Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam serdecznie wszystkich PRZYJACIÓŁ I POSIADACZY / NIEZRĘCZNE OKREŚLENIE - TO PRZECIEŻ PSIAKI NAS POSIADJĄ :)/ PSZCZYŃSKICH PSIAKÓW.

TO KLUB TOWARZYSKO - POMOCOWY :)

CZŁONKIEM MOŻE ZOSTAĆ KAŻDY, KTÓREMU NA SERCU LEŻY POMOC WSPANIAŁYM
PSIAKOM Z PSZCZYNY.

KAŻDY NOWY CZŁONEK PROSZONY JEST BARDZO O WSTAWIENIE / PRZY POWITANIU / ZDJECIA - MAX 5 / SWOJEGO PUPILA, NIEZALEŻNIE, CZY TO PSZCZYNIAK, CZY NIE.

Członkowie honorowi

Klaudus
Avilia

Członkowie nadzwyczajni, przecież nie napiszę, że zwyczajni - każdy pomagier Pszczyniakiom jest wyjątkowy :)

Lobaria
ewu
Ata0
rents
malagos
_Lara
asiuniab

elize
Mazowszanka
Emiś
kugel

http://www.facebook.com/events/453768411335190/

Edited by Lobaria
  • Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Post rozliczeniowy

Lipiec 2012
wpłaty
200 zł -
darowizna od shiiny
230 zł - od ewu za sprzedane ciuszki
50 zł - darowizna od Pani Grażyny Cz. z Opola
razem - 480 zł
wydatki
-70 zł -
szczepienie Kokosza
razem -70 zł
Sierpień 2012
wpłaty
130 zł - darowizna od Pani Agnieszki N. z Gliwic
100 zł - darowizna od Pani Grażyny K. z Legionowa
190 zł - z bazarku _Lary
razem - 420 zł
wydatki
-115 zł- karma dla psiaków w punkcie, zamówiona w KrakVecie
-115 zł - karma dla psików w punkcie, zamówiona w KrakVecie
razem - 230
Wrzesień 2012
wpłaty
359 zł - bazarek Mazowszanki
100 zł - Aga J.
wydatki
- 40 zł wykup Goyi
- 119 zł - karma dla psiaków w puncie, zamówiona w KrakVecie
- 60 zł - odesłanie klatki GoYi
Październik 2012
wpłaty
0 zł
wydatki
-101,80
- fiprex dla Pszczyniaków - zakup z allegro
-24,50 - Virkon do dezynfekcji bud - zakup z allegro
-130 zł - transport Karlosa do hoteliku
- 17 zł - opłata za przesyłkę transportera dla GOY
- 113,76 zł - klatka transportowa dla Pszczyniaków zamówiona w zooplus
- 35 zł - zakup kamizelek dla Pszczyniaków
Listopad 2012
wpłaty
0 zł
wydatki
- 89 zł karma dla Dagi
Grudzień 2012
wpłaty
0 zł
wydatki
- 100 zł kastracja Karlosa

styczeń 2013

wpłaty
80 zł - Mazowszanka
wydatki
- 42 zł ogłoszenia Emiś na rzecz Rumby
- 18 zł - puszki dla Huli
- 45 zł szczepienie Kiry

maj 2013
wydatki

- 18 zł bazarki ogłoszeniowe dla Rumby, Wilczka i Czarnuszka
czerwiec 2013
wydatki
- 42 zł ogłoszenia Pszczyniaków dla Rumby / Emiś <3 /
lipiec 2013
- 25 zl szczepienie Szelika
sierpień 2013
- 24 zł- odesłanie klatki po Groszku
luty 2014
-100 zł - transport Largo do hoteliku

Bilans na dzień 06.02.2014
wpłaty + 1729 zł , wydatki - 1444,06 zł = 284 ,94 zł

Edited by Lobaria
Posted (edited)

Pszczyniak, który skradł moje serce - Blunio, w ostatniej chwili uratowany przed wywózką do Myslowic , był w dt u beta ata.

w punkcie

już u pańci - grzybiarz :)

Edited by Lobaria
Posted

[quote name='ewu']Melduję się w klubie:)

Witam serdecznie zarówno Posiadaczkę, jak i Przyjaciółkę Pszczyniaków :)

Proponuję wstawiać najładniejsze zdjęcie swojego Pszczyniaka / lub nie Pszczyniaka / przy przywitaniu :). ewu, mam nadzieję, że dasz radę uzupełnić poprzedni post o fotkę. Jeśli nie, podpowiem :)

Pierwszy post uzupełnię jak najszybciej, tam też będę wpisywać Członkinie i Członków naszego Klubu. :)

Posted

[quote name='malagos']O, to i ja, i ja! :)
Miałam Tikunię na dt 3 miesiące.[/QUOTE]

Witamy - jak masz zdjęcie Tikuni, to wstaw w swój powyższy post :)

Posted (edited)

Dziękuje za zaproszenie :)
Fotkę wstawię później.

Sami w Punkcie :(

Samuś już u nas :)

Sami z rezydentką Ziutką :)

Galopujący Sami :)

Nie ma to jak uciąć sobie drzemkę na podusi :)

Przepraszam, ale mi się wstawiło 5 fotek :razz:

Edited by AtaO
Posted

AtaO napisał(a):
A rents to nie członek.....:razz::mad:

I to dosłownie :oops: ;) Już dopisuję i zmieniam regulmin klubu / 5 fotek psiaka - będę mogła wstawic jeszcze jedno Bluniowe :)

Posted (edited)

ja bym się chciała podpiąć do tych przyjaciół, i od razu mam sugestię (ale się panoszę od samego początku:) ), żeby usystematyzować wszystkie, ale to absolutnie wszystkie psiaki z Pszczyny, które są do adopcji (w hotelikach, dt, u Klaudi, i nie wiem, gdzie jeszcze), tak żeby wypisać imię psiura (płeć jeśli imię na to nie wskazuje), może wiek, wysokość długu, jeśli taki istnieje może link do wątku, ile jest tam gdzie jest, i czy ma ogłoszenia, czy nie, oraz czy oceniamy, że jest łatwiej czy trudniej adoptowalny (choć oczywiście to loteria, i ciężko to określić); i jeszcze (ale się rozwinęłam), nie wiem czy Wam się spodoba ten pomysł, ale jeśli Klub będzie miał jakieś składki, to może część przeznaczać na np. ogłoszenie w prasie np. DZ (bo z tego co tu na wątkach czytałam, to kwestia nastu zł, więc jak nie będzie z tego odzewu, to nie tak żal, jak ja wykupiłam kilak razy Metro w dzień powszedni, na woj. śląskie to kwota 80 zł netto, to b. boli jak nikt nie zadzwoni). A internet jest już baaaaaardzo zarzucony bidami, więc żeby znaleźć coś obok. Najlepiej jakby ktoś miał znajomego w tel. śniadaniowej, i tam można byłoby przedstawiać psiaki, ale to moje marzenia, bo ja takich znajomości nie mam:roll:

no to przedstawiamy ogony;
mój kochaniutki tymczasowicz Masajunia:

Vinusiek nasz z wrocławskiego schroniska nawet gdzieś miał wątek na dogo, który się niestety zgubił w meandrach dostępności dogomanii na przestrzeni lat:

nasza Liska z Azylu pod Psim Aniołem, też miała wątek założony przez asiuniap:

oba harpagany:

a to my z naszymi ogonami rok i troszkę temu:

Edited by asiuniab
Posted

asiuniab, świetny pomysł! Przydałaby się taka systematyka pszczyńskich psiaków + informacja o ogłoszeniach.

Ja dopisuję się oczywiście do Klubu i przedstawiam mojego Megulca - Megi z zabrzańskiego schroniska :)

Zdjęcia z rok temu, niedługo jak wzięliśmy Megi ze schroniska:

Myślę o obiedzie ;]

Posted

Witamy nowe duszyczki w KPPPP i Ich cenne wskazówki :)
ewu, asiuniab - prosimy o uzupełnienie swoich powitalnych postów o zdjęcia psiaków pszczyńskich lub nie - swoich :)

Posted

Lobaria napisał(a):
Witamy nowe duszyczki w KPPPP i Ich cenne wskazówki :)
ewu, asiuniab - prosimy o uzupełnienie swoich powitalnych postów o zdjęcia psiaków pszczyńskich lub nie - swoich :)

Lobaria, no właśnie nie mogę sobie poradzić z tym serwerem zewnętrznym, gdzie się zamieszcza zdjęcia i je pomniejsza i wkleja tylko link, do tej pory korzystałam z /www.tinypic.com/[SIZE=2]a od wczoraj mieli zdjęcie i na koniec nie ma pożądanego linka, czy ktoś może mi pomóc, najchętniej jakby był inny serwer zewnętrzny i instrukcja jak mam się tam poruszać:(

Posted

asiuniab napisał(a):
Lobaria, no właśnie nie mogę sobie poradzić z tym serwerem zewnętrznym, gdzie się zamieszcza zdjęcia i je pomniejsza i wkleja tylko link, do tej pory korzystałam z /www.tinypic.com/[SIZE=2]a od wczoraj mieli zdjęcie i na koniec nie ma pożądanego linka, czy ktoś może mi pomóc, najchętniej jakby był inny serwer zewnętrzny i instrukcja jak mam się tam poruszać:(

Ja wrzucam do galerii na fb, a obrabiam zdjęcia i zmniejszam w programie picasa - jest bardzo prosty w obsłudze, można szybko ściągnąć z netu.

Posted (edited)

Lobaria napisał(a):
Ja wrzucam do galerii na fb, a obrabiam zdjęcia i zmniejszam w programie picasa - jest bardzo prosty w obsłudze, można szybko ściągnąć z netu.

ale Lobaria takie pomniejszone wrzucasz na fb?, bo przed chwilą próbowałam jakieś zdjęcie na próbę dodać (skopiowałam link z mojej galerii z fb) i mi tylko taki kwadracik wyskoczył:(

Edited by asiuniab
Posted

asiuniab napisał(a):
ale Lobaria takie pomniejszone wrzucasz na fb?, bo przed chwilą próbowałam jakieś zdjęcie na próbę dodać (skopiowałam link z mojej galerii z fb) i mi tylko taki kwadracik wyskoczył:(

Pomniejszone w sensie, że nie parę Mb, chodziło mi o rozmiar zdjęcia.

Posted

Lobaria napisał(a):
Bardzo się udało i świetne zdjęcia, zwłaszcza to ostatnie :)

ewu

dziękuję, ale to ostatnie to przez profesjonalistę robione, a reszta to moje dzieła:)

Posted

Kochani, właśnie robimy remont, musimy maksymalnie zminimalizować obszar rzeczy, w naszym m, więc miałabym kilkanaście i więcej rzeczy na bazarek, nie są to nowe rzeczy, ale złych to bym nikomu nie przekazywała (szkoda, że się wcześniej nie zorientowałam, bo z pół roku temu też przebierałam i kuuuuupa fajnych rzeczy wylądowała na śmietniku), są tam i kilka książek, i ciuchy i bibeloty, jakieś gry, nie wiem co jeszcze się trafi, czy jest ktoś kto mógłby taki bazarek zrobić, ja te rzeczy postarałabym się przekazać, nie wiem jeszcze w jaki sposób, ale w tej chwili najważniejsze, czy ktoś mógłby to zorganizować, bo ja tego w obecnej mojej sytuacji nie ogarnę?