Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tengusia napisał(a):
niom czasem mam problem zeby sie na nia wgramolic :roflt: ale dzis bylam z Asia na targu konskim i tam byl taki olbrzymi srokaty kon w typie zimokrwistym i byl o wiele wiekszy niz Roszada ... nie dosc ze szerszy to jeszcze o wiele wyzszy :-o szkoda ze nie mialam tam ze soba aparatu bo bym wam pokazala tego olbrzyma :evil_lol:

ale to był taki cywilizowany targ koński czy taka chamówa jak czasem pokazują w TV ??

Posted

Alicja napisał(a):
ale to był taki cywilizowany targ koński czy taka chamówa jak czasem pokazują w TV ??

niestety wiekszosc tych ludzi tam to handlarze ktorzy nie koniecznie dbaja o te konie ale i tak najbardziej wstrzasajacy byl dla mnie widok jak bylam tam pierwszy raz i widzialam jak pakuja konie na woz do rzezni :placz: ... ech ja tego nigdy nie zrozumie jak mozna tak traktowac te piekne i dostojne zwierzaki :(

Posted

Tengusia napisał(a):
niestety wiekszosc tych ludzi tam to handlarze ktorzy nie koniecznie dbaja o te konie ale i tak najbardziej wstrzasajacy byl dla mnie widok jak bylam tam pierwszy raz i widzialam jak pakuja konie na woz do rzezni :placz: ... ech ja tego nigdy nie zrozumie jak mozna tak traktowac te piekne i dostojne zwierzaki :(

dlatego chyba nigdy nie odważę się jechać na taki targ :( ...jestem tchórzem ,

Posted

Alicja napisał(a):
dlatego chyba nigdy nie odważę się jechać na taki targ :( ...jestem tchórzem ,

ja w sumie gdyby nie Asia to pewnie bym tam nie jezdzila :roll:

rufusowa napisał(a):
Tengusiu kolorek bardzo Ci pasuje :) a klaczka przepiękna! często jeździsz?

narazie raz w tygodniu ale planuje zaczac jezdzic czesciej tym bardziej ze dni coraz dluzsze a pogoda coraz przychylniejsza ;)

Posted

Izabela124. napisał(a):

nio cio :oops:

Asiaczek napisał(a):
Hihihi, jak klaczka nóżki złożyła;)
http://img716.imageshack.us/img716/7584/p2089376.jpg

Pzdr.

ona niech lepiej nozek nie sklada jeden upadek nam wystarczy :diabloti::evil_lol::eviltong:

Iza. napisał(a):

:p

chita napisał(a):
przyszlam powiedziec ze masz ladny kolor wlosow:loveu:, pasuje do konika:cool3:

ino grzywke musisz se na czarno walnąć:diabloti:

kolorek taki prawie jak mam naturalnie ale nastepnym razem chyba jednak bedzie w czerwieniach bo jakosik mnie tak kusi i kusi :diabloti::evil_lol::eviltong:

Posted

Izabela124. napisał(a):
Będzie masowe farbowanie :evil_lol:

no i z farbowania nici bo ciotka znow se pojechala :eviltong:

Asiaczek napisał(a):
Taaaaa, a potem takie Michały Wiśniewskie będa chodziły po okolicy...;)

pzdr.

oj nie porownuj mnie do tego ... czlowieka :eviltong:

Posted

agnethka napisał(a):
noooo...takie rumaki to ja rozumiem, :loveu::loveu::loveu:

a nie jakieś siakieś blaszaki co środowisko trują :diabloti::mad:

bedzie cieplej to bedzie wiecej fotek "mojego" rumaka a raczej pani rumakowej :evil_lol:

Alicja napisał(a):
poczekaj aż się ociepli :)

tylko kiedy to nastapi :shake: ... przeciez to nie ludzkie zeby taki mroz trzymal tak dlugo :placz:

Posted

fioneczka napisał(a):
pikny ten Qń
weźmiesz se go do domku ? ... poważnie pytam bo ja jak miałam 9 lat chyba to stwierdziłam ze przecież możemy takiego trzymać na balkonie ;)
masz balkon ? :evil_lol:

ni mam ale mam lazienke jak go troszke scisne to sie zmiesci :diabloti:

Posted

fioneczka napisał(a):
pikny ten Qń
weźmiesz se go do domku ? ... poważnie pytam bo ja jak miałam 9 lat chyba to stwierdziłam ze przecież możemy takiego trzymać na balkonie ;)
masz balkon ? :evil_lol:

To mamy coś wspólnego, ja też święcie wierzyłam, ze konik może mieszkać na balkonie a jak nie to w piwnicy :D
Ehh tak patrzę na te fotki i patrzę i chyba znowu zacznę brać lekcje jazdy konnej.. Żałuję, ze przestałam jeździć, bo już mało mi brakowało żebym mogła wyruszyć w teren.. Jazda w terenie musi być wspaniała. Zazdroszczę :D