Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj Tengusiu, wróciłam do łask w końu i nadrabiam zaległości :) Co mi tam zdjęcia Klary, ja widziałam na żywo to cudeńko :) Jest naprawdę urocza, bardzo delikatna, nie za chuda Phase, poprostu taka budowa lekka, trochę się pewnie "spaczyłaś" po moich grubasach hihihihi :D:D:D ale one są po cięższych ogierach :) Kucyk prezes wymiata, chodzi jak kaczor po padoku i szefuje :D Całkiem sympatyczny wbrew ogólnym opiniom kucykowym :D. Tereny tez wspaniałe i nawet mnie udało się pojechać w krótki terenik w siodle west, twardo było ale dało się przeżyć. Klarcia miała drugi raz siodło na sobie i już w teren, zachowała się wspaniale. Koń ideał (odpukać co by nie zapeszyć) Tengusiu no pochwal się !

[quote name='Tengusia']właśnie wróciłam do domciu, jestem ledwo żywa ale szczęśliwa ... Klarcia póki co zachowuje się jak aniołek (w porównaniu do Latarnika i jego pierwszych chwil u mnie :diabloti:) ... potem skoczyłam jeszcze na grilla do znajomych i przeżyłam nawałnice pod daszkiem ala altanka ... klimat nie ziemski hihi ...[/QUOTE]

Przeżyliśmy to, przeżyjemy wszystko !!!! Ściągnęliśmy do domu o 4 nad ranem a jak się jaśniło to poszliśmy spac :D

Posted

[quote name='phase']Nooo w sumie a co tam, 30stopni to przecież nic w 7 godzin. 7 godzin?? Co to jest? :roll:
:evil_lol:

oj tam oj tam ... upałów już nie ma :eviltong:

[quote name='Asiaczek']O, ile trawy do skubania:)
http://e-fotek.pl/images/81965701792498464908.jpg

Pzdr.

z której Klara nie korzysta :nonono2:

[quote name='FredziaFredzia']Przecież ona muminka nie przypomina. :lol:
W ogóle to po raz pierwszy chyba jestem u Was, nie wiem jak to się stało!

no ja zupełnie nie rozumiem jak to się stało :evil_lol:

[quote name='marra']Witaj Tengusiu, wróciłam do łask w końu i nadrabiam zaległości :) Co mi tam zdjęcia Klary, ja widziałam na żywo to cudeńko :) Jest naprawdę urocza, bardzo delikatna, nie za chuda Phase, poprostu taka budowa lekka, trochę się pewnie "spaczyłaś" po moich grubasach hihihihi :D:D:D ale one są po cięższych ogierach :) Kucyk prezes wymiata, chodzi jak kaczor po padoku i szefuje :D Całkiem sympatyczny wbrew ogólnym opiniom kucykowym :D. Tereny tez wspaniałe i nawet mnie udało się pojechać w krótki terenik w siodle west, twardo było ale dało się przeżyć. Klarcia miała drugi raz siodło na sobie i już w teren, zachowała się wspaniale. Koń ideał (odpukać co by nie zapeszyć) Tengusiu no pochwal się !

Przeżyliśmy to, przeżyjemy wszystko !!!! Ściągnęliśmy do domu o 4 nad ranem a jak się jaśniło to poszliśmy spac :D

ależ się rozpisałaś ... a więc chwalę się hihi :evil_lol:

owszem miałam przyjemność przyglądać się jej pierwszym chwilą z jeźdźcem na grzbiecie i nie ukrywam, że byłam pod ogromnym wrażeniem podejścia trenera do niej i zachowaniem Klary w tak nowej i stresującej dla niej sytuacji :grins: ciężko jest to opisać, to po prostu trzeba zobaczyć ... sama otoczka stajni wzbudza wątpliwości, ale wystarczy wsiąść na młode konie tam ujeżdżane i zobaczyć na własne oczy jak pracują z młodymi końmi aby upewnić się, że znają się oni doskonale na tym co robią ;) a ja mam pewność że mój koń będzie miał solidne podstawy na cudownego kompana do leśnych wędrówek ;)

teraz pozostaje poczekać i za jakieś dwa tygodnie może będę mogła pojechać w pierwszy teren na Klarze :loveu:

co do samej Klarci to jest naprawdę uroczym koniem, bardzo ufnym, ciekawskim, chętnym do pracy ... jest zupełnie inna pod względem charakteru i zachowania niż Latarnik

• choć on już zawsze będzie tym najukochańszym i najwspanialszym :loveu: ... Klara to dziecko które ufnie wpatruję się w człowieka swoimi wielkimi oczyma :loveu: jest niesamowita :loveu: niestety dziewczynka w ogóle nie szanuje pastucha i skutek tego jest taki, że już kilka razy zwiała z pastwiska dlatego teraz siedzi na wybiegu pod stajnia wraz ze swoim ukochanym kucykiem i zamiast trawy je siano :mad: czekam aż przyjdzie nowy pastuch wtedy mam nadzieje będzie mogła biegać razem ze stadem po pastwisku (a jest ono imponujące) ;)

to tyle z chwalenia się :eviltong:

• Posted

[quote name='Alicja']dobra , teraz dawaj foty :)[/QUOTE]

ja to mam lepszego plana :PROXY5: ... masz urlop więc przyjedź, pojedziemy razem do Klary i będę mieć super focie z moim maleństwem :grins: ... prawda że fajny pomysł? prawda? prawda? prawda? :evil_lol:

[quote name='phase']Dobrze Ciocia mówi. :D[/QUOTE]

a jeszcze lepiej foty robi, jak przyjedzie to będą foty Klarci :diabloti:

Posted

[quote name='Alicja']czuję się wykorzystana :hmmmm: ...a jak mi foty nie wyjdą :hmmmm: :lol::lol:[/QUOTE]

A cóż to za nastawienie ? nie ładnie !

Tengusia mowiłam ostatnio bierz aparat, pocykałabym Ci kilka fotek, pewnie nie tak wypasionych ale zawsze coś już masz ;)

A takie porównywanie do Latarniczka już zawsze pozostanie ale to dobrze, wiadomo, że w sercu każdy z nas go ma schowanego.

Posted

[quote name='Alicja']czuję się wykorzystana :hmmmm: ...a jak mi foty nie wyjdą :hmmmm: :lol::lol:[/QUOTE]

tobie miały by nie wyjść :evil_lol: no co ty :lol:

[quote name='marra']A cóż to za nastawienie ? nie ładnie !

Tengusia mowiłam ostatnio bierz aparat, pocykałabym Ci kilka fotek, pewnie nie tak wypasionych ale zawsze coś już masz ;)

A takie porównywanie do Latarniczka już zawsze pozostanie ale to dobrze, wiadomo, że w sercu każdy z nas go ma schowanego.[/QUOTE]

mówiłaś :hmmmm: ... od kiedy urlop zaczynasz bo można by tak się spotkać i pokombinować coś z irokezem Mufinki :eviltong:

Posted

a no i zapomniałam mam foty z treningu Klarci :grins: póki co to chyba nie do końca rozumie dlaczego ten człowiek siada jej na plecach i każe biegać :stupid: ale wkońcu jej rozumek to ogarnie i wtedy będzie supcio :diabloti:

teraz idę zjeść obiadek a potem jak nie zasnę to cosik wstawię ;)

Posted

[quote name='phase']Kunie, kunie, a gdzie w tym psiaki? :mad: :evil_lol:

eee tam kto by oglądał stare, wyleniały kundle jak tu taka słodycz jest do oglądania :roflt:

oto Klarcia pod siodłem i jej chyba 4 spacerek w teren :grins:

Posted

[quote name='Tengusia']eee tam kto by oglądał stare, wyleniały kundle jak tu taka słodycz jest do oglądania :roflt:[/QUOTE]
    Wyleniałe? :mad: Oo nie ja jestem ich adwokatem! W taką pogodę (widać w tle) psy nie mogą się nudzić o niee. :nono:
    Na dodatek dodam, iż na pewno piękne zdjęcia, by wyszło, o właśnie tak!

No ale na marginesie brawo Klarcia! ;)

Posted

[quote name='Tengusia']tobie miały by nie wyjść :evil_lol: no co ty :lol:

mówiłaś :hmmmm: ... od kiedy urlop zaczynasz bo można by tak się spotkać i pokombinować coś z irokezem Mufinki :eviltong:[/QUOTE]

Od poniedziałku ale będę mieć troszkę zajob na początku także zgadamy się bardziej na bieżąco :)

[quote name='phase']Wyleniałe? :mad: Oo nie ja jestem ich adwokatem! W taką pogodę (widać w tle) psy nie mogą się nudzić o niee. :nono:
    [/QUOTE]

Phase czy chcesz zasugerować że powinny wyglądać tak jak mój Ciapek wczoraj ? czyli ubabrany w mokro/błotnistą maź aż po same uszy ? :D

Klaracia pod siodłem prezentuje się mniej delikatnie :) w dodatku z takim chopem ;) Super sobie radzi dziewczyna :)

Posted

[quote name='marra']
    Phase czy chcesz zasugerować że powinny wyglądać tak jak mój Ciapek wczoraj ? czyli ubabrany w mokro/błotnistą maź aż po same uszy ? :D
    [/QUOTE]

Brudny pies = szczęśliwy pies. :grins: :D

Posted

[quote name='phase']Wyleniałe? :mad: Oo nie ja jestem ich adwokatem! W taką pogodę (widać w tle) psy nie mogą się nudzić o niee. :nono:

No ale na marginesie brawo Klarcia! ;)[/QUOTE]

to moje kundle i mogę o nich gadać jak mi sie podoba :evilbat:

[quote name='Alicja']nie tylko Ty , gdybyś nie napisała , ze Klarcia pod siodlem to w życiu bym nie powiedziała , ze to ona , taka jakaś większa się wydaje osiodłana[/QUOTE]

co z jutrem :hmmmm:

[quote name='marra']Od poniedziałku ale będę mieć troszkę zajob na początku także zgadamy się bardziej na bieżąco :)

Klaracia pod siodłem prezentuje się mniej delikatnie :) w dodatku z takim chopem ;) Super sobie radzi dziewczyna :)[/QUOTE]

to pisz jak coś to się pojawię ;)

[quote name='phase']Brudny pies = szczęśliwy pies. :grins: :D[/QUOTE]

eeee to nie moje kundle ... moje mają tylko jedną wizję życia na łóżku pies to szczęśliwy pies :roflt: a tak poważnie to Bolek ze względu na zdrowie nie chodzi na długie spacery i od pukać dzięki temu po raz pierwszy w sezonie wakacyjnym ani razu nie odwiedziłam weta tfu tfu a Fazulec musi poczekać aż Klarcia przyjdzie do stajni, w której będzie mieszkać wtedy znów będziemy razem włóczyć się po lesie ;)

[quote name='Izabela124.']Rzeczywiście Klarcia pod siodłem inny koń :) Też chcę zdjęcia kundli :D[/QUOTE]

chcieć możesz to wolny kraj podobno :evil_lol::diabloti::eviltong: