Jump to content
Dogomania

Kraków - Axel, MA NAJWSPANIALSZY DOM NA ŚWIECIE!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o nieee...Rotek, ja bez porad specjalisty nie dałabym sobie rady.
Godzinami wisiałam na telefonie,dziesiątki książek...i pies burak...:oops:
Ale,jak mawia ania_w...
MÓJ PIES ŚWIADCZY O MNIE!

Posted

jejku, ale skoro pies jest w boxie z innymi psami (dużymi i małymi) i im nic nie robi, to chyba nie rzuci się na psy tej pani......

Kiwi, a gdzie ja pisałam o emotkach i usmieszkach :roll: ??
Poddałam pomysł na innym wątku, też mnie spraowadziałs na ziemie, jejku cóż wszystcy sa tacy dziś wrażliwi :roll:
słowa nie można powiedzieć bo od razu jest, że się czepiam.....
zresztą nieważne.....

Państwo przyjada obejżą Axela i zadecydują.....

Posted

trzymam kciuki, tylko badzcie ostrozni, serio mowie
asior, nie mam na celu nikogo sprowadzac na ziemie...

podam tez przyklad ramzesa - zyl z setka innych psow na podworku, byl caly pogryziony, wyszed ze schorniska - rzuca sie z furia na kazdego psa oprocz dosi, ktora jako jedyna lubi, wczoraj bez ostrzezenia doskoczyl do wodnika i normalnie ugryzl go w pysk - trzymal i nie puszczal dobra chwile.
bez warczenia, bez ostzrezenia
ramzes wazy 8 kilo , jest cały poszyty i byl po dwoch sedalinach, a wodnik 23 kilo i jest 100 razy wiekszy - nic a nic mu to nie przeszkadzalo

ale trzymam kciuki, a nuz axel bedzie w tych 2% wyjatkow...

Posted

myślę, ze Jacek nie pogniewa sie jak przytoczę jego słowa, w końcu to cenne wskazówki dla tych mniej doświadczonych:oops:
jestem w tej mniejszości....

Jak zapanować nad tym żywiołem??
Jak bezkolizyjnie wprowadzić trzeciego psa do domu?

Przede wszystkim to zacząć od zapoznania się ze sobą psów na nieznanym im terenie, gdzie mogą swobodnie biegać - lotnisko np. Potem spacer równoległy i dopiero po ok 2 godzinach wejście do domu.
Dla bezpieczeństwa - schować wszystkie "punkty zapalne" np. jedzenie, zabawki. Obserwować co się dzieje. Jak psy się ze sobą dogadują. Na początku starać się jak najmniej ingerować w ich relacje (chyba, że działaby się komuś krzywda. )

Posted

Kiwi, Pani naprawde ma doświadczenie bo wszystkie jej psy były ze schroniska....
To nie jakies małe bidoki , to ON-ek i sznaucer, więc myśle, ze wszystkie sobie jakoś poradzą :)
Zresztą jak myślimy pesymistycznie to sami ściągamy te czarne myślo i one sie urzeczywistniają :cool3:

OTO potwory Państwa :)

Posted

JAcek pozwolił mi na cytaty, jednak prosił o dodanie,iż to uwagi nie zalecenia...
...
A można by sprawdzić w ogóle jak się Axel zachowuje w stosunku do innych psów poza schroniskiem? Jeśli nie jest przesadnie agresywny to nie powinno być problemu. Chyba, że nowi opiekunowie go rozpieszczą i pozwolą mu na kontrolowanie zasobów.
Ja z zasady nikomu żadnego psa nie polecam. To musi być ICH przemyślana decyzja. NIe powinni jej podejmować za niczyją namową, ponieważ mogą wtedy w razie jakichś problemów mieć uzasadnione pretensje.
Pozdrawiam
Jacek

Posted

[SIZE="5"]dziewczyny!!!!!!!
AXEL POJECHAŁ JEDNAK DZIS JUŻ DO NOWEGO DOMU!!!!!
:multi: :multi: :multi:
Pastwo wcale nie mieli go brać dziś tylko chcieli go oglądnąć :D
ale jednak Tomek był za tym, zeby wziąść dziś :)
Magda zakochała się w nim od razu :) :loveu:
Powiem tak, były chwile kiedy myślałam, ze to jednak nie taki dobry pomysł, ze jednak Axel jest agresywny - kiedy wyprowadzili go z boxu na korytarz, uuch wzrok miał straszny!!!! Jak Tomek go głaskał tez patrzył z byka, zachowywał się jak nie ten sam wesoły łagodny pies. Na szczęscie okazało się, ze to tylko strach bo już jak czekaliśmy na weta to Axel się upraszał o głaskanko. Axel zna podstawowe komendy (siad łape) i pięknie je nam demonstrował :)
Trochę owiana tajemnicą jest sprawa jego agresywności. Jedna z pracownic mówiła że to jej znajomą on ugryzł, a w karcie miał wpisane, ze ugryzł jakiegoś żołnierza:crazyeye: w jednostce wojskowe... Tak że jaka jest prawda nie dowiemy się prawdopodobnie.....
W każdym bądź razie Axel po wyjściu od weta SAM WSKOCZYŁ DO AUTA i już tam został, nawet jak robił mu Tomek zdjęcia przy otwartym bagażniku siedział grzecznie i nawet wyskoczyć nie próbował :multi:
Oto dowód

SŁODZIAK!!!!

a oto mail jaki dostałam od Magdy:

Cześć :))
Bardzo szybko i bezproblemowo wróciliśmy do domu :)
Axel całą drogę podziwiał krajobrazy i był bardzo zainteresowany co to się dzieje ;)
Zapoznanie z naszymi zwierzakami było najbardziej stresogenne , ale chyba tylko dla mnie... ;))
Axel , nasze koty olał z kretesem ( zresztą koty jego również...) natomiast z piesami naszymi też jak na razie jest ok ( zadziwiający spokój.... , oby nie przed burzą...;))
Aspiryna (sunia ) najwyraźniej przypadła mu do gustu , na Leosia kilka razy sie wyszczerzył bo Leon widzi w nim doskonałego kompana do zabawy a Axelowi to się średnio podoba , ale i tak jak narazie jest ok.
Przypuszczam że tak łatwo to to nam nie przejdzie i pewnie jakieś spięcie będzie , ale myślę że jest nieźle :)
Asiu! Dziekujemy za wszystko! :))
Mam nadzieję że pozostaniemy w kontakcie .
Za jakieś dwa tygodnie napewno przyjedziemy do Krakowa z kagańcem :)
Pozdrawiamy serdecznie
Magda i Tomek

tak więc AXEL TRAFIŁ DO NAJLEPSZEGO DOMKU JAKI MÓGŁ SOBIE WYMARZYĆ!!!!!!:multi: :multi: :multi:
vivat Magda vivat Tomek :multi:

(a a bo Wy jeszcze nie wiecie, ze Oni myśla nad adopcją Bartka :crazyeye: tego agresora bernardyna....:cool3: )

Posted

i kolejny mail od Magdy :)

:)))))
U nas dalej wszystko w porząsiu :)
Kaganiec już też ściągnięty... ;))
Axel czuję się chyba coraz lepiej tylko jest mu chyba w mieszkaniu trochę za ciepło( nie nawykł do takich temperatur) ale może to też trochę z emocji, mam nadzieję ze wszystko wróci do normy :)
Pozdrawiamy serdecznie
Magda i Tomek
Ps: Axel leży właśnie wyciągnięty jak długi pod moimi stopami pod biurkiem :)))
Chyba nareszcie odpoczywa :)))