Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tengusia napisał(a):
nie bralismy udzialu w zawodach, pojechalismy sobie popatrzec ;) a aparacik to zwykly kompakcik, musze usiasc i poszperac w jego ustawieniach moze uda mi sie go rozkminic :diabloti:

ide wyprowadzic pieski i jade do taty :(

:glaszcze:

Jak przyjedziesz , przywieź aparacika to pokombinujemy ;)

Posted

Piękny wiersz i absolutnie prawdziwy. Często nie umiemy się dogadac a potem po śmierci bliskiej osoby plujemy sobie w brodę że nie zdąrzyliśmy...

Ja mam nadzieje że weźniecie udział kiedyś w zawodach i będzie mi dane Was zobaczyć :) a Latarnik oj nadaje się jak nikt i do skoków (polecam, jest bardzo skoczny i chętny) i do ujeżdżenia, jak sama wiesz jest mięciutki pod siodłem, delikatny na łydki i to naprawde pomaga :)Mi udawały się nawet piruety w galopie ! oczywiście nie idealne ale zaskoczył mnie tym wtedy :) Pojętna bestia, czasami leniwy :) poprostu wszechstronny koń bo gdyby się uprzeć to i na west się nadaje :D

Posted

Alicja napisał(a):
:glaszcze:

Jak przyjedziesz , przywieź aparacika to pokombinujemy ;)

oki doki ;)

marra napisał(a):
Piękny wiersz i absolutnie prawdziwy. Często nie umiemy się dogadac a potem po śmierci bliskiej osoby plujemy sobie w brodę że nie zdąrzyliśmy...

Ja mam nadzieje że weźniecie udział kiedyś w zawodach i będzie mi dane Was zobaczyć :) a Latarnik oj nadaje się jak nikt i do skoków (polecam, jest bardzo skoczny i chętny) i do ujeżdżenia, jak sama wiesz jest mięciutki pod siodłem, delikatny na łydki i to naprawde pomaga :)Mi udawały się nawet piruety w galopie ! oczywiście nie idealne ale zaskoczył mnie tym wtedy :) Pojętna bestia, czasami leniwy :) poprostu wszechstronny koń bo gdyby się uprzeć to i na west się nadaje :D

on i moze sie nadaje ale ja nie koniecznie :eviltong: moze kiedys zobaczymy :roll: ... poki co zastanawiam sie nad Hubertusem 15 pazdziernika :roll:

Posted

Tengusia napisał(a):
oki doki ;)

on i moze sie nadaje ale ja nie koniecznie :eviltong: moze kiedys zobaczymy :roll: ... poki co zastanawiam sie nad Hubertusem 15 pazdziernika :roll:

brrrrr nie lubię Hubertusów, bylam kilka razy, dwa razy brałam udział i jak dla mnie nic przyjemniego;/

Tengusia napisał(a):
moj tato :(

:(:(

Posted

wszyscy milo go wspominaja :( 27.09 minal miesiac to byl bardzo ciezki dzien dla mnie :( czasem jest tak ze niby jest ok, rozmawiam, smieje sie a po chwili w oczach mam lzy i zaczynam chlipac po cichu ...

wczoraj i przedwczoraj postanowilam dac sobie i Latarnikowi szanse i zaczelismy cos sobie tam skakac ... jemu zdecydowanie wychodzi to lepiej niz mi, ale chlopak jest dzielny i nie wzrusza go te 40 kg rzucajace sie w siodle :diabloti: pierwszy raz tez udalo mi sie zrobic wolte w galopie :grins: po przygodzie z Roszada ktora mialam problem zeby w klusie ladnie na wolcie wyprowadzic (w galopie probowalam pare razy z masakrycznym skutkiem) poczulam mega satysfakcje ze moge zrobic wolte w galopie bez wiekszego wysilku :grins: ... mala rzecz a cieszy ;)

wolta to takie mniejsze kolko wykonanywane w roznych chodach - to tak gdyby ktos nie wiedzial z czego mialam satysfakcje :eviltong:
http://www.blogkonie.pl/wp-content/uploads/2008/02/wolty.gif

Posted

[quote name='Izabela124.']Hej Tengusia :)
Widzę, że konie pochłonęły Cię do reszty :)[/QUOTE]

oj tak :grins: to byla chyba najlepsza z mozliwych decyzji zeby wrocic do jezdziectwa :grins: no i ze trafilam na tak cudnego konia to do dzis uwierzyc nie moge :loveu:

Posted

[quote name='Tengusia']wszyscy milo go wspominaja :( 27.09 minal miesiac to byl bardzo ciezki dzien dla mnie :( czasem jest tak ze niby jest ok, rozmawiam, smieje sie a po chwili w oczach mam lzy i zaczynam chlipac po cichu ...

wczoraj i przedwczoraj postanowilam dac sobie i Latarnikowi szanse i zaczelismy cos sobie tam skakac ... jemu zdecydowanie wychodzi to lepiej niz mi, ale chlopak jest dzielny i nie wzrusza go te 40 kg rzucajace sie w siodle :diabloti: pierwszy raz tez udalo mi sie zrobic wolte w galopie :grins: po przygodzie z Roszada ktora mialam problem zeby w klusie ladnie na wolcie wyprowadzic (w galopie probowalam pare razy z masakrycznym skutkiem) poczulam mega satysfakcje ze moge zrobic wolte w galopie bez wiekszego wysilku :grins: ... mala rzecz a cieszy ;)

wolta to takie mniejsze kolko wykonanywane w roznych chodach - to tak gdyby ktos nie wiedzial z czego mialam satysfakcje :eviltong:
http://www.blogkonie.pl/wp-content/uploads/2008/02/wolty.gif

Gratuluje moja droga :) ja wiem jak cieszy mały postęp w jeździectwie :D a Latarnikowe skoki są super ;) Zapraszam czasem do mnie http://www.dogomania.pl/threads/211533-Otwórz-czasem-szeroko-oczy-bo-szczęście-może-być...tuż-za-płotem-czyli-moja-ferajna-)?p=17737011#post17737011 Latarnik też się pojawia :D Muszę kiedyś Was odwiedzić z Magdą i Grzesiem :)

Posted

[quote name='marra']Gratuluje moja droga :) ja wiem jak cieszy mały postęp w jeździectwie :D a Latarnikowe skoki są super ;) Zapraszam czasem do mnie http://www.dogomania.pl/threads/211533-Otwórz-czasem-szeroko-oczy-bo-szczęście-może-być...tuż-za-płotem-czyli-moja-ferajna-)?p=17737011#post17737011 Latarnik też się pojawia :D Muszę kiedyś Was odwiedzić z Magdą i Grzesiem :)

lecem do ciebie ;) i zapraszam w odwiedzinki do Latarnika :)

Posted

[quote name='Asiaczek']A mnie jakos nigdy nie ciągneło do koni... ciekawe...

Pzdr.[/QUOTE]

A mnie przeciwnie, zawsze ciągnęło a nigdy nie mogłam bo to zawsze był drogi interes. Dopiero od 5 lat zaczęło się coś dziać w tym kierunku no i teraz bez tego ani rusz :) a dodam że mnie się udało jak mało komu ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']A mnie jakos nigdy nie ciągneło do koni... ciekawe...

Pzdr.[/QUOTE]

tak to bywa w zyciu, kazdy ma swojego bzika na punkcie .... ;)

[quote name='groszek83']Ja jeździłam na koniach jak byłam mała a teraz jakoś tak się boję troche:lol:[/QUOTE]

eeeee tam napewno bys sie szybko przekonala ze to nic strasznego ;)

[quote name='marra']A mnie przeciwnie, zawsze ciągnęło a nigdy nie mogłam bo to zawsze był drogi interes. Dopiero od 5 lat zaczęło się coś dziać w tym kierunku no i teraz bez tego ani rusz :) a dodam że mnie się udało jak mało komu ;)[/QUOTE]

ja z koniami mam do czynienia od dziecka i ani mi sie sni z tego rezygnowac :diabloti:

Posted

szukalam dzis zdjecia taty

• zeby wywolac i dac do ramki dla mamy ... trafilam przypadkiem na zdjecie mlodego z dziadkiem, pomyslec ze ten slodki dzieciak juz jest wiekszy odemnie i ma rozmiar buta 40 :evil_lol:

• Posted

[quote name='groszek83']Mały Cypis:evil_lol: nieźle.

Domi na dniach będe wiedzieć dokładnie co z urlopikiem i dam znać;)[/QUOTE]

czekam wiec z niecierpliwoscia na info :grins:

Posted

[quote name='Alicja']chłopaki podobne przez te okulary ;)

fajny mały Cypis :)
    http://img692.imageshack.us/img692/7742/dsc00223iny.jpg

male to zawsze takie sweetasne a potem rosnie i rosnie i nie wiadomo co z niego wyrosnie :eviltong:

[quote name='unikatowydiament']piękne zwierzaki:)
    zapraszam do Nas

dzieki ;) zajrze z pewnoscia kiedys ;)

[quote name='Asiaczek']Witamy się wieczorkiem...

pzdr.

witaj cioteczka :hand:

jako ze galeryjka mi ostatnio podupadla to dla odswiezenia swiezutkie foty Fazulca i Bolusia :diabloti: