki -115 zł- karma dla psiaków w punkcie, zamówiona w KrakVecie -115 zł - karma dla psików w punkcie, zamówiona w KrakVecie razem - 230 Wrzesień 2012 wpłaty 359 zł - bazarek Mazowszanki 100 zł - Aga J. wydatki - 40 zł wykup Goyi - 119 zł - karma dla psiaków w puncie, zamówiona w KrakVecie - 60 zł - odesłanie klatki GoYi Październik 2012 wpłaty 0 zł wydatki -101,80 - fiprex dla Pszczyniaków - zakup z allegro -24,50 - Virkon do dezynfekcji bud - zakup z allegro -130 zł - transport Karlosa do hoteliku - 17 zł - opłata za przesyłkę transportera dla GOY - 113,76 zł - klatka transportowa dla Pszczyniaków zamówiona w zooplus - 35 zł - zakup kamizelek dla Pszczyniaków Listopad 2012 wpłaty 0 zł wydatki - 89 zł karma dla Dagi Grudzień 2012 wpłaty 0 zł wydatki - 100 zł kastracja Karlosa styczeń 2013 wpłaty 80 zł - Mazowszanka wydatki - 42 zł ogłoszenia Emiś na rzecz Rumby - 18 zł - puszki dla Huli - 45 zł szczepienie Kiry maj 2013 wydatki - 18 zł bazarki ogłoszeniowe dla Rumby, Wilczka i Czarnuszka czerwiec 2013 wydatki - 42 zł ogłoszenia Pszczyniaków dla Rumby / Emiś <3 / lipiec 2013 - 25 zl szczepienie Szelika sierpień 2013 - 24 zł- odesłanie klatki po Groszku luty 2014 -100 zł - transport Largo do hoteliku Bilans na dzień 06.02.2014 wpłaty + 1729 zł , wydatki - 1444,06 zł = 284 ,94 zł Edited February 6, 2014 by Lobaria Quote
Lobaria Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 (edited) Pszczyniak, który skradł moje serce - Blunio, w ostatniej chwili uratowany przed wywózką do Myslowic , był w dt u beta ata. w punkcie już u pańci - grzybiarz :) Edited July 22, 2012 by Lobaria Quote
Lobaria Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 [quote name='ewu']Melduję się w klubie:) Witam serdecznie zarówno Posiadaczkę, jak i Przyjaciółkę Pszczyniaków :) Proponuję wstawiać najładniejsze zdjęcie swojego Pszczyniaka / lub nie Pszczyniaka / przy przywitaniu :). ewu, mam nadzieję, że dasz radę uzupełnić poprzedni post o fotkę. Jeśli nie, podpowiem :) Pierwszy post uzupełnię jak najszybciej, tam też będę wpisywać Członkinie i Członków naszego Klubu. :) Quote
malagos Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 (edited) O, to i ja, i ja! :) Miałam Tikunię na dt 3 miesiące. Edited July 18, 2012 by malagos Quote
Lobaria Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 [quote name='malagos']O, to i ja, i ja! :) Miałam Tikunię na dt 3 miesiące.[/QUOTE] Witamy - jak masz zdjęcie Tikuni, to wstaw w swój powyższy post :) Quote
AtaO Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 (edited) Dziękuje za zaproszenie :) Fotkę wstawię później. Sami w Punkcie :( Samuś już u nas :) Sami z rezydentką Ziutką :) Galopujący Sami :) Nie ma to jak uciąć sobie drzemkę na podusi :) Przepraszam, ale mi się wstawiło 5 fotek :razz: Edited July 22, 2012 by AtaO Quote
Lobaria Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 AtaO napisał(a):A rents to nie członek.....:razz::mad: I to dosłownie :oops: ;) Już dopisuję i zmieniam regulmin klubu / 5 fotek psiaka - będę mogła wstawic jeszcze jedno Bluniowe :) Quote
asiuniab Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 (edited) ja bym się chciała podpiąć do tych przyjaciół, i od razu mam sugestię (ale się panoszę od samego początku:) ), żeby usystematyzować wszystkie, ale to absolutnie wszystkie psiaki z Pszczyny, które są do adopcji (w hotelikach, dt, u Klaudi, i nie wiem, gdzie jeszcze), tak żeby wypisać imię psiura (płeć jeśli imię na to nie wskazuje), może wiek, wysokość długu, jeśli taki istnieje może link do wątku, ile jest tam gdzie jest, i czy ma ogłoszenia, czy nie, oraz czy oceniamy, że jest łatwiej czy trudniej adoptowalny (choć oczywiście to loteria, i ciężko to określić); i jeszcze (ale się rozwinęłam), nie wiem czy Wam się spodoba ten pomysł, ale jeśli Klub będzie miał jakieś składki, to może część przeznaczać na np. ogłoszenie w prasie np. DZ (bo z tego co tu na wątkach czytałam, to kwestia nastu zł, więc jak nie będzie z tego odzewu, to nie tak żal, jak ja wykupiłam kilak razy Metro w dzień powszedni, na woj. śląskie to kwota 80 zł netto, to b. boli jak nikt nie zadzwoni). A internet jest już baaaaaardzo zarzucony bidami, więc żeby znaleźć coś obok. Najlepiej jakby ktoś miał znajomego w tel. śniadaniowej, i tam można byłoby przedstawiać psiaki, ale to moje marzenia, bo ja takich znajomości nie mam:roll: no to przedstawiamy ogony; mój kochaniutki tymczasowicz Masajunia: Vinusiek nasz z wrocławskiego schroniska nawet gdzieś miał wątek na dogo, który się niestety zgubił w meandrach dostępności dogomanii na przestrzeni lat: nasza Liska z Azylu pod Psim Aniołem, też miała wątek założony przez asiuniap: oba harpagany: a to my z naszymi ogonami rok i troszkę temu: Edited July 24, 2012 by asiuniab Quote
__Lara Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 asiuniab, świetny pomysł! Przydałaby się taka systematyka pszczyńskich psiaków + informacja o ogłoszeniach. Ja dopisuję się oczywiście do Klubu i przedstawiam mojego Megulca - Megi z zabrzańskiego schroniska :) Zdjęcia z rok temu, niedługo jak wzięliśmy Megi ze schroniska: Myślę o obiedzie ;] Quote
Lobaria Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 Witamy nowe duszyczki w KPPPP i Ich cenne wskazówki :) ewu, asiuniab - prosimy o uzupełnienie swoich powitalnych postów o zdjęcia psiaków pszczyńskich lub nie - swoich :) Quote
asiuniab Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Lobaria napisał(a):Witamy nowe duszyczki w KPPPP i Ich cenne wskazówki :) ewu, asiuniab - prosimy o uzupełnienie swoich powitalnych postów o zdjęcia psiaków pszczyńskich lub nie - swoich :) Lobaria, no właśnie nie mogę sobie poradzić z tym serwerem zewnętrznym, gdzie się zamieszcza zdjęcia i je pomniejsza i wkleja tylko link, do tej pory korzystałam z /www.tinypic.com/[SIZE=2]a od wczoraj mieli zdjęcie i na koniec nie ma pożądanego linka, czy ktoś może mi pomóc, najchętniej jakby był inny serwer zewnętrzny i instrukcja jak mam się tam poruszać:( Quote
Lobaria Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 asiuniab napisał(a):Lobaria, no właśnie nie mogę sobie poradzić z tym serwerem zewnętrznym, gdzie się zamieszcza zdjęcia i je pomniejsza i wkleja tylko link, do tej pory korzystałam z /www.tinypic.com/[SIZE=2]a od wczoraj mieli zdjęcie i na koniec nie ma pożądanego linka, czy ktoś może mi pomóc, najchętniej jakby był inny serwer zewnętrzny i instrukcja jak mam się tam poruszać:( Ja wrzucam do galerii na fb, a obrabiam zdjęcia i zmniejszam w programie picasa - jest bardzo prosty w obsłudze, można szybko ściągnąć z netu. Quote
asiuniab Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 (edited) Lobaria napisał(a):Ja wrzucam do galerii na fb, a obrabiam zdjęcia i zmniejszam w programie picasa - jest bardzo prosty w obsłudze, można szybko ściągnąć z netu. ale Lobaria takie pomniejszone wrzucasz na fb?, bo przed chwilą próbowałam jakieś zdjęcie na próbę dodać (skopiowałam link z mojej galerii z fb) i mi tylko taki kwadracik wyskoczył:( Edited July 24, 2012 by asiuniab Quote
Lobaria Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 asiuniab napisał(a):ale Lobaria takie pomniejszone wrzucasz na fb?, bo przed chwilą próbowałam jakieś zdjęcie na próbę dodać (skopiowałam link z mojej galerii z fb) i mi tylko taki kwadracik wyskoczył:( Pomniejszone w sensie, że nie parę Mb, chodziło mi o rozmiar zdjęcia. Quote
asiuniab Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Lobaria napisał(a):Pomniejszone w sensie, że nie parę Mb, chodziło mi o rozmiar zdjęcia. bardzo Ci dziękuję, chyba się udało:) Quote
Lobaria Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 asiuniab napisał(a):bardzo Ci dziękuję, chyba się udało:) Bardzo się udało i świetne zdjęcia, zwłaszcza to ostatnie :) ewu Quote
asiuniab Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Lobaria napisał(a):Bardzo się udało i świetne zdjęcia, zwłaszcza to ostatnie :) ewu dziękuję, ale to ostatnie to przez profesjonalistę robione, a reszta to moje dzieła:) Quote
asiuniab Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Kochani, właśnie robimy remont, musimy maksymalnie zminimalizować obszar rzeczy, w naszym m, więc miałabym kilkanaście i więcej rzeczy na bazarek, nie są to nowe rzeczy, ale złych to bym nikomu nie przekazywała (szkoda, że się wcześniej nie zorientowałam, bo z pół roku temu też przebierałam i kuuuuupa fajnych rzeczy wylądowała na śmietniku), są tam i kilka książek, i ciuchy i bibeloty, jakieś gry, nie wiem co jeszcze się trafi, czy jest ktoś kto mógłby taki bazarek zrobić, ja te rzeczy postarałabym się przekazać, nie wiem jeszcze w jaki sposób, ale w tej chwili najważniejsze, czy ktoś mógłby to zorganizować, bo ja tego w obecnej mojej sytuacji nie ogarnę? Quote
AtaO Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 asiuniab To ostatnie zdjęcie - ślubne - REWELACJA !!! Quote
asiuniab Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 AtaO napisał(a):asiuniab To ostatnie zdjęcie - ślubne - REWELACJA !!! piękne dzięki:) Quote
Recommended Posts