Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na prośbę p.Anny z fundacji zakładam tej psince wątek.
Poniżej kilka słów z maila, który otrzymałam o księżniczce:

Księżniczka MiMi z LIGOTY czeka na dom - numer ewidencyjny 68
Maleńka czarno - biała suczka trafiła do mnie z Ligoty 22.02.07 r. na pobyt tymczasowy. MiMi jest cudownym, wdzięcznym za pomoc stworzeniem. Akceptuje psy, suki i koty - jedyne źródło konfliktu to miska z jedzeniem, do której nie wolno podchodzić żadnemu czworonogowi. Ja mogę zabrać miskę bez problemu. Księżniczka po kąpieli w Vetridermie i wysuszeniu okazała się piękną puszystą suczką, widać po jej mince, że jest bardzo szczęśliwa, co okazuje chodzeniem za mną krok w krok i przytulaniem się w łóżku. Jak ona jest spragniona uwagi dwunoga trudno sobie wyobrazić. Pięknie chodzi na smyczy, poszczekuje już na inne psy, załatwia swoje potrzeby na dworzu, w mieszkaniu nie sprawia żadnych problemów. Uwielbia gryzaki, je wszystko, co jej zaproponuję.
23.02.07 - wizyta u lekarza weterynarii: MiMi waży 6,80 kg, została odrobaczona Dehinelem Plus, obejrzano bliznę na głowie psa - jest prawdopodobnie skutkiem zagojenia się rany z wrośnięciem włosów pod skórę - mamy obserwować i meldować co się dzieje z blizną. Poza tym suczka jest zdrowa, pani doktor określiła jej wiek na 1,5 roku. Za kilka dni będzie zaszczepiona.

Szukam dla Księżniczki MiMi opiekuna, który pozwoli jej szybko zapomnieć o ligockiej przeszłości i cieszyć się dostatnim i radosnym życiem w towarzystwie odpowiedzialnego człowieka - chętnie z terenu Warszawy lub bliskich okolic.
Anna Wydra - Fundacja Ochrony Zwierząt "Bezpieczna Przystań"
tel.: 0-22 835-64-38
[email protected]

jest średniej wielkości pieskiem-pod kolanko

wątek ligocki:

Media o miejscu cierpienia, bólu i zagłady zwierząt w Nowej Ligocie:
http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3898986.html

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Jeśli można-to poproszę jeszcze jakoś specjalistkę by wystawiła Mi na allegro z podaniem tych info o niej i kontaktem bezpośrednio do osoby gdzie przebywa:modla: oraz rozreklamowaniem jej na innych portalach adopcyjnych .

Posted

Czy ktoś kto ma taką możliwość umieścił ją na allegro?:roll: -prosiłam o to powyżej:sad: :sadCyber: :sadCyber:

PANI, u której jest Mi-napisała mi w mailu-że nikt sensowny nie zadzwonił w sprawie Mi:shake: .
"Na biegu" wstawiam jedną fotkę Mi-kolejne 2 następnym razem:

Księżniczka Mi ma już zdjęte szwy po sterylizacji;) .

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='sahara']
Kurcze, słodziak nie przeciętny.
A możesz napisać coś o jej charakterze?

jest na pierwszej stronie-w pierwszym poście-w jej opisie:roll:

CZY KTOS UMIESCIL MI NA ALLEGRO?

Nikt tutaj nie zagląda:shake: -a allegro czy nawet plakaciki też jest malutką formą wsparcia dla niej.

Posted

Zaraz załatwimy Księżniczce Allegro.
Myślę, że Paros nam nie odmówi !!!!!!

Śliczna, ale faktycznie bardzo "zagubiona" wśród reszty nieszczęść na Dogo.

Taka niewielka, już powinna spokojnie mieszkać z własnym opiekunem.....

KWL - dzięki za linki !

Witaj Oktawio !!!

Posted

Dziękujemy za wszelką pomoc, znalezienie domku dla MiMi jest pilne i ważne także dla tego że pani Ania zadeklarowała że jak tylko MiMi znajdzie domek to zabiera do siebie kolejne pieski z Ligoty.

Princess MiMi udziela audiencji :-)

Cały książęcy majestat :-)

Sesja w kostiumie :-)

Kolega kot

Śpimy czasem razem.